fonzi Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Jonny89 είπε Καλήσπέρα. Φτιάχνω κουζίνα καινούρια κ αναρωτιόμουν τι νεροχύτη κ τι βρύση να βάλω. Έχω καταλλήξει σε έναν apell με δύο γούρνες. Όσον αφορά την μπαταρία του νεροχύτη σκέφτομαι να βάλλω βρύση τρίωδη νομίζω λέγεται, με τρία σωληνάκια παροχής, ενα ζεστό ενα κρύο κ ένα για παροχή νερού φίλτρου που θα υπάρχει κάτω απο τον πάγκο, για να γλυτώσω εξτρα βρυσάκι. Σκεφτόμουνα κάτι τέτοιο: https://www.zarkaditools.gr/proion/ydraylika-vryses-filtra/bryses-mpataries-antallaktika/proion-11/ Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά τη βρύση. Είναι καλύτερο όλα σε μία βρύση ή καλύτερα να ειναι ξεχωριστά το βρυσάκι του φιλτραρισμένου νερού; Γενικά οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ Δεν ξέρω για τη βρύση αλλά θα σου πω κάτι για το νεροχύτη μιας και πήρα και εγώ με δύο γούρνες (apell νομίζω - δεν δεν είμαι κοντά σε αυτό το σπίτι για να το δω τώρα) πριν 2 χρόνια. Αν πάρεις Inox: Μην παρεις σαγρέ όπως πήρα εγώ για μεγαλύτερη αντοχή και ήταν και ακριβότερος, διότι δεν καθαρίζει με τίποτα και γεμίζει άλατα. Έχω σε άλλο σπίτι 25 χρόνια inox franke γυαλιστερο και είναι σαν καινούργιος! Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η μάρκα αλλά νομίζω 99% ότι είναι το υλικό. Πάρε γυαλιστερό και όχι σαγρέ. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από fonzi 1
strange_thomas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Στις 31/3/2022 στις 12:54 ΜΜ, fanis1234 είπε Παιδιά καλημέρα! Έχει κανείς γνώμη για μπαταρίες εντοιχισμού της imex? Είναι ισπανική και έχω βρεί ένα μοντέλο που υποτίθεται ότι είναι ανοξείδωτο ατσάλι (S316) και είναι σε αρκετά καλή τιμή, σε σχέση με τον διαρκώς αυξανόμενο σε τιμή ανταγωνισμό.. Αλλά δεν μπορώ να βρω γνώμες η κανένα αξιόπιστο review. Stelio ακούς; Θέλω τα φώτα σου, εσύ λογικά όλο και κάπου θα έχεις βάλει! Καλησπέρα, τελικά απαντήθηκε αυτό? Είμαι σε αντίστοιχη φάση και θα ήθελα να μάθω. Φάνη, αν τελικά έβαλες πες μας γνώμη
fanis1234 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Στις 27/6/2024 στις 11:07 ΜΜ, strange_thomas είπε Καλησπέρα, τελικά απαντήθηκε αυτό? Είμαι σε αντίστοιχη φάση και θα ήθελα να μάθω. Φάνη, αν τελικά έβαλες πες μας γνώμη Καλησπέρα! Μόλις το είδα. Λοιπόν εγώ τελικά πήρα αυτή που είχα γράψει που είναι ανοξείδωτη και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Premium κατασκευή τόσο του νιπτήρα όσο και της ντουζιέρας, δεν λερώνει καθόλου με άλατα κλπ και ουσιαστικά σχεδόν 1,5 χρόνο μετά είναι σαν καινούργια εμφανισιακά. Μηχανισμός πολύ καλός, μαλακός και ακριβής στη χρήση. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι λόγω διατομής (μάλλον) και μεγάλου κώδωνα (που είναι τρομερά καλαίσθητος) δεν έχω την πίεση που θα ήθελα. Όχι ενοχλητικό αλλά θα ήθελα να πέφτει με περισσότερη ορμή το νερό. Αυτό μόνο στη μπαταρία της ντουζιέρας, του νιπτήρα σκοτώνει.. Για την τιμή της και επειδή έχω μέτρο σύγκρισης είναι εξαιρετική, τουλάχιστον το μοντέλο που πήρα εγώ. Αν έχεις άλλη απορία πες μου!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 26 minutes ago, fanis1234 said: Καλησπέρα! Μόλις το είδα. Λοιπόν εγώ τελικά πήρα αυτή που είχα γράψει που είναι ανοξείδωτη και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Premium κατασκευή τόσο του νιπτήρα όσο και της ντουζιέρας, δεν λερώνει καθόλου με άλατα κλπ και ουσιαστικά σχεδόν 1,5 χρόνο μετά είναι σαν καινούργια εμφανισιακά. Μηχανισμός πολύ καλός, μαλακός και ακριβής στη χρήση. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι λόγω διατομής (μάλλον) και μεγάλου κώδωνα (που είναι τρομερά καλαίσθητος) δεν έχω την πίεση που θα ήθελα. Όχι ενοχλητικό αλλά θα ήθελα να πέφτει με περισσότερη ορμή το νερό. Αυτό μόνο στη μπαταρία της ντουζιέρας, του νιπτήρα σκοτώνει.. Για την τιμή της και επειδή έχω μέτρο σύγκρισης είναι εξαιρετική, τουλάχιστον το μοντέλο που πήρα εγώ. Αν έχεις άλλη απορία πες μου! Συνήθως έχουν standards για water saving οι Ευρωπαίκες
fanis1234 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 14 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Συνήθως έχουν standards για water saving οι Ευρωπαίκες Ναι ισχύει αυτό που λες και δεν αποκλείεται αλλά είναι λίγο σπάσιμο που δεν κατάφερα να το κάνω bypass όσο και αν προσπάθησα😅 Αυτό που λέω μπορεί να είναι και δικό μου κόλλημα. Μια χαρά ντουζ κάνεις, σαν βροχή καλοκαιρινή, όχι καταιγίδα!
strange_thomas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 9 ώρες πριν, fanis1234 είπε Καλησπέρα! Μόλις το είδα. Λοιπόν εγώ τελικά πήρα αυτή που είχα γράψει που είναι ανοξείδωτη και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Premium κατασκευή τόσο του νιπτήρα όσο και της ντουζιέρας, δεν λερώνει καθόλου με άλατα κλπ και ουσιαστικά σχεδόν 1,5 χρόνο μετά είναι σαν καινούργια εμφανισιακά. Μηχανισμός πολύ καλός, μαλακός και ακριβής στη χρήση. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι λόγω διατομής (μάλλον) και μεγάλου κώδωνα (που είναι τρομερά καλαίσθητος) δεν έχω την πίεση που θα ήθελα. Όχι ενοχλητικό αλλά θα ήθελα να πέφτει με περισσότερη ορμή το νερό. Αυτό μόνο στη μπαταρία της ντουζιέρας, του νιπτήρα σκοτώνει.. Για την τιμή της και επειδή έχω μέτρο σύγκρισης είναι εξαιρετική, τουλάχιστον το μοντέλο που πήρα εγώ. Αν έχεις άλλη απορία πες μου! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Καθώς ακόμα ψάχνω βρήκα κάποιες Paini, δεν την ξέρω την εταιρία αλλά γενικά δεν έχω ιδέα από τέτοιες μάρκες. Την έχεις ακουστα? Έχεις κάποια γνώμη για τις συγκεκριμένες? Επίσης αν γνωρίζεις για λεκάνη τι μάρκες θα πρότεινες? Βλέπω πως οι πιο στυλατες είναι συνήθως και rimless αλλά δεν ξέρω, δεν έχω χρησιμοποιήσει και δεν με πείθει το κονσεπτ. Έχω δει κάποιες bianco ceramica, huida και tema. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να βρω γνώμες είναι το Σκρουτζ και εκεί υπάρχουν γενικά ελάχιστες κριτικές.
fanis1234 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Στις 2/7/2024 στις 7:18 ΠΜ, strange_thomas είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Καθώς ακόμα ψάχνω βρήκα κάποιες Paini, δεν την ξέρω την εταιρία αλλά γενικά δεν έχω ιδέα από τέτοιες μάρκες. Την έχεις ακουστα? Έχεις κάποια γνώμη για τις συγκεκριμένες? Επίσης αν γνωρίζεις για λεκάνη τι μάρκες θα πρότεινες? Βλέπω πως οι πιο στυλατες είναι συνήθως και rimless αλλά δεν ξέρω, δεν έχω χρησιμοποιήσει και δεν με πείθει το κονσεπτ. Έχω δει κάποιες bianco ceramica, huida και tema. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να βρω γνώμες είναι το Σκρουτζ και εκεί υπάρχουν γενικά ελάχιστες κριτικές. Καλημέρα! Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα ή έχεις ήδη αγοράσει.. Λοιπόν οι Paini είναι πολύ value for money. Εντελώς τυχαία έχω βάλει και μια Paini στο σπίτι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ούτε εγώ τις ήξερα, μου τις πρότεινε ο υδραυλικός και μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ τίμιες για τα λεφτά που κοστίζουν. Άρα ναι, αν έχεις βρει κάποια που σου αρέσει πολύ προχώρα άφοβα. Μηχανισμούς και αυτές και οι imex έχουν κοινούς απλούς της αγοράς, άρα βρίσκεις σχετικά εύκολα ανταλλακτικά αν χρειαστείς. Λεκάνη έχω μια ideal standard rimless, δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις αλλά στο κομμάτι το rimless από όσο έχω δει αξίζει αρκετά γιατί δεν πιάνει 'βρωμιά'. Δεν ξέρω αν συμβαίνει επειδή είναι καινούργια αλλά προς το παρόν φαίνεται πεντακάθαρη. Αν βάλεις κρεμαστή με εντοιχισμένο καζανάκι να διαλέξεις μόνο geberit (καζανάκι).
strange_thomas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Στις 10/7/2024 στις 1:02 ΜΜ, fanis1234 είπε Καλημέρα! Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα ή έχεις ήδη αγοράσει.. Λοιπόν οι Paini είναι πολύ value for money. Εντελώς τυχαία έχω βάλει και μια Paini στο σπίτι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ούτε εγώ τις ήξερα, μου τις πρότεινε ο υδραυλικός και μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ τίμιες για τα λεφτά που κοστίζουν. Άρα ναι, αν έχεις βρει κάποια που σου αρέσει πολύ προχώρα άφοβα. Μηχανισμούς και αυτές και οι imex έχουν κοινούς απλούς της αγοράς, άρα βρίσκεις σχετικά εύκολα ανταλλακτικά αν χρειαστείς. Λεκάνη έχω μια ideal standard rimless, δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις αλλά στο κομμάτι το rimless από όσο έχω δει αξίζει αρκετά γιατί δεν πιάνει 'βρωμιά'. Δεν ξέρω αν συμβαίνει επειδή είναι καινούργια αλλά προς το παρόν φαίνεται πεντακάθαρη. Αν βάλεις κρεμαστή με εντοιχισμένο καζανάκι να διαλέξεις μόνο geberit (καζανάκι). Καλησπέρα και πάλι και σε ευχαριστώ για την απάντηση! Είδα σήμερα και κάποιες imex και μπορώ να πω ότι από θέμα design μου φάνηκαν καλύτερες. Γνώμη για αυτές?
Aquadelta Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Καλημέρα παιδιά!! Πολύ χρήσιμες ολες οι απαντήσεις!!! Ηθελα και εγω με τη σειρά μου να ρωτησω το εξης Εχω δει στα LEROY αλλα και σε αλλα καταστηματα τις εντοιχιζομενες μπαταριες της IMEX και συγκεκριμένα τη σειρά που λέει "Monza PVD gun metal" κλπ. Εχει κάποιος εμπειρεία? Σε κατάστημα υδρυαλικών εδώ στη περιοχή μας μου προτείνουν κατι μπαταριες που πανε πχ 500 ευρώ και μου φαινεται λιγο υπερβολικό Σε σχέση με τα 160 που στοιχίζει ας πουμε περιπου η μπαταρια της IMEX. Ευχαριστώ πολυ για κάθε απάντηση - βοήθεια!!!!
Luciddream Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ξέρει κανείς αν αυτή εδώ λέει τίποτα? Την έχει βάλει 26 ευρώ το πρακτικερ αλλιώς δεν θα την κοίταγα καν. Έχει χαλάσει η δικιά μου και θέλω να την αλλάξω άμεσα. Αλλιώς σκέφτομαι να παω σε καμια πιο γνωστή μάρκα με 65-75 ευρώ. Η ερώτηση που προσπαθώ δηλαδή να βγάλω άκρη είναι δηλαδή αν θα πάω προς Ελληνικό το πρωί η προς Άγιο Δημήτριο 😛 Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από Luciddream
Luciddream Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τελικά την είδα απο κοντά και δεν μου άρεσε. Επίσης όσες δείχνει στο Praktiker ότι είναι σε διαθεσιμότητα δεν τις έχει. Μάλλον το site τους δείχνει ότι τις έχει για να πας από εκεί και να ψωνίσεις. Οπότε είχα λίγες επιλογές και επειδή βιάζομαι σχετικά πήρα μια Viospiral Modea Lybra. Την έχει ακριβά σε σχέση με την κατώτερη τιμή που φτάνει αλλά ήταν η μόνη που μου άρεσε και ήταν διαθέσιμη. Έχει και εργαλεία μέσα οπότε δεν χρειάζεται κλειδί σωληνωτό (θα δειξει στην πράξη). Πιο πολύ μου άρεσαν οι Ideal Standard (π.χ dot) αλλά είχε μόνο την Ceraflex η οποία είναι πολύ μικρή και οριακά δεν θα έπεφτε το νερό στον νιπτήρα. Οι Grohe κάπως μου φάνηκαν μέτριες προς αδιάφορες δεν ξέρω γιατί. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από Luciddream
Kountouris Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Σας παρακαλώ μπορείτε να μου απαντήσετε στη εξής λεπτομέρεια, γιατί παρ;eλαβα μια βρύση Grohe και νομίζω ότι είναι ελαττωματική: Στις συνηθισμένες επιτοίχιες μπαταρίες μπανιέρας υπάρχει πάντα ένας διακόπτης – βαλβίδα που επιτρέπει να αλλάζεις το νερό να τρέχει κατ’ επιλογήν είτε στο ρουξούνι που γεμίζει η μπανιέρα, είτε μέσω του ντους. Ερώτηση: Όταν πλένεσαι και κλείνεις προσωρινά το νερό στο ντους, όταν το ξανανοίξεις, δεν πρέπει να τρέχει εκεί που ήταν ρυθμισμένο την τελευταία φορά, δηλ. στο ντους;
alefther Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, Kountouris είπε Ερώτηση: Όταν πλένεσαι και κλείνεις προσωρινά το νερό στο ντους, όταν το ξανανοίξεις, δεν πρέπει να τρέχει εκεί που ήταν ρυθμισμένο την τελευταία φορά, δηλ. στο ντους; οχι παντα, καποιες εχουν ενα ελατηριο στην ουσια και οταν κλεινει το νερο επιστρεφει η ροη στο ρουξουνι ανερξαρτητα το που ηταν πριν. 2
BigBlack Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, alefther said: οχι παντα, καποιες εχουν ενα ελατηριο στην ουσια και οταν κλεινει το νερο επιστρεφει η ροη στο ρουξουνι ανερξαρτητα το που ηταν πριν. Για την ακρίβεια οι περισσότερες έτσι δουλεύουν. 2
Kountouris Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Ο όρος «αυτόματος διανομέας (διανεμητής) λουτρού/ ντους» στα προσπέκτους, δεν σημαίνει ότι η μπαταρία έχει σύστημα διατήρησης; Δηλ. ότι θυμάται την τελευταία μας ρύθμιση-επιλογή και όταν ανοίξουμε πάλι την μπαταρία το νερό κατευθύνεται οπως την τελευτ φορά; Οι Grohe συνήθως τι κάνουν; Επίσης υπάρχει στις Grohe ανταλλακτικό «διανεμητή» με το οποίο αυτή η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει και να αποκτήσουμε σύστημα διατήρησης, αν η μπαταρία δεν το διαθέτει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα