Προς το περιεχόμενο

Γέμισμα μελανιών εκτυπωτή inkjet-αναγόμωση-μνήμη στα cartridge


Pseudonumo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί Αθήνα κέντρο με καλή ποιότητα μελάνι, που γεμίζει τα cartridge οικονομικά. Έχω τα hp 652 που καινούργια έχουν στα 9 ευρώ, οπότε ψάχνω κάτι στα 3-4 ευρώ. Μου είπαν ότι στο Σύνταγμα υπάρχει μαγαζί που τα γεμίζει με τέτοιες τιμές (αλλά όχι ποιό).

 

Επίσης, είδα ότι πωλείται χύμα μελάνι και γεμίζουν αρκετά εύκολα. Προτείνεται αυτός ο τρόπος? Τί να προσέξω?  

 

Στην αναγόμωση γίνεται αλλαγή στο σφουγγαράκι- καθαρισμός/ αλλαγή στις κεφαλές, κάτι τέτοιο? Μπορεί να γίνει εύκολα με κάποιο κιτ?

 

Τέλος, διαβάζω ότι μερικά hp "καίνε" τα επαναγεμιζόμενα μελάνια (1ο σχόλιο)...τί εννοεί?πώς το αποφεύγουμε? Επίσης, πώς αποφεύγουμε αν τελειώσει το μελάνι και το ξαναγεμίσουμε, ο εκτυπωτής να το βλέπει άδειο?

 

Πιστεύω κάποιος να ξέρει :P

Επεξ/σία από Pseudonumo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 Στην περίπτωση των μελανοκεφαλών η αναγόμωση είναι κάτι που είναι σχετικά εύκολο αρκεί να είσαι προετοιμασμένος. Καταρχήν θα πρέπει να έχεις υπόψη τί μελάνια παίρνει ο εκτυπωτής σου (dye , pigment) και τι ποσότητα ανά χρώμα. Στην περίπτωση των κιτ αναγόμωσης τα πράματα είναι ακόμη πιο απλά γιατί σου παρέχουν οδηγίες , κατάλληλα μελάνια , σύριγγες αλλά και κλιπ εξαέρωσης που είναι πολύ βασικό για την σωστή λειτουργία της μελανοκεφαλής οπότε αν δεν το έχεις ξανακάνει να ξεκινήσεις καπως έτσι.

 Το κάψιμο που αναφέρεις αφορά την τοπική υπερθέρμανση πάνω στην κεφαλή λόγω μη ροής μελάνης (τελειωμένο ή βουλωμένο δοχείο). Η αρχή λειτουργίας των θερμικών inject κεφαλών στηρίζεται πάνω στην θέρμανση του μελανιού και αν δεν υπάρει μελάνι κάποια στιγμή η κεφαλή καίγεται.

 Μία άλλη περίπτωση απόρριψης του δοχείου από τον εκτυπωτή είναι λόγω update λογισμικού όπου η hp μπλοκάρει παλιά αλλά κατά τα άλλα λειτουργικά μελανοδοχεία με αποτέλεσμα ο εκτυπωτής να βγάζει σφάλμα. Για να αποφύγεις την περίπτωση αυτή απενεργοποιείς το update και αν είναι δυνατό μπλοκάρεις και μέσω firewall την οποιαδήποτε επικοινωνία του εκτυπωτή με το internet.

 Στην αναγόμωση που γίνεται το σφουγγαράκι δεν αλλάζεται καθώς η μελανοκεφαλή είναι σφραγισμένη , απλά γεμίζεται.

Τώρα για μαγαζί που ρωτάς δυστυχώς δε γνωρίζω μια και είμαι από Θεσσαλονίκη. Ψάξτο μέσω skroutz , κάτι θα βρεις.

Επεξ/σία από dangar
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα μελετήσω ότι μου έγραψες και Τρίτη-Τετάρτη θα επανέλθω (μάλλον με νέες απορίες).

 

edit: Αν ας πούμε ένας εκτυπωτής μείνει στην άκρη για ένα χρόνο (για χψ λόγους απουσίας από το σπίτι), εκτός από τα cartridge που θα θέλουν αλλαγή αφού θα έχει ξεραθεί το μελάνι, τί άλλο μπορέι να πάθει?

 

Μπορεί να καθαριστεί πριν την αποθήκευση, ώστε να είναι έτοιμος να λειτουργήσει με νέα μελάνια? Και να αποφευχθεί να ξεραθεί μελάνι κάπου μέσα στον εκτυπωτή.

Επεξ/σία από Pseudonumo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...