Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν πρέπει να είναι το πλήρες πακέτο. Μέσω msdnaa δεν το δίνουν πάντως.

Κάλα τα opensource σε αρκετές περιπτώσεις αλλά το να συγκρίνουμε Win με Libre είναι σαν να συγκρίνουμε Ferrari με Kia.

Αυτο που κατεβασα ειναι το πληρες πακετο αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν εχει σχεση μ'αυτο που λες. Εγω απλα μπηκα στο link που ποσταρα πιο πανω.

Ως φοιτήτρια δεν έχει το πανεπιστήμιο κάποιο δωρεάν λογισμικό για τους φοιτητές;

Ναι το ανεφερα πιο πανω. Απλα το βρηκα αφοτου εφτιαξα το νημα.

Πάντως μια ερώτηση επι της ευκαιρίας για να μην ανοίγω νέο thread.

Έχω το MS Office 2016 Plus. Αν γράψω μια εργασία μου σε word και την στείλω σε κάποιον άλλο με παλαιότερη έκδοση του office θα μπορεί να την ανοίξει;

Ναι δεν υπαρχει προβλημα αν το αρχειο ειναι .docx.

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχω το MS Office 2016 Plus. Αν γράψω μια εργασία μου σε word και την στείλω σε κάποιον άλλο με παλαιότερη έκδοση του office θα μπορεί να την ανοίξει;

για να παίζει σε εκδόσεις πριν το 2010 πρέπει να το κάνεις Save As ,

και να επιλέξεις στο dialog που ανοίγει , στον [τύπο]  το .doc ,

όχι το .docx

Κάποια χαρακτηριστικά θα χαθούν από το κείμενο (ότι δεν υποστηρίζεται στις παλιότερες εκδόσεις του office), και νομίζω σου βγάζει ενημέρωση τι θα χαθεί αν το σώσεις σε παλιότερη έκδοση.

Δημοσ.

Παρέδωσε εργασία-επίσημο κείμενο....σε "word" αρχείο;

Ακόμη και από Word 2016 να ήταν θα έτρωγε άκυρο από κάθε σοβαρό παραλήπτη.Όλοι απαιτούν,και καλώς κάμουν, PDF.

Οτιδήποτε άλλο πάει στο κάλαθο αχρήστων.

Υποθέτω ότι ο παραλήπτης είναι ο καθηγητής στη σχολή και θέλει να διορθώνει επάνω στο word file με σχόλια κλπ.

Την έχω πατήσει και γω κάπως έτσι που ήθελα να το παίξω εναλλακτικός... :-D

Δημοσ.

Υποθέτω ότι ο παραλήπτης είναι ο καθηγητής στη σχολή και θέλει να διορθώνει επάνω στο word file με σχόλια κλπ.

Ο καθηγητής αν θέλει μπορεί να σημειώσει σχόλια και στο pdf file

• Like 2
Δημοσ.

Το αυτό.

Δεν ξέρω κανέναν καθηγητή που ζητούσε .doc(x), ακριβώς διότι το format μπορεί και να άλλαζε σύμφωνα με το τι λογισμικό έχεις να το ανοίξεις.

Έτσι όλοι PDF και σχόλια με το ανάλογο λογισμικό.

Δημοσ.

Γενικά, καλό είναι να μην απαξιώνουμε το ΕΛΑΚ.

Άλλωστε όλα τα σοβαρά ακαδημαϊκά ιδρύματα (και οι σοβαροί καθηγητές) του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας κάνουν δεκτές τις εργασίες που έχουν γραφεί σε open source σουίτες γραφείου.

Οι δυνατότητες του office 365 που παρέχουν κάποια πανεπιστήμια στους φοιτητές τους εξαντλούνται όταν είσαι σε μέρος χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 

Δημοσ.

Αν και δεν το ξέρω και δεν το δοκίμασα ποτέ, ισχύει όμως ότι και για τον υπόλοιπο κόσμο:

Αφού όλοι αρνούνται ή δυσκολεύονται λόγω συνήθειας να χρησιμοποιήσουν το διαφορετικό (Libre,linux etc), γιατί να το κάνει ο καθηγητής;

Δημοσ.

Θα μπορούσες απλά να το κάνεις export to pdf και δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να το διαβάσουν ακριβώς έτσι όπως το ετοίμασες.

Μια χαρά είναι το libreoffice για εργασίες σε πανεπιστήμιο. Τόσα χρόνια στη σχολή μόνο libre χρησιμοποιούσα και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη παραπάνω μέθοδο.

ΟΧΙ.

εμενα οι καθηγητες γυρνανε πισω εργασιες, και θελουν να γραφουν "παρατηρησεις-σημειωσεις" πανω στην εργασια μου, sto pdf δεν μπορεις...

παντως εχει ωραιο τροπο που γραφεις σημεωσεις με κοκκινα συνεφφακια το word, δεν ξερω πως..

Το ότι "ο ένας" δεν ξέρει να χειρίζεται υπολογιστή δεν αποτελεί "απόδειξη" ότι το libre office δε δουλεύει. Μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου και με το libre office, και με το open office και με το word.

καλα , και μετα ξυπνησατε...

το οτι δουλευω λινουξ εδω και 10 χρονια κοντα δεν με κανει αυτον "τον ενα"...

θα μαθετε the hard way, οπως εμαθα κι εγω...

φιλικα

Ως φοιτήτρια δεν έχει το πανεπιστήμιο κάποιο δωρεάν λογισμικό για τους φοιτητές;

Μετά πας στο θείο και τελείωνει εκεί η κατάσταση.

Επίσης τα open source καλά, χρυσά,αλλά το μόνο του χώρου που αξίζει να προσαρμοστείς/μάθεις είναι τα (La)TeX.

Αυτό είναι πραγματικά κάτι διαφορετικό και κάτι που θα σου λύσει τα χέρια στα επιστημονικά paper και θα σε μάθει κάτι διαφορετικό.

Όλα τα άλλα θα φάνε άκυρο σε IRL καταστάσεις,τουλάχιστον από εταιρείες που υπερβαίνουν τους 3 νοματαίους-πωρωμένους με το Linux προσωπικό.

Όλοι(σχεδόν) δουλεύουν Word.

Παρέδωσε εργασία-επίσημο κείμενο....σε "word" αρχείο;

Ακόμη και από Word 2016 να ήταν θα έτρωγε άκυρο από κάθε σοβαρό παραλήπτη.Όλοι απαιτούν,και καλώς κάμουν, PDF.

Οτιδήποτε άλλο πάει στο κάλαθο αχρήστων.

ουτε καν... τα pdf δεν επιδεχονται διορθωσεις, κατι που οι καθηγητες μας κανουν κατα κορον... αυτος ηταν ο κυριος λογος που μου την "ειπαν " κι εμενα... γιατι εννοειται ειχε στειλει το αρχειο του Libre μαζι με πανομοιοτυπο πδφ

Δημοσ.

ουτε καν... τα pdf δεν επιδεχονται διορθωσεις, κατι που οι καθηγητες μας κανουν κατα κορον... αυτος ηταν ο κυριος λογος που μου την "ειπαν " κι εμενα... γιατι εννοειται ειχε στειλει το αρχειο του Libre μαζι με πανομοιοτυπο πδφ

Πολύ περίεργο σύστημα έχουν τότε οι καθηγητές σας, πρώτη φορά ακούω να αλλάζουν κάτι μόνοι τους σε ξένο paper...

Όσες φορές έχω δει, πάντα παίζει το σύστημα των σημειώσεων σε pdf που οδηγεί σε updated paper.

• Like 3
Δημοσ.

Αν και δεν το ξέρω και δεν το δοκίμασα ποτέ, ισχύει όμως ότι και για τον υπόλοιπο κόσμο:

Αφού όλοι αρνούνται ή δυσκολεύονται λόγω συνήθειας να χρησιμοποιήσουν το διαφορετικό (Libre,linux etc), γιατί να το κάνει ο καθηγητής;

Έχεις δίκιο.

Απλά οι καθηγητές δεν ανταποκρίνονται στην ιδιότητα που υπονοεί ο ...τίτλος τους.

Δεν είναι δηλαδή καθοδηγητές στο να απαλλαγούμε από κάποιες αγκυλώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

αρα καταληγουμε, μονο word...

τα Libre office & open office επειδη τα εχω φαει στην μαπα, αντε για εκτυπωση τιποτα "κλεινετε την πορτα" σε καμια εισοδο πολυκατοικιας... μεχρι εκει ομως :P

• Moderators
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι για να "μάθουμε". Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με open ή libre office. Αντιθέτως, μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές σε κείμενο word από καθηγητή να χαλάει η μορφοποίηση ή να είναι λάθος η κωδικοποίηση. Τι πάει να πει αυτό;

Δημοσ.

Πολύ περίεργο σύστημα έχουν τότε οι καθηγητές σας, πρώτη φορά ακούω να αλλάζουν κάτι μόνοι τους σε ξένο paper...

Όσες φορές έχω δει, πάντα παίζει το σύστημα των σημειώσεων σε pdf που οδηγεί σε updated paper.

Γενικά, προτιμάται το Word.

Δημοσ.

Ο μόνος καθηγητής που είχα και απαιτούσε αρχείο Word αντί για PDF σε εργασία το έκανε γιατι μας ζητούσε να την γράφουμε "με κατάλληλο ύφος ώστε να μπορει να εισαχθεί μελλοντικά στις σημειώσεις του μαθήματος" :P

Δημοσ.

Ο μόνος καθηγητής που είχα και απαιτούσε αρχείο Word αντί για PDF σε εργασία το έκανε γιατι μας ζητούσε να την γράφουμε "με κατάλληλο ύφος ώστε να μπορει να εισαχθεί μελλοντικά στις σημειώσεις του μαθήματος" :P

Δηλαδή ήθελε να φτιάξει σημειώσεις στο τσάμπα. Ωραίος :P

Πάντως και εγώ είχα θέμα, ενώ έφτιαχνα αρχείο σε word 2013 είχε θέμα να ανοίξει σωστά διαγράμματα και εικόνες σε libre office.

Το αντίστροφο όμως, από Libre office σε word, λειτουργούσε μια χαρά. Επίσης, και εμάς pdf θέλουν. Εκτός από τον καθηγητή της πτυχιακής μου που του στέλνω την πορεία του κειμένου σε απλό word. Βέβαια εννοείται πως θα το κάνω pdf αλλά στο τέλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...