Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Kostas88KG

Εκτός του hardware, σημαντικό ρόλο παίζει το software και o codec των αρχείων που τραβάς. Ο H264, που φαντάζομαι ότι γράφει η DSLR σου, ταλαιπωρεί ιδιαιτέρως τον επεξεργαστή σου. Είναι codec για viewing και ακατάλληλος για επεξεργασία. Ακόμα και το κέλυφος (mp4) παίζει ρόλο σε κάποιες περιπτώσεις αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει σχετικά εύκολα. Το πρόβλημα όμως του codec είναι πιο δύσκολο, αφού για να το αποφύγεις θα πρέπει: ή να γράφει η κάμερά σου σε κάποιον codec τύπου ProRes ή DNxHD (κάποιες DSLR το κάνουν με εξωτερικό recorder ή να μετατρέπεις τα original αρχεία της κάμερας σε ProRes ή DNxHD, πράγμα που απαιτεί χρόνο και χώρο.

Παρακάτω το DNxHD setup για windows και ένα μικρό (ίσως όχι αρκετό για να καταλάβεις τη διαφορά στην ευκολία της επεξεργασίας) δείγμα αρχείου σε H264 και DNxHD.

Επισημαίνω ότι η διαφορά που θα δεις μεταξύ των 2 codec μπορεί να είναι από μικρή έως τεράστια, ανάλογα με το software που χρησιμοποιείς. 

https://mega.nz/#F!W5R2gJBD!B6CXVgzGFyHJoY9lpI5NQQ

Sorry για το ψιλο-off topic αλλά καλό είναι να το γνωρίζεις.

ProRes απο τα λίγα που ξερω γράφουν κάμερες τύπου blackmagic (και αλλες φυσικά, απλα δινω παράδειγμα). Οσοι δουλευουν youtube πως μοντάρουν; Αναφέρεται παραπάνω αλλα και σε benchmark οτι ο 8350 είναι οκ για την δουλειά. Θεωρείς οτι ο 8350 δε θα κάνει δουλειά;

Οσο για το software, Premiere δουλευω. Windows 64bit τρεχω.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ProRes απο τα λίγα που ξερω γράφουν κάμερες τύπου blackmagic (και αλλες φυσικά, απλα δινω παράδειγμα). Οσοι δουλευουν youtube πως μοντάρουν; Αναφέρεται παραπάνω αλλα και σε benchmark οτι ο 8350 είναι οκ για την δουλειά. Θεωρείς οτι ο 8350 δε θα κάνει δουλειά;

Οσο για το software, Premiere δουλευω. Windows 64bit τρεχω.

Στο Premier έχεις ίσως την καλύτερη διαχείριση του H264. Πιθανόν σε μικρά Projects να μην δεις διαφορά αν έχεις καλό Harware. Από επεξεργαστές δεν γνωρίζω πολλά ως προς τα μοντέλα που κυκλοφορούν. Στη δουλειά παίζουν XEON, i7 extreme κλπ, οπότε δεν έχει χρειαστεί να την ψάξω.  :)

Δημοσ.

Ο εγώ του έκανα ένα πλήρες μήπως κ στην πορεία θέλει κ τπτ άλλο Dinos_12345

Γτ είναι ξεπερασμένα τσιπακι to am3+ κ σε λίγο καιρό βγενουν ή ζεν Kostas88KG

και εβαλες το 1150 σοκετ που εχει σταματηση να υπαρχει εδω και μηνες λογο του 1151.μαλιστα.

• Like 2
Δημοσ.

O FX8320/8350 ειναι η οικονομικοτερη επιλογη  για μονταζ βιντεο.
Εχει αρκετα καλες επιδοσεις και για απλες δουλειες ειναι μια χαρα.
Για επαγγελματικη χρηση δεν θα τον προτεινα γιατι ο χρονος που κερδιζεις απο ενα σωστο συστημα για επαγγελματικη χρηση ειναι πολλαπλασιος και το πιο γρηγορο μηχανημα θα κανει απο μονο του αποσβεση σε λιγους μονο μηνες.

Σε συγκριση με αυτο που εχεις τωρα η διαφορα θα ειναι πολυ μεγαλη αλλα και παλι εισαι στο κατω οριο.
Ειναι κριμα να εχεις δουλειες και πελατες να περιμενουν και εσυ να χανεις καθημερινα ωρες να περιμενεις τον υπολογιστη να κανει render.

Μια αλλη λυση θα μπορουσε να ειναι μια μεταχερισμενη μητρικη 1366 με εναν Xeon 5650 που με λιγο OC εχει επιδοσεις ισες η και λιγο καλυτερες απο εναν συγχρονο i7 (και σαφως καλυτερες απο τον 8350). Yπαρχουν καποιες για πωληση στα μεταχειρισμενα, θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια.

(Παραθετω ενδεικτικα μια τετοια αγγελια, επιτηδες διαλεξα μια που εχει ηδη πουληθει για να μην θεωρηθει οτι κανω promotion σε κανενα http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/730614-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9-intel-core-i7-950-asus-p6td-deluxe-socket-1366-hyper-x-8gb-dd3-2400mhz/

το δυσκολο να βρεθει ειναι η μητρικη, οι X5650 ξεκινανε στο ebay απο 60ευρω περιπου πλεον)

Δημοσ.

Για επαγγελματικη χρηση δεν θα τον προτεινα γιατι ο χρονος που κερδιζεις απο ενα σωστο συστημα για επαγγελματικη χρηση ειναι πολλαπλασιος και το πιο γρηγορο μηχανημα θα κανει απο μονο του αποσβεση σε λιγους μονο μηνες.

Σε συγκριση με αυτο που εχεις τωρα η διαφορα θα ειναι πολυ μεγαλη αλλα και παλι εισαι στο κατω οριο.

Ειναι κριμα να εχεις δουλειες και πελατες να περιμενουν και εσυ να χανεις καθημερινα ωρες να περιμενεις τον υπολογιστη να κανει render.

Ρε συ Σπύρο, το μήνυμα σου ειναι πολυ γενικό, νιωθω οτι φάσκεις κι αντιφάσκεις και με αγχωσες.

Σωστά, το αναφέρουν ολοι στα benchmarks. Κρατάμε το οτι ειναι καλή επιλογή για μοντάζ βίντεο.

Μπορείς να μου διευκρινίσεις το "για απλες δουλειες ειναι μια χαρα"; Τι θεωρείται απλή δουλειά;

Ο όρος "επαγγελματική χρήση" είναι πολυ σχετικός πλεον. Κάποτε για επαγγελματική χρήση ήθελες χιλιάδες ευρώ.

Define κατω οριο. Δε θα μοντάρω υλικό απο RED ή απο καμια Alexa. Εως 4κάμερο με DSLR θα κάνουμε. '

Δημοσ.

Ρε συ Σπύρο, το μήνυμα σου ειναι πολυ γενικό, νιωθω οτι φάσκεις κι αντιφάσκεις και με αγχωσες.

Σωστά, το αναφέρουν ολοι στα benchmarks. Κρατάμε το οτι ειναι καλή επιλογή για μοντάζ βίντεο.

Μπορείς να μου διευκρινίσεις το "για απλες δουλειες ειναι μια χαρα"; Τι θεωρείται απλή δουλειά;

Ο όρος "επαγγελματική χρήση" είναι πολυ σχετικός πλεον. Κάποτε για επαγγελματική χρήση ήθελες χιλιάδες ευρώ.

Define κατω οριο. Δε θα μοντάρω υλικό απο RED ή απο καμια Alexa. Εως 4κάμερο με DSLR θα κάνουμε. '

Ο 8350 ειναι η οικονομικοτερη αξιοπρεπης επιλογη για μονταζ βιντεο γενικοτερα. Aυτο δεν ισχυει βεβαια για ολα τα NLE προγραμματα μια που για το Edius πχ και το Final Cut οι Intel δινουν καλυτερες επιδοσεις λογω Quick Sync αλλα για το Premiere που δουλευεις εσυ ισχυει.

Ειναι πολυ καλη επιλογη για καποιον που κανει μονταζ με μια καμερα (απλη δουλεια) αντε και ενα δικαμερο (οχι και τοσο απλη δουλεια).

Ειναι επισης πολυ καλη επιλογη για εναν ερασιτεχνη ακομα και για πιο δυσκολα και πολυπλοκα πραγματα (πχ 4καμερο βιντεο απο DSLR).

Δεν ειναι καλη επιλογη για επαγγελματικη χρηση γιατι οταν ενα μηχανημα κανει δουλεια για να βγαζει λεφτα τοτε σε ενδιαφερει να βγαζει την δουλεια γρηγορα για να μπορει να σου αποφερει κερδος.

Τα 300 η και τα 500 ευρω παραπανω που θα κανει ενα πιο επαγγελματικο μηχανημα θα τα κανεις αποσβεση απο τον χρονο που θα κερδισεις (κατι που δεν εχει και τοσο σημασια για εναν ερασιτεχνη) μεσα σε λιγους μολις μηνες.

Φυσικα δικα σου ειναι τα λεφτα και εσυ αποφασιζεις πως θα τα επενδυσεις και η αληθεια ειναι πως ο'τι και αν σου πω εγω, αν δεν παθεις δεν θα μαθεις.

Ο ορος "επαγγελματικη χρηση" δεν ειναι καθολου σχετικος (αν εννοεις οτι εχει ευμεταβλητη εννοια). Επαγγελματικη χρηση σημαινει εργαλειο δουλειας που βγαζει χρηματα. Η διαφορα με το "ερασιτεχνικη χρηση" ειναι οτι στην μια περιπτωση ειναι επενδυση και στην αλλη εξοδο

Δημοσ.

Εσύ Σπύρο τι έπαθες με τον FX και έμαθες ,για πες μας;

Δεν νομιζω να ειπα πουθενα οτι επαθα κατι με τον FX. Το σχολιο μου εχει να κανει με το πως επενδυουμε τα χρηματα μας. Εχω "παθει" και εχω μαθει σε αλλα πραγματα που εκανα οικονομια και τα διπλοπληρωσα.

Δημοσ.

Eδώ δεν μιλάμε για άλλα πράγματα μιλάμε συγκεκριμένα,τι προτείνεις με 300 ευρώ που έχει ο άνθρωπος να ξοδέψει και σε παρακαλώ μην αναφέρεις πάλι τις μεταχειρισμένες σαβούρες από ebay κ.τ.λ  που νομίζεις ότι είναι ''επένδυση''.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδέα σου, όντως είμαι επιθετικός,ο λόγος  είναι ότι δεν μπορώ τους οπαδούς ,γιατί μέχρι ένα σημείο είστε διασκεδαστικοί δε λέω,αλλά όταν ξεφύγετε γίνεστε επικίνδυνοι(για τις τσέπες των αλλονών μιλάω όχι για τίποτα άλλο,μην παρεξηγηθούμε).

Δημοσ.

Μη μαλώνετε βρε παιδια. Ισως ο Σπυρος δε διάβασε το 1ο μου ποστ. Χαλαρα! Ιδέες λεμε, συζητάμε..

Δημοσ.

Ναι φίλε μου έχεις δίκιο σου χαλάω το θέμα με συγχωρείς δεν θα το συνεχίσω.

Επί του θέματος, να πάρεις 16gb μνήμη όχι 8gb ορίστε και μια πρόταση από μένα,στα 350 περίπου.

https://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html

https://www.skroutz.gr/s/2524848/AMD-FX-8350-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/3394656/G-Skill-Ares-16GB-DDR3-2133MHz-F3-2133C10D-16GAB.html

https://www.skroutz.gr/s/8317498/CoolerMaster-Hyper-212X.html

• Like 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδέα σου, όντως είμαι επιθετικός,

Θα σε παρακαλεσω λοιπον να μην ξανα απευθυνθεις σε εμενα  μεχρι να ηρεμησεις. 

Μη μαλώνετε βρε παιδια. Ισως ο Σπυρος δε διάβασε το 1ο μου ποστ. Χαλαρα! Ιδέες λεμε, συζητάμε..

Το διαβασα το ποστ σου και σου ειπα την αποψη μου.

Θα την κανω πενηνταρακια για να γινω πιο σαφης.

Στα χρηματα που θες να διαθεσεις η επιλογη του FX ειναι αξιοπρεπεστατη.

Προσεξε με ομως. Στα χρηματα που θες να διαθεσεις. 300 ευρω.

Η γνωμη μου λοιπον δεν ειναι οτι ο FX ειναι κακος.

Η γνωμη μου ειναι οτι τα 300 ευρω ειναι λιγα για να κανεις μια αναβαθμιση-επενδυση.

Η μονη προταση που εκανα ηταν σε κατι που ουσιαστικα μπορει να κοστισει ακομα λιγοτερο και να εχει καλυτερες επιδοσεις με το σκεπτικο οτι θα ειναι μια προσωρινη λυση οπως προσωρινη ειναι κατα τη γνωμη μου και η λυση του 8350.

Ολοι οι μοντερ που γνωριζω με συστηματα αυτου του επιπεδου ειναι σε φαση αναζητησης αναβαθμισης γιατι πλεον ειναι πολυ λιγοι για τις σημερινες απαιτησεις (πολυκαμερα, 4K, DSLR, AVCHD etc).

• Like 2
Δημοσ.

Σπύρο, δες λιγο το timeline μου απο το τελευταιο βιντεο που μου δωσανε για δουλεια στο youtube. Αυτο με ριχνει σε κατηγορία που μπορώ να δουλεψω με τον 8350 νομιζω, αφου τα κατάφερα με την σαβούρα που εχω, ετσι δεν ειναι; νομιζω το thread ειναι solved. Σας ευχαριστώ πολυ για ολες τις ιδεες παιδια!

premiere_1.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...