p_under Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Χαιρετώ την αγαπητή κοινότητα του insomnia. Έχω ένα ζευγάρι ακουστικών της Superlux, Superlux HD681EVO τα οποία μου εμφάνισαν ένα πρόβλημα με το αριστερό ηχείο. Αρχικά κάποιες φορές δεν έπαιζε καθόλου το ηχείο αλλά όταν κούναγα το καλώδιο ο ήχος επανέρχονταν ή έπαιζαν κανονικά και όταν κουνιόμουν χάνονταν ο ήχος. Έπειτα από λίγο καιρό το ηχείο νέκρωσε εντελώς. Και από την παραπάνω συμπεριφορά πιστεύω ότι φταίει κάποιο καλώδιο που είτε κόπηκε είτε δεν κάνει επαφή. Άνοιξα λοιπόν το πλαστικό κάλυμμα του βραχίωνα ώστε να δω τα καλώδια και βρήκα τρία καλώδια τα οποία φαίνονται στην θέση τους. Από ότι διάβαζα σε διάφορα φόρουμς το αριστερό κανάλι είναι το κόκκινο/μπλε καλώδιο που είναι πιασμένο με την μαύρη ταινία, έβγαλα λοιπόν την μαύρη ταινία "έσπασα" την κόλληση και πλέον είμαι έτσι. Πως να προχωρήσω? Δεν βρίσκω χάλκινο καλώδιο στο μπλε καλώδιο ώστε να κάνει επαφή αλλά μόνο μια διάφανη ίνα σε αντίθεση με το κόκκινο καλώδιο που έχει την κλασική μορφή καλωδίου. Σας βάζω φωτογραφίες σε links γιατί είναι μεγάλης ανάλυσης. 1 2 3
grab Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 δεν είμαι σίγουρος τι παίζει με το καλώδιο οπότε προτείνω να τα βάλεις πρώτα στην είσοδο και να παίξεις με τις επαφές (όπως ήταν, όχι στην τύχη) χειροκίνητα για να δεις αν ακούγεται έτσι το πρόβλημα/λύση
p_under Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 δεν είμαι σίγουρος τι παίζει με το καλώδιο οπότε προτείνω να τα βάλεις πρώτα στην είσοδο και να παίξεις με τις επαφές (όπως ήταν, όχι στην τύχη) χειροκίνητα για να δεις αν ακούγεται έτσι το πρόβλημα/λύση το έκανα αυτό και δεν είχα αποτέλεσμα.
GMod Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Η διάφανη ίνα υπάρχει για λόγους αντοχής και κατασκευής. Τα μπλε που βλέπεις είναι το καλώδιο. Απλα έχει αυτή την μπλε επίστρωση για μόνωση. Λοιπόν, αφού από οτι φαίνεται κάπου έχει κόψει κάποιο καλώδιο, αυτό που θες ειναι να βρεις που έχει κόψει. Στις φωτογραφίες (δεν φαίνεται καλά) έχω την εντύπωση οτι είχε κόψει το μπλε καλώδιο λίγο πριν την κόλληση που έσπασες. Για να κολλήσεις αυτά τα μπλε καλωδιακια θα πάρεις έναν αναπτήρα και θα τα κάψεις στην άκρη. Έπειτα με λεπτό γυαλόχαρτο θα τα περάσεις αρκετές φορές και απαλά ώστε να καθαρίσουν. Θα περάσεις λίγο και το κόκκινο με το γυαλόχαρτο. Ο γρήγορος τώρα τρόπος είναι να τυλίξεις τα λεπτά συρματάκια του μπλε, αραιά γύρο από του κόκκινου. Έπειτα θα το βουτήξεις σε rosin paste flux και με το κολλητήρι θα ακουμπήσεις μια σταγόνα καλάι στα συρματάκια. Η πάστα θα λιώσει και το καλάι θα απλωθεί αμέσως. Αν δεν έχεις κολλητήρι ή πάστα πήγαινε σε έναν ηλεκτρονικό να στο κάνει. Πρώτα όμως να βρεις που είναι το πρόβλημα. Ξύσε λοιπόν επαφές, ένωσε τα με το χέρι, και αν δεν είναι εκεί πρέπει να προχωρήσεις είτε προς το βύσμα μέσα στο μαύρο πλαστικό (το ποιο πιθανό), είτε να ακολουθήσεις το κόκκινο. ΥΓ. Υποθέτω οτι το υπόλοιπο καλώδιο που χρησιμοποιείς το τσέκαρες και δεν είναι το πρόβλημα εκεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα