kpapageo1 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Windows 7 Intel i5 750 4Gb RAM NVidia GeForce 9500GT Samsung SSD 120Gb Θα προσπαθήσω να το κάνω λιανά. Προσπαθώ να φτιάξω ένα βίντεο με μουσική από πίσω στο οποίο οι αλλαγές της μουσικής να συμπίπτουν με τις αλλαγές των καρέ. Το πρόβλημα είναι το εξής. Ας πούμε ότι είμαι στην μέση του βίντεο περίπου και έχω να κάνω μια μετάβαση από καρέ σε καρέ πάνω στην εναλλαγή της μουσικής. Για να τα κάνω να συμπέσουν αυτά βάζω τον κέρσορα κάπου εκεί κοντά και μετά από 2-3 προσπάθειες τριμμάρω το βίντεο ώστε να πέσει ακριβώς στην εναλλαγή της μουσικής. Εδώ είναι όμως το πρόβλημα. Όταν βάλω από την αρχή το βίντεο να παίζει παρατηρώ ότι οι εναλλαγές είναι εκτός συγχρονισμού. Για να καταφέρω να συγχρονίσω όλα πρέπει κάθε φορά να ξεκινάω το βίντεο από την αρχή και να κάνω μικροδιορθώσεις, και μετά πάλι από την αρχή κλπ κλπ. Μόνο έτσι βγαίνει σωστό αποτέλεσμα. Έτσι όμως γίνεται πολύ κουραστικό καθώς αν έχεις ένα 5λεπτο βίντεο και θες να κάνεις μια αλλαγή στο 4.30 πρέπει να το ξαναβάλεις από την αρχή. Πολύς χαμένος χρόνος. Τι φταίει όμως? Επίσης κάτι άλλο περίεργο. Το βίντεο είναι σωστό, δηλαδή με σωστές τις αναλλαγές βίντεο και μουσικής. Παρατηρήστε όμως εκεί που ενώνονται τα βίντεο με τις κυματομορφές από κάτω ότι δεν συμπίπτουν. Στην πράξη όμως βγαίνει σωστό. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Τι μπορώ να κάνω?
micos000 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Πατά το λουκετάκι στο κανάλι του ήχου για να κλειδώσει και να μην επηρεάζεται από τα τριμαρίσματα στο βίντεο. Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα σου αυτό θα σε βοηθήσει. Αν όχι... δεν κατάλαβα το πρόβλημα
kpapageo1 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 To δοκίμασα αλλά δεν λειτούργησε
kpapageo1 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι ίσως δεν το εξήγησα και εγώ καλά. Πάμε πάλι! Πες ότι θες να ενώσεις διάφορα κομμάτια βίντεο για να φτιάξεις ένα μεγάλο. Θες όμως κάθε φορά που αλλάζει από το ένα στο άλλο, η μετάβαση να συμπίπτει με ένα τραγούδι που παίζει από πίσω. Το αναλλοίωτο είναι το τραγούδι (audio track) και κόβεις ράβεις τα βίντεο. Μέχρι εδώ νομίζω το έχουμε! Έχουμε λοιπόν μια μετάβαση από το βίντεο (1) στο βίντεο (2). Τι κάνεις λοιπόν για να πέσει just η μετάβαση? Πας τον κέρσορα στο (1) λίγο πριν την μετάβαση στο (2). Πατάς play και ακούς/βλέπεις αν η μετάβαση είναι σωστή. Αν πχ τα βίντεο αλλάζουν πιο αργά από το τραγούδι, κόβεις λίγο το (1). Για να δεις αν το πέτυχες ξαναπάς τον κέρσορα στο (1) λίγο πριν την μετάβαση στο (2) και πατάς play. Αν είναι σωστά συνεχίζεις με την μετάβαση από το (2) στο (3), από το (3) στο (4) κλπ. Με την ίδια διαδικασία. Σωστά?Αυτό λοιπόν έκανα και εγώ. Όταν τελείωσα λέω κάτσε να το βάλω από την αρχή να το δω. Εκεί τρώω την πίκρα γιατί βλέπω ότι οι μεταβάσεις δεν είναι σωστές, έχουν μεγάλη απόκλιση. Ενώ δηλαδή επιμέρους η καθεμιά ήταν σωστή, συνολικά δεν ήταν. Μετά από δοκιμές παρατήρησα ότι οι μεταβάσεις είναι σωστές μόνο όταν βάλω το βίντεο να παίζει με τον κέρσορα να ξεκινάει ΠΑΝΤΑ από την αρχή. Το οποίο σημαίνει ότι για να δω αν πχ η μετάβαση από το (5) στο (6) είναι σωστή, πρέπει να πατήσω play από την αρχή του συνολικού βίντεο. Καταλαβαίνεις ότι σε ένα βίντεο 5 λεπτών για να τσεκάρεις πχ την τελευταία μετάβαση θα πρέπει να δεις και τα 5 λεπτά για να σιγουρευτείς ότι είναι σωστή. Αν δεν είναι, κόβεις/ράβεις και πρέπει να το βάλεις πάλι να παίξει από την αρχή για να τσεκάρεις. Terrible waste of time...Ελπίζω αυτή την φορά να έγινα κατανοητός!
micos000 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μέχρι το "Σωστά?" δεν χρειαζόταν να το εξηγήσεις. Το πρόβλημα δεν είχα καταλάβει, όχι την διαδικασία. Λοιπόν, στην επεξήγηση πρόσεξα κάτι που δεν το κατάλαβα στο πρώτο post. Ότι δηλαδή πρέπει να βλέπεις το βίντεο από την αρχή για να κάνεις τις διορθώσεις. Τώρα που ξαναδιάβασα το 1ο post, είδα ότι το είχες γράψει. Λοιπόν, το πρόβλημα μάλλον είναι στα keyframes. Βλέπω χρησιμοποιείς βίντεο από κινητό ή κάμερα, φαντάζομαι προσωπικά σου βιντεάκια. Το κακό σε αυτά τα βίντεο είναι ότι δεν είναι optimized για frame based editing αλλά μόνο για συνεχόμενη αναπαραγωγή. Δηλαδή δεν έχω αρκετά keyframes ώστε να συγχρονίζεται συνέχεια η μουσική με την εικόνα. Εγώ μοντάρω από dv-avi και εκείο συγχρονισμός είναι απόλυτος. τα αρχεία όμως είναι ογκώδη, περίπου 12gb για κάθε ώρα βίντεο, είναι όμως ενδιάμεσα αρχεία και μετά τα διαγράφω. Δώσε ένα media info από ένα βίντεο σου να δω τα στοιχεία του. Άλλαξε την προβολή σε κείμενο γιατί είναι ποιο λεπτομερή και κάνε αντιγραφή όλα τα στοιχεία και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα.
kpapageo1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστώ για την προσπάθεια! Ναι από κάμερα είναι τραβηγμένα (Xiaomi Yi) τοποθετημένη στο κράνος της μηχανής. General Complete name : E:\Νέος φάκελος\Eικόνες & Video\Balkan Tour 2016\Day 2 - Ohrid to Kotor\YDXJ0113.mp4 Format : MPEG-4 Format profile : JVT Codec ID : avc1 (avc1/isom) File size : 575 MiB Duration : 6 min 37 s Overall bit rate mode : Variable Overall bit rate : 12.1 Mb/s Encoded date : UTC 2016-07-31 17:17:46 Tagged date : UTC 2016-07-31 17:17:46 AMBA : Video ID : 1 Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : [email protected] Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 1 frame Format settings, GOP : M=1, N=8 Codec ID : avc1 Codec ID/Info : Advanced Video Coding Duration : 6 min 37 s Bit rate mode : Variable Bit rate : 12.0 Mb/s Width : 1 280 pixels Height : 720 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate mode : Constant Frame rate : 59.940 (60000/1001) FPS Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Bits/(Pixel*Frame) : 0.217 Stream size : 569 MiB (99%) Title : XiaoYi AVC Language : English Encoded date : UTC 2016-07-31 17:17:46 Tagged date : UTC 2016-07-31 17:17:46 Color range : Full Audio ID : 2 Format : AAC Format/Info : Advanced Audio Codec Format profile : LC Codec ID : 40 Duration : 6 min 37 s Bit rate mode : Constant Bit rate : 128 kb/s Channel(s) : 2 channels Channel positions : Front: L R Sampling rate : 48.0 kHz Frame rate : 46.875 FPS (1024 spf) Compression mode : Lossy Stream size : 6.07 MiB (1%) Title : XiaoYi AAC Language : English Encoded date : UTC 2016-07-31 17:17:46 Tagged date : UTC 2016-07-31 17:17:46Το audio κομμάτι κάθε βίντεο δεν το χρησιμοποιώ καθόλου, το κάνω unlink από το βίντεο και το σβήνω για να μπει από πάνω μουσική.
micos000 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Κάνε μια προσπάθεια σε ένα βίντεο και φόρτωσε το στο avidemux. Στο video output επέλεξε DV (ffmpeg) και σώσε σαν avi (στο output format). Σώσε και δες τι γίνεται. EDIT: Έκανα μια δοκιμή στο premiere που δουλεύω με ένα βίντεο από το κινητό μου (iphone | 1280x720 | 29.97 fps | 1 reframe | gop 1/30) και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον συγχρονισμό. Όπως τις έβαζα από την αρχή έτσι έμεναν οι αλλαγές. Μήπως έχει κάποιο θέμα το πρόγραμμα; οι διαφορές με τα δικά σου βίντεο ήταν ότι το δικό μου είχε μεγαλύτερο gop και ήταν στα 30 frames ενώ το δικό σου είναι στα 60. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2016 από micos000
kpapageo1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Αν τα μετατρέψω σε avi δεν θα πέσει η ποιότητα?
micos000 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Για δοκιμή το λέω γιατί τα dv-avi έχουν πολύ χαμηλή συμπίεση και πυκνά keyframes για editing. Ή δοκίμασε με κάποιο άλλο πρόγραμμα.
kpapageo1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δυστυχώς μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μάθω από την αρχή να χρησιμοποιώ άλλο πρόγραμμα λόγω έλλειψης χρόνου. Αρχίζω να πιστεύω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην μουσική. Παρατηρώ ότι υπάρχουν αποκλίσεις στην κυματομορφή και σε αυτό που ακούω όταν πατάω play και η απόκλιση μεγαλώνει όσο προχωράει το τραγούδι. Πχ σε ένα ξέσπασμα από ένα χαλαρό σημείο σε ένα δυνατό. Πρώτα σκάει το ξέσπασμα και μετά από μισό δευτερόλεπτο βλέπω τον κέρσορα να περνάει πάνω από την κορυφή της κυματομορφής.
micos000 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μήπως το pc δεν αντέχει το υψηλό bitrate του βίντεο και καθυστερεί στο cyberlink να συγχρονίσει; Δοκίμασες με κάποιο χαμηλής ανάλυσης βίντεο, π.χ. ένα avi σε xvid με ανάλυση 640χ480 και 30 fps να δεις αν συμβαίνει κι εκεί; Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει καθόλου το πρόγραμμα. Αν θέλεις ανέβασε κάπου (dropbox π.χ.) ένα αδιάφορο βίντεο από αυτά που δουλεύεις και το ηχητικό να το δω στο premiere αν μου κάνει τα ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα