Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω αγοράσει αυτή την κεραια TL-ANT2424B για να πιάνω το ote wifi,αλλά το σήμα είναι αδυναμο.Μπορω να ενισχύσω το σήμα της κεραίας με αυτόν τον ενισχυτή?http://www.ebay.com/itm/8W-2-4Ghz-Wifi-Wireless-Broadband-Amplifier-Router-Power-Range-Signal-Booster/131465881850?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D38530%26meid%3Dac744cccfac44e82b415cb6af396ed01%26pid%3D100011%26rk%3D4%26rkt%3D15%26sd%3D181168164525

Δημοσ.

είναι το ΟΤΕ WIFI FON που αν εισε συνδρομητής έχει δωρεάν ίντερνετ δημόσια,και μάλλον πρέπει να το εκπέμπει ο ΟΤΕ με κεραια. Το δίκτυο το πιάνο αλλά με μια μονάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

:)
Τα ρουτερακια των συνδρομητων το εκπεμπουν
Η ιδεα ειναι οτι μοιρσζεσαι ενα μερος της μπαντας σου για να το βρεις μπροστα σου σε ενσ ξενο μερος που θα πας
Οποτε δεν ειναι απαραιτητο οτι μια εξωτερικη κεραια θα σε βοηθησει
Μπορει να ειναι και απο το διπλανο διαμερισμα

Επεξ/σία από tsaptsap
Δημοσ.

Άντε και πήρες τον τηλεβόα και η φωνή σου φθάνει μακρυά και σε καταλαβαίνει η άλλη θέση.

Με ποιον μαγικό τρόπο εσύ θα τον ακούσεις και θα καταλάβεις τι λέει, αν δεν κάνει χρήση και αυτός τηλεβόα;

Με απλά λόγια, όπως σου απάντησαν ήδη, στα ασύρματα δίκτυα χρειάζεται και οι 2 θέσεις να έχουν εξοπλισμό με παραπλήσιες δυνατότητες για επιτυχή ζεύξη σε μεγάλες αποστάσεις.

Δημοσ.

Η μεγαλυτερη παρανοηση που εχει γινει ποτε στα wifi δικτυα ειναι οτι τα 5/10/1000/whatever watts στην πλευρα του client, βοηθανε στο να πιασεις με καλυτερο σημα ενα wifi.

Δημοσ.

Άντε και πήρες τον τηλεβόα και η φωνή σου φθάνει μακρυά και σε καταλαβαίνει η άλλη θέση.

Με ποιον μαγικό τρόπο εσύ θα τον ακούσεις και θα καταλάβεις τι λέει, αν δεν κάνει χρήση και αυτός τηλεβόα;

Με απλά λόγια, όπως σου απάντησαν ήδη, στα ασύρματα δίκτυα χρειάζεται και οι 2 θέσεις να έχουν εξοπλισμό με παραπλήσιες δυνατότητες για επιτυχή ζεύξη σε μεγάλες αποστάσεις.

Διαφωνω

μια μεγαλη κεραια αντισταθμιζει τη μικρη στο αλλο ακρο

Μπερδευετε το θορυβο που υπαρχει στην περιοχη σας με την κακη ληψη

Προσωπικα οι ληψεις που εχω κανει σε επαρχια με grid 24dbi ειναι απιστευτες ,εστω και οριακες

Αναφερω συνδεση με ρουτερ του οτε στα 6km

Το κλασικκο hotspot με την οmni 15dbi που β;ζανε κατα κορο πριν μερικα χρονια στα 8km το ειχε για πλακα

Φυσικα για αξιοποστες συνδεσεις πρεπει να υπαρχει καλη εκπομπη και απο το αλλο ακρο ,γιατι απλα δεν μπορεις απο τη μια μερια να εχεις 3 μ πιατο και απο την αλλη ενα μαρκουτσακι

Πρωτα απο ολα ειναι αντιοικονομικο

Το σημα δεν χανεται καλλιτεχνες

Cant stop the signal Mel :)....

Δημοσ.

έχω την κεραια στην κολόνα  10 μέτρα περίπου όπου φεύγει με  καλώδιο wifi coaxial αρσενικό-θηλυκό 3 εκατοστά περίπου και πάει στο ανταπτορα TL-W722N και μετά από εκεί κατεβαίνει κάτω με usb ενισχυόμενο και στον υπολογιστή.Να σημειώσω ότι η εγκατάσταση έχει γίνει σε εξοχή με  μικρο εμπόδιο ενός βουνού .αλλά την κεραια την έχω δοκιμάσει σε άλλα οικιακά  δίκτυα όπως conn-x κ.α και είναι μια χαρά. Στο ote wifi fon συνδεομε κανονικά με το πρόβλημα ότι είναι ασθενές η σύνδεση και δεν μπορεί να φορτώσει την σελίδα.

Δημοσ.

Διαφωνω

μια μεγαλη κεραια αντισταθμιζει τη μικρη στο αλλο ακρο

Μπερδευετε το θορυβο που υπαρχει στην περιοχη σας με την κακη ληψη

Προσωπικα οι ληψεις που εχω κανει σε επαρχια με grid 24dbi ειναι απιστευτες ,εστω και οριακες

Αναφερω συνδεση με ρουτερ του οτε στα 6km

Το κλασικκο hotspot με την οmni 15dbi που β;ζανε κατα κορο πριν μερικα χρονια στα 8km το ειχε για πλακα

Φυσικα για αξιοποστες συνδεσεις πρεπει να υπαρχει καλη εκπομπη και απο το αλλο ακρο ,γιατι απλα δεν μπορεις απο τη μια μερια να εχεις 3 μ πιατο και απο την αλλη ενα μαρκουτσακι

Πρωτα απο ολα ειναι αντιοικονομικο

Το σημα δεν χανεται καλλιτεχνες

Cant stop the signal Mel :)....

Ο φίλος θέλει να βάλει έναν ενισχυτή του σήματος εκπομπής του. Πες μου πως θα βοηθήσει αυτό στην λήψη του άλλου σήματος, όταν όλα τα άλλα δεδομένα παραμένουν ίδια;

Όσο και να διαφωνείς. η λήψη έχει να κάνει με νόμους της φυσικής και απλά μαθηματικά. Το κέρδος έχει να κάνει αποκλειστικά με την εκπομπή και καθόλου με την λήψη, στην οποία παίζει ρόλο το είδος της κεραίας και η ευαισθησία του δέκτη (αφήνω απ' έξω θόρυβο, εμπόδια κλπ).

Με 15dBi κέρδος εξωτερικής κεραίας omni από την άλλη θέση, είναι απόλυτα φυσικό να κάνεις ζεύξη σε μεγάλη απόσταση.

Με 2-3dBi omni και μάλιστα από εσωτερικό router (όπως είναι η περίπτωση που μιλάμε), ούτε στο καλύτερο όνειρο. Ακόμη κι έξω να είναι, χωρίς καθόλου εμπόδια, μακρυά από νερό και καθαρότατο κανάλι, η θεωρία μας λέει ότι εσύ με την 24dBi κατευθυντική θα πιάνεις σήμα -89,6dB. Σου θυμίζει κάτι αυτό;

Καλλιτέχνη μου το σήμα φυσικά χάνεται, αφού αμέσως μετά την εκπομπή του ξεκινά η εξασθένισή του. Γι' αυτό υπολογίζουμε το Fade Margin και το Path Loss, μαζί με άλλους παράγοντες. Μια εκπομπή δεν ταξιδεύει επ' άπειρο, ούτε στις ιδανικότερες συνθήκες σε περιβάλλον εργαστηρίου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...