Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Angular, React και Ember είναι Single Page App (SPA) frameworks. Δηλαδή, όλος ο κώδικας φορτώνει μαζεμένα σε μια σελίδα και μένεις εκεί για όλη την διάρκεια ζωής του app (δεν αλλάζεις σελίδα). Δεν ισχύει αυτό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα frameworks για ο,τιδήποτε επιθυμείς. https://stackoverflow.com/questions/15231251/is-angularjs-just-for-single-page-applications-spas https://www.quora.com/People-say-Angular-js-is-for-single-page-application-only-Is-it-true https://www.webcodegeeks.com/javascript/angular-js/angular-not-single-page-web-apps/
paparovic Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ισχύει αυτό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα frameworks για ο,τιδήποτε επιθυμείς. https://stackoverflow.com/questions/15231251/is-angularjs-just-for-single-page-applications-spas https://www.quora.com/People-say-Angular-js-is-for-single-page-application-only-Is-it-true https://www.webcodegeeks.com/javascript/angular-js/angular-not-single-page-web-apps/ Και στις ελιές μπορείς να πας με το κάμπριο, αλλά παίρνεις το αγροτικό. Τα SPA frameworks είναι φτιαγμένα για SPAs, αλλιώς δεν θα είχανε routers. Το ότι μπορείς να πετάξεις έξω τον router και να φορτώνει ένα τέρας σε κάθε page load, μπορείς (κάμπριο). Τώρα γιατί να το κάνεις αυτό και να χάσεις το πλεονέκτημα του routing, ένας θεός ξέρει. Αν το ζητούμενο είναι να φτιαχτεί κάτι απλό, υπάρχουν μια χαρά βιβλιοθήκες για τις δουλειές αυτές (αγροτικό).
defacer Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 @defacer Καταρχάς tech lead, CTO κτλ είναι θέσεις σαφείς (υπάρχει ένας CTO στην εταιρία) εγώ σχολίασα σε ελαφρύ κλίμα την τάση που επικρατεί να προσπαθείς να δόσεις ένα βαρύγδουπο τίτλο χωρίς νόημα. Ένας Software Engineer με εμπιστοσύνη στις ικανότητές του δεν θα αυτοαποκαλεστεί Senior Software Engineer ή Software Architect. Είναι κατ'εμέ κούφιοι τίτλοι. Στο σημείο που θα συμφωνήσω είναι ότι οι τίτλοι δεν είναι σαφώς ορισμένοι. Δεν υπάρχει μια γραμμή μόλις την περάσεις πετά το Jr από τον τίτλο σου. Όμως από ένα σημείο απλά και μετά οι τίτλοι είναι καθαρά θέμα προσωπικό μάρκετινγκ. Μπορεί τα βιώματά σου να είναι τελείως διαφορετικά με τα δικά μου, εγώ δουλεύω κυρίως με startups ( < 30 άτομα προσωπικό) και η ιεραρχία είναι λίγο πολύ οριζόντια με έναν developer να διαφοροποιείτε έχοντας ρόλο Lead Developer / CTO / Whatever you want to name it. Jr developers σπανίως υπάρχουν στις ομάδες που δουλεύω, είμαστε επί το πλείστων έμπειροι, ίσοι μεταξύ ίσων. Λίγο πολύ την ίδια κατάσταση περιγράφουμε νομίζω, απλά συζητάμε τις λεπτομέρειες. Architect δεν έχω πετύχει κάποιον να αυτοαποκαλείται εκτός αν αυτό είναι όντως που γράφει στο συμβόλαιό του, και από την άλλη όμως δεν είναι ίσα κι όμοια με senior developer. Ξέρω πάρα πάρα πολλούς senior developers οι οποίοι δικαίως είναι τέτοιοι αλλά architect ούτε γι' αστείο. Είναι άλλες οι απαιτήσεις της θέσης, όχι θέμα εμπιστοσύνης στις ικανότητες. Προσωπικά απ' όταν ήρθα Deutschland λέω "software engineer" όταν μιλάω γενικά (πχ στη γνωριμία με κόσμο εκτός δουλειάς), αν μιλάω συγκεκριμένα για τη δουλειά με λεπτομέρειες λέω το εκάστοτε job title. Επίσης μιας που τα λέμε αυτά θυμήθηκα και το κράξιμο "στην αμερική κανείς δεν είναι σκουπιδιάρης, είναι waste disposal engineer" (και όλος ο κόσμος πάει με το αμερικανικό πρότυπο βέβαια στο χώρο), obviously έχει μια δόση δικαίου που την αντιλαμβάνομαι όντας πτυχιούχος "engineer". Κλασικές περιπτώσεις που ο άλλος λέγεται senior engineer και όχι δεν ξέρει αλλά ούτε καν δε βρίσκει με το reference ότι στην τάδε περίπτωση αυτό που χρειάζεται είναι π.χ. μια array.reduce(). Η εμπειρία μου μέσα σε startups είναι πάνω κάτω παρόμοια με τη δική σου (flat), απλά τώρα λόγω μεγαλύτερου scale έχει πιο πολύ κόσμο μέχρι να φτάσεις πάνω. Π.χ. 4 άτομα development team με tech lead και από πάνω engineering director, project CTO, VP engineering, CTO. Αν και βέβαια αυτοί δεν είναι πλέον αμιγώς (ή καθόλου) τεχνικοί ρόλοι. Φυσικά και πληρώνεται και μάλιστα πολύ καλά. Στο project που δουλεύω αυτή την εποχή έχουμε 2, έναν senior και έναν junior. Μου φαίνεται ασυνήθιστο αλλά ΟΚ, ο καθένας τη δουλειά του την κανονίζει όπως τον βολεύει.
dios231 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 πάντως νομίζω πως αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει τον architect είναι το ότι όταν έρθει η στιγμή των σημαντικών αποφάσεων (δηλαδή αποφάσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον) θα πάρει την σωστή. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Ο όρος web designer αγαπητέ χρησιμοποιείται ακόμα στην Ελλαδίτσα μας . Ρίξε μια ματιά σε αγγελίες Διώρθωσε με για τα παρακάτω αλλά αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία μέχρι στιγμής (για το εξωτερικό μιλώντας): Σε θέσεις για web developer παίζουν αυτοί οι τίτλοι και τα αντίστοιχα skills. Full stack web developer (όρος που χρησιμοποιούν οι Jr Devs όταν σταματούν να θεωρούν έτσι τους εαυτούς τους lol), Software Engineer (το προτιμώ), Web Developer (απλό και καλό), Senior (Web) Developer (λίγο κομπλεξικό αλλά έχει και χειρότερα), Software Architect (τι να λέμε τώρα, οι υπόλοιποι κουκιά σπέρνουμε), Rockstar/Ninja Developer (ευτυχώς πλέων μόνο κάποιοι άσχετοι με το αντικείμενο recruiters τα χρησιμοποιούν σε αγγελίες τους) Μόνο σε 2 θα διαφωνήσω (Το Senior και το Software Architect). Το ότι λέει κάποιος είμαι "Senior" είναι σαν να λέει στον υποψήφιο εργοδότη..."κοίταξε αν είναι να μου προσφέρεις πεντεροδεκάρες μην ασχοληθείς καν". Οπότε καλά κάνουν και το βάζουν στο τίτλο. Κατα τ'άλλα ο Software Architect δεν είναι προγραμματιστής...ήταν κάποτε. Περισσότερο με το microsoft office ασχολείται παρά με κανα IDE. Είναι ο τύπος που θα πάει στον πελάτη, θα ακούσει τι θέλει και θα σχεδιάσει την προτεινόμενη λύση (ναι είναι μια άλλη λέξη για analyst, αλλά είναι πιο technical oriented απο τον analyst). Είναι πιο managerial ο ρόλος και δεν έχει να κάνει με το ότι ο άλλος θέλει να "πουλήσει μούρη".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα