angmar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Φίλος χρειάζεται τρεις οθόνες για τη δουλειά του και θέλω να μάθω αν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο για να στηθεί αυτό το setup. Οι οθόνες θα είναι στην καλύτερη 3x24" FullHD. Είναι μουσικός παραγωγός/ηχολήπτης, οπότε δε δουλεύει gpu heavy προγράμματα. Τί κάρτα γραφικών χρειαζόμαστε; Παίρνουμε μια οποιαδήποτε που απλά έχει αρκετές εξόδους ή πρέπει να υπολογίσουμε κι άλλους παράγοντες κι αν ναι, ποιούς; Ευχαριστώ.
Zandim Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Τι συστημα εχει τωρα; αν παει σε νεο συστημα υπάρχουν μητρικες που βγαζουν 3 εξοδους για οθονες, 1 hdmi 1 dvi 1vga. Θεωρητικά τον καλύπτει και κατι τετοιο με ανεπαισθητη ισως παραχωρηση στην ποιοτητα εικονας της οθονης με vga
angmar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Σύστημα θα στηθεί νέο. Προτιμούμε να είναι όλες οι συνδέσεις ψηφιακές και ας σημαίνει αυτό ότι χρειαζόμαστε discrete gpu. Αν μπορούμε δηλαδή να κάνουμε τη δουλειά μας με μια κάρτα της τάξης των 100-150€ δε θα τα χαλάσουμε εκεί.
Zandim Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 οποιαδηποτε συγχρονη gpu και να παρετε θα σας καλυψει απολυτα. Σιγουρα ειναι προτιμοτερο αν ειναι ολες οι εξοδοι ψηφιακες απλα το ανεφερα σαν εναλλακτικη καθως μπορει να ειχατε περιορισμενο budget. 100-150€ δεν χρειαζονται για καρτα γραφικων που δεν θα παιξει ποτε και για κανενα λογο καποιο παιχνιδι. Προσωπιακ θα επελεγα τη φθηνοτερη με τις αναγκαιες εξοδους, και απ οτι βλεπω αυτη τη στιγμη μαλλον θα πατε σε καποια εκ των amd 360/460 ή λιγο ψηλοτερα σε nvidia gtx 750. Γενικα τα θεωρω εντελως πεταμενα λεφτα μιας και δε θα παιξει ποτε παιχνιδια, και επειδη πλεον το vga εχει βελτιωθει σε σχεσεη με το πως ηταν παλια. Εγω για κανα 2μηνο ειχα τη 2η οθονη μου συνδεδεμενη με vga και οταν αλλαξα σε hdmi δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα. Δεν ειναι οπως τα παλια vga που που εκαναν αρκετα παρασιτα και φαινοταν στην οθονη αασχημα. Σε αναλυση 1920*1080 αν το καλωδιο ειναι οκ τοτε σε συνδεση με vga δεν υπαρχει προβλημα. Ακομα κι αν δεν ειανι περιορισμενο το budget σας θεωρω πως ειναι 100€ πεταμενα. Δοκιμαστε το πρωτρα ετσι κι αν δε φαινεται ωραια η εικονα (απιθανο) τοτε δινετε και 100€ για καρτα γραφικων.
BIGSTELIOS Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο παρακατω λινκ δειχνει πως μπορεις να κανεις config σε καρτα AMD https://www.cclonline.com/article/1194/Guide/Monitors/Configuring-Multiple-Monitors-AMD-Eyefinity-Single-GPU-/
angmar Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις πληροφορίες. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για το eyefinity της AMD αλλά είχα την εντύπωση πως ήταν κάτι εξειδικευμένο για gaming και δε το είχα ψάξει παραπάνω. Γενικά απ' ότι κατάλαβα οποιαδήποτε κάρτα με ικανό αριθμό εξόδων θα μας κάνει τη δουλειά μας σ αυτή την περίπτωση.
nikos1982 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 displat port να εχει για να μπορεις να εχεις καλη εικονα και ψυφιακο σημα σε ολα τα μονιτορ.αλλα θα πρεπει να βρεις και οθονες με DP
angmar Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Νομίζω πως θα κάνουμε τη δουλειά μας και με το HDMI. Οι οθόνες θα είναι ψιλο της σειράς, οπότε δε νομίζω να υπερτερεί σε κάτι το display port.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα