giorpa Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μου τα λες εμένα; Μια χαρά για τους παρόχους να τους έρχεται και πιο φτηνό. Αλοίμονο. Ας ελπίσουμε να επιλέξουν και κανένα καλό codec να πιάσει τόπο το VOIP τουλάχιστον και να μην έχουμε και θέματα με το internet. Και εσύ να μην έχεις τηλέφωνο όταν κοπεί το ρεύμα. και χρειαστείς ακριβώς ένα τηλέφωνο. Και κάπου εκεί θα σου κοπούν και τα σορόπια για το VOIP. Απάντηση δεν πήρα για την τάχα ευρωπαΪκή οδηγία και τους εναλλακτικούς που δήθεν το γυρνάνε σε VOIP.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Προς το παρόν και για τα επόμενα 2 χρόνια είμαι στη Wind. Αν κι έχω UPS, θα ζητήσω κι άλλο γιατί έχω συναγερμό και γιατί θα είναι σε διαφορετικό σημείο το modem/router από ότι το έχω τώρα. Ευτυχώς αποφάσισα επιτέλους να αλλάξω καλωδίωση στο σπίτι και να την κάνω δομημένη με διπλές πρίζες (lan/phone). Παίζει βασικά να λένε όλοι, αν θέλουν, ότι έχουν συναγερμό για να παίρνουν τσάμπα UPS και να μην το διασταυρώνει ο ΟΤΕ. Άσε που για καβάτζα έχω και το κινητό. Άσε που για να πω την αλήθεια και τώρα που είμαι αποκλειστικά με ασύρματα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος βαριέμαι να ψάξω που έχω το παλιό ενσύρματο για να έχω τηλέφωνο μέχρι να επανέλθει το ρεύμα. Γι' αυτή δεν γνωρίζω, αλλά μάλλον δεν το λες για μένα.
giorpa Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ ξέρω πως αν θέλω VOIP έχω την επιλογή από μόνος μου με το double play στη γραμμή μου που είναι POTS. To να μου φέρουν αποκλειστικά το VOIP και με το ζόρι στο τηλέφωνο και να πρέπει μετά η τηλεφωνία μου να εξαρτάται από το ίντερνετ και το ρεύμα είναι άλλη υπόθεση. Τα περί UPS του ΟΤΕ ασχολίαστα, δεν πρέπει να τα λέμε αυτά. Το να μου χρυσώνουν το χάπι αν είμαι συνδρομητής του ΟΤΕ με αστείες δικαιολογίες είναι εξίσου αστείο. Και είμαι συνδρομητής και σε εναλλακτικό και στον ΟΤΕ. Για την ευρωπαϊκή οδηγία συμπέρασμα βγάζω ότι δεν υπάρχει τέτοια. Οπως επίσης δεν υπάρχει ούτε το άλλο που δήθεν οι εναλλακτικοί πάροχοι το γυρνάνε ήδη σε VOIP. Είναι όμως κρίμα να αναπαράγουμε μεταξύ μας τις αστείες ιστορίες των υπαλλήλων του ΟΤΕ.
l337 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Τα περί UPS του ΟΤΕ ασχολίαστα, δεν πρέπει να τα λέμε αυτά. Το να μου χρυσώνουν το χάπι αν είμαι συνδρομητής του ΟΤΕ με αστείες δικαιολογίες είναι εξίσου αστείο. Και είμαι συνδρομητής και σε εναλλακτικό και στον ΟΤΕ. Για την ευρωπαϊκή οδηγία συμπέρασμα βγάζω ότι δεν υπάρχει τέτοια. Οπως επίσης δεν υπάρχει ούτε το άλλο που δήθεν οι εναλλακτικοί πάροχοι το γυρνάνε ήδη σε VOIP. Είναι όμως κρίμα να αναπαράγουμε μεταξύ μας τις αστείες ιστορίες των υπαλλήλων του ΟΤΕ. Λοιπον, επειδή έχεις βάλει την κασέτα και γίνεσαι κουραστικός. Ο οτε μιας και τον αναφέρεις έχει ήδη βγάλει το αναπτυξιακό του πρόγραμμα και το πλάνο. Όπως και η DT μέσω της Claudia Nemat (έχω ποστάρει το video σε προηγούμενο post). Από κει και πέρα είτε συμφωνείς και συνεχίζεις με τις υπηρεσίες του είτε πας αλλού που δεν έχουν προς το παρόν voip (πλην cyta). Αυτό που δεν μπορεί το μυαλό σου να καταλάβει είναι πως αφού ολοκληρωθεί η μετάβαση, και οι υπόλοιποι σταδιακά θα σταματήσουν να σου δίνουν pstn τηλεφωνία μιας και στα Α/Κ και τα KV τα καλώδια θα αντικατασταθούν με οπτικές. Κάτι που επίσης σημαίνει πως δεν θα υπάρχει τάση στο δίκτυο (ναι, εκείνη που ευθύνεται για crosstalk, οξειδώσεις κ.α.). Εάν δεν σου είναι κατανοητά τα παραπάνω και γιατί θα έχουμε ποιοτικότερο internet, οκ πρόβλημα σου, μόνο σταμάτα να αναμασάς τα ίδια και τα ίδια γιατί έγινες πολύ κουραστικός. Και όπως σου είπα και πριν, εάν δεν συμφωνείς με το πλάνο κάποιου παρόχου, τότε άλλαξε πάροχο. Τέλος. Μιας και έχεις αναφέρει (και φαίνεται επίσης) πως έχεις άγνοια και μιας και είμαι σχετικός με το αντικείμενος (είτε λόγω εμπειρίας/γνώσεων είτε λόγω δουλειάς) να σου πω φιλικά ότι το All-IP έρχεται και για τους υπόλοιπους παρόχους. Είτε σου αρέσει είτε όχι. Δεν θα μπορέσεις να το αποφύγεις οπότε ή μπορείς να μείνεις σε σπηλιά ή να το απολαύσεις. Αυτό θα είναι η δική σου επιλογή.
james01gr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 ότι και να λέμε, στο μέλλον θα είναι όλα Voip(στα επόμενα 5 χρόνια εννοώ) αμφιβάλλω εάν το 10% των συνδρομητών σταθερής ξέρουν τι είναι το pots ή το voip, το πως λειτουργούν, τι δυνατότητες έχουν κτλ. τώρα εάν η αλλαγή γίνει σε 2,3 ή 5 χρόνια θα το δούμε, αλλά όμως θα γίνει. ήδη υπάρχουν προβλήματα στα δίκτυα που υπάρχουν σε πολλές περιοχές και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα γραμμών. τώρα για το εάν πέφτει το ρεύμα και δεν έχεις τηλέφωνο, βρείτε μου σπίτι που έχει ενσύρματη συσκευή. ακόμη και η γιαγιά μου που είναι 90, ασύρματο έχει πλέον. σε περίπτωση διακοπής / βλάβης κτλ όλοι έχουν κινητά τηλέφωνα. αν και πλέον σε λίγα χρόνια, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο δεν θα έχεις πλέον σπίτι, δεν θα χρειάζεται. εάν έχεις καλό ασύρματο δίκτυο κινητής + ένα καλό πακέτο κινητής με πολλά λεπτά ομιλίας, δεν χρειάζεσαι το σταθερό. στην Πολωνία το καλοκαίρι που ήμουν, είχα πάρει πακέτο για 1 μήνα απεριόριστο ίντερνετ μέσω κινητού στα 15 ευρώ έβγαινε περίπου, και το μοιραζόμασταν λαπτοπ (kodi), τάμπλετ (kodi) και 2 τηλέφωνα και δεν είχαμε κανένα κόλλημα στη σύνδεση. φίλος μου εκεί (μιλάμε για οικογένεια που δεν μένει σε αστική περιοχή) δεν έχει καν σταθερό τηλέφωνο, δεν το χρειάζεται. δωρεάν κλήσεις με viber στην Ελλάδα και τέρμα. είτε το θέλουμε είτε όχι, ακόμη και voip να κυκλοφορήσει, σε 10 χρόνια δεν θα αξίζει να έχεις σταθερό στο σπίτι. και μετά ας συκρίνουμε το κόστος που έχει κάθε σπίτι για να έχει καλωδιώσεις και μπρίζες παντού. τώρα για ακτινοβολία, δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά το θέμα πλέον, είναι πως ζούμε με ασύρματα δίκτυα παντού.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 ότι και να λέμε, στο μέλλον θα είναι όλα Voip(στα επόμενα 5 χρόνια εννοώ) αμφιβάλλω εάν το 10% των συνδρομητών σταθερής ξέρουν τι είναι το pots ή το voip, το πως λειτουργούν, τι δυνατότητες έχουν κτλ. τώρα εάν η αλλαγή γίνει σε 2,3 ή 5 χρόνια θα το δούμε, αλλά όμως θα γίνει. ήδη υπάρχουν προβλήματα στα δίκτυα που υπάρχουν σε πολλές περιοχές και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα γραμμών. τώρα για το εάν πέφτει το ρεύμα και δεν έχεις τηλέφωνο, βρείτε μου σπίτι που έχει ενσύρματη συσκευή. ακόμη και η γιαγιά μου που είναι 90, ασύρματο έχει πλέον. σε περίπτωση διακοπής / βλάβης κτλ όλοι έχουν κινητά τηλέφωνα. αν και πλέον σε λίγα χρόνια, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο δεν θα έχεις πλέον σπίτι, δεν θα χρειάζεται. εάν έχεις καλό ασύρματο δίκτυο κινητής + ένα καλό πακέτο κινητής με πολλά λεπτά ομιλίας, δεν χρειάζεσαι το σταθερό. στην Πολωνία το καλοκαίρι που ήμουν, είχα πάρει πακέτο για 1 μήνα απεριόριστο ίντερνετ μέσω κινητού στα 15 ευρώ έβγαινε περίπου, και το μοιραζόμασταν λαπτοπ (kodi), τάμπλετ (kodi) και 2 τηλέφωνα και δεν είχαμε κανένα κόλλημα στη σύνδεση. φίλος μου εκεί (μιλάμε για οικογένεια που δεν μένει σε αστική περιοχή) δεν έχει καν σταθερό τηλέφωνο, δεν το χρειάζεται. δωρεάν κλήσεις με viber στην Ελλάδα και τέρμα. είτε το θέλουμε είτε όχι, ακόμη και voip να κυκλοφορήσει, σε 10 χρόνια δεν θα αξίζει να έχεις σταθερό στο σπίτι. και μετά ας συκρίνουμε το κόστος που έχει κάθε σπίτι για να έχει καλωδιώσεις και μπρίζες παντού. τώρα για ακτινοβολία, δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά το θέμα πλέον, είναι πως ζούμε με ασύρματα δίκτυα παντού. Οι σταθερές γραμμές για ίντερνετ δεν θα πεθάνουν, καλώς ή κακώς τα ασύρματα δίκτυα και έχουν θέμα με παρεμβολες αλλά και αυξημένα Ping , και πολλά άλλα θέματα, παρόλα αυτά όπως έχει αναφερθεί παραπάνω για να πάμε σε τεχνολογίες με μεγαλύτερες ταχύτητες αναγκάστηκα θα παίξει παντού voip και αυτό είναι γεγονός είτε το θέλουν είτε όχι μερικοί, όσο για τα ασύρματα εγώ σπίτι μια συσκευή υπάρχει και αυτή ενσύρματη μιας και το σταθερό δεν το δουλεύουμε σχεδόν καθόλου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα