Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1000ε για πλακα δε νομιζω οτι εχουμε πεταξει ολοι μας

Πραγματι μονο ειναι για πλακα ειναι αυτο το νουμερο στην Ελλαδα του σημερα

Οποιοι εχουν τετοια ποσα για πλακα μπραβο τους αλλα να φορολογουνται και αναλογα με φορους υπερπολυτελειας

Δεν μπορει ενας γερακος με 400ε συνταξη να πληρωνει 660ε τελη κυκλοφοριας για ενα αυτοκινητο 30 ετων αξιας 200ε και αλλοι να πετανε για πλακα τα χιλιαρικα για ενα τηλεφωνακι για να το παιζουν Ωνασηδες

Καποιοι δεν πινουν,δεν καπνιζουν,δεν εχουν διλιτρο αμαξι να καινε τσαμπα βενζινες.Σε διαστημα λιγων μηνων τα βρηκες τα για πλακα 1000 ευρω.

• Απαντ. 402
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για μένα πάντως η αφαίρεση του audio jack είναι αρνητική όχι λόγω συμβατότητας και αντάπτορα, αλλά λόγω μηχανικής αντοχής.

Η Lightning θύρα είναι μια υποδοχή που δέχεται ένα πολύ λεπτό βύσμα.

Τώρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν η συσκευή είναι στην τσέπη και τα ακουστικά συνδεδεμένα μη τυχόν και χτυπήσουμε η κάτσουμε κάπου και στραβώσει η θύρα.

Επίσης με το βάλε-βγάλε συνεχώς για φορτηση και μουσική, δεν ξέρω πόσο θα αντέξει.

Η κλασική 3.5mm ήταν τέρας σε θέμα μηχανικής αντοχής και αξιοπιστίας.

Γενικά τα μειονεκτήματα σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ πιο σοβαρά από τα όποια πλεονεκτήματα.

Εάν ήθελαν να ξεφορτωθούν την audio jack, θα έπρεπε να είχαν προνοήσει πολύ πιο πριν όταν η Lightning θύρα ήταν ακόμη στην ανάπτυξη. Τώρα, η αφαίρεση της είναι κάτι που σκέφτηκαν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή και είναι και αργά για να κάνουν κάτι.

Επίσης αναλογίσου την αντοχή στη φθορά που έχει αυτή η θύρα, δηλαδή Χ βάλε-βγάλε. Αυτή η αντοχή λοιπόν τώρα αυτομάτως μειώνεται στο μισό, καθώς ότι ενσύρματη σύνδεση χρειάζεσαι θα περνάει απο εκεί.
Δημοσ.

Όταν περάσει ο εκνευρισμος σε μερικούς και διαβασετε ήρεμα τι αλλαγές θα προσφέρει στον τομέα του ήχου και των ακουστικών η κατάργηση του mini jack, εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε. Οι περισσότεροι φωναζετε ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε ακουστικά των 20 ευρώ...

Διαφωνούμε κάθετα. Διαθέτω ξεχωριστό φορητό ενισχυτή που συνδέεται με οποιαδήποτε φορητή συσκευή OTG και είναι ειδικά σχεδιασμένος να τρέχει απευθείας plug and play σε android συσκευές και PC. Επειδή όμως το να κουβαλάω ξεχωριστά τον ενισχυτή μου δεν είναι πάντα και το πρακτικότερο η θύρα 3.5" με βοηθάει στο να μην μένω χωρίς μουσική ενώ ταυτόχρονα ο εσωτερικός ενισχυτής του τηλεφώνου μου προσφέρει μια Χ καλή εμπειρία μέχρι να ξαναβάλω τον ενισχυτή μου. 

Οπως είπα υπάρχουν συσκευές (κινέζικες κιόλας) που έχουν ταυτόχρονα υποστήριξη lightning μέσω USB-C και έχουν και ταυτόχρονα την θύρα 3.5" για ευκολία και πρακτικότητα. Και αυτό το λέω χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο 4 διαφορετικά ακουστικά ανάλογα την περίσταση (Koss porta pro, V-Moda XS, Philips Fidellio X2, Hi-Fi man HE 400S και οσονούπω Sen HD 800S) που δεν τα λες και φτηνά.  Είμαι σίγουρος ότι δεν θα κόστιζε τίποτα αν διατηρούσαν την 3.5" λόγο ευκολίας αλλά επειδή ξέρουμε πως λειτουργεί το θέμα δεν μας κάνει εντύπωση ότι το αφαίρεσαν. Δεν το σταματάει από το να είναι τεράστιο φάουλ όμως και για εμένα είναι αποτρεπτικός παράγοντας κιόλας (όπως και το Moto Z πριν το i-phone 7).   

• Like 1
Δημοσ.

Καποιοι δεν πινουν,δεν καπνιζουν,δεν εχουν διλιτρο αμαξι να καινε τσαμπα βενζινες.Σε διαστημα λιγων μηνων τα βρηκες τα για πλακα 1000 ευρω.

Ετσι οπως τα περιγραφεις σε λιγο θα μας πεις οτι δεν εχουμε και κριση..... Μαλλον αλλη χωρα περιγραφεις  :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Εν το μεταξυ τα περισσοτερα σχολια εδω,δεν ειναι για το αν αξιζει τα 1000 ευρω το iphone 7,αλλα η κριτικη σε αυτους που τα σκανε.

Λες και ολοι μας δεν εχουμε πεταξει 1000 ευρω καπου ετσι για να βγαλουμε γουστο...

Αλλος για καποιο ταξιδι,αλλος για υπολογιστη να παιζει,αλλος για ζαντες,αλλος για καποιο pet ζωακι(δεν εννοω οτι δεν τα αξιζει το ζωακι,απλα για να καλυψουμε το γουστο μας τα σκασαμε για καποια ρατσα λες και ειναι κοσμημα το ζωο...) κτλ.

Ποιοι ειναι αυτοι οι ολοι που κανουν τα παρακατω που περιγραφεις αραγε και σε τι ηλικιες αναφερεσαι ειναι το καλυτερο ερωτημα.

Ισχυει οτι ο καθενας αναλογα και με το hobby/γουστα μπορει να δινει καπου πολλα χρηματα αλλα δεν παει προς ολους αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Οι τιμες αυτές είναι για τις μεγάλες αλυσίδες. Στο skroutz θα παίξουν 700€ για το 7 και 820€ για το 7+ σύμφωνα με πληροφορίες μου. 150€ λιγότερα δηλαδή! Καθόλου άσχημα...

Δημοσ.

Εγώ απορώ γιατί υπάρχουν αυτοκίνητα που κάνουν από €30000 και πάνω, την ίδια δουλειά δεν κάνεις με ένα των €15.000 ;

Ναι το αμάξι θα το αλλάξεις στα δυο χρόνια όπως αλλάζετε τα iphone smsung lg και οτιδήποτε άλλο.Επίσης την ίδια χρησιμότητα έχει ένα αυτοκίνητο με ένα ακριβό τηλέφωνο που το ακριβό αυτοκίνητο (γιατί είχα και τέτοιο μου έσωσε την ζωή) με την ευελιξία του και με την ταχύτητα του όταν καταλάβαινα ότι πάθαινα έμφραγμα καθ οδόν στον δρόμο για καφέ  και είπα η ταν η επί τας και το αμάξι πέταξε στην κυριολεξία οπότε πήγα στα επείγοντα από μόνος μου και το έμφραγμα πέρασε και δεν ακούμπησε που λένε, το αποδεικνύουν τα μετέπειτα από αυτό 10 χρόνια εργασίας στα όρια της δουλείας συν η εξαφάνιση του ουλώδη ιστού που έστω και ελάχιστα προκλήθηκε από αυτό.Πάντως το τηλ. στο Ε.Κ.Α.Β που ποτέ δεν ήρθε το έκανα μία χαρά με τηλ των 150 ευρώ.Εκτός και αν υπονοείς ότι αν τους έπαιρνα τηλ από iphone sumnsun galaxy και τα λοιπά ότι θα ερχόταν, τότε πάω πάσο.

Δημοσ.

Ετσι οπως τα περιγραφεις σε λιγο θα μας πεις οτι δεν εχουμε και κριση..... Μαλλον αλλη χωρα περιγραφεις :lol:

Υπαρχουν ανθρωποι που θελουν 100 ευρω για τσιγαρα το μηνα(πιστεψε με ειναι πολλοι).Σε 10 μηνες ειναι 1000 ευρω.

Τωρα το διλιτρο το εγραψα λογω του οτι το ανεφερε καποιος λιγο πιο πανω.

Δημοσ.

Πανάκριβα αλλά ο καθένας με το γούστο του. Άλλος δίνει 2000 το χρόνο σε τσιγάρα άλλος σε μπουζούκια άλλος σε μια τηλεόραση ηχεία υπολογιστή τζόγος κινητό μπουρδελα ποτά αμάξια κτλ κτλ.

Άλλος το πέρνει για δουλειά άλλος για μοστρα άλλος για παιχνιδομηχανη. Στην τελική λίγο πρέπει να μας νοιάζει ακόμα και αν ο άλλος κάνει τρελή οικονομία και είναι όλη μερα με φακές για να πάρει ένα κινητό.

• Like 9
Δημοσ.

Διαφωνούμε κάθετα. Διαθέτω ξεχωριστό φορητό ενισχυτή που συνδέεται με οποιαδήποτε φορητή συσκευή OTG και είναι ειδικά σχεδιασμένος να τρέχει απευθείας plug and play σε android συσκευές και PC. Επειδή όμως το να κουβαλάω ξεχωριστά τον ενισχυτή μου δεν είναι πάντα και το πρακτικότερο η θύρα 3.5" με βοηθάει στο να μην μένω χωρίς μουσική ενώ ταυτόχρονα ο εσωτερικός ενισχυτής του τηλεφώνου μου προσφέρει μια Χ καλή εμπειρία μέχρι να ξαναβάλω τον ενισχυτή μου. 

Οπως είπα υπάρχουν συσκευές (κινέζικες κιόλας) που έχουν ταυτόχρονα υποστήριξη lightning μέσω USB-C και έχουν και ταυτόχρονα την θύρα 3.5" για ευκολία και πρακτικότητα. Και αυτό το λέω χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο 4 διαφορετικά ακουστικά ανάλογα την περίσταση (Koss porta pro, V-Moda XS, Philips Fidellio X2, Hi-Fi man HE 400S και οσονούπω Sen HD 800S) που δεν τα λες και φτηνά.  Είμαι σίγουρος ότι δεν θα κόστιζε τίποτα αν διατηρούσαν την 3.5" λόγο ευκολίας αλλά επειδή ξέρουμε πως λειτουργεί το θέμα δεν μας κάνει εντύπωση ότι το αφαίρεσαν. Δεν το σταματάει από το να είναι τεράστιο φάουλ όμως και για εμένα είναι αποτρεπτικός παράγοντας κιόλας (όπως και το Moto Z πριν το i-phone 7).   

Eνημερωτικά μόνο , το μινι jack είναι 3.5mm , όχι 3.5" που είναι περίπου 9 εκατοστά !!

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάποτε έλεγε ένας αρχαίος προγονος

Εγώ απλά "στεναχωριέμαι" γιατί από τα εκατοντάδες μηνύματα, ένα 1% αφορά τις ίδιες τις συσκευές και τα χαρακτηριστικά τους. Τα υπόλοιπα είναι κοινωνικο-πολιτικο-ψυχολογικο-κατσικο συζητήσεις. Και το χειρότερο είναι πως πέφτω κι εγώ στην παγίδα κάθε φορά (κάπως λιγότερο όσο περνάνε τα χρόνια μιας και όταν αποφασίσω πως θέλω κάτι και μπορώ να το αγοράσω, θα το πάρω που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα).

:)

• Like 7
Δημοσ.

Το μόνο που παραμελείς να αναφέρεις, είναι οτι τόσο το Ethernet, όσο και τα οπτικά Drives είχαν ήδη σταματήσει να χρησιμοποιούνται απο πολύ κόσμο(σε αυτές τις συσκευές) πριν αποφασίσει η Apple να τα αφαιρέσει ως Industry Leader. Επίσης και αυτή τη φορά, η Apple δεν το έκανε για να πάει ένα βήμα μπροστά τις ασύρματες συνδέσεις και πράσινα άλογα.

Βάρος και πάχος ήθελε να μειώσει, και αφαίρεσε οτι βρήκε πιο βολικό.

Είναι σαν να μου λες οτι οι αερόσακοι και τα πίσω καθίσματα είναι άχρηστα, επειδή στα αγωνιστικά αυτοκίνητα αφαιρούνται για να μειωθεί το βάρος του οχήματος!

Η συντριπτική πλειοψηφία των Laptop έχει ακόμα τουλάχιστον την ethernet. Τα υπερφορητά, δεν τα έχουν, και υπάρχει λόγος. Για να είναι υπερφορητά. Για δείξε μου μια motherboard σε σταθερό που δεν τους κόφτει το πάχος, χωρίς Ethernet, μιας που είναι τόσο παρωχημένη τεχνολογία. 

Αν στο μέλλον δεν υπάρχουν συσκευές με 3.5mm Jack θα είναι επειδή θα κάνουν αυτή την υποχώρηση οι χρήστες για να έχουν πιο λεπτά κινητά. Οχι επειδή θα πάθουν σοκ με την αλλαγή στη ζωή τους που θα επιφέρει ο ήχος μέσω ψηφιακής θύρας.

Ήδη απέρριψα το LeEco Le 2 Max για τα USB Type-C ακουστικά, που πρόσθεσαν μόνο και μόνο για να ξεφορτωθούν τα dac μέσα απο τη συσκευή, προς χάριν της σιλουέτας του. Δεν βλέπω λόγο να δω ως ξεχωριστή, την κίνηση της Apple. To ίδιο πράγμα είναι.

Αν θέλετε να θυσιάσετε τα πάντα για πιο λεπτές συσκευές, δικαίωμα σας. Απλά μην προσπαθείτε να το περάσετε σας επανάσταση.

Edit.

Η αλλαγή έγινε για λόγους ποιότητας ε;  ε;

Μα αφού έχει adapter δεν θα έχει πρόβλημα ε; ε;

ΕΕΕΕ;

Αναφέρομαι στην apple ως industry leader στο θέμα smartphones μόνο, και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι είναι μονοπώλειο σε αυτό που δίνει που σημαίνει ότι την παίρνει πολύ άνετα να κάνει κινήσεις σαν και αυτή και να μείνει ανέπαφη, τώρα γιατί έκανε τις άλλες κινήσεις που περιέγραψα άσε να το ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι με υποθέσεις δεν πάμε πουθενά.

Με βρίσκεις σύμφωνο στο γεγονώς ότι ήθελε να μειώσει βάρος και πάχος και στον χώρο που γλίτωσε σου δίνει extra ηχείο και την taptic engine για να έχεις κουμπάκι χωρίς το κουμπάκι.

Για όνομα του θεού όχι άλλες ατυχές παρομοιάσεις με αυτοκίνητα στο παρόν forum post...

Ξαναδιάβασε αυτό που πόσταρα και κατανόησε ότι δεν γράφω πουθενά ότι το ethernet είναι παρωχημένη τεχνολογία έγραψα ότι απλά οι περισσότεροι χρήστες την κάνανε πέρα για χάρη του wifi και εγώ στον σταθερό ethernet χρησιμοποιώ αλλά σε φορητές συσκευές όπως laptop και κινητά δεν βρίσκω τον λόγο να είμαι αναγκασμένος να είμαι tethered σε ένα καλώδιο.

Επίσης για άλλη μια φορά δεν έγραψα ότι ο ψηφιακός ήχος είναι καλύτερος ή χειρότερος, αυτό που λέω πρακτικά είναι ότι σε συσκευές όπως τα smartphones οποιαδήποτε από τις 2 λύσεις είναι σχεδόν ισοδύναμη της άλλης μιας και δεν έχεις υψηλής ποιότητας HiFi συστήματα ενσωματομένα σε συσκευούλες αυτού του μεγέθους και πυκνώτητας ηλεκτρονικών. Το βασικό μου επιχείρημα το οποίο είναι πρακτικά της apple και όχι δικό μου είναι ότι είναι καιρός να απομακρυνθούμε από καλώδια τουλάχιστον στις περιπτώσεις που δεν έχει διαφορά αν έχεις ή όχι καλώδιο (ας μην ξεχνάμε ότι το ίδιο προσπαθούν και άλλες εταιρίες μέσω της ασύρματης φόρτησης). Αν είσαι audiophile και μου έχεις επαγγελματικά ακουστικά και vacuum tube amp θα το δεχτώ αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα άκουγες μουσική από το κινητό σου έτσι και αλλιώς, που σημαίνει ότι για την απλή καθημερινότητα του χρήστη τα ασύρματα ακουστικά και το ασύρματο internet είναι υπερ αρκετό το λιγότερο. Και σου λένε όσο είμαστε στην μεταβατική περίοδο μεταξύ wired και wireless σου δίνουμε και την δυνατότητα να χρησιμοποιείς ενσύρματα ακουστικά απλά θα παίρνεις από το lightning port.

Τέλος δεν θυμάμαι να είπα πουθενά (ούτε και να διάβασα for that matter) ότι η αλλαγή έγινε για λόγους ποιότητας αλλά ακόμη και στο βίντεο που παραθέτεις ο τύπος λέει ότι η διαφορά δεν είναι αισθητή εκτώς αν δεις τα νούμερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...