Προς το περιεχόμενο

Linux για λαπτοπ με Amd

Albion48

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Έχω ένα laptop  Hp Pavilion 15-p253nv με επεξεργαστή AMD A10-5745M και κάρτα γραφικών AMD Radeon R7 M260.

Έχω δοκιμάσει επάνω του Ubuntu ( Xubuntu, Linux Mint, Ubuntu Mate)

καθώς και Manjaro Linux αλλά πάντα λειτουργούσε υπό υψηλή θερμοκρασία ακόμα και με τον proprietary driver. Eπιπλέον σε ορισμένες περιπτώσεις πάγωνε με τα Linux, τρέχοντας λίγες απλές εφαρμογές όπως Chrome, Clementine . Mε τα Windows 10 το laptop είναι αρκετά πιο δροσερό και τρέχει τέλεια χωρίς προβλήματα εδώ και ένα χρόνο. Απλά προσωπικά ήθελα να χρησιμοποιήσω Linux για όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν σαν λειτουργικό σύστημα.

Έχω δοκιμάσει laptopmodetools , tlp, cpufreq αλλά δεν είδα σημαντική βελτίωση. Ειδικά τώρα με τα ubuntu 16.04 και τον opensource driver τα πράγματα για το laptop είναι αρκετά θερμά. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη διανομή ή μια λύση έστω για να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία με  τα Linux στο λαπτοπ μου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη ο driver ειναι ιδιος για ολες τις διανομες, οποτε οτι κουσουρι εχει στη μια, το ιδιο σχεδον θα εχει και στην αλλη, και επειδη ο fglrx δεν μπαινει πουθενα πια, δες τι εκανε καποιος εδω για να εχει powersaving με τον radeon.

http://www.insomnia.gr/topic/599146-aπενεργοποίηση-κάρτας-γραφικών-και-λειτουργεί/

Δοκίμασα να τρέξω την εντολή echo mid > /sys/class/drm/card0/device/power_profile αλλά μου λέει Permission Denied. Δοκίμασα με sudo,sudo -i ,sudo su και τίποτα. Πήγα να δω το power_profile τι δικαιώματα έχει, αλλά δεν υπάρχει μέσα στο device.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φτιαξε αυτο το αρχειο

/etc/udev/rules.d/91-radeon-pm.rules
KERNEL=="card0", SUBSYSTEM=="drm", DRIVERS=="radeon", ATTR{device/power_method}="dpm", ATTR{device/power_dpm_state}="battery"

για να δεις αν λειτουργει μετα απο reboot γραψε:

sudo cat /sys/class/drm/card0/device/power_dpm_state
Επεξ/σία από konqoro

Ευχαριστώ πολύ. Τώρα λειτουργεί σε "battery". Θα δω πως θα πάει, αν και λογικά με τον καιρό θα γίνει καλύτερος ο open-source driver καθώς πριν ένα χρόνο τα πράγματα ήταν πάρα πολύ χειρότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...