ntasaef4 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Το χοντραίνεις Νικόλα, ξέρεις πολύ καλά οτι αν κάποιος εγινε εριστικός αυτός ήσουν εσυ. Τώρα σταμάτα να μου γ@μ@$ το ποστ
nikolas_kriti Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Ότι να ναι !! Τεσπααααα αν γνωρίζεις κάποιος περί εγγύησης ας ενημερώσει !!
axlgk Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Εγγυηση χανεις αλλα εαν το εχεις πανω απο ενα χρονο δεν τρεχει και τιποτα.επειδη το εχω κανει το ποιο βασικο εαν θελεις να το κανεις μονος σου ειναι να εχεις κατσαβιδι Torx T06H...
georgeadams Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Αν σε περίπτωση που το μηχάνημα χρειαστεί service, το ανοίξεις και βάλεις ξανά μέσα τον εργοστασιακό SSD, η Apple μπορεί να καταλάβει πως το μηχάνημα έχει ανοιχτεί; Υπάρχει κάποιο αυτοκόλλητο ή κάτι παρόμοιο που να σπάει όταν το ανοίξεις και με τον τρόπο αυτό να μπορούν να καταλάβουν πως το μηχάνημα ανοίχτηκε; 1
ntasaef4 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Αν σε περίπτωση που το μηχάνημα χρειαστεί service, το ανοίξεις και βάλεις ξανά μέσα τον εργοστασιακό SSD, η Apple μπορεί να καταλάβει πως το μηχάνημα έχει ανοιχτεί; Υπάρχει κάποιο αυτοκόλλητο ή κάτι παρόμοιο που να σπάει όταν το ανοίξεις και με τον τρόπο αυτό να μπορούν να καταλάβουν πως το μηχάνημα ανοίχτηκε; Σωστός αρκεί να μάθουμε να το κάνουμε μόνοι μας, γιατί άμα πληρώνουμε σε κάθε βάλε-βγάλε κάνα πενηντάρικο κρίμα είναι.. Εγγυηση χανεις αλλα εαν το εχεις πανω απο ενα χρονο δεν τρεχει και τιποτα.επειδη το εχω κανει το ποιο βασικο εαν θελεις να το κανεις μονος σου ειναι να εχεις κατσαβιδι Torx T06H... Μόνο αυτό το κατσαβίδι αρκεί ή απαιτείται και κάποιο άλλο εργαλείο?
georgeadams Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Ρίξε μια ματιά στους οδηγούς στο Ifixit: https://www.ifixit.com/Device/Mac_Mini_Late_2014
ntasaef4 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Ρίξε μια ματιά στους οδηγούς στο Ifixit: https://www.ifixit.com/Device/Mac_Mini_Late_2014 Thanx, έριξα μια ματιά...χειρουργείο 1
axlgk Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 1 .να υποθεσω πως εχεις το mac μονο με hd και οχι με fusion drive. 2 .σε αυτο το Site: εαν πας στο 8:40 θα δεις οτι εκει βγαζεις το sata καλωδιο που ειναι σαν αυτοκολητο κολημενο.Οποτε warranty end ... 1
flyer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Αν σε περίπτωση που το μηχάνημα χρειαστεί service, το ανοίξεις και βάλεις ξανά μέσα τον εργοστασιακό SSD, η Apple μπορεί να καταλάβει πως το μηχάνημα έχει ανοιχτεί; Υπάρχει κάποιο αυτοκόλλητο ή κάτι παρόμοιο που να σπάει όταν το ανοίξεις και με τον τρόπο αυτό να μπορούν να καταλάβουν πως το μηχάνημα ανοίχτηκε; Επειδή έχω εγχειρίσει το mac mini μου για να τοποθετήσω pcie blade ssd (για δημιουργία fusion), μπορώ να διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός προστασίας ανοίγματος. Επίσης οι φίλοι που θέλουν να αναβαθμίσουν το mini τους ας σκεφτούν την πιθανότητα προσθήκης ενός pcie ssd σαν 2ο δίσκο αντί της αντικατάστασης του υπάρχοντος, με τα εξής συν και πλην.. + ευκολώτερη διαδικασία + γρηγορώτερο μηχάνημα + διατήρηση της μεγάλης χωρητικότητας του αρχικού δίσκου + αν χρειαστεί να τον πας για service αφαιρείται πανεύκολα ο ssd - ακριβώτερη αναβάθμιση - μικρότερος ssd (μειονέκτημα το οποίο σχεδόν εξαλείφεται με τη λειτουργία fusion του macOS) 1
zaccki Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Χωρίς να μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα, δε νομιζω να εχεις θεμα με την εγγυηση εφοσον φυσικά γινουν ολα πολυ προσεχτικά και δεν υπαρχουν εμφανη σημαδια ανοιγματος της συσκευης. Απ'όσο βλεπω παντως και στους οδηγους του ifixit ( https://www.ifixit.com/Guide/Mac+Mini+Late+2014+Hard+Drive+Replacement/32815 ) δεν παρατηρω καποιο αυτοκολλητο ή κατι τετοιο που παραβιαζεται κατα τη διαδικασία. Οριστε και μια σχετική κουβεντα εδω : https://discussions.apple.com/thread/7196801?start=0&tstart=0 Η αλλαγή δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη αν πιάνουν τα χερια σου και είσαι προσεχτικός. Έχω κάνει το αντιστοιχο για dual drive σε Mac Mini Late 2012 που ειναι παρομοια διαδικασία και ακολούθησα κατα βάση τους οδηγούς του ifixit. Για οποιον το επιχειρησει να σημειωσω οτι ειναι σημαντική (εκτός από τα αντιστοιχα κατσαβιδια και spudger) και η υπαρξη του Logic Board Removal Tool (https://www.ifixit.com/Tools/Logic-Board-Removal-Tool-Mac-Mini-922-9588/IF145-159). Μερικοι προτεινουν καποιες αυτοσχεδιες λυσεις αν δεν εχεις το removal tool (π.χ. 2 κατσαβιδακια στις αντιστοιχες τρυπες ---> http://s2.guide-images.ifixit.net/igi/GinATIXdDynRlMg3.medium ) αλλά ειναι αρκετά επικινδυνο να δημιουργησεις προβλημα στη logic board και προσωπικα δε θα το συνιστουσα. Edit: Εξαιρετικές και οι παρατηρήσεις του φιλου flyer στο παραπάνω post.
ntasaef4 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 1 .να υποθεσω πως εχεις το mac μονο με hd και οχι με fusion drive. 2 .σε αυτο το Site: εαν πας στο 8:40 θα δεις οτι εκει βγαζεις το sata καλωδιο που ειναι σαν αυτοκολητο κολημενο.Οποτε warranty end ... Εννοείται πως δεν έχω fusion drive Στο βιντεάκι η ταινία που ξεκολάει νομίζω ξανακολάει εύκολα Χωρίς να μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα, δε νομιζω να εχεις θεμα με την εγγυηση εφοσον φυσικά γινουν ολα πολυ προσεχτικά και δεν υπαρχουν εμφανη σημαδια ανοιγματος της συσκευης. Απ'όσο βλεπω παντως και στους οδηγους του ifixit ( https://www.ifixit.com/Guide/Mac+Mini+Late+2014+Hard+Drive+Replacement/32815 ) δεν παρατηρω καποιο αυτοκολλητο ή κατι τετοιο που παραβιαζεται κατα τη διαδικασία. Οριστε και μια σχετική κουβεντα εδω : https://discussions.apple.com/thread/7196801?start=0&tstart=0 Η αλλαγή δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη αν πιάνουν τα χερια σου και είσαι προσεχτικός. Έχω κάνει το αντιστοιχο για dual drive σε Mac Mini Late 2012 που ειναι παρομοια διαδικασία και ακολούθησα κατα βάση τους οδηγούς του ifixit. Για οποιον το επιχειρησει να σημειωσω οτι ειναι σημαντική (εκτός από τα αντιστοιχα κατσαβιδια και spudger) και η υπαρξη του Logic Board Removal Tool (https://www.ifixit.com/Tools/Logic-Board-Removal-Tool-Mac-Mini-922-9588/IF145-159). Μερικοι προτεινουν καποιες αυτοσχεδιες λυσεις αν δεν εχεις το removal tool (π.χ. 2 κατσαβιδακια στις αντιστοιχες τρυπες ---> http://s2.guide-images.ifixit.net/igi/GinATIXdDynRlMg3.medium ) αλλά ειναι αρκετά επικινδυνο να δημιουργησεις προβλημα στη logic board και προσωπικα δε θα το συνιστουσα. Edit: Εξαιρετικές και οι παρατηρήσεις του φιλου flyer στο παραπάνω post. ωραίες συμβουλές, γνωρίζει κάποιος πόσο παίρνουν τα καταστήματα έξω για την αντικατάσταση και μόνο? δλδ χωρίς εγκατασταση μακ κτλ κτλ??? Επειδή έχω εγχειρίσει το mac mini μου για να τοποθετήσω pcie blade ssd (για δημιουργία fusion), μπορώ να διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός προστασίας ανοίγματος. Επίσης οι φίλοι που θέλουν να αναβαθμίσουν το mini τους ας σκεφτούν την πιθανότητα προσθήκης ενός pcie ssd σαν 2ο δίσκο αντί της αντικατάστασης του υπάρχοντος, με τα εξής συν και πλην.. + ευκολώτερη διαδικασία + γρηγορώτερο μηχάνημα + διατήρηση της μεγάλης χωρητικότητας του αρχικού δίσκου + αν χρειαστεί να τον πας για service αφαιρείται πανεύκολα ο ssd - ακριβώτερη αναβάθμιση - μικρότερος ssd (μειονέκτημα το οποίο σχεδόν εξαλείφεται με τη λειτουργία fusion του macOS) Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το γνώριζα.. 1
zaccki Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 ωραίες συμβουλές, γνωρίζει κάποιος πόσο παίρνουν τα καταστήματα έξω για την αντικατάσταση και μόνο? δλδ χωρίς εγκατασταση μακ κτλ κτλ??? Αυτο δυστυχως δεν το γνωριζω γιατι δε χρειαστηκε ποτε να χρησιμοποιησω τετοια υπηρεσια. Το milaraki που αναφερουν οι φιλοι παραπανω το γνωριζω σαν καταστημα αλλα δεν ετυχε ποτε να το επισκεφθω. Απο εκει και περα η διαδικασια αντικαταστασης του δισκου αν και οχι ιδαιτερα δυσκολη δεν ειναι τοσο απλη οσο πχ. σε ενα laptop ή ενα desktop. Ειναι πιο χρονοβορα (ειδικα αν δεν εχεις κανει αρκετες φορες κατι αντιστοιχο) και σιγουρα πιο "επικινδυνη" από μια αλλαγη δισκου σε ενα laptop που απλα ξεβιδωνεις 2 βιδες-βγαζεις τον παλιο δισκο-βαζεις τον καινουριο. "Από την απ'εξω" θα σου πω οτι οποιαδηποτε τιμη περαν ενος μεροκαματου θα μου φαινοταν υπερβολικη. Υπαρχει ομως και η παραμετρος της εγγυησης της εργασιας για ενα μαγαζι που ισως αυξανει το κοστος. πχ. αν κατι χαλασει κατα τη διαδικασια ποιος το καλυπτει? Εγω προσωπικα θα πηγαινα στη λυση που προτεινει ο flyer (αν μπορουσα να καλυψω το extra κοστος που αναφερει). Λυση που δυστυχως δεν υπαρχει για το Late 2012 model (απ'οσο γνωριζω δλδ). Και σιγουρα πολυ πιο απλη διαδικασια για να την κανει καποιος μονος του.
ntasaef4 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτο δυστυχως δεν το γνωριζω γιατι δε χρειαστηκε ποτε να χρησιμοποιησω τετοια υπηρεσια. Το milaraki που αναφερουν οι φιλοι παραπανω το γνωριζω σαν καταστημα αλλα δεν ετυχε ποτε να το επισκεφθω. Απο εκει και περα η διαδικασια αντικαταστασης του δισκου αν και οχι ιδαιτερα δυσκολη δεν ειναι τοσο απλη οσο πχ. σε ενα laptop ή ενα desktop. Ειναι πιο χρονοβορα (ειδικα αν δεν εχεις κανει αρκετες φορες κατι αντιστοιχο) και σιγουρα πιο "επικινδυνη" από μια αλλαγη δισκου σε ενα laptop που απλα ξεβιδωνεις 2 βιδες-βγαζεις τον παλιο δισκο-βαζεις τον καινουριο. "Από την απ'εξω" θα σου πω οτι οποιαδηποτε τιμη περαν ενος μεροκαματου θα μου φαινοταν υπερβολικη. Υπαρχει ομως και η παραμετρος της εγγυησης της εργασιας για ενα μαγαζι που ισως αυξανει το κοστος. πχ. αν κατι χαλασει κατα τη διαδικασια ποιος το καλυπτει? Εγω προσωπικα θα πηγαινα στη λυση που προτεινει ο flyer (αν μπορουσα να καλυψω το extra κοστος που αναφερει). Λυση που δυστυχως δεν υπαρχει για το Late 2012 model (απ'οσο γνωριζω δλδ). Και σιγουρα πολυ πιο απλη διαδικασια για να την κανει καποιος μονος του. Πολύ καλύτερη λύση δεν το συζυτώ αλλά έχω ήδη στην κατοχή μου έναν ssd 250 GB τον οποίο είχα αγοράσει 90 ευρω και δε θέλω να δωσω κι άλλα...
zaccki Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Πολύ καλύτερη λύση δεν το συζυτώ αλλά έχω ήδη στην κατοχή μου έναν ssd 250 GB τον οποίο είχα αγοράσει 90 ευρω και δε θέλω να δωσω κι άλλα... Εχεις ενα point σε αυτο. Δεν ξερω αν υπαρχει η λυση της πωλησης του SSD που εχεις και της αγοράς ενός pcie ssd. Απο εκει και περα επικοινωνησε με το milaraki ή καποιο αλλο καταστημα και δες τι θα σου πουν. Αν πιανουν τα χερια σου λιγο, σκεψου και τη λυση του να το κανεις μονος μου. Και χρηματα εξοικονομεις και μαθαινεις και κατι παραπανω και εχεις και την "ικανοποιηση" οτι το εκανες μονος σου
ntasaef4 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Υπάρχει αισθητή διαφορά στην ταχύτητα; Αν το πάρω απόφαση, πρέπει να προσέξω κάτι στην αγορά του pcie ssd ως προς τη συμβατότητα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα