Necrogeddon Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Απ'οτι βλεπω εχεις 6 θυρες sata οποτε ειναι 0-5. Μηπως το βιος σου λεει 0-2 και 3-5? 1
teo20net Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Έκανα μόλις τώρα ένα restart για να τσεκάρω. ΟΙ επιλογές που δίνει είναι 2. Μία για τις 0-3 και μία για τις 4/5. Τσέκαρα επίσης να δώ τι κάνει όταν επιλέγω επαναφορά (Restore Optimised Defaults) και όντως, αν κάνω restore, μου γυρίζει τις θύρες 4+5 σε IDE. Ίσως να έφταιγε αυτό, όσο τρελό κι αν ακούγεται. Το IDE (που δεν είναι δα και τίποτα τόσο κακό) στον δίσκο που κατα κόρον είναι ανενεργός (ούτε καν στον κύριο δίσκο του συστήματος )να προκαλεί freezαρίσματα. Αν είναι αυτό, σήμερα μάθαμε κάτι. Προφανώς μετά απο το OC που δοκίμασα, όταν πάτησα restore defaults γύρισε σε IDE. Και άρχισαν τα παρατράγουδα. Αύριο θα δουλέψω κάποιες ώρες στο μηχάνημα με τον αρχικό SSD που είχα και ελπίζω να μην προκύψει πάλι κάποιο πρόβλημα. Να σημειώσω ότι δεν είναι θέμα λειτουργικού (για όποιον πιστεύει ότι φταίνε τα Win 10) μιας και το πρόβλημα ξεκίνησε απο όταν είχα ακόμη Win 7 και στα 10άρια απλά συνεχίστηκε.
Necrogeddon Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 οι θυρες 4-5 ειναι για το front panel (προφανως για e-sata συνδεση). Απεφυγε να κουμπωσεις δισκο σε αυτες. Παιξε μπαλα στις υπολοιπες με ενεργοποιημενο το AHCI 1
teo20net Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 οι θυρες 4-5 ειναι για το front panel (προφανως για e-sata συνδεση). Απεφυγε να κουμπωσεις δισκο σε αυτες. Παιξε μπαλα στις υπολοιπες με ενεργοποιημενο το AHCI Αυτό δεν το ήξερα, δεν το είχα παρατηρήσει καθόλου στο manual. Τον HDD αν δεν κάνω λάθος τον είχα στην Sata 5 εδώ και καιρό, ίσως και από όταν έφτιαξα τον υπολογιστή, αλλά δεν μου εμφάνιζε πρόβλημα εξαρχής. (Δυστυχώς έχω κάνει τόσες αλλαγές και τράμπες σε καλώδια και θύρες που πλέον έχω χάσει το λογαριασμό με το τί είχα που και πότε). Αυτό για το front panel που ακριβώς το βρήκες; Βαριέμαι να ανοίξω manual τώρα αλλά αύριο θα το κοιτάξω μιας και δεν το είχα προσέξει.
Necrogeddon Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Κοιτα το Νο 7 που ειναι οι sata 3-4-5. Τις αναφερει σαν front panel
teo20net Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, μετά από αρκετές ώρες δοκιμών και χρήσης του pc, χωρίς να εμφανίσει πρόβλημα, θεωρώ (ή τουλάχιστον ελπίζω) πως το πρόβλημα διορθώθηκε. Απλά για λόγους αρχείου, για να μείνει κάτι που ίσως βοηθήσει μελλοντικά κάποιον με αντίστοιχο πρόβλημα, συνοψίζω. Το πρόβλημα όπως αρχικά έγραφα εμφανιζόταν μετά απο κάθε πρόσπάθεια για oc και συγκεκριμένα, αμέσως μετά την επαναφορά σε default settings. Η επαναφορά όμως "Restore Optimised Default" στο bios της Gigabyte, επαναφέρει ΚΑΙ τη σύνδεση των δίσκων στην εργοστασιακή επιλογή, η οποία για τις Sata θύρες 4+5 (όπου είχα συνδεμένο τον HDD μου - δευτερεύων δίσκος συστήματος) είναι IDE. Το πρόβλημα πιθανότατα συνέβει γιατί όταν εγκατέστησα το λειτουργικό, οι δίσκοι συνδεθήκανε σε AHCI με τον αντίστοιχο driver ενώ αργότερα η επαναφορά του bios τους γύρισε σε IDE. Επιπλέον όλο αυτό το διάστημα με τα Win 10, αμέλησα να προσέξω ότι ο driver των δίσκων μου ήταν ο generic των Windows. Σήμερα το πρόσεξα και έκανα εγκατάσταση των AHCI driver της Amd. Δεν ξέρω αν ήμουν σαφής, ελπίζω να μην χρειαστεί κανείς τις παραπάνω πληροφορίες αλλα αν κάποιος θελήσει στο μέλλον κάποια βοήθεια, θα είναι χαρά μου να την προσφέρω. Εύχομαι να μην επανέλθω με νέο πρόβλημα στο παρόν thread, ελπίζοντας ότι όντως η λύση/πρόβλημα βρέθηκε. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με βοήθησαν να λύσω αυτή τη σπαζοκεφαλιά μιας και χωρίς τη βοήθειά σας δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο να πήγαινε το μυαλό μου ότι οι δίσκοι μπορεί να φταίνε για ότι συνέβαινε όλο αυτό το διάστημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα