teo20net Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Εντελώς κουλό αλλα τι να πώ. Μακάρι να φταίει αυτός. Δεν θυμάμαι με τι τον τσέκαρα πρόσφατα άλλα βγάζει 99% health σε διάφορα utilities. Τι άλλο μπορώ να ελέγξω; Πραγματικά πως γίνεται να μου προκαλεί πρόβλημα αφού όταν τον χρησιμοποιώ παίζει κανονικά.
benign Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Εντελώς κουλό αλλα τι να πώ. Μακάρι να φταίει αυτός. Δεν θυμάμαι με τι τον τσέκαρα πρόσφατα άλλα βγάζει 99% health σε διάφορα utilities. Τι άλλο μπορώ να ελέγξω; Πραγματικά πως γίνεται να μου προκαλεί πρόβλημα αφού όταν τον χρησιμοποιώ παίζει κανονικά. Το 99% ειναι υποπτο,μπορει να μην τρεχει τιποτε μπορει ομως και να πεθαινει σιγα σιγα. Μου εχει συμβει και εμενα να τα φτυνει και μου εκανε ολο το συστημα παρομοια πραγματα και μερικες φορες εκανε 10 λεπτα το μηχανημα να μπει στα windows μετα το boot up. Δεν εχει σημασια οτι λειτουργει αυτη τη στιγμη και εμενα ετσι εκανε ,με παρομοια συμπτωματα και ξαφνικα ,υστερα απο μερικες μερες απο τοτε που πρωτοεμφανισε τα συμπτωματα,επαψε να λειτουργει. Τι ακριβως γραφει με το hard disk sentinel? Για ανεβασε ενα pic με το snipping tool των windows.
teo20net Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Τι ακριβως γραφει με το hard disk sentinel? Για ανεβασε ενα pic με το snipping tool των windows. Κατεβάζω το sentinel trial, κάνει ε; Το snipping πράγμα δεν το έχω υπόψιν. Τί είναι αυτό; Edit: Εικόνες απο HD Sentinel και SpeedFan P.s. To scan των Windows επίσης δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.
benign Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 To snipping ειναι εργαλειο των windows. Αρα δεν ειναι ο δισκος. Ποιο προγραμμα στον εβγαζε 99%? (Πρεπει να φυγω για δουλεια τωρα,θα γυρισω αργα στις 11.30 και θα δω τι εκανες.Παντως πριν το στειλεις,εχε υποψη σου οτι ακομη και ενα χαλασμενο ποντικι μπορει να κανει freezes στον υπολογιστη.)
teo20net Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δεν μπορώ να θυμηθώ. Κοίταξα τώρα στο Bios. Τον Ssd των έχω σε AHCI και τον HDD νομίζω ότι τον είχα σε IDE. Τα έβαλα τώρα όλα σε AHCI και άφησα και τον HDD συνδεμένο. Ίσως τελικά πειραματιστώ λίγες μέρες ακόμη πριν τα στείλω για έλεγχο και πιθανό RMA.
ss13 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Εαν μπορείς βάλε το memtest86 να τρέξει κανά 6ωρο , να βεβαιωθείς πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα με τις μνήμες 1
Necrogeddon Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Μαλλον επρεπε να ειναι ahci και τα δυο. Πως παει μετα την αλλαγη? Περσυ μου ετυχε ο δευτερος σκληρος να κολλαει ολο το συστημα. Αποσυνδεσε τον
teo20net Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Εαν μπορείς βάλε το memtest86 να τρέξει κανά 6ωρο , να βεβαιωθείς πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα με τις μνήμες Το έχω κάνει. Όταν σηκώθηκα το πρωί είχε τελειώσει οπότε δεν ξέρω πόσες ώρες ακριβώς έκανε αλλα έκανε 7 passes νομίζω χωρίς κανένα error. Μαλλον επρεπε να ειναι ahci και τα δυο. Πως παει μετα την αλλαγη? Περσυ μου ετυχε ο δευτερος σκληρος να κολλαει ολο το συστημα. Αποσυνδεσε τον Κοίτα, εδώ και 2-3 ώρες δεν μου έχει κάνει τίποτα. Δεν άλλαξα κάτι απλά έβαλα τον HDD σε AHCI αλλα πάνω στα πειράγματα δεν είμαι σίγουρος αν ήταν IDE πριν ή ήταν ήδη σε AHCI. Άλλαξα και τις θύρες sata πάνω στη mobo αλλα αυτό το έχω ξανακάνει 100 φορές και δεν είχε διορθώσει τίποτα. Αν μέχρι αύριο το μεσημέρι δεν μου κάνει τίποτα, τότε θα ξαναβάλω πάνω τον κανονικό ssd που είχα εξαρχής. Και θα περιμένω. Αν μέχρι την Πέμπτη δεν κάνει τίποτα, όλα καλά. Αν κάνει, το λύνω και στέλνω για RMA. Ο δεύτερος δίσκος είναι ανενεργός σχεδόν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δημιουργεί όλα αυτά τα περίεργα (αν φταίει αυτός) και μάλιστα όπως ξαναείπα, ΜΟΝΟ σε περιβάλλον windows και κυρίως browsing. Μέσα σε games/προγράμματα δεν μου το έχει κάνει ποτέ.
teo20net Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Προς update της κατάστασης. Σήμερα είμαι στο pc περίπου 4 ώρες. Ακόμη δεν έχει κάνει κιχ (φτου μην το ματιάσω).
Necrogeddon Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Να υποθεσω οτι ο δευτερος HDD δεν ειναι συνδεδεμενος ε? 1
teo20net Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Τον ξανασύνδεσα απο χθες το απόγευμα και το δοκίμασα να δώ, αφού 3 ώρες που τον είχα εκτός, διορθώθηκε το πρόβλημα. Περίμενα ότι όταν θα τον ξαναβάλω θα συμβεί το πρόβλημα αλλά μέχρι τώρα ούτε μία φορά δεν συνέβη κάτι. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι τρέχει το HD Sentinel στο παρασκήνιο μόνιμα και δεν ξέρω αν το άλλαξα ή ήταν ήδη σε AHCI θύρα ο σκληρός. Υπάρχει πιθανότητα να τον είχα σε IDE. Edit: Αν (αν λέω) υποθέσουμε ότι μετά απο κάθε προσπάθεια oc, πατούσα "Restore Factory Defaults"...αυτό επαναφέρει και την σύνδεση των δίσκων σε IDE; Μην μου πείτε να το δοκιμάσω, δεν τολμάω να πειράξω τίποτα.
Necrogeddon Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Συνηθως οι μητρικες 5ετιας και πανω εχουν σαν default IDE. Φροντισε να ειναι ahci γιατι ετσι περνεις και πολυ καλυτερο performance
teo20net Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Συνηθως οι μητρικες 5ετιας και πανω εχουν σαν default IDE. Φροντισε να ειναι ahci γιατι ετσι περνεις και πολυ καλυτερο performance Επειδή προσπαθώ να εντοπίσω το πρόβλημα ακόμη, είναι πιθανόν η IDE επιλογή σε δευτερεύων δίσκο να φταίει για τα προβλήματα που έχω/είχα; Αύριο πάντως θα ξαναπεράσω στο σύστημα τον ssd που είχα αρχικά μιας και επιβεβαίωσα ότι δεν ήταν αυτός που προκαλούσε το πρόβλημα. Με έχει πάει αρκετά πίσω αυτή η διαδικασία.
Necrogeddon Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 κοιταξα λιγο το manual της μητρικη σου γιατι νομιζα οτι εχει 2 storage controllers αλλα τελικα ειναι ενα. Λογικα ειτε IDE το ειχες, ειτε AHCI επρεπε να δουλευει χωρις προβλημα απλα σε IDE θα εχανες εξτρα ταχυτητα και καποιες υπολοιπες εντολες του πρωτοκολλου.
teo20net Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μου έχει 2 επιλογές. Μία για τις SATA 0 έως 3 και μία για τις Sata 4/5. Στις πρώτες έχει default Αhci ενώ στις δεύτερες μου έχει 2 επιλογές: -IDE -As Sata 0-3 Πλέον επέλεξα το δεύτερο γιατί έχω την εντύπωση ότι η επαναφορά σε default, με πήγαινε σε IDE.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα