teo20net Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Τα δεδομένα τα έχω πάρει όλα, τον έβαλα σε εξωτερική θήκη και λειτουργεί κανονικά. Απλά αναρωτιόμουν αν μπορούσα να κάνω κάτι, όπως αυτό που περιγράφεται παραπάνω και δεν μπω στη διαδικασία "όλα από την αρχή". Τέλος πάντων, ήδη έχω ξεκινήσει το στήσιμο στον καινούριο ssd, θα δω πως θα πάει σήμερα/αύριο, ώστε να βεβαιωθώ ότι δεν φταίει κάτι άλλο και αναλόγως. Τον παλιό ssd/με πρόβλημα, θα τον βάλω για να έχω games και software πέραν λειτουργικού προς το παρόν, δοκιμαστικά. Υπάρχει περίπτωση να την ξαναπατήσω; Δηλαδή είμαι ο μόνος που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με την απενεργοποίηση του defragment σε ssd ;
Necrogeddon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 εγω οταν στηνω ενα συστημα στο τελος παντα απενεργοποιω το defragmentation γιατι ειναι κατι περιττο και επιζημιο σε βαθος χρονου για τον SSD αλλα απο την αλλη δεν ειναι κατι τοοοοσο τραγικο ωστε να σου δημιουργει τετοιο προβλημα 1
teo20net Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 εγω οταν στηνω ενα συστημα στο τελος παντα απενεργοποιω το defragmentation γιατι ειναι κατι περιττο και επιζημιο σε βαθος χρονου για τον SSD αλλα απο την αλλη δεν ειναι κατι τοοοοσο τραγικο ωστε να σου δημιουργει τετοιο προβλημα Πως ακριβώς μπορώ να το κάνω; Απλά ξετσεκάρω τον ssd από τις προγραμματισμένες εργασίες ή πρέπει να κάνω όλο αυτό που περιγράφουν στο Toms Hardware;
Necrogeddon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 ναι ξετικαρεις τον προγραμματισμενο ελεγχο στον C και μετα apply
teo20net Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μόλις τέλειωσα το (βασικό) στήσιμο στο νέο δίσκο. Έχω μια μικρή υποψία ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε και πάλι. Θα το παρακολουθήσω σήμερα και αύριο, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι συνέβη πάλι αλλά με μικρότερη διάρκεια αυτή τη φορά. Σε περίπτωση που όντως αρχίσει να γίνεται πάλι...πάω για RMA motherboard, σωστά;
Necrogeddon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 αν εχεις χρονο και διαθεση, ξεμονταρισε τα παντα, σαν να τα αγορασες κομματι-κομματι μολις, και συναρμολογησε τα απο την αρχη, κανοντας και ενα καλο clear το cmos. Αν οχι, τοτε rma....
teo20net Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Έκανα επανεκκίνηση μόλις τώρα. Με το που μπήκε στα Windows, πρώτο freezάρισμα. Επανήλθε μετά απο 20 sec και ανοίγω Chrome. Και εκεί ήρθε το 2ο freezάρισμα. Δεν νομίζω να είναι και πάλι δίσκος. Δοκίμασα να αλλάξω και Sata ports αλλά σε 2-3 που δοκίμασα έχω τα ίδια αποτελέσματα. Το να το ξαναστήσω απο την αρχή δεν ξέρω σε τι μπορεί να βοηθήσει. Το σύστημα είναι (καρα)προσεγμένο. Clear Cmos είχα κάνει την προηγούμενη βδομάδα και δεν βοήθησε. Θα επικοινωνήσω με το κατάστημα που έκανα αγορά, να δω τι θα μου πουν. Για κάθε ενδεχόμενο, υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα cpu;
Necrogeddon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Ολα παιζουν ακομα και να ειναι το cpu. Πηγαινε πισω την mobo 1
teo20net Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Ολα παιζουν ακομα και να ειναι το cpu. Πηγαινε πισω την mobo Κάλεσα τώρα και μου είπαν να ξανακαλέσω αύριο. Λογικά θα τα στείλω μαζί (mobo/cpu) για να τα δουν και ότι γίνει. Το κακό είναι ότι αμφιβάλλω αν κάποιος ασχοληθεί αρκετά ώστε να αναπαράγει το πρόβλημα.
teo20net Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Ολα παιζουν ακομα και να ειναι το cpu. Πηγαινε πισω την mobo Δεν είναι πάντως περίεργο που δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα όταν είμαι πχ μέσα σε κάποιο game; Ούτε μια φορά τόσο καιρό δεν μου το έχει κάνει παρα μόνο όταν είμαι σε περιβάλλον Windows.
benign Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Σχετικα με την μητρικη,μπορεις να αγορασεις μια αλλη,αξιοπρεπη αλλα οχι ακριβη και να μην μεινεις χωρις υπολογιστη και οταν σου κανουν το rma, τοτε την πουλας εδω λιγο φτηνοτερα. To cpu πολυ δυσκολο να ειναι απο αυτα που ειπες εξαλλου οι επεξεργαστες ειναι σκυλια πλεον και εχουν πολλες προστασιες,δεν αποκλειεται αλλα ειναι το τελευταιο που χαλαει πλεον σε ενα υπολογιστη. Τωρα δεν ξερω αν σε προλαβα πριν τα στειλεις και τα δυο. 1
teo20net Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Ναι, με πρόλαβες. Κάπου διάβασα ότι παίζει να φταίει και ο δεύτερος σκληρός που έχω, ο HDD, ακόμη κι αν δεν τον χρησιμοποιώ. Τον αποσύνδεσα και περιμένω να δώ τι θα γίνει, αν ξανασυμβεί το πρόβλημα αν και πολύ απίθανο να φταίει ο δίσκος που απλά είναι σε standby. Αν όχι απόψε, αύριο θα στείλω set mobo+cpu για να τα κοιτάξουν μαζί. Δεν θέλω να φαντάζομαι την ιδέα να πάρουν μόνο τη mobo και να μην μπορέσουν να αναπαράγουν το πρόβλημα. Οπότε για καλό και για κακό... Δεν είμαι Αθήνα δυστυχώς και το courier κοστίζει χρήματα, τα οποία είναι χαμένα και στα καλά καθούμενα. Πάντως ήδη κοιτάζω για μητρική. Η 970A-UD3P καλή με 8+2 vrm αλλά το bios της δεν είναι για πολλά πολλά. Και απο τα παραπάνω...μια φορά είπα να δοκιμάσω να ανεβάσω ρεύματα κ "έκλασε". Έχω ξεκινήσει ένα θεματάκι εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/623336-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-mobo-am3/ Θα σκάσω πάντως που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου το κάνει ποτέ κατα τη διάρκεια κάποιου παιχνιδιού/βίντεο/εφαρμογής αλλά μόνο σε φάση που είμαι σε browsing ή στην επιφάνεια εργασίας. Αν έχω ανοιχτό π.χ. το League of Legends 8 ώρες, μέσα σε αυτό το διάστημα το πρόβλημα δεν εμφανίζεται ποτέ.
benign Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/623336-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-mobo-am3/ Θα σκάσω πάντως που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου το κάνει ποτέ κατα τη διάρκεια κάποιου παιχνιδιού/βίντεο/εφαρμογής αλλά μόνο σε φάση που είμαι σε browsing ή στην επιφάνεια εργασίας. Αν έχω ανοιχτό π.χ. το League of Legends 8 ώρες, μέσα σε αυτό το διάστημα το πρόβλημα δεν εμφανίζεται ποτέ. Tα games τρεχουν απο τον ιδιο δισκο,δηλαδη ειναι εγκατεστημενα στον ssd?
teo20net Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Tα games τρεχουν απο τον ιδιο δισκο,δηλαδη ειναι εγκατεστημενα στον ssd? Ναι. Εδω και 1 ώρα χρησιμοποιώ το σύστημα μόνο με τον main ssd (αποσύνδεσα τον HDD που έχω για αποθήκη) και δεν μου έχει κάνει κάτι περίεργο. Επίσης άλλαξα slot sata στον ssd (αλλα αυτό το είχα κάνει και τις προηγούμενες φορές χωρίς αποτέλεσμα). Θέλει δοκιμές, θα συνεχίζω browsing για να δω τι θα γίνει. Παίζει ο HDD που απλά είναι συνδεμένος αλλα δεν τρέχει τίποτα, να δημιουργεί πρόβλημα;
benign Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Ναι. Εδω και 1 ώρα χρησιμοποιώ το σύστημα μόνο με τον main ssd (αποσύνδεσα τον HDD που έχω για αποθήκη) και δεν μου έχει κάνει κάτι περίεργο. Επίσης άλλαξα slot sata στον ssd (αλλα αυτό το είχα κάνει και τις προηγούμενες φορές χωρίς αποτέλεσμα). Θέλει δοκιμές, θα συνεχίζω browsing για να δω τι θα γίνει. Παίζει ο HDD που απλά είναι συνδεμένος αλλα δεν τρέχει τίποτα, να δημιουργεί πρόβλημα; A μαλιστα!!! Κατι που ξεχασα να σου πω ειναι οτι αν ειναι χαλασμενος η εχει καποιο προβλημα ο συμβατικος δισκος ,και ας μην τρεχει το λειτουργικο εκει,μπορει να σου κανει random freezes σε ολο το συστημα. Αυτον τον αλλο δισκο τον εχεις ελεγξει για προβληματα? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα