Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Teo προσωπικα νομιζω οτι μαλλον η μητρικη εχει προβλημα. Εγω στην θεση σου θα την πηγαινα rma.

Το σκέφτηκα. Να τη στείλω πίσω και να ζητήσω αντικατάσταση αλλα τι να τους πείς ότι έχει, άντε να είσαι τυχερός να το αναπαράγουν και ποιον να πείσεις. Ζήσε Μάη μου νομίζω θα γίνει η κατάσταση.

Θα σου πρότεινα να αναπαράγεις το πρόβλημα κ αυτή τη φορά στην διαχείριση εργασιών παρακολούθησε τον δίσκο του λειτουργικού.Παρατήρησε τον ενεργο χρόνο και το μέσο χρόνο απόκρισης.

Το τσεκάρω τώρα. Και περιμένω να συμβεί το πρόβλημα. Τι ακριβώς περιμένω να δω σ'αυτά;

Δημοσ.

ενα λεπτο ρε παιδια, γιατι κατευθειαν η μητρικη? κανε αυτο που ειπαμε με εναν αλλο δισκο και μετα ψαχτειτε για rma. Δεν ειναι ευκολο ουτε να διαγνωστει το προβλημα και να παρεις αλλη, ουτε να μενεις ποσο καιρο χωρις pc μεχρι να μαθεις τι γινεται

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι ευκολο ουτε να διαγνωστει το προβλημα και να παρεις αλλη, ουτε να μενεις ποσο καιρο χωρις pc μεχρι να μαθεις τι γινεται

Στο μυαλό μου είσαι...

Να περιμένω να δώ τα νούμερα που πρότεινε παραπάνω ο φίλος "τον ενεργο χρόνο και το μέσο χρόνο απόκρισης";

Υπάρχει κάποια ένδειξη με βάση αυτά πριν προχωρήσω σε αλλαγή δίσκου;

Δημοσ.

δανεισου ενα σκληρο οτι ναναι, μηχανικος η ssd και βαλε πανω τα 10 και δουλεψε το. Αν κανει το ιδιο, τουλαχιστον εχεις αποκλεισει οτι σφαλει ο δισκος. Τουλαχιστον εχω ετσι κανω διαγνωση στα συστηματα που μου φερνουν. Πηγαινεις αποκλειοντας ενα ενα τα hardware

• Like 1
Δημοσ.

Θα δοκιμάσω τώρα να κάνω image με Acronis τον ssd μου σε άλλο ssd και θα το δουλέψω σήμερα ως το βράδυ.

Αν χρησιμοποιήσω Acronis, ο νέος δίσκος είναι έτοιμος για χρήση και ακριβές αντίγραφο του παλιού, σωστά;

Θέλω να γλυτώσω την επανεγκατασταση των πάντων.

• Like 1
Δημοσ.

Θα δοκιμάσω τώρα να κάνω image με Acronis τον ssd μου σε άλλο ssd και θα το δουλέψω σήμερα ως το βράδυ.

Αν χρησιμοποιήσω Acronis, ο νέος δίσκος είναι έτοιμος για χρήση και ακριβές αντίγραφο του παλιού, σωστά;

Θέλω να γλυτώσω την επανεγκατασταση των πάντων.

yeap

• Like 1
Δημοσ.

Να περιμένω να δώ τα νούμερα που πρότεινε παραπάνω ο φίλος "τον ενεργο χρόνο και το μέσο χρόνο απόκρισης";

Υπάρχει κάποια ένδειξη με βάση αυτά πριν προχωρήσω σε αλλαγή δίσκου;

Δες αν ο ενεργος χρόνος είναι  κολλημένος στο 100% και ποσο χρόνο αποκρισης γράφει. Αν είναι τριψήφιο κ πάνω μάλλον εμπλέκεται ο δίσκος. 

• Like 2
Δημοσ.

Κατα το clone με Acronis θα έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι κάνω clone το δίσκο που έχει το λειτουργικό μέσα;

Συνέβη ξανά το πρόβλημα. Αυτή τη φορά και για πρώτη φορά όμως δεν επανήρθε μετά από λίγο. Αναγκάστηκα να κάνω reset και τώρα μετά από κάθε επανεκκίνηση το σύστημα μετά από λίγο "κρεμάει" και ελάχιστα πράγματα αποκρίνονται. Λες και ήταν γραφτό...

Ο χρόνος απόκρισης είναι μόνιμα κολλημένος στο 100% και 0ms. Το κακό είναι ότι τώρα ούτε Acronis δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω.

Λες και το κατάλαβε και ενώ τόσο καιρό το κάνει εντελώς σπασμωδικά, σήμερα είπε να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Δημοσ.

μην κανεις image τοτε. Αποσυνδεσε το σκληρο σου μην κλαταρει τελειως και κανε clean install τα 10 στον δοκιμαστικο δισκο που θα δανειστεις (η εχεις ηδη) και δες πως παει. Αν ειναι μητρικη η κατι αλλο δεν 8α αργησει να στο ξανακανει

Δημοσ.

Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία cloning. Αν είναι όντως δίσκος τότε μικρό το κακό έως καθόλου. Είναι τώρα σε περιβάλλον linux και κάνει επανεκκινήσεις.

Edit: Προφανώς το cloning απέτυχε και για πρώτη φορα...BSOD. Ξεκίνησαν οι επιδιορθώσεις των Windows. Άρχισαν τα κουλά...

Καθώς κάνω εγκατάσταση λειτουργικού στο νέο ssd(νομίζω ότι θα κλάψω), βρήκα αυτό:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2622502/ssd-usage-100-system-freezes.html

Μήπως φταίει κάτι τέτοιο; Ο τύπος έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Απλά επανεκκίνηση έκανε, μου έβγαλε preparing για 20 sec και όταν ξεκίνησε το cloning κράσαρε. Για να μην κουράζω, μάλλον με βλέπω να ξαναστήνω όλο το μηχάνημα από την αρχή με το νέο δίσκο ευχόμενος να μην χρειαστεί κάτι άλλο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκαρω/επαναφέρω/διορθώσω τον παλιό προβληματικό ssd αν τελικά αυτός είναι το πρόβλημα;

Στον καινούριο θα χρειαστεί να κάνω manually κάτι από το παραπάνω link για να αποφύγω να ξαναπάθω το ίδιο;

Δημοσ.

Δυστυχως δεν ξερω πολλα απο ανακτηση δεδομενων σε κατεστραμενους δισκους αλλα ολα πλεον δειχνουν οτι ο ssd σου ειναι καπουτ. Επιβεβαιωσε το με εναν αλλο οπως ειπαμε. Αν πανε ολα καλα, συνδεσε μετα τον χαλασμενο ssd σαν δευτερο δισκο στο συστημα και δεν αν τον διαβαζει και σου δινει προσβαση και απο εκει σωσε οτι μπορεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...