teo20net Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Στο σύστημα της υπογραφής μου έχω ξαφνικά freezaρίσματα αρκετά συχνά και δεν μπορώ να βρώ το λόγο. Μου το έκανε για κάποιο καιρό πριν 6-7 μήνες και σταμάτησε για 2-3 μήνες, ενώ τώρα εμφανίστηκε και πάλι. Το μόνο κοινό μεταξύ αυτών των 2 σημείων (εννοώ το πότε ξεκινάει το πρόβλημα) είναι ότι δοκίμασα για oc τον επεξεργαστή, μερικές διαφορετικές ρυθμίσεις αλλα μετά έβαζα πάντα όλα default. Απο την επόμενη μέρα ξεκινάνε random freezαρίσματα, κυρίως όταν χρησιμοποιώ τον chrome αλλά όχι μόνο τότε. (Όλες οι ρυθμίσεις είναι σε default στο bios, το πρόβλημα προκύπτει μετά τις δοκιμές για oc αλλά με default ρυθμίσεις παντού) Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ο υπολογιστής ανταποκρίνεται σε ορισμένα κλικ (όπως πχ με αφήνει να κάνω ελαχιστοποίηση ένα παράθυρο) αλλα όχι σε κάποια άλλα (δεν με αφήνει να το επαναφέρω). Το freezing κρατάει 20-30 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Κατα τη διάρκει αυτή ο chrome δεν φορτώνει σελίδες ενώ στο κάτω μέρος του μου γράφει αναμονή για προσωρινή μνήμη. Αν την ώρα που έχει κολλήσει πατήσεις να ανοίξεις 10 καρτέλες στον chrome η οποιόδήποτε άλλο πρόγραμμα/αρχείο, δεν ανταποκρίνεται ενώ μετα απο 20 sec ανοίγουν όλα μαζί ταυτόχρονα. Επειδή την ώρα που freezάρει δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα, άφησα τη διαχείριση εργασιών ανοιχτή και περίμενα χθες. Όταν συνέβει, παρατήρησα τον επεξεργαστή να είναι στο 4-5% και σταδιακά έπεφτε (4-3-2-1-0%) και παρέμεινε στο 0% για 15-20 sec μέχρι που επανήλθε το σύστημα και το cpu usage ανέβηκε στο 20-30% και απο εκεί και μετά, όλα normal. Όπως προείπα μου το έκανε και πριν αρκετό καιρό αλλά σταμάτησε μόνο του. Δεν είχα κάνει κάτι τότε για να το σταματήσω, εκτός απο την αναβάθμιση σε Win 10 που έκανα (απο Win 7) γεγονός το οποίο δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την προσωρινή τότε διόρθωση του προβλήματος. Αναρωτιέμαι αν άφησα κάποιο "κουσούρι" στη cpu αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι διόρθωσε το πρόβλημα για 3 μήνες και τώρα που απλά έκανα μια δοκιμή για oc (στα 4,5, όχι κάτι υπερβολικό) και μετά επανήλθα σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, επενέφερε το πρόβλημα. Καμιά ιδέα; Edit: Να προσθέσω ότι αν βλέπω κάποιο βίντεο ή ταινία και συμβεί το freezάρισμα, το βίντεο συνεχίζει να αναπαράγεται κανονικά (ήχος και εικόνα) απλά δεν μπορώ να το σταματήσω ή να το κλείσω ή να πειράξω οτιδήποτε για 15-30sec. Αν το βίντεο είναι στο Youtube, Συνεχίζει να παίζει αλλα μόνο όσο έχει προφορτώσει, κατα τη διάρκεια του freezing δεν συνεχίζει να προφορτώνει όπως γίνεται κανονικά.
panos- Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Κάνε ένα Format με τα 10, όχι αναβάθμιση. 1
ss13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μπορείς να ελένξει τον δίσκο με αυτό http://support.wdc.com/KnowledgeBase/answer.aspx?ID=940 εαν θες και μνήμη , βάζεις αυτό σε ένα usb και ελέγχεις εως 7 passes να δεις εαν έχεις πρόβλημα http://www.memtest86.com/downloads/memtest86-4.3.7-usb.img.zip πρώτα όμως κάνε ό,τι λέει το δεύτερο μήνυμα 1
teo20net Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μπορείς να ελένξει τον δίσκο με αυτό http://support.wdc.com/KnowledgeBase/answer.aspx?ID=940 εαν θες και μνήμη , βάζεις αυτό σε ένα usb και ελέγχεις εως 7 passes να δεις εαν έχεις πρόβλημα http://www.memtest86.com/downloads/memtest86-4.3.7-usb.img.zip πρώτα όμως κάνε ό,τι λέει το δεύτερο μήνυμα Μόλις έκανα clean install και το πρόβλημα συνεχίζει. Μάλιστα νομίζω ότι άρχισε να κάνει το ίδιο αλλα σε μικρότερο βαθμό και το Htpc μου. Έβαλα ένα usb stick και έτρεξα το παραπάνω προγραμματάκι για τις μνήμες αλλα τώρα το stickaki δεν μπορούν να το διαβάσουν ούτε τα windows. Δεν βγάζει ούτε τι χωρητικότητα είναι, ούτε format μπορώ να το κάνω. Επίσης προσπάθησα να κάνω boot απο το usb αλλα δεν γίνεται. Edit: Λάθος δικό μου, το έκανα εκκίνηση σε UEFI και δεν ξεκινούσε αλλά βρήκα τι πρέπει να κάνω. Πόσες ώρες περίπου χρειάζεται μέχρι το pass 7; (Δεν έχω χρόνο τώρα, απλά θέλω να προγραμματίσω πότε θα το βάλω και θα το αφήσω να τρέχει)
benign Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μόλις έκανα clean install και το πρόβλημα συνεχίζει. Μάλιστα νομίζω ότι άρχισε να κάνει το ίδιο αλλα σε μικρότερο βαθμό και το Htpc μου. Έβαλα ένα usb stick και έτρεξα το παραπάνω προγραμματάκι για τις μνήμες αλλα τώρα το stickaki δεν μπορούν να το διαβάσουν ούτε τα windows. Δεν βγάζει ούτε τι χωρητικότητα είναι, ούτε format μπορώ να το κάνω. Επίσης προσπάθησα να κάνω boot απο το usb αλλα δεν γίνεται. Edit: Λάθος δικό μου, το έκανα εκκίνηση σε UEFI και δεν ξεκινούσε αλλά βρήκα τι πρέπει να κάνω. Πόσες ώρες περίπου χρειάζεται μέχρι το pass 7; (Δεν έχω χρόνο τώρα, απλά θέλω να προγραμματίσω πότε θα το βάλω και θα το αφήσω να τρέχει) Πανω απο 3 ωρες ισως και 4. 1
teo20net Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Θα το αφήσω να τρέξει από τώρα μέχρι το πρωί. Στα πρώτα 20 λεπτά πάντως δεν έχει κανένα σφάλμα. Windows δεν φταίνε, δίσκο τσέκαρα με το utility της Crucial και δείχνει οκ σε health, αν δεν φταίνε και οι μνήμες, μετά τί; Να σημειώσω ότι δεν μου το έχει κάνει ποτέ αν είμαι πχ μέσα σε κάποιο παιχνίδι, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Μόνο όταν είμαι σε περιβάλλον Windows.
teo20net Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Τελικά, λόγω έλλειψης χρόνου, έτρεξα το mem test μόνο για μια ώρα χωρίς σφάλματα. Σήμερα έκανα ένα cmos clear και bios update (στην ούσια επανεγκατάσταση του ίδιου bios). Είμαι στο pc περίπου 3-4 ώρες και δεν έχει συμβεί ακόμη. Δεν είμαι σίγουρος ακόμη αλλά ίσως να λύθηκε το πρόβλημα. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Ελπίζω αυτό να είναι και το τελευταίο post σ'αυτό το topic. 1
teo20net Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Επανέρχομαι... Το πρόβλημα συνεχίζει. Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει ζημία η mobo ή η cpu και να γίνεται αυτό;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δοκίμασε με προηγούμενη έκδοση bios καλού κακού.
teo20net Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Είναι από day 1 με αυτό το bios αλλα δεν είχε θέμα εξαρχής. Δοκίμασα of και μετά την επαναφορά στις default ρυθμίσεις ξεκίνησε. Θα δοκιμάσω προηγούμενο bios και clockaρισμα στα 4.2-4.3 μήπως στρώσει.
Necrogeddon Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Φιλε μου αναφερεις στην αρχη οτι πειραματιστηκες με oc. Ηθελα να αναφερω οτι αν πειραξες το base clock ratio (BCLK) το οποιο default ειναι στα 99,9 η 100Mhz και το ανεβασες, αυτο σημαινει οτι εγινε overclock και στους HDDs & SSDs και πιστεψε με δεν θα τους αρεσε καθολου. Εγω θα επικεντρωνομουν στον δισκο που εχω τα windows 1
teo20net Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Φιλε μου αναφερεις στην αρχη οτι πειραματιστηκες με oc. Ηθελα να αναφερω οτι αν πειραξες το base clock ratio (BCLK) το οποιο default ειναι στα 99,9 η 100Mhz και το ανεβασες, αυτο σημαινει οτι εγινε overclock και στους HDDs & SSDs και πιστεψε με δεν θα τους αρεσε καθολου. Εγω θα επικεντρωνομουν στον δισκο που εχω τα windows Μόνο με multiplier έπαιξα και volt (μέχρι 1.45 νομίζω το πήγα αλλα είχα θέμα θερμοκρασιών) και LLC σε Normal. Ενδέχεται πριν κανένα 6μηνο που είχα ξαναδοκιμάσει να πείραξα BLCK απο λάθος, δεν μπορώ να θυμηθώ ότι έκανα κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, επειδή αυτό που αναφέρεις δεν το είχα σκεφτεί καθόλου, στο σύστημα έχω τον Crucial ΜΧ και έχω έναν παρόμοιο SSD που χρησιμοποιώ για εξωτερικό (Crucial BX100). Θα δοκιμάσω να κάνω image στον δεύτερο (για να μην κάνω εγκατάσταση τα πάντα απο την αρχή) και θα δοκιμάσω με το δεύτερο. Το πρόβλημα, αν έχει δημιουργηθεί στο δίσκο, αφορά τα μηχανικά του μέρη, σωστά; Στο utillity της Crucial πάντως μου βγάζει 100% health στον MX200 που χρησιμοποιώ, δεν ξέρω αν έχει σημασία. (Κρίμα πάντως αν έπαθε ζημιά ο MX και αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω τον αρκετά χειρότερο ΒΧ αλλά χαλάλι αν αυτό είναι το πρόβλημα)
Necrogeddon Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 κοιτα, σε γενικες γραμμες το φριζινγ ενδεχεται να δημιουργειται απο τις μνημες η τον δισκο που τρεχει το λογισμικο. Δοκιμασε να δεις την υγεια του ssd και κανε αυτο που ειπες, εγκατεστησε τα windows σε εναν αλλο δισκο και δουλεψε τα να δεις 2
teo20net Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) κοιτα, σε γενικες γραμμες το φριζινγ ενδεχεται να δημιουργειται απο τις μνημες η τον δισκο που τρεχει το λογισμικο. Δοκιμασε να δεις την υγεια του ssd και κανε αυτο που ειπες, εγκατεστησε τα windows σε εναν αλλο δισκο και δουλεψε τα να δεις Mem Test έτρεξα για καμμιά ώρα και δεν έβγαλε κάτι. Ξέρω ότι ήθελε παραπάνω αλλα δεν είχα χρόνο. Όταν μου το έκανε πρώτη φορά πριν απο 6-7 μήνες είχα άλλες μνήμες. Απο τότε άλλαξα μνήμες και είχε σταματήσει το πρόβλημα για λίγο καιρό. Μόλις ξαναέκανα μια προσπάθεια για oc, ξανάρχισε να το κάνει απο την επόμενη μέρα. Ίσως απόψε το βράδυ να το αφήσω να ολοκληρώσει το mem test. Όσο για το δίσκο: Ενώ είμαι σε Windows 10 με clean install, για κάποιο λόγο μου βγάζει ότι είμαι σε Win 7. Το σύστημα ήταν σε Win7, έκανα αναβάθμιση σε Win 10 αλλά πριν απο ένα μήνα σχεδόν (λόγω του προβλήματος που έχω) έκανα καθαρή εγκατάσταση Win 10. Δεν ξέρω γιατί βλέπει ακόμη Win 7. Edit: Mem Test Completed Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2016 από teo20net
denis_kos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Θα σου πρότεινα να αναπαράγεις το πρόβλημα κ αυτή τη φορά στην διαχείριση εργασιών παρακολούθησε τον δίσκο του λειτουργικού.Παρατήρησε τον ενεργο χρόνο και το μέσο χρόνο απόκρισης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα