Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

μένω στο Περιστέρι και ο πάροχος μου είναι η Forthnet. Ενώ παλαιότερα η γραμμή μου έπιανε 13Mbps τώρα έχω πέσει στο 8.5 και δεν πάει παραπάνω. Σε τηλέφωνα που τους έχω κάνει, ότι ρυθμίσεις και να κάνουν δεν πάει άλλο.  Η ειρωνεία είναι ότι πριν κανά 2μηνο σκάψανε όλους τους δρόμους για να περάσουν οπτικές ίνες και μας έβαλαν και τα καινούρια καφάο.  Μετά λοιπόν την τρομερή "αναβάθμιση" η γραμμή μου είναι 5Mbps κάτω. Κατανοώ ότι τα καινούρια ίσως είναι για τις νέες VDSL αλλά δεν μου λέει κάτι...για να περάσεις την νέα σου τεχνολογία "χώνεις" εμάς που έχουμε την 24άρα (ο Θεός να την κάνει)...Τι δούλεμα είναι αυτό?

Δημοσ.

Λαθος συμπεράσματα βγαζεις, κατ' αρχην τα καφαο ειναι του οτε και οχι forthnet, μετα ουδεμία σχεση εχουν τα καφαο αυτα με την γραμμη την δικια σου ετσι ωστε να χειροτερέψει η ταχύτητα σου.

Ανεβασε εδω τα στατιστικά της γραμμης σου mesa απο τον ρουτερ να σου πουμε, το μονο που μπορείς να κανεις ειναι να το δωσεις βλαβη στην forthnet

Δημοσ.

Ανάλογη εμπειρία έχω κι εγώ. Η γραμμή θεωρητικά σηκώνει μέχρι 15Mbps. Στην αρχή συχρόνισε στα 12, μετά απο λίγους μήνες πήγε στα 10 και μετά απο λίγο σταθεροποιήθηκε για 6 χρόνια στα 8. Και ξαφνικά έπεσε στα 5.

Αυτή τη στιγμή ενώ συνχρόνιζει στα 5, σέρνεται στην κυριολεξία. Πιάνει 1Mbps με το ζόρι.

Έχω πάρει 4νετ, εδώ και 30' και μου λέει εκτιμώμενος χρόνος αναμονής πάνω απο 15' ακόμα.....

Δημοσ.

Πλάκα κάνεις; Τι λες τώρα; Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος είναι να μην πληρώνεις και να έχεις 24άρα.

Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει; Και στα 8Mbps που ήμουν δεν είχα παράπονο. Απο τη στιγμή όμως που πληρώνω για internet είναι δυνατόν να είμαι κάτω απο 1(!)Mbps;

Δηλαδή αν δεν είσαι στον ΟΤΕ, δεν μπορείς να έχεις αξιοπρεπές internet; Εσύ εγγυείσαι οτι αν γυρίσω εκεί, όλα θα είνα μια χαρά;

Δημοσ.

εγγυησεις δεν υπαρχουν...γτ εσυ εγγυησαι οτι σε ολα φταιει ο παροχος?Οτι οι καλωδιωσεις σου ειναι σωστες?Οι αποστασεις?Τα φιλτρακια?Τα τηλεφωνα δεν εχουν παρεμβολες και θορυβο?Μολις εγγυηθεις ολα τα παραπανω ισως καποιος σου πει οτι μπορεις με ενα σωστο ρουτερ να πιασεις τι ταχυτητες που θα μπορουσες να πιασεις...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι οι καλωδιώσεις είναι μια χαρά. Το σπίτι είναι καινούργιο, οι μετρήσεις έχουν γίνει και χωρίς φίλτρο ή τηλέφωνα και το router μόνο της πλάκας δεν είναι.

Έχουν έρθει και μετρήσει απο τον ΟΤΕ την γραμμή, πριν μπει στο σπίτι και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα όμως, δεν είναι θέμα καλωδιώσεων, αλλά παρόχου.  Έπιασα γραμμή με την τεχνική υποστήριξη και μου είπαν τώρα οτι έχουν οι ίδιοι θέμα.

Δημοσ.

Απο χθες το βράδυ πρόσεξα οτι κάιτ δεν πήγαινε καλά, καθώς η ταχύτητα στον downloader manager δεν ήταν καθόλου σταθερή, είχε τεράστιες διακυμάνσεις. Θεώρησα οτι θα ήταν θέμα του host, αλλά τώρα το απόγευμα είδα οτι γενικώς το internet σερνόταν παντού.

Τρίτη και σήμερα τα ξημερώματα υποτίθεται οτι είχαν τεχνικές εργασίες στην περιοχή. Δεν ξέρω αν επηρρέαζει σε κάτι ακόμα και τώρα.

Δημοσ.

Εν τω μεταξυ στην forthnet οταν τους καλεις κατευθειαν πριν χτυπησει καν το τηλ λεει περιοχες με βλαβες μεγαλες δεν ξερω αν το λενε κ σ αλλους παροχους...Αν δεν στο βγαλε εσενα ισως ειναι κατι μικρο μεμονωμενο!Αναμονη...

Δημοσ.

Αν και εκτός θέματος,

Μήπως να σκεφτόσουν να βάλεις την VDSL, η Wind παράδειγμα δίνει VDSL με έξτρα κόστος μόλις 5€.

Και στις ταχύτητες που θα πιάνεις είναι η μέρα με τα μαύρα μεσάνυχτα. Θα πιάνεις ταχύτητες πάνω από 5 φορές από ότι πιάνεις τώρα.

Συγνώμη επειδή έχω περιέργεια. 

αφού τους πήρες τηλέφωνο, αφού τους είπες ότι παλιότερα έπιανες καλύτερες ταχύτητες και τώρα έχεις πέσει στα 8.5, ποια ήταν η απάντηση τους; 

• Moderators
Δημοσ.

Αν μιλαμε ότι πριν 3 μήνες είχε αυτή την ταχύτητα και πλέον έπεσε ναι παίζει να έχει θέμα, αν μιλάμε ότι τα 14 τα είχες πριν 3-4 χρόνια τώρα δεν είναι το φαινόμενο αποκλειστικά στη δική σου σύνδεση αλλά παντού πλέον και η κουτσή Μαρία έχει βάλει ένα 24 αρι πακέτο έχουν μπουκωσει τα αστικά κέντρα

Δημοσ.

Λοιπόν έφτιαξε το θέμα. Άρχισε να κατεβάζει πάλι στο maximum που συνχρονίζει.

Τώρα δίνω 18€/μήνα, άρα η Wind είναι στα +7€.μήνα και μόνο για τους 6 πρώτους μήνες. Μετά είναι +17€/μήνα. Αλλά πέρα απο αυτό, είμαι πάνω απο 2χλμ απο το πλησιέστερο σημείο, οπότε η VDSL δεν έχει νόημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...