Προς το περιεχόμενο

Αμάξι η μία καλή μηχανή

snow22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δίνω έως 5000,τι λέτε να αγοράσω?μια καλή μηχανή(την duke125 έχω στο μυαλό μου) ή ένα μεταχειρισμενο αμάξι?

Μετακινούμε κυρίως μέσα στην πόλη,αλλά όχι σε καθημερινή βάση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σημερα γινοταν της πουτανας σε ολη την σαλονικα ,απο κινηση,εξαιτιας ενος  ατυχηματος στον περιφεριακο.κατεβασα τον ανθρωπο μου στην δουλεια ,μεσα σε 15 λεπτα,μια αποσταση 6 χλμ,πηχτρα απο αυτοκινητα,και καμια 25αρια φαναρια.κοντεψα να τρακαρω καμια 10αρια φορες,καπνισα καμια 10αρια λοφορια,σκυλοβρισα 5-6 ταριφες,5-6 γυναικες,χαιρετισα καμια 10αρια σωστους,και εκαψα 1-2 ευρω,και για την επιστροφη.μετα πηρα το οχημα,εβαλα μουσικη,αναψα αρκοντισιο,και πηγα στο εξοχικο,απο την αλλη μερια...........

Δίνω έως 5000,τι λέτε να αγοράσω?μια καλή μηχανή(την duke125 έχω στο μυαλό μου) ή ένα μεταχειρισμενο αμάξι?

Μετακινούμε κυρίως μέσα στην πόλη,αλλά όχι σε καθημερινή βάση

Εγώ τι να πάρω; Καινούριο laptop, ή φουρνάκι μικροκυμάτων;  :rolleyes:

Παρά το ότι έχουν ρόδες και χρησιμοποιούνται και τα δύο για μετακίνηση, δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο, ούτε είναι συγκρίσιμα.

Πως θα μεταφέρεις κάτι με τη μηχανή (και δεν εννοώ μία σακούλα ψωμί απ' το φούρνο); Ή πως θα πας στη δουλειά σου το χειμώνα που θα βρέχει; Από την άλλη, το αμάξι που θα το παρκάρεις; Και πόση ώρα θα σου πάρει να φτάσεις εκεί που θέλεις εάν μπλέξεις σε κίνηση;

Εάν υπάρχει οικονομική άνεση, παίρνεις και τα δύο και χρησιμοποιείς το καθένα εκεί που πρέπει. Εάν είναι πιο στενά τα πράγματα, διαλέγεις με βάση το τι θα σου είναι πιο χρήσιμο.

Για μοναδικό μεταφορικό μέσο και χρήση μόνο μέσα στην πόλη, εγώ θα κοίταγα για μικρό κουβαδάκι πάντως (σε στυλ Smart). Βολεύεται αρκετά καλύτερα από τα κανονικά αμάξια στο θέμα πάρκιν και ευελιξία, ενώ δεν έχει και τα μειονεκτήμτα της μηχανής σε μεταφορά αντικειμένων, προστασία από καιρικές συνθήκες, άνεση και ασφάλεια.

Στα πλαίσια που έγραψε ο dollyyy19:

Θες να πας οπουδήποτε,χωρίς να σε απασχολεί ο καιρός ή η απόσταση;Θές να μεταφέρεις και πράγματα;Συνηθίζεις να βγαίνεις μαζί με κολλητούς;Φοβάσαι τον κάθε μαλάκα κρετίνο που μπορεί να πεταχτεί απο το πουθενά;

Αν δέν σε ενδιαφέρει το πόσο θα χρειαστεί να πάς απο το σημείο Α στο σημείο Β,το χρόνο για να παρκάρεις και τα πάγια έξοδα...τότε αμάξι ασυζητητί.

Άλλα 5Κ για 125cc...Jamais!Σχεδόν στα ίδια χρήματα παίζει το 390.

Αν δεν εχεις επαφη με τις μοτοσυκλετες παρε αυτοκινητο, βρες εκει ενα κουτι και παρτο, οτι και να παρεις το ιδιο ειναι.

Αν εχεις επαφη και σου αρεσουν θα σου προτεινα να μας πεις και τι ίδιους  μοτοσυκλέτα σε ενδιαφέρει, γιατι στις μοτο υπάρχει χαος μεταξύ τους οπως πχ μιας vstrom και μιας cbr.

Αν δεν εχεις επαφη με τις μοτοσυκλετες παρε αυτοκινητο, βρες εκει ενα κουτι και παρτο, οτι και να παρεις το ιδιο ειναι.

Αν εχεις επαφη και σου αρεσουν θα σου προτεινα να μας πεις και τι ίδιους  μοτοσυκλέτα σε ενδιαφέρει, γιατι στις μοτο υπάρχει χαος μεταξύ τους οπως πχ μιας vstrom και μιας cbr.

:wacko:

125cc?

Πεταμένα λεφτά

Επίσης να υπολογίζεις άλλα 500-1000€ για εξοπλισμό

Εχω κρανος 200€,σκεφτομαι οτι θα παει χαμενο :P τα εδωσα με την προοπτικη οτι θα παρω σε λιγο καιρο ενα καλο μηχανακι καθως μ αρεσουν οι μηχανες

Εχα 3 μηνες ενα σκουτερ 50cc που το πηρα λογο της χαμηλης του τιμης για να πηγαινω ερχομαι σχολειο

Αναφερομαι σε 125cc γτ ειμαι 18 και δεν μπορω να βγαλω διπλωνα για μεγαλυτερη

Τωρα μου ειπαν και οι δικοι μ καλυτερα να παρω αμαξι

Αμα περασω καπου,πρωτα ο θεος,θα αλλαξω πολη και δεν μπορω να ξερω ποσο θα μετακινουμε

Εμπειρια απο 125cc εχω μονο απο ενα παπι του πατερα μ που το καλοκαιρι το χρησιμοποιηουσα αρκετα συχνα για βολτες με φιλους κλπ,απο εκει ξεκινησαν να μ αρεσουν και τα μηχανακια

Όπως και να 'χει, το να δώσεις σχεδόν 4Κ για 125cc που έχει η Duke 125 δε το λες και "επένδυση". Παίρνεις μηχανάκι σε τιμή μηχανής. Εάν αποφασίσεις ότι θέλεις δίτροχο, ξέχνα αυτή την επιλογή τουλάχιστον. 

Όπως και να 'χει, το να δώσεις σχεδόν 4Κ για 125cc που έχει η Duke 125 δε το λες και "επένδυση". Παίρνεις μηχανάκι σε τιμή μηχανής. Εάν αποφασίσεις ότι θέλεις δίτροχο, ξέχνα αυτή την επιλογή τουλάχιστον.

Εχεις δικιο,λες να παρω ενα καλο παπακι μεταχειρισμενο και αμαξι με χαμηλοτερη τιμη;

Η να μεινω στο αμαξι;

Εχεις δικιο,λες να παρω ενα καλο παπακι μεταχειρισμενο και αμαξι με χαμηλοτερη τιμη;

Η να μεινω στο αμαξι;

Μέσα στην πόλη ένα παπάκι θα σε γλιτώσει από το πρόβλημα του πάρκινγ (αν υπάρχει εκεί που μένεις) και από το κόστος της βενζίνης.

Δεν κινείσαι καθόλου εκτός πόλης;

Θεωρητικά καλή ιδέα να πάρεις και τα δύο, αλλά πρόσεξε μόνο τα φορολογικά σου, τα τεκμήρια και το κόστος συντήρησης.

ΥΓ: Εναλλακτικά ποδήλατο (αν σε βολεύει) + αυτοκίνητο.

• Like 1

δωσε 3,5-4 για ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο και με τα υπολοιπα 1000-1500 περνεις η ενα σκουτερακι η κατι σε στυλ honda cbf-cbr 125, yamaha ybr 125 αν θες σε στυλ μικρης μηχανης
και εισαι καλυμενος απο ολες τις αποψεις! φορολογικα μην αγχωνεσαι το 125 δεν το πιανει τεκμηριο και για αυτοκινητο κοιτα μεχρι 1300cc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...