SeQuel Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους! Αρχικά να επισημάνω πως δεν ξέρω αν γράφω στη σωστή κατηγορία, οπότε συμπαθάτε με!! Το βασικό πρόβλημα ξεκίνησε πρίν περίπου μία εβδομάδα όπου ξαφνικά το PC αρνούνταν να εκκινήθεί (για την ακρίβεια δεν δίνει σήμα στην οθόνη μιας και τα πάντα μέσα στο κουτί λειτουργούν μία χαρά και επίσης ακούω και το bios check) αλλά τελικά ανταποκρίνεται αφού του κάνω 3-4 reboots από το reset button. Όταν λοιπόν ξεκινήσει όλα τρέχουν φυσιολογικά σε φυσιολογικές ταχύτητες. Όταν όμως ξεκινήσω κάποιο παιχνίδι (το eve Online στην συγκεκριμένη περίπτωση) ανά 1-2 λεπτά θα έχω sound lag συνοδευόμενο από μικρό frame drop (2-4fps). Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τότε που το κουτί τρώει φλασιες και ανοίγει όποτε δεν βαριέται..Στο διάστημα αυτό δοκίμαζα διάφορα αλλα τελικά είπα να κάνω format ως τελευταία ελπίδα αλλά τίποτα. Παλαιότερα που είχα ένα παρόμοιο freeze με τον ήχο έφταιγε το Realtek HD sound που απασχολούσε τον σκληρό 99% και απλά το εκλεινα από το παρασκήνιο. Στο task manager τώρα όλα δείχνουν κομπλε. Το συστηματάκι είναι παλιό, αλλά ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα. Αναμένω τα φώτα σας και και λυπάμαι για το longpost. ΥΓ: Αλλάζοντας τις θέσεις της RAM διόρθωσε όλα τα προβλήματα αλλά μόλις το εκκινησα την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια. CPU: Intel Pentium E5200 ~ 2.5GHz RAM: Kingston ddr2 4GB (στα 667 hz νομίζω) MOBO: Gigabyte g31m-s2l OS: Win10 GPU: Nvdia Geforce 9500GT
Dracus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε να συνδέσεις άλλο τροφοδοτικό... μάλλον για εκεί πάει η δουλεία. Ακόμα και αν δεν φταεί αυτό, καλό θα ήταν να το σιγουρέψεις, γιατί εάν έρχεται η ώρα του μπορεί να πάρει και τα υπόλοιπα εξαρτήματα μαζί του... Αν δεν είναι αυτό, ίσως η μητρική. Αλλά με τη σειρά οι δοκιμές, πρώτα το PSU.
SeQuel Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν είναι προβληματικό το PSU ή να δω αν για κάποιο λόγο δεν είναι επαρκής η ενέργεια που παρέχεται; Να σημειωθεί πως δεν έχω δεύτερο PSU άμεσα διαθέσιμο για να κάνω δοκιμές. Επίσης κάτι άλλο. Θα μπορούσε να φταίει ο CPU? Για την ακρίβεια έχω μιά υποψία ότι θα έπρεπε να βάλω μία παστούλα μιας και δεν την έχω αλλάξει περίπου 3 χρόνια. Αν και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά καλές (37 με 45 βαθμοί μαξ - με ένα stress test της Intel που έκανα μάλιστα εχτες σε max pc load έφτασε 54 αλλά τίποτα παραπάνω από αυτό). Ευχαριστώ!!!!
Dracus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν είναι προβληματικό το PSU ή να δω αν για κάποιο λόγο δεν είναι επαρκής η ενέργεια που παρέχεται; Να σημειωθεί πως δεν έχω δεύτερο PSU άμεσα διαθέσιμο για να κάνω δοκιμές. Ευχαριστωωωωωω!!! Όλες οι μέθοδοι για έλεγχο του PSU εδώ, αναλυτικά και με εικόνες: http://www.wikihow.com/Check-a-Power-Supply Σημείωση: Ίσως χρειαστείς ένα πολύμετρο.
SeQuel Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Οκ φίλε ευχαριστώ. Θα το προσπαθήσω αν και τα φοβάμαι αυτά λίγο
Dracus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Θα μπορούσε να φταίει ο CPU? Για την ακρίβεια έχω μιά υποψία ότι θα έπρεπε να βάλω μία παστούλα μιας και δεν την έχω αλλάξει περίπου 3 χρόνια. Αν και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά καλές (37 με 45 βαθμοί μαξ - με ένα stress test της Intel που έκανα μάλιστα εχτες σε max pc load έφτασε 54 αλλά τίποτα παραπάνω από αυτό). Ευχαριστώ!!!! Βέβαιως μπορεί να φταίει, αλλά για άλλο λόγο εκτός της πάστας, εφόσον οι θερμοκρασίες είναι καλές. Μόλις ελέγξεις το PSU, μετά δοκιμάζεις βάλε-βγάλε την κάρτα γραφικών, μνήμες RAM, επεξεργαστή, κλπ. Το βασικό είναι να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό, καθώς αυτό είναι πιο επικίνδυνο να προκαλέσει περαιτέρω βλάβες αν είναι όντως προβληματικό. EDIT: Με προσοχή, εξυπακούεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα