Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, εχω πάρει πτυχική με arduino για συγκριση απόστασης και στατιστική ανάλυση ανάμεσα σε υπέρυθρες και υπέρηχους. Οι αποστάσεις των μετρήσεων είναι 10 - 150 cm. Ολά είναι οκ εκτως απο το οτι ο αισθητήρας υπερύθρων από τα 70 cm και μετά δείχνει σε όλα 70 cm. Παραθέτω ένα screenshot με τις προδιαγραφές της εργασίας και τον κώδικα. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια.
anon667 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Έχεις δεύτερο κομμάτι να κάνεις δοκιμή; Ίσως έχει πρόβλημα ο αισθητήρας.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Έχεις δεύτερο κομμάτι να κάνεις δοκιμή; Ίσως έχει πρόβλημα ο αισθητήρας. Τον έχω βάλει και μόνο του να δουλεύει και μετράει κανονικά.
anon667 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν λες μόνο του, αντί να βλέπεις τι σου επιστρέφει μέσω του προγράμματος σου στο arduino, έχεις βάλει το πολύμετρο και βλέπεις τι σου δείχνει η έξοδος; (χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο input του arduino)
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν λες μόνο του, αντί να βλέπεις τι σου επιστρέφει μέσω του προγράμματος σου στο arduino, έχεις βάλει το πολύμετρο και βλέπεις τι σου δείχνει η έξοδος; (χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο input του arduino) Όχι απλά αποσύνδεσα τον αισθητήρα υπερήχων και έβαλα τον κώδικα του σε σχόλιο.
kaliakman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω χρησιμοποιήσει τέτοιο αισθητήρα. Δεν έχουν μεγάλη εμβελεια και από ένα σημείο και μετά το χάνει και σου κάνει τέτοια.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω χρησιμοποιήσει τέτοιο αισθητήρα. Δεν έχουν μεγάλη εμβελεια και από ένα σημείο και μετά το χάνει και σου κάνει τέτοια. Δηλαδή είμαι καταδικασμένος;
kaliakman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δηλαδή είμαι καταδικασμένος; Δεν ξέρω μήπως υπάρχουν καλύτεροι αισθητήρες(Λογικά θα υπάρχουν) για να κάνεις την δουλειά σου.
Haldol Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Γενικότερα, οι αισθητήρες που είναι "της μόδας" στο χώρο του Arduino δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από άποψη χαρακτηριστικών. Κυριαρχούν όμως λόγω του ότι συνδέονται και χρησιμοποιούνται πανεύκολα. Εάν φέρω σε έναν πρωτάρη ένα αισθητήριο που απαιτεί να στείλεις μία ακολουθία από bytes με συγκεκριμένη χρονοκαθυστέρηση για να πάρεις μία τιμή, θα μου τον έφερνε στο κεφάλι (μαζί με το αναπτυξιακό boardάκι), δε πάει να ήταν κι ο καλύτερος σε ακρίβεια αισθητήρας του είδους. Εν ολίγοις, ψάξε να δεις τι επιλογές έχεις σε αισθητήρια. Υπάρχουν λύσεις για όλα. * * Λεφτά, όρεξη και υπομονή να 'χεις.
Titus_Labienus_secondo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Να προσθέσω σε αυτά που έγραψε ο HALDOL ότι το 99% αυτών που παίρνουν έτοιμη μια βιβλιοθήκη δεν κοιτάνε καν στο datasheet. Όπως εν προκειμένω ο OP.https://www.pololu.com/product/136/resourcesΆμα θες μεγαλύτερο range πας σε κάτι τέτοιο π.χ. https://www.pololu.com/product/2474
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Λεφτά, όρεξη και υπομονή να 'χεις. Δυστυχώς δεν εχω τίποτε απο τα 3 Άμα θες μεγαλύτερο range πας σε κάτι τέτοιο π.χ. https://www.pololu.com/product/2474 Το έυρος που έχει αυτος που έχω με καλύπτει. Παίζει να υπάρχει θέμα με την τάση που παίρνει μετά τα 70 cm και γι αυτό να μην ανεβαίνει και η τιμή;
Titus_Labienus_secondo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Το έυρος που έχει αυτος που έχω με καλύπτει. Παίζει να υπάρχει θέμα με την τάση που παίρνει μετά τα 70 cm και γι αυτό να μην ανεβαίνει και η τιμή; Τί μετράς με πολύμετρο/παλμογράφο;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Τί μετράς με πολύμετρο/παλμογράφο; Με το Monitor του Arduino IDE
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα