chek2fire Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Η nvidia βγαίνει εκτός και μόνο αν την ενεργοποιήσεις δουλεύει. Η μπαταρία γενικά μου δίνει την εντύπωση ότι κρατάει λιγότερο από τι στα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Κατα αρχάς καλή τύχη με τα υβριδικά γραφικά...Αν ψάξεις εδώ στο φόρουμ θα δεις ότι είχα ασχοληθεί αρκετά πριν κάτι χρόνια. Κάτι είχα καταφέρει με intel και amd αλλά γενικά είναι πολύ ταλαιπωρία το θέμα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν σου λειτουργεί σωστά με την intel. Θυμάμαι ότι δουλεύεις kubuntu, σωστά? Ποια κάρτα είναι? Θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο παραπάνω ώστε να κλείσεις την discrete γιατί από την εμπειρία μου δεν αξίζει ακόμα το hybrid εκτός και έχουν αλλάξει δραματικά τα πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 όχι τώρα δουλεύουν και οι δύο κάρτες μια χαρά. Στην intel απλά έπρεπε να μπω στις ρυθμίσεις και να επιλέξω τον opengl 3.0 γιατί δεν ξέρω τι γινόταν και default δεν μου έβγαζε τα εφέ. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν γίνετε αυτόματα μετάβαση από την μια κάρτα στην άλλη όπως γίνετε στα win αλλά νομίζω κάτι τέτοιο απλά δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί σε 3-4 χρόνια να τα έχουν καταφέρει να το κάνουν και αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 όχι τώρα δουλεύουν και οι δύο κάρτες μια χαρά. Στην intel απλά έπρεπε να μπω στις ρυθμίσεις και να επιλέξω τον opengl 3.0 γιατί δεν ξέρω τι γινόταν και default δεν μου έβγαζε τα εφέ. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν γίνετε αυτόματα μετάβαση από την μια κάρτα στην άλλη όπως γίνετε στα win αλλά νομίζω κάτι τέτοιο απλά δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί σε 3-4 χρόνια να τα έχουν καταφέρει να το κάνουν και αυτό. Ποτε δεν γινοταν αυτοματη εναλλαγη..ειτε ετρεχες το παιχνιδι με optirun ειτε αλλαζες την χρησιμοποιουμενη καρτα με το primus που ηθελε ομως logout/login. Κοινως μανουρα.κοινως αν εχεις υβριδικα γραφικα ειναι αυτο που λεγανε στο χωριο μου "σου φεξε" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 το optirun τι είναι? Δλδ με το primus το κάνω τώρα αλλά θέλει logout/login. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 το optirun τι είναι? Δλδ με το primus το κάνω τώρα αλλά θέλει logout/login. στην ουσια ειναι το bumblebee ...βαζει ενα εκτελεσιμο , το optirun που το προσθετεις πριν απο καθε εφαρμογη/παιχνιδι ωστε να το "ριξει" στην 2η καρτα. π.χ. glxgears - τρεχει με την intel optirun glxgears - τρεχει με την nvidia ουτε μεσα ουτε εξω ουτε τπτ...πιο αμεσο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 ωραίο αυτό. Υπάρχει τρόπος να ελέγξω ότι όντος το game χρησιμοποιεί την κάρτα που θέλω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 ωραίο αυτό. Υπάρχει τρόπος να ελέγξω ότι όντος το game χρησιμοποιεί την κάρτα που θέλω? πιστευω πως ναι. Ειτε με καποιο gpu monitor..που θα δειξει οτι εχει load ειτε με τα fps μεσα στο παιχνιδι...μια το τρεχεις χωρις και μια με το optirun και κοιτας για διαφορες στα fps. στο παραδειγμα που εδωσα με το glxgears (και αφαιρωντας το vsync) μπορεις να δεις αμεσα την διαφορα στα fps. Eπισης αν δεν κανω λαθος πρεπει να παιζει και το "optirun glxinfo" που λογικα για renderer πρεπει να δειξει την nvidia σε αντιθεση με χωρις το optirun που λογικα θα δειξει την ιντελ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 ok thx! το δοκιμάζω asap. Νομίζω είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει γιαυτό που το θέλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Το έψαξα λίγο και έφαγα ξανά κάποιες ώρες για να διορθώσω την κατάσταση. Καταρχήν με nvidia driver δυστηχώς δεν δουλεύει το καλιμπράρισμα της οθόνης καθώς στα setting της nvidia η οθόνη εμφανίζεται unkown και δεν βγάζει τις ρυθμίσεις για το καλιμπράρισμα.Στα settings του kde και εκεί με nvidia driver να τρέχουν το calibration απλά δεν δουλεύει και όσο και να κουνάς τις μπάρες απλά δεν κάνει τίποτα.Μικρό το κακό γιατί έχω αποφασίσει να δουλεύω με intel και να γυρνάω σε nvidia όποτε θέλω να παίξω μόνο κάνα game. Το calibration με τις intel κάρτες δουλεύει μια χαρά.Τώρα με το θέμα των hybrid. Το bumblebee και το primus δουλεύει μόνο αν έχω εγκαταστήσει μαζί και το nvidia-prime. Αν βγάλω το nvidia-prime και εγκαταστήσω μόνο το bumblebee με το primus τότε με βγάζει πάντα σε μαύρη οθόνη.Εντωμεταξύ η άλλη μλκ είναι και το γράφω έτσι για να υπάρχει ότι η γραμμή εντολών στην κονσόλα recovery mode του Ubuntu είναι τελείως σπασμένη και επιδιορθώσεις μπορείς να κάνεις μόνο με κανονική εκκίνηση και ctrl+alt+f*Κάτι άλλο παράξενο που μου συνέβαινε είναι ότι αν τρέχω τους driver της nvidia και τρέξω το steam θα ανοίξει κανονικά.Αν μπω όμως με τους driver της Intel και πάω να τρέξω το steam μου βγάζει αυτό εδώ το πρόβλημα αν καταφέρει και ανοίξει η πάω να το τρέξω με primus steam η optirun steam μου βγάζει αυτά εδώ και μιλάω για πάντα τρέχοντας τους Intel driver γιατί με τους nvidia ανοίγει κανονικά. steam libGL error: unable to load driver: i965_dri.so libGL error: driver pointer missing libGL error: failed to load driver: i965 libGL error: unable to load driver: i965_dri.so libGL error: driver pointer missing libGL error: failed to load driver: i965 libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so libGL error: failed to load driver: swrast μετά από ώρες ψάξιμο και τυχαία δλδ γιατί είχα αρχίσει να απελπίζομαι βρήκα λύση τρέχοντας το steam με την παρακάτω εντολή env LD_PRELOAD='/usr/$LIB/libstdc++.so.6 /$LIB/libgcc_s.so.1 /usr/$LIB/libxcb.so.1 /$LIB/libgpg-error.so.0' optirun steam και το steam έτσι ανοίγει και τρέχει κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 τζίφος μπορεί να ανοίγει αλλά δεν τρέχει όταν πάω να ανοίξω κάποιο πρόγραμμα όπως το glxgears και επιστρέφει primus: fatal: failed to load any of the libraries: /usr/lib/nvidia-experimental-367/libGL.so.1:/usr/lib32/nvidia-experimental-3367/libGL.so. cannot open shared object file: No such file or directory ενώ έχω αυτές τις lib κανονικά. Το ψάχνω ακόμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 ok τελικά με ψάξιμο το διόρθωσα και πλέον δουλεύω το bumblebee με default κάρτα την intel και τρέχω τα προγράμματα με optirun η primusrun. το πρόβλημα ήταν ότι πρέπει να κάνεις edit τα αρχεία ρυθμίσεων του bumblebee για αν παίξει. Συγκεκριμένα βρήκα αυτό εδώ https://github.com/Bumblebee-Project/Bumblebee/issues/759 και edit πρώτα το αρχείο /etc/bumblebee/bumblebee.conf όπου αλλάζουμε τα παρακάτω και προσθέτουμε ότι λείπει στο στο section driver-nvidia [driver-nvidia] # Module name to load, defaults to Driver if empty or unset KernelDriver=nvidia_367_drm PMMethod=bbswitch # colon-separated path to the nvidia libraries LibraryPath=/usr/lib/nvidia-367:/usr/lib32/nvidia-367 # comma-separated path of the directory containing nvidia_drv.so and the # default Xorg modules path XorgModulePath=/usr/lib/nvidia-367/xorg,/usr/lib/xorg/modules XorgConfFile=/etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia στο nvidia-367 αλλάζουμε τους driver να έχουμε κάποια άλλη έκδοση. Μετά κάνουμε edit και αυτό εδώ το αρχείο /etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia και αλλάζουμε αυτά εδώ όπως γράφει Option "AutoAddDevices" "true" to Section "ServerLayout" Option "AllowEmptyInitialConfiguration" to Section "Device Κάνουμε και εγκατάσταση το nvidia modprobe πακέτο πουν γράφουν αρκετοί ότι χρειάζεται Μετά το restart τα πάντα δουλεύουν άψογα Να πω ότι πέρασα σε Ubuntu mate 16.10 και είναι απλά απίστευτη διανομή. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά. Παίζει άψογα, είναι φοβερά καλοστημένη, θιυμίζει το παλιό gnome συν ότι έχει και το κλασικό παλιό compiz 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 τι χάρηκα? Υπάρχει bug στον kernel 4.08 δλδ στην τελευταία έκδοση του ubuntu και το bumblebee απλά δεν δουλεύει... https://devtalk.nvidia.com/default/topic/971733/-370-28-with-kernel-4-8-on-gt-2015-machines-driver-claims-card-not-supported-if-nvidia-is-not-primary-card/ έκανα το upgrade σε 16.10 που έχει τον τελευταίιο kernel όπου βγάζει το bug.Αν πάω να τρέξω το optirun με κάποιον πρόγραμμα μου βγαζει το παρακάτω λάθος [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE)[ERROR]Aborting because fallback start is disabled.ότι μέθοδο και να δοκίμασα είχα τα ίδια αποτελέσματα. δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά από τι λένε στο dev forum της nvidia το πρόβλημα λύνετε αν βάλειςpcie_port_pm=off στο boot του linux kernel. Ακόμα λένε ότι στους νεότερους driver από τους 367 που έχει το ubuntu το πρόβλημα δεν υπάρχει. Τώρα αν ξέρει κάποιος τι κάνει αυτή η παράμετρος που μπαίνει στο off ας μου πει και τι επιπτώσεις έχει στις κάρτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 pcie_port_pm= [PCIE] PCIe port power management handling:> + off Disable power management of all PCIe ports> + force Forcibly enable power management of all PCIe ports To ανησυχητικο ισως ειναι το bold που εβαλα...μπορει και να μην επηρεασει κατι στην τελικη..αλλα ποτε δεν ξερεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 θα το αφήσω έτσι μου φαίνεται. Αρκετά ριψοκίνδυνο να κάνω τέτοια πειράματα. Από την άλλη στο laptop η μόνο pcι είναι της κάρτας δεν έχει κάτι άλλο πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα