chek2fire Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδιά το laptop που πήρα πρόσφατα έχει hybird gpu με intel και nvidia. Δεν έχω βάλει ακόμα το bumblebee για να γίνετε αυτόματα η εναλλαγή και την κάνω μέσω prime. Το πρόβλημα είναι ότι όταν είναι με τους driver της Intel δεν δουλεύουν καλά οι driver. Τα χρώματα φαίνονται ξεθωριασμένα, η φωτεινότητα στο τέρμα συν ότι δεν δουλεύουν ούτε τα εφέ του desktop. Αντιθέτως με την nvidia τα πάντα δουλεύουν όπως πρέπει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσω τον driver της Intel τελείως? Μήπως δεν έχουν μπει οι driver της κάρτας γιαυτό η χάλια απόδοση με τους intel? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσω τον driver της Intel τελείως? Τσέκαρε στο bios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Αν και ξερεις την αποψη μου στο θεμα "λινουξ και υβριδικα γραφικα"... Οταν εισαι με την intel, εισαι σιγουρος οτι ο driver της ειναι φορτωμενος και δεν εισαι με κανενα σαπιο vesa, αρα δεν εχεις εφε κλπ? Μπορεις να το τσεκαει στο lsmod ή στο lspci -k πχ. Εννοειτια πως αν γινετια να κλεισεις την intel και να μεινεις με την nvidia, το κανεις χωρις δευτερη σκεφη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Τσέκαρε και εδώ: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=213261 Κάνει το αντίθετο από αυτό που λες αλλά ίσως να γίνεται να εφαρμόσεις την ίδια μέθοδο για την intel Εννοειτια πως αν γινετια να κλεισεις την intel και να μεινεις με την nvidia, το κανεις χωρις δευτερη σκεφη. Εκτός και αν σε ενδιαφέρει η αυτονομία του laptop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 δεν θέλω να τον κλείσω τελέιως τον intel γιατί έχω και win10 πάνω για την μια στο τόσο που θα μπαίνω εκεί. Λογικά θα πρέπει να παίζει ο driver της intel γιατί έχω μπορέσει και έχω τρέξει ένα game. Θα δώσω το βράδυ τις εντολές να δω τι έχει φορτώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Αν δεν θες να τον κλείσεις τελείως τότε κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει το παλικάρι με την intel είναι μάλλον απαραίτητο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 99.999% στα καινουργια φορητα , δεν απενεργοποιειται η ιντελ. Σε καποια παλιοτερα γινοταν. Αν ισχυει αυτο που λεω στο φορητο του φιλου τοτε : 1. δεν θα υπαρχει επιλογη να απενεργοποιησει την καρτα απο το BIOS 2. αν υπαρχει (κακως , αλλα ισως σε κανα modded) τοτε , την απενεργοποιεις και δεν ξαναβλεπεις εικονα ξανα στο λαπτοπ..ποτε...ξανα Για αυτο προσοχη με την απενεργοποιηση της ιντελ. Οτι θα υπηρχε προβλημα με την ιντελ και οχι με την nvidia/εναλλαγη/οτιδηποτε , εζησα να το δω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 από τι έχω ψάξει το bios δεν έχει όντος για να απενεργοποιήσεις την intel. Ξαφνικά τα εφέ δουλεύουν μια χαρά με την intel και έβαλα και το bumblebee και πλέον αν μπαίνω σε game μπαίνει κανονικά με τους nvidia driver και μετά όταν βγαίνω από το game τους κρατάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Άκυρο. Αυτό το bumblebee δεν θα έπρεπε αυτόματα να αλλάζει την κάρτα από intel σε nvidia? Στην περίπτωση μου δεν γίνετε. Αν κάνω boot την μια μπαίνει με τους nvidia driver και την άλλη με τους intel. Οταν είναι με τους intel και ξεκινήσω κάποιο game τότε απλά μένει με τους nvidia. Αν αλλάξω απο κονσόλα με τον prime από nvidia σε intel η το ανάποδο νομίζω ότι δεν γίνετε τίποτα η δεν έχω καμία ένδειξη ότι η μετάβαση έγινε πετυχημένα καθώς το glxinfo μετά την αλλαγή δεν βγάζει καμία πληροφορία το τι driver τρέχει. Υπάρχει άλλος τρόπος να δω αν η μετάβαση τουλάχιστον στο manual δουλεύει σωστά. Με το bumblebee γίνονται κανονικά αυτόματα οι εναλλαγές? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konqoro Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκιμασε να αφαιρεσεις τον xf86-video-intel ωστε να κανει fallback στον modesetting driver. Δες το archwiki. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 δώσε μου ένα link γιαυτό που λες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konqoro Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 εδω εισαι http://bfy.tw/7l8A Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 με φώτισες άσε όταν βρω χρόνο θα ψάξω και την λύση και θα γράψω εδώ τι έκανα. Πάντα το κάνω αυτό το πράγμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 όσο και να το έψαξα δεν βρήκα να γίνετε το auto switch στις κάρτες. Μόνο manual αν και αυτο για μένα είναι οκ αφού ως συνήθως κάνει login με την intel κάρτα. Κάνει switch σε nvidia μέσω terminal και μετά logout login και μπαίνεις με τους nvidia. Το ανάποδο δυστηχώς δεν δουλεύει σε μένα όσο και να το δοκίμασα καθώς στο logout παγώνει το pc. θέλει αρκετή δουλειά ακόμα οι hybrid κάρτες σε linux. Ετσι και αλλίως θα κάνω και το upgrade σε κανά μήνα στην νέα έκδοση του Ubuntu να δω και τις βελτιώσεις εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 συνήθως κάνει login με την intel κάρτα. Η nvidia εξακολουθεί να δουλεύει (μπαταρία κτλ); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα