wnet Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Αν επιλεξεις μια διανομη που εστιαζει στο stability, θα εχεις σπανια updates και θα ειναι τερας ευσταθιας. Αλλα μην περιμενεις την εκδοση που βγηκε χτες στο gimp πχ. Aν ομως θες καθε καινουργια εκδοση που βγαινει, βαζεις μια Bleeding edge διανομη. Θα εχεις συνεχεια updates και συνεχεια καλουδια. Αλλα μην απαιτεις σταθεροτητα γιατι θα εχεις και συνεχεια bugs. Αυτα ειναι επιλογες. Το Debian πχ σε ξεκιναει απο την stable και εσυ γυρνας τα repos αν θελεις τα ποιο προσφατα αλλα unstable. Να προσθέσω, πως και οι stable εκδόσεις (τώρα π.χ. γραφω από Debian 8.5 stable - σε άλλα PCs τρέχω την testing) τελικά δεν είναι και τόσο πίσω... Τα security updates γινονται.... Εδώ υπάρχει κόσμος που τρέχει ακόμα XP, Vista, 7 χωρίς να κάνει updates..., 8.1 χωρίς να κάνει updates..... Το linuxaki των 7 μηνών είναι πίσω;;;; Νοιάζει τον μέσο χρήστη αν ο kernel είναι ο 3.16.0.4 ή μεγαλύτερος;;; (Ως μέσο χρήστη "βαφτίζω" τον ταινίες/μουσική/youtube/facebook/ειδήσεις/στοίχημα...);;; αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων απλά θα ανοίξει έναν firefox ή Chromium..... Ως εκ τούτου, προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα τις stable διανομές, εκτός αν κάνετε κάτι παραπάνω από τον παραπάνω απλό χρήστη ή έχετε κέφια για σκάλισμα και διάθεση για μάθηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sk8harddiefast Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Ενα ενα. Ναι ειδα και την σταθεροτητα του Unix στο Αndroid και το optimaze Που κανουν, σε λιγο τα 16GB ram σε κοινητο θα ειναι λιγο... Το Unix ειναι... λιγο ολα. (ΒSD, Solaris, ακομα και τα Mac Unix ειναι. Για την ακριβεια με BSD κομματια στον kernel τους απλα κλειστου κωδικα. Tο μονο μη Unix συστημα ειναι τα Windows και ισως το Haiku Os). Το Linux ειναι Unix Like. Oχι 100% Unix αλλα ακολουθαει την ολη λογικη του. Βεβαια μην με ρωτησεις ακριβως τι ειναι UNIX γιατι ντρεπομαι που το λεω αλλα ουτε και εγω εχω καταλαβει Ειναι λιγο συνθετο Το android ειναι ενας Linux kernel και απο εκει και περα οτι γραφικα κλπ, ειναι της Google. Απο το Linux το μονο που εκμεταλευτεται η Google ειναι ο kernel για να εκινησει και να δει τα τσιπακια του τηλεφωνου. Καμερα, ηχος, touch. Μεχρι εκει. Για αυτο θελει μηδαμινη μνημη. Ο λογος που κολλαει ειναι τα χιλιαδες services που θελει και τα γραφικα και το bloatware που τρεχει. Αλλα αυτα ειναι Google πραγματα και κωδικας. Οχι του Linux και ουτε φταιει ο Kernel που σε λιγο το android θα θελει 10000 gb ram. Οσα γραφικα και παπαρια φορτωνεις, τοσο θα βαραινει. Οχι μονο το Linux. Ολα. Αλλα το Linux σαν kernel δεν ευθυνεται που το κινητο δεν παιρνει τα ποδια του Καλα αμα βρεις κανενα να εχει 6core και καμια GTX 980+ για να κανει προγραμματα να μου το πεις, για το παιχνιδι γινεται ο λογος και τιποτα παραπανω. Oι ταινιες που γινονται render και edit? Τα σπιτια και τα αυτοκινητα που σχεδιαζονται? Που θελεις autocad πολλα gb αρχεια αν ειναι να χτισεις κατι σαν το κτηριο του Σταυρου Νιαρχου. ΕΚει θελεις οχι 980 αλλα Τitan. Οι υπολογιστες δεν παιζουν μονο παιχνιδια. Ακομα και για να παιξεις ενα παιχνιδι, καποιος το προγραμματισε. Και θελει και αυτο γραφικα. ΜS-DOS και βαλε το terminal, Και γραψε 2 σελιδες εντολες. Απεχουμε πολυ.... Οσο για το PC Μου το εχω μονο για Overclocking Και Bench φιλε, δεν με ενδιαφερει τιποτα αλλο. Εγω για παιχνιδια εχω 2ο δισκο και xbox. Το pc το εχω για να κανω δουλεια οπως κατασκευες site και forum, προγραματισμο (λιγο), να ακουω μουσικη, να σερφαρω και να βλεπω ταινιες. Δεν ασχολουμαι με Bench κλπ γιατι δεν αλλαζω συχνα hardware. Μια φορα στην 10ετια ενα βαρβατο μηχανημα με Unix την βγαζει. Επισεις μπορει να σε φρικαρει αλλα επειδη 10 χρονια καθε μερα τρεχω εντολες, δεν με τρομαζει το bash. Για την ακριβεια νιωθω πολυ ανετα να τρεχω μονο bash. Καθολου γραφικα. Μονο εντολες. Απλα δεν τις ξερω ολες Aλλα ξερω αρκετες για να κανω παραπανω απο διαχειρηση του pc μου και δημιουργειες φακελων. Οποτε θα την παλευα Για παιχνδια εχω PS που ειναι στο UNIX Πανω και αυτο. Δεν εχω ιδεα το OS του Playstation το τρεχει απο κατω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Να προσθέσω, πως και οι stable εκδόσεις (τώρα π.χ. γραφω από Debian 8.5 stable - σε άλλα PCs τρέχω την testing) τελικά δεν είναι και τόσο πίσω... Τα security updates γινονται.... Εδώ υπάρχει κόσμος που τρέχει ακόμα XP, Vista, 7 χωρίς να κάνει updates..., 8.1 χωρίς να κάνει updates..... Το linuxaki των 7 μηνών είναι πίσω;;;; Νοιάζει τον μέσο χρήστη αν ο kernel είναι ο 3.16.0.4 ή μεγαλύτερος;;; (Ως μέσο χρήστη "βαφτίζω" τον ταινίες/μουσική/youtube/facebook/ειδήσεις/στοίχημα...);;; αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων απλά θα ανοίξει έναν firefox ή Chromium..... Ως εκ τούτου, προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα τις stable διανομές, εκτός αν κάνετε κάτι παραπάνω από τον παραπάνω απλό χρήστη ή έχετε κέφια για σκάλισμα και διάθεση για μάθηση. Μπορεις να μου πεις αν ειναι καλητερο για ebanking το Linux σε θεμα ασφαλειας? Kαι το αλλο που μου κανει εντυπωση πως γινεται να εχω υψηλοτερη ταχυτητα στο Intenet Με Linux? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wnet Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μπορεις να μου πεις αν ειναι καλητερο για ebanking το Linux σε θεμα ασφαλειας? Kαι το αλλο που μου κανει εντυπωση πως γινεται να εχω υψηλοτερη ταχυτητα στο Intenet Με Linux? Και μόνο που το 95% των virus/spyware/malware είναι σχεδιασμένα για windows, το κάνει αυτόματα ασφαλέστερο. Αν είσαι "παρανοϊκός" με την ασφάλεια μπες και κάνε τις συναλλαγές σου με ένα live cd ώστε να μην υπάρχει καν αποθηκευτικός χώρος για τα πάσης φύσεως "μαμούνια" --- Για την ταχύτητα δεν ξέρω, πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο... ακόμα και το πιο απλό πως στο linux θα επικοινωνεί με το internet αυτό που θες εσύ εκείνη τη στιγμή και όχι 100 services, win updates, antivirus updates, telemetry... tracking κλπ κλπ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALFR3D Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 η αγαπη αργησε μια μερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sk8harddiefast Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Αν είσαι "παρανοϊκός" με την ασφάλεια μπες και κάνε τις συναλλαγές σου με ένα live cd ώστε να μην υπάρχει καν αποθηκευτικός χώρος για τα πάσης φύσεως "μαμούνια" Αν εισαι παρανοικος με την ασφαλεια τρεχεις ΟpenBSD αλλα πρεπει να εισαι πραγματικα παρανοικος με την ασφαλεια και για χαρη της να θυσιασεις πολλα και να εισαι τουλαχιστον επιπεδο μεγαλου hacker και πανω για να μπορεις να εχεις τον πληρη ελεγχο του τι μπαινει και βγαινει απο το Pc, μετρωντας κυριολεκτικα τα πακετα και με πληρη επιγνωση του ενως (το πολυ) bug που εχει το OS. Εγω στο Ebanking συνδεομαι απο το FreeBSD μου αλλα γενικα αν παει να γινει μεταφορα ποσου, σου στελνεται μηνυμα στο κινητο κωδικος συναλλαγης και χωρις αυτον δεν γινεται μεταφορα. Οποτε αν δεν εισαι εσυ που την κανεις, εισαι ασφαλης κατα καποιον τροπο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Αλλο ενα thread Με την μαλακια που λεγετε Linux.... απειρες ασυμβατοτητες απειρα update για να δουλεψουν.δειαδοσται!!!111 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostakis81 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Απο τα λογια σου και μονο καταλαβαινω πως η επαφη σου με τους υπολογιστες ειναι σε βρεφικο επιπεδο. Πρωτα απο ολα ειναι το Linux. Eιναι πυρηνας. Δεν ειναι πολλα. Ειναι ενα. Κατσε να θυμηθω... Linux τρεχουν στην Νasa, στο Cern, σε πανεπιστιμια, σε δορυφορoυς, σε supercomputers απο αυτους που κανουν προσομειωση hypernova και απο τους αλλους που ψαχνουν ποσο ειναι το Π, σε τραπεζικα συστηματα, σε πυραυλικα συστηματα, σε ρανταρ, σε χρηματηστιρια και σε οτιδηποτε μπορει να εχει τσιπακια. Ναι εχεις δικιο. Τρεχει μονο στο raspberry Φίλε μου έχεις λάθος εδώ Σε τράπεζες και γενικά σε εταιρίες που έχουν σοβαρά πράγματα τρέχουν μόνο windows (server klp) υπάρχουν και ρήτρες βλέπεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neg Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Απο τα λογια σου και μονο καταλαβαινω πως η επαφη σου με τους υπολογιστες ειναι σε βρεφικο επιπεδο. Πρωτα απο ολα ειναι το Linux. Eιναι πυρηνας. Δεν ειναι πολλα. Ειναι ενα. Κατσε να θυμηθω... Linux τρεχουν στην Νasa, στο Cern, σε πανεπιστιμια, σε δορυφορoυς, σε supercomputers απο αυτους που κανουν προσομειωση hypernova και απο τους αλλους που ψαχνουν ποσο ειναι το Π, σε τραπεζικα συστηματα, σε πυραυλικα συστηματα, σε ρανταρ, σε χρηματηστιρια και σε οτιδηποτε μπορει να εχει τσιπακια. Ναι εχεις δικιο. Τρεχει μονο στο raspberry ξέρεις ποιο είναι το θέμα; εσύ μπορεί να έχει το χρόνο να στήσεις το μηχάνημά σου. όλοι αυτοί οι οργανισμοί που αναφέρεις έχουν άτομα που τα πληρώνουν να τους λύνουν ότι προβλήματα αντιμετωπίσουν. παίρνουν την διανομή, την αναπτύσσουν οι ίδιοι. ο απλός χρήστης σε βρεφικό επίπεδο δεν το κάνει αυτό. παίρνει κάτι, θέλει να το βάλει στην πρίζα και να παίξει. το linux είναι ανοικτό, είναι δωρεάν, κάνει τα πάντα ναι. αλλά θέλει χρόνο για να παίξει, θέλει ψάξιμο και ο απλός χρήστης όταν έχει δουλειά, 3 παιδιά και δεν ξέρω γω τι άλλο, στον ελεύθερό του χρόνο δεν θα στήσει τον υπολογιστή του. γιατί θέλει όταν κάτσει στον υπολογιστή του, αυτός να είναι έτοιμος να παίζει. δεν μπορώ να είμαι υποστήριξη στον υπολογιστή του πατέρα, του αδερφού και 2-3 θείων επειδή όταν τους λέω πως υπάρχει και κάτι άλλο εκτός από τα παράθυρα, να πρέπει να τους το εγκαταστήσω, να δω τι περιφεριακά έχουν και εάν υπάρχουν οδηγοί κτλ κτλ. τους λέω πάρτε παράθυρα και καθαρίστε γιατί δεν έχουν ούτε την υπομονή, ούτε τη γνώση ούτε κάποιον να τους υποστηρίζει συνεχώς. όταν υπάρχει μια μικρή εταιρεία και τρέχει εξειδικευμένα προγράμματα (που ναι, υπάρχουν λογιστικά προγράμματα, ERP και δεν ξέρω γω τι άλλο) που ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ στα λίνουξ, για την εταιρεία αυτή είναι πιο οικονομικό να πάρει τα παράθυρα και να καθαρίσει. δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι ή τι δουλειά κάνεις (δεν το λέω με κακία) αλλά εγώ τουλάχιστον όσο μεγαλώνω, δεν έχω την υπομονή και τον χρόνο να στήνω μηχανήματα και να αντιμετωπίζω τα προβλήματα. ο καθένας είναι το πως αξιολογεί τον χρόνο του και πως θέλει να τον χρησιμοποιήσει. κάτι που κάνω εγώ, για εσένα ίσως είναι βαρετό και να μην σε ενδιαφέρει και το ανάποδο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liberostelios Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 ο απλός χρήστης σε βρεφικό επίπεδο δεν το κάνει αυτό. παίρνει κάτι, θέλει να το βάλει στην πρίζα και να παίξει. το linux είναι ανοικτό, είναι δωρεάν, κάνει τα πάντα ναι. αλλά θέλει χρόνο για να παίξει, θέλει ψάξιμο και ο απλός χρήστης όταν έχει δουλειά, 3 παιδιά και δεν ξέρω γω τι άλλο, στον ελεύθερό του χρόνο δεν θα στήσει τον υπολογιστή του. Αυτό το διαβάζω πολλές φορές ως επιχείρημα, αλλά ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το Linux, αλλά έχω πάνω από 5 χρόνια να εντοπίσω πρόβλημα με hardware component που να μη δουλεύει. Έχω δει καμιά φορά μικρο-θεματάκια (πχ., κάποια αστάθεια σε wifi κάρτα που να θέλει επανεκκίνηση όταν ανοίξεις ένα laptop από suspend), αλλά σε γενικές γραμμές το να μην παίζει κάτι και να θέλει ψάξιμο drivers κλπ. έχει να μου τύχει από εποχές USB DSL modems, που τότε παιδευόμασταν με το συγκεκριμένο θέμα. Κατά 90%, ένα σύγχρονο σύστημα Ubuntu θα αναγνωρίσει άμεσα όλα τα hardware components και περιφερειακά (εκτυπωτές κλπ.) ενός χρήστη. Και φυσικά οι διαδικασίες browsing και λίγο βασικό office είναι παιχνίδι. Δεν μπορώ να φανταστώ τι παραπάνω απαιτήσεις μπορεί να έχει ο θείος ή ο ξάδερφός σου, ας πούμε. Η δική μου αίσθηση είναι ότι αφορά καθαρά θέμα διάθεσης του χρήστη. Έχω βάλει Ubuntu στην κοπέλα μου εδώ και ένα χρόνο. Από τότε, της έχουν προκύψει 2-3 φορές θέματα (με Windows 7, αντίστοιχα, είχε περισσότερα προβλήματα και πάλι τα έλυνα εγώ). Η διαφορά είναι ότι τώρα όταν πάει κάτι στραβά, θα εκνευριστεί σε φάση "τι είναι αυτά που μου έβαλες" και τέτοια, ενώ όταν ήταν τα Windows 7 μπορεί να της έβγαζαν την ψυχή και να της έσπαγαν τα νεύρα, αλλά δεν την πλήρωνα εγώ. Αντίστοιχη εμπειρία έχω με τον αδερφό μου που του έβαλα OpenOffice αντί για MS Office για να γράψει τη διπλωματική του. Φυσικά, δεν ήξερε να γράφει σε κειμενογράφο (styles κλπ.) και κάθε φορά που κάτι πήγαινε στραβά άκουγα άπειρα παράπονα. Δεν ξανασχολήθηκα. Από τότε δουλεύει ξανά με MS Office, με έχει πάρει πάμπολες φορές για προβλήματα στο Word (όχι γιατί φταίει το πρόγραμμα, αλλά επειδή δεν ξέρει να γράφει σωστά) αλλά φυσικά ποτέ δεν κατηγόρησε το πρόγραμμα. Το συμπέρασμα είναι ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διάθεση του χρήστη. Από τη στιγμή που υπάχει προκατάληψη, εγώ δεν ξανασχολούμαι. Ας "τυριανιέται" ο καθένας όσο θέλει με σπασμένα προγράμματα, cracks και ιούς. Εγώ προσωπικά, όταν κάποιος μου ζητάει σπασμένο πρόγραμμα είμαι ξεκάθαρος: του το βρίσκω, αλλά του δίνω και μία open source εναλλακτικό που ίσως να καλύπτει τις ανάγκες του και τον ειδοποιώ ότι το σπασμένο πρόγραμμα μπορεί να έχει ιούς και να προκαλέσει προβλήματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sk8harddiefast Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Eδω ειναι μια εγκατασταση Αntergos Linux βασισμενο πανω στο Arch. Η εγκατασταση ειναι τοσο ευκολη και γραφικη που κατανταει ποιο ευκολη και απο των Windows. Παιδια ημαρτον. Εγκατασταση σε 10 λεπτακια πατωντας 5 κουμπια. Ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας! Kαι εδω η παρουσιαση των τελευταιων futures του KDE plasma 5.7 desktop. Ποσο ποιο γραφικο? Ποσο? Kαι εδω η παρουσιαση των τελευταιων futures του Gnome 3.20 Eιδικα το KDE σαν desktop ειναι ποιο πληρες απο των Windows και εχει πραγματικα επιλογες για τα παντα! Δηλαδη πραγματικα για ονομα του Θεου!!! 3 σελιδες ουρλιαζω και οριομαι γιατι προσπαθω να σας εξηγησω πως αυτα που λετε και εχετε ακουσει ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Μερικα απο αυτα ισχυαν καποτε. Τα πραγματα αλλαζουν και εξελισονται! - Πλεον ποια βλεπουν το 90% του hardware - Τα γραφικα περιβαλλοντα γινονται ολο και ποιο πληρη - Οι ποιο πολλες διανομες ερχονται με γραφικο installer - Η εγκατασταση προγραμματων ειναι ακριβως οπως και η λογικη στο android. Βλεπω προγραμμα, παταω κουμπι εγκατασταση (ετσι γινοταν παντα) - Ειναι μεσα στην τεχνολογια (UEFI, usb3, ssd και trim support) Ακομα υπαρχουν θεματακια οπως σε ολα τα λειτουργικα αλλα ειναι δωρεαν και σπερνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Eδω ειναι μια εγκατασταση Αntergos Linux βασισμενο πανω στο Arch. Η εγκατασταση ειναι τοσο ευκολη και γραφικη που κατανταει ποιο ευκολη και απο των Windows. Παιδια ημαρτον. Εγκατασταση σε 10 λεπτακια πατωντας 5 κουμπια. Ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας! Οταν δοκιμασα για πρωτη φορα linux το 2004 δεν ηξερα καν τι θα αντιμετωπισω στην οθονη, δεν ειχα ιδεα πως λειτουργει το file system, αν εχουν registry η οχι, η πως εγκαθιστας προγραμματα. Ε ακομα και τοτε στο installation δεν ειχα προβλημα. Φυσικα μετα την εγκατασταση δεν μπορουσα να κανω απολυτως τιποτα περα απο το να ανοιξω το mozilla και να κανω browsing. Δεν εζησε πολυ εκεινη η πρωτη εγκατασταση (οι μεταγενεστερες προσπαθειες βεβαια πηγαν καλυτερα). Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν υπαρχει λογος να παρουσιαζουμε Installers και να λεμε ποσο ευκολη ειναι η διαδικασια. Οσοι εχουν προβλημα (ειτε πραγματικο ειτε νοοτροπιας ειτε οτιδηποτε) βρισκεται αλλου. Ποτε στο linux απο το 2000+ τουλαχιστον το προβλημα δεν ηταν η εγκατασταση. Ομοιως συνεχως προσπαθω να εξηγησω σε οσους μου λενε για office οτι δεν εχει σημασια ποσο καλα δουλευει ο word processor και οι βασικες λειτουργιες σε spreadsheet. Αυτο που κραταει κοσμο πισω (ανθρωπους που οντως θα ηθελαν να αλλαξουν) ειναι οι πιο εξεζητημενες λειτουργιες συνηθως του excel αλλα και η access για την οποια δε υπαρχει αξιος αντικαταστατης. Και μιλαμε για προβληματα και ασυμβατοτητες η δυσλειτουργιες που εμφανιζονται ακομα και σε διαφορετικες εκδοσεις του MS Office, οχι μονο στα εναλλακτικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sk8harddiefast Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Οταν δοκιμασα για πρωτη φορα linux το 2004 δεν ηξερα καν τι θα αντιμετωπισω στην οθονη, δεν ειχα ιδεα πως λειτουργει το file system, αν εχουν registry η οχι, η πως εγκαθιστας προγραμματα. Ε ακομα και τοτε στο installation δεν ειχα προβλημα. Φυσικα μετα την εγκατασταση δεν μπορουσα να κανω απολυτως τιποτα περα απο το να ανοιξω το mozilla και να κανω browsing. Δεν εζησε πολυ εκεινη η πρωτη εγκατασταση (οι μεταγενεστερες προσπαθειες βεβαια πηγαν καλυτερα). Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν υπαρχει λογος να παρουσιαζουμε Installers και να λεμε ποσο ευκολη ειναι η διαδικασια. Οσοι εχουν προβλημα (ειτε πραγματικο ειτε νοοτροπιας ειτε οτιδηποτε) βρισκεται αλλου. Ποτε στο linux απο το 2000+ τουλαχιστον το προβλημα δεν ηταν η εγκατασταση. Ομοιως συνεχως προσπαθω να εξηγησω σε οσους μου λενε για office οτι δεν εχει σημασια ποσο καλα δουλευει ο word processor και οι βασικες λειτουργιες σε spreadsheet. Αυτο που κραταει κοσμο πισω (ανθρωπους που οντως θα ηθελαν να αλλαξουν) ειναι οι πιο εξεζητημενες λειτουργιες συνηθως του excel αλλα και η access για την οποια δε υπαρχει αξιος αντικαταστατης. Και μιλαμε για προβληματα και ασυμβατοτητες η δυσλειτουργιες που εμφανιζονται ακομα και σε διαφορετικες εκδοσεις του MS Office, οχι μονο στα εναλλακτικα Απο το 2004 εχουν περασει 12 χρονια! Προφανως η desktop εμπειρια εχει αλλαξει 180 μοιρες απο τοτε!!! Παρεθεσα και 2 γραφικα περιβαλλοντα. Αυτα γιατι τα αφησες απεξω? Αν ανοιξεις του youtube θα δεις χιλιαδες βιντεακια και θα εχεις ποιο ολοκληρωμενη αποψη. Εδω gnome 3 και xfce4 τρεχει η κοπελα μου. Που η κοπελα μου δεν ειχε ιδεα απο υπολογιστες!!!!! Σιγουρα οταν καπου κολλησει, θα χρειαστει την βοηθεια μου, αλλα μιλαμε για κοπελα. Για καποιον που δεν ενδιαφερεται να μαθει! Βεβαια και οταν ετρεχε windows γκαριζε αλλα για αλλους λογους. Κολλαει, κρασαρει, αργει. Οπως ειπε και καποιος αλλος χρηστης απο πανω. Δηλαδη στα windows δεν εχετε θεματα? Δεν σας τα πρηζουν τα crack και οι μαλακιες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liberostelios Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Ομοιως συνεχως προσπαθω να εξηγησω σε οσους μου λενε για office οτι δεν εχει σημασια ποσο καλα δουλευει ο word processor και οι βασικες λειτουργιες σε spreadsheet. Αυτο που κραταει κοσμο πισω (ανθρωπους που οντως θα ηθελαν να αλλαξουν) ειναι οι πιο εξεζητημενες λειτουργιες συνηθως του excel αλλα και η access για την οποια δε υπαρχει αξιος αντικαταστατης.Και μιλαμε για προβληματα και ασυμβατοτητες η δυσλειτουργιες που εμφανιζονται ακομα και σε διαφορετικες εκδοσεις του MS Office, οχι μονο στα εναλλακτικα Όποιος θέλει Access ή Powerpoint, η αλήθεια είναι ότι το MS Office είναι μονόδρομος. Προσωπικά το αντιλαμβάνομαι και το σέβομαι απόλυτα. Το πρόβλημα είναι ότι πάρα πολλής κόσμος αρκείται στις βασικές λειτουργίες του word και του excel, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιούν MS Office. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα