Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαι οταν λεμε οτι τα Unix συστηματα (Συμπεριλαμβανομενου και του Linux που ειναι Unix Like και κινειται σε αυτα τα νερα)

τρεχουν παντου, εννοουμε παντου!

Η Microsoft εβγαλε τις προαλλες ψυγειο που τρεχει windows 10. Το ΝetBSD ειχε μπει σε τοστιερα πριν 10 χρονια!

netbsd-toaster.jpg

1458126076_6c25_toaster.jpg

Η και το Linux σε μια πλακετα :)

raspbian_01-680x518.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ωραία όλα αυτά που γράφονται παραπάνω. Το θέμα είναι "τι γίνεται αν είσαι ένας απλός τυπικός χρήστης με περιορισμένες γνωσεις".

Η απάντηση είναι πως με πολύ λίγη προσπάθεια και ψάξιμο ο καθένας μπορεί να κάνει αυτά που θέλει στο pc του με όλες τις γνωστές διανομές.

Όποτε πιστεύω πως πρέπει άφοβα όλοι να δοκιμάσουν μια επαφή με το linux.

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ ωραία όλα αυτά που γράφονται παραπάνω. Το θέμα είναι "τι γίνεται αν είσαι ένας απλός τυπικός χρήστης με περιορισμένες γνωσεις".

Η απάντηση είναι πως με πολύ λίγη προσπάθεια και ψάξιμο ο καθένας μπορεί να κάνει αυτά που θέλει στο pc του με όλες τις γνωστές διανομές.

Δημοσ.

Αφου η MS ...αγαπάει το linux.... ένας ακομα λόγος να μην βάλω τα ...win 10!!! :P

'Οταν τα 7 δεν θα τραβάνε άλλο.... θα το "γυρίσω" σε full deby να τελειώνουμε.....

Δημοσ.
Bαλλε antergos με Gnome 3, mate η KDE και οταν πραγματικα ασχοληθεις για κανεναν μηνα μαζι του, εδω ειμαστε να μου πεις. Τρεχει Linux με gnome 3 η κοπελα μου και δεν γυρισε ποτε πισω! Φαντασου!

Να στο θεσω και αλλιως. Πιστευεις πως ειμαι Fan Boy? Ας εφτιαχνε η Microsoft κατι καλυτερο να με κερδιζε. Δεν αγαπησα το Linux γιατι ξυπνησα μια μερα και ειπα πως θα το ερωτευτω. Προφανως εκανε καποια πραγματα για να με κερδισει και με κερδισε με το σπαθι του!

Nα σου παραθεσω και λιγο απο το τι εστι Linux

KDE 4

KDE_Plasma2_TP.png

KDE plasma 4.7

plasma50b2-main.png

PANTHEON DESKTOP

elementary-screenshot.png

MATE DESKTOP

mate-desktop-xtraeme.png

GNOME 3 DESKTOP

google-drive-pictures-hanko.png

XFCE 4 DESKTOP

xfce412-alttab-list.png

WINDOW MAKER DESKTOP

NeXTbox.png

CINAMMON DESKTOP

screenshot-cinnamon.jpg

LXDE DESKTOP

desktop_full.png

ENLIGHTENMENT DESKTOP

e-535d29397bc8c7.63688520.jpg

JWM DESKTOP

jwm-1.2.png

Kαι μερικες δικες μου με Fluxbox, dwm και xfce4

scr.pngscr2.png

dwm.png

199g5x.jpg

Screenshot_030913_07_33_05.png

Screenshot_032913_18_05_15.png

Screenshot_030613_13_45_29.png

Υπαρχουν δεκαδες αλλα γραφικα και δεν εχεις δει ουτε την σταγονα στον ωκεανο του Linux. Σειρα σου τωρα να μου μιλησεις για τα "υπεροχα" windows

Cool story bro.

Δημοσ.

Το Οpensource το προτιμουν οι εταιρειες για οικονομικους και νομικους λογους. Για αυτο και η ms προσπαθει να κανει τα windows πιο open.

ειμαι ο μονος με ubuntu?

Δημοσ.

ή να πάνε σε πιο πατενταρισμένες διανομές που εγκαθίστανται (όταν τα βάλεις στον αυτόματο) πολύ εύκολα, όπως elementary ή zorin. Eιδικά  όσοι έχουν μάθει με windows 7 με το zorin os δεν θα "ξεμάθουν" καθόλου. Για όλους έχει το λίνουξ. Το πρόβλημα είναι το gaming μιας και το steam os καλό και άγιο αλλά δε πρόκειται να αντικαταστήσει το παραδοσιακό desktop αφενός και αφετέρου θέλει πολύ δουλειά ακόμα performance wise.

Δημοσ.

το linuxακι ειναι καλο χρυσο αλλα πρεπει να εχεις χρονο κ ορεξη να ασχολεισαι κ να ματσακονευεις καθε λιγο κ λιγακι

οκ υπαρχουν διανομες οπως το mint που κανουν οτι μπορουν κ δεν μπορουν για να τρεχει ο αλλος linux απροβληματιστα αλλα ακομα κ ετσι δεν ειναι για τον αβερειτζ τζο

προσωπικα τρεχω win 10 αλλα συνεχως δοκιμαζω λινουξακια μεχρι να μου κατσει κατι καλα ,manjaro cinnamon οταν στρωσουν το cinnamon

k παντα εχω στο μυαλο μου οτι οπως το πανε οι εταιρειες αργα η γρηγορα το λινουξ θα ειναι το μονο καταφυγιο οσων ζησαμε τα ελευθερα χρονια κ δεν ανεχομαστε τις μλκες τους καθενος

Δημοσ.

Υπαρχουν δεκαδες αλλα γραφικα και δεν εχεις δει ουτε την σταγονα στον ωκεανο του Linux. Σειρα σου τωρα να μου μιλησεις για τα "υπεροχα" windows

Ωραίο το Pantheon, πρώτη φορά το βλέπω.

Κάποια απ'τα υπόλοιπα παραμένουν όσο άσχημα και τσαπατσούλικα όσο τα θυμάμαι στα 90's (και δεν αναφέρομαι στα terminals ή στα "lite" desktop environments).

Πάντα είχαν θέμα τα διάφορα distributions των Linux στο UI/UX. Ευτυχώς πρώτα τα Ubuntu και τώρα τα Mint έχουν κάνει τεράστια άλματα πάνω σ'αυτό, και στο να "συμμαζέψουν" τα Linux για τον μέσο χρήστη. Όπως και να το κάνουμε όμως, ένας επαγγελματίας γραφίστας ή ένας ηχολήπτης δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα software που υπάρχουν σε Linux για να κάνουν τη δουλειά τους. Δυστυχώς χάσκουν και σε αυτό.

Χωρίς Creative Suite, Pro Tools, ZBrush, και αμέτρητα άλλα επαγγελματικά εργαλεία, δουλειά δε γίνεται (και όχι, το Wine δε μετράει). Δυστυχώς. Φυσικά δε φταίνε τα Linux σαν OS για αυτό το θέμα. Αλλά είναι ένας αιώνιος φαύλος κύκλος. Δεν έχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά, οπότε και οι εταιρίες δε βρίσκουν λόγο να κυκλοφορήσουν το λογισμικό τους εκεί. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα games, τα οποία είναι ένας τεράστιος παράγοντας για εκατομμύρια χρήστες Windows.

Είναι πολύ κρίμα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

• Like 1
Δημοσ.

ειμαι ο μονος με ubuntu?

Εγώ. 3 χρόνια πια στον κόσμο του ubuntu, κατι σαν τους SSD και τις OLED ένα πράμα όπως λένε κάποιοι εδώ, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής... Windows μονο για games σε dual boot πλέον.

Ξεκίνησα ψάχνοντας ένα λειτουργικό για παλιό netbook, και το xubuntu έμοιαζε ιδανικό. Εξοικιώθηκα και μπορώ να πω οτι το λάτρεψα.

Έτσι μπήκε linux και στο κυριο λάτοπ μου, και επειδή δεν ήθελα να ξεφύγω από debian based έβαλα ubuntu.(Το πήγαινα για kubuntu αλλά το live θσβ μου έκανε πολλά νερά).

Η microsoft ας σταματήσει τις αγάπες και τα φλερτ και ας κοιτάξει να σεβαστεί λίγο την ιδιωτικότητα του ατόμου.

Που σαν να μην έφτανε αυτό με τα 10, έφερε τις τηλεμετρίες στα εφτάρια ενώ υποκριτικά είχε δηλώσει πως "μόνο security updates στα 7ρια αναβαθμίστε". Ξυδακι...

• Like 1
Δημοσ.

2016 είναι δύσκολο να επιβιώσει καποιος επαγγελματιας με τα linux και επειδή τα windows όσο πανε καλυτερεύουν θεωρώ ότι τα Linux θα ζούν σε πλακέτες και τοστιέρες και σε κανέναν που θα τα χρησιμοποιεί για λόγους εκμάθησης και σε αυτούς που θέλουν να το παίξουν hardcore στυλ.

Όσο και να φαίνεται περίεργο χάρη στον κλειστό κωδικα και την κοστολόγηση έφτασαν ψηλά τα windows.Και κλειστός κώδικας είναι ο καλύτερος τρόπος για μια εταιρεία να αναπτυχθεί σωστά και να πάρει στα σοβαρά το λογισμικό της.   

No pay no gain :)

Δημοσ.

2016 είναι δύσκολο να επιβιώσει καποιος επαγγελματιας με τα linux και επειδή τα windows όσο πανε καλυτερεύουν θεωρώ ότι τα Linux θα ζούν σε πλακέτες και τοστιέρες και σε κανέναν που θα τα χρησιμοποιεί για λόγους εκμάθησης και σε αυτούς που θέλουν να το παίξουν hardcore στυλ.

Όσο και να φαίνεται περίεργο χάρη στον κλειστό κωδικα και την κοστολόγηση έφτασαν ψηλά τα windows.Και κλειστός κώδικας είναι ο καλύτερος τρόπος για μια εταιρεία να αναπτυχθεί σωστά και να πάρει στα σοβαρά το λογισμικό της.   

No pay no gain :)

Απο τα λογια σου και μονο καταλαβαινω πως η επαφη σου με τους υπολογιστες ειναι σε βρεφικο επιπεδο. Πρωτα απο ολα ειναι το Linux. Eιναι πυρηνας. Δεν ειναι πολλα. Ειναι ενα.

Κατσε να θυμηθω... Linux τρεχουν στην Νasa, στο Cern, σε πανεπιστιμια, σε δορυφορoυς, σε supercomputers απο αυτους που κανουν προσομειωση hypernova και απο τους αλλους που ψαχνουν ποσο ειναι το Π, σε τραπεζικα συστηματα, σε πυραυλικα συστηματα, σε ρανταρ, σε χρηματηστιρια και σε οτιδηποτε μπορει να εχει τσιπακια.

Ναι εχεις δικιο. Τρεχει μονο στο raspberry

• Like 4
Δημοσ.

Για την ακριβεια το Cern τρεχει Scientific Linux. To οποιο μαντεψε! Ω ναι! Ειναι δωρεαν και μπορεις να το κατεβασεις και να το εγκαταστησεις στο pc σου ως κυριο λειτουργικο συστημα!

Εκεινοι το χρησιμοοποιουν για να βρουν το μποζονιο του χιγκς και να αναλυουν νανοσωματιδια σε πλανκ χρονους, εσυ μπορεις να το χρησιμοποιησεις για να ακουσεις μουσικουλα και να μπεις στο internet.

Δεν νομιζω να πιστεψες πως αυτα τα pc της NASA τρεχουν windows 10!

lV2xl.jpg

Προφανως ουτε και εδω

nb3rpi.png

Ubuntu-and-KDE-Spotted-at-CERN-After-LHC

soy_2007_dplr_2.jpg

Eδω μαλιστα τρεχει plan9!

57b41b737b918.png

Kαι τελος εδω. Εδω ειναι στο στοιχειο τους!!!

datacenter03_lg.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...