Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε 9 μήνες τελειώνω τη σχολή μου εδώ στην Ελλάδα και θέλω να συνεχίσω για το μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό. Έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο; Έχω ακούσει για πολύ δυνατά μεταπτυχιακά σε Σουηδία και Αγγλία.

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

Μεταπτυχιακό για software engineering δε ξέρω κατα πόσο αξίζει επείδη το σκεφτόμουν και εγώ πριν απο μερικά χρόνια.

Αν είναι σε κάτι άλλο πχ big data κλπ που σου μαθένει κάτι καινούργιο ναι αλλά πιστεύω μέσα απ τη δουλεία θα πάρεις πολύ καλύτερες και εφαρμόσιμες γνώσεις για τον προγραμματισμό.

Θεωρώ πως οι γνώσεις του πανεπιστημίου είναί υπέρ αρκετές να σου δώσουν τις βάσεις και απο εκεί και πέρα να μπορείς να μαθένεις οτιδήποτε διαβάζοντας μόνος σου.

Εκτός αν θέλεις να το κάνεις για να κάνεις τα πρώτα βήματα για δουλειά στο εξωτερικό που εκεί έχει καποια λογική αλλα και πάλι καλύτερα να έψαχνες για καμιά junior θέση ή internship.

• Like 2
Δημοσ.

εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, άλλα άμα μπορείς οικονομικά και θέλεις, υπάρχουν αρκετά αξιόλογα msc 

http://www.ecs.soton.ac.uk/programmes/msc-software-engineering?_ga=1.187556907.2026057246.1473975919#overview

για αρχή πάλεψε μπας και βρεις καμιά δουλίτσα, ίσως "πάρεις" κάτι από εκεί (για Ελλάδα μιλάω πάντα) . Πάντως και να μην έχεις δουλέψει δεν είναι κακή λύση να κάνεις msc κατευθείαν, θα σου ανοίξει το δρόμο για εργασία στο εξωτερικό, θα γνωρίσεις κόσμο και μπορεί μετά την πρακτική να σε κρατήσουν για μόνιμα 

• Like 1
Δημοσ.

Μεταπτυχιακό για software engineering δε ξέρω κατα πόσο αξίζει επείδη το σκεφτόμουν και εγώ πριν απο μερικά χρόνια.

Αν είναι σε κάτι άλλο πχ big data κλπ που σου μαθένει κάτι καινούργιο ναι αλλά πιστεύω μέσα απ τη δουλεία θα πάρεις πολύ καλύτερες και εφαρμόσιμες γνώσεις για τον προγραμματισμό.

Θεωρώ πως οι γνώσεις του πανεπιστημίου είναί υπέρ αρκετές να σου δώσουν τις βάσεις και απο εκεί και πέρα να μπορείς να μαθένεις οτιδήποτε διαβάζοντας μόνος σου.

plz γραφεται μαθαινει. Γενικα δν θα ελεγα κατι για ορθογραφικο αλλα αν εχεις τελειωσει πανεπιστημιο πρεπει να το κοιταξεις..

Αλλα στο θεμα τωρα αυτα που λες ειναι ολοσωστα! +1

• Like 2
Δημοσ.

plz γραφεται μαθαινει. Γενικα δν θα ελεγα κατι για ορθογραφικο αλλα αν εχεις τελειωσει πανεπιστημιο πρεπει να το κοιταξεις..

Αλλα στο θεμα τωρα αυτα που λες ειναι ολοσωστα! +1

:cry:  Δε το χω στην ορθογραφία γενικά γιατί συνήθως γράφω greeklish εκτός απο εδώ που δεν το επιτρέπουν τα rules.  :cry:

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση επειδή κοιτούσα και εγώ για μεταπτυχιακά , μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι διαφορά έχει το computrer science με το software engineer?

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση επειδή κοιτούσα και εγώ για μεταπτυχιακά , μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι διαφορά έχει το computrer science με το software engineer?

Συνήθως  τα msc computer science είναι conversion courses , απευθύνονται σε άτομα που δεν έχουν καμιά επαφή με το CS και θέλουν να αλλάξουν καριέρα η θέλουν να ασχοληθούν με το cs . Εαν έχεις ήδη cs bs δεν έχει νόημα να το κάνεις 

για παράδειγμα 

http://www.bristol.ac.uk/study/postgraduate/2017/eng/msc-computer-science/

τα software engineer είναι ποιο focused πάνω στην σχεδίαση ,υλοποίηση λογισμικού  κτλπ. Συνήθως αυτό το msc το κάνεις για να πας μετά σε μεγάλες επιχειρήσεις  

πχ

http://www.ecs.soton.ac.uk/programmes/msc-software-engineering?_ga=1.187556907.2026057246.1473975919#overview

• Like 1
Δημοσ.

Το Computer Science πέρα από conversion που ανέφερε ο φίλος από πάνω μπορεί να έχει και κατευθύνσεις όπως Machine learning, Artificial Intelligence, Data analytics και θα σου δώσει ίσως ένα καλύτερο θεωρητικό υπόβαθρο σε αλγόριθμους και στον προγραμματισμό γενικότερα. Υπάρχουν και τέτοια σε ένα πιο υψηλό επίπεδο από εισαγωγικά μαθήματα που θα έχει το conversion.

Το Software Engineering είναι περισσότερο industry oriented. Έχει να κάνει κυρίως με την υλοποίηση προγραμμάτων ως projects και γενικότερα με όλο το πλαίσιο των κανόνων που περιβάλλουν τη δημιουργία λογισμικού σε εταιρίες.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε 9 μήνες τελειώνω τη σχολή μου εδώ στην Ελλάδα και θέλω να συνεχίσω για το μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό. Έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο; Έχω ακούσει για πολύ δυνατά μεταπτυχιακά σε Σουηδία και Αγγλία.

Ευχαριστώ! 

Κανω το μεταπτυχιακο μου στο ΚΤΗ, computer science, το προτεινω 110%, πολυ ωραια μαθηματα, αρκετος προγραμματισμος,αν και μπαινεις στα βαθια κατευθειαν αν κ νομιζω ειναι κομματι του Μαστερ, το καλο ειναι οτι ειμαστε ελευθεροι να διαλεξουμε οτι τρακ θελουμε, εγω πχ εκανα το δικο μου με μαθηματα απο Software Testing, Machine Learning, Search Engines etc. Οτι χρειαζεσαι ρωτα με B)  

Δημοσ.

Κανω το μεταπτυχιακο μου στο ΚΤΗ, computer science, το προτεινω 110%, πολυ ωραια μαθηματα, αρκετος προγραμματισμος,αν και μπαινεις στα βαθια κατευθειαν αν κ νομιζω ειναι κομματι του Μαστερ, το καλο ειναι οτι ειμαστε ελευθεροι να διαλεξουμε οτι τρακ θελουμε, εγω πχ εκανα το δικο μου με μαθηματα απο Software Testing, Machine Learning, Search Engines etc. Οτι χρειαζεσαι ρωτα με B)

Φίλε μου, όταν λες KTH, εννοεις το βασιλικό ινστιτούτο τεχνολογίας;

Αν ναι, πες μου αν θες με τι βαθμό προπτυχιακού έγινες δεκτος. Το κοιτουσα της προαλλες χαριν ερευνας και μου φάνηκε από τις καλές επιλογές.

Αν ναι, πες μου αν θες με τι βαθμό προπτυχιακού έγινες δεκτος. Το κοιτουσα της προαλλες χαριν ερευνας και μου φάνηκε από τις καλές επιλογές.

Αν ναι, πες μου αν θες με τι βαθμό προπτυχιακού έγινες δεκτος; Το κοιτουσα τις προαλλες χαριν ερευνας και μου φάνηκε από τις καλές επιλογές.

Δημοσ.

Ναι. Με 7 7+ εισαι κομπλε, δεν νομιζω να κοιτανε τοσο τους βαθμους στο συγκεκριμενο παρα το background σου και ποια μαθηματα εχεις κανει. Φιλος Ελληνας τον κανανε αναγκαστινα να παρει διακριτα μαθηματικα και Αλγοριθμους κ Δομες γτ δεν ειχε κατι παραπλησιο στη σχολη του. Δεν ξερω πως και γιατι γτ χωρις αλγοριθμους δεν ξερω τι κανανε γενικα

Αν θες να κανεις apply, εσυ η οποιοσδηποτε συμφορουτης στο ΚΤΗ, keep that in mind : Σχολη πανεμορφη, πεντακαθαρη, εχεις ολα τα κομφορ που λεμε. ΑΛΛΑ, ειναι παλουκακι εως παλουκαρος, καποια μαθηματα e.g. Computer Security + Crypto ηταν αρκετα απαιτητικα, επισης οπως πρωειπα, πολυ προγραμματισμος σε διαφορες γλωσσες (Python, C++ (java?), Scala, jvscript etc)(Java με ? γτ δεν την χρησιμοποιω παρα C++, καποια μαθηματα μπορεις να δουλεψεις και τις 2 γλωσσες ενω σε αλλα προτεινουνε μονο c++(Advanced Algorithms))

Ελπιζω να σε καλυψα 

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ, ήσουν κατατοπιστηκος. Κοιτουσα για embedded systems. επείσης μαζί με αυτο είχα βρει και το T.U. e στο αιντχοφεν, όπως και το T.U. του βερολινου.Καλη συνεχεια στις σπουδές σου!

Δημοσ.

ευχαριστω  :-D εχε κατα νου οτι και στο ΚΤΗ embedded systems ειναι πολυ καλο, εχω δυο γνωστους ελληνες π μου λενε τα καλυτερα

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω  :-D εχε κατα νου οτι και στο ΚΤΗ embedded systems ειναι πολυ καλο, εχω δυο γνωστους ελληνες π μου λενε τα καλυτερα

Μπορείς να πεις 2 κουβέντες σχετικά με το οικονομικό κομμάτι δηλαδή περίπου τι λίπος θες για να τη παλέψεις ( έχω ακούσει πως τα δίδακτρα εκεί είναι χαμηλά ή μηδέν αλλά το κόστος ζωής πρέπει να ναι βαρβάτο ) και γενικά αν ξέρεις κάτι για υποτροφίες ή επιδόματα σχετικά κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...