Mikeasdf Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Οπως λεει και ο τιτλος του θεματος, σκεφτομουν αν θα "επρεπε" να αγορασω καρτα ηχου για το συστημα της υπογραφης μου. Πριν 2 μερες παρελαβα τα καινουργια μου ακουστικα (kingston cloud) και φυσικα η διαφορα με τα ακουστικα των 5 ευρω που χρησιμοποιουσα μεχρι τωρα ειναι χαοτικη, οποτε σκεφτηκα αν μια καρτα ηχου θα εκανε ακομα περισσοτερη διαφορα στην ποιοτητα κλπ ή αν εβγαζε το 100% των δυνατοτητων που εχουν να προσφερουν τα headset αυτου του price range.Οκ, τα λεφτα δε μου περισσευουν αυτη τη στιγμη, αλλα για αργοτερα σκοπευα ουτως η αλλως. Η χρηση ειναι μουσικη, παιχνιδια και skype/teamspeak. Αν τελικα καταληξω να αγορασω καρτα ηχου επισης, προς τα που να κοιτουσα? Δεν εχω ιδεα απο καρτες ηχου μιας και δεν ειχα ποτε μου. Τα χρηματα που θα διεθετα ειναι μεχρι 30 ευρω.
Zandim Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 μαλλον δε θα καταλαβεις διαφορα εκτος αν εχεις πολυ εκπαιδευμενο αυτι. Βαλε ενα αρχειο μουσικης υψηλης ποιοτητας στο pc σου και μετα σε καποια συσκευη αναπαραγωγης ηχου υψηλης πιστοτητας. Κατα πασα πιθανοτητα δε θα καταλαβεις καμια διαφορα. Οι ενσωματωμενες καρτες ηχου που εχουν οι μητρικες τα τελευταια 5 χρονια ειναι πολυ αξιολογες και υπερκαλυπτουν τον μεσο χρηστη. Δεν θα αγοραζα ξεχωριστο DAC παρα μονο αν δεν με καλυπτε η εσωτερικη. Επισης σε αυτη την περιπτωση τα 30 δε φτανουν αλλα θες απο 50 και πανω για καινουριο. 1
Mikeasdf Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 μαλλον δε θα καταλαβεις διαφορα εκτος αν εχεις πολυ εκπαιδευμενο αυτι. Βαλε ενα αρχειο μουσικης υψηλης ποιοτητας στο pc σου και μετα σε καποια συσκευη αναπαραγωγης ηχου υψηλης πιστοτητας. Κατα πασα πιθανοτητα δε θα καταλαβεις καμια διαφορα. Οι ενσωματωμενες καρτες ηχου που εχουν οι μητρικες τα τελευταια 5 χρονια ειναι πολυ αξιολογες και υπερκαλυπτουν τον μεσο χρηστη. Δεν θα αγοραζα ξεχωριστο DAC παρα μονο αν δεν με καλυπτε η εσωτερικη. Επισης σε αυτη την περιπτωση τα 30 δε φτανουν αλλα θες απο 50 και πανω για καινουριο. Τι εννοεις με αυτο ? Παντως εχει ενας φιλος μου μια καρτα ηχου των 140~ ευρω (δε θυμαμαι μοντελο/ονομα) και λεει οτι κανει μεγαλη διαφορα απο την onboard.Οκ, 140 ευρω ειναι αυτα, λογικο να κανει διαφορα, αλλα ουτε μια των 50 ευρω δε θα καταλαβω τιποτα;
Zandim Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραια εισαι τυχερος εχεις και μετρο συγκρισης. Δανεισου για 1 μερα αν γιενιτα την καρτα ηχου του φιλυο σου και δοκιμασε τη. Βαλε την αγαπημενη σου μουσικη ή παιχνιδι στον υπολογιστη σου και δοκιμασε μια με την ενσωματωμενη καρτα ηχου και μια με την εξωτερικη του φιλου σου. Δες αν υπαρχουν διαφορες. Για καλυτερα αποτελεσματα και για να αποφυγεις το Placebo effect βαλε αλλον να σου κανει τις αλλαγες και εσυ απλα φορα τα ακουστικα χωρις να ξερεις αν ειναι απο την ενσωματωμενη καρτα ηχου ή την εξωτερικη. Αν η ενσωματωμενη καρτα ηχου σου δεν κανει παρασιτα τοτε μαλλον δεν θα καταλαβεις διαφορα. Στα λεω εγω που εχω στο δωματιο μου τον ενισχυτει συνδεδεμενο με οπτικη ινα με τον υπολογιστη και θα μπορουσα να συνδεω τα ακουστικα μου απευθειας εκει. Επαιζα και μουσικη παλια και εχω και μια hercules rmx και εχουν περασει και καποια καλα ακουστικα απο τα αυτια μου. Εχω καταληξει οταν θελω να μην ενοχλω τους γυρω να φοραω τα xiaomi pistons 2 συνδεδεμενα στην ενσωματωμενη, και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. παω για υπνο τωρα ειναι αργα θα σου ξανα απαντησω οταν ξυπνησω 1
nickts1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Τζάμπα θα πάνε τα λεφτά σου, δε θα καταλάβεις ΚΑΜΜΙΑ διαφορά, κι αν καταλάβεις, δε θα υπάρχει, απλά θα την έχει δημιουργήσει το μυαλό σου (αυτό που λέει το παλληκάρι από πάνω placebo effect). Στο λέω σαν κάτοχος της scarlett 2i2 (που κάνει γύρω στα 130€) και μουσικός με 12ετη εμπειρία. Οι εξωτερικές κάρτες ήχου έχουν νόημα μόνο για ηχογραφήσεις. 1
Mikeasdf Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Εγινε παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εφοσον η διαφορα θα ειναι μηδαμινη τοτε δεν προκειται να παρω Θα δανειστω βεβαια του φιλου για δοκιμη 1
Zandim Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Οταν την δανειστεις και κανεις τις δοκιμες πες μας τα αποτελεσματα, ετσι για να μην μεινει αναπαντητο το ερωτημα και απο περιεργεια φυσικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα