Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα ηχεία δεν τα έχω πάνω απο 2 μήνες.

Σπάνια τα βάζω σε μεγάλη ένταση - γιαυτό και το παρατήρησα τώρα:

Το δεξιό ηχείο όταν βάζω σε σχετικά μεγάλη ένταση μουσική, παράγει ένα τρίξημο απο το driver - αρκετά αδύναμο που δύσκολα ακούγεται. Σα να συντονίζεται κάτι μεσα στο ηχείο λόγω της δόνησης.

Ο ήχος δεν παραμορφώνεται.

Παρατήρησα προσεκτικά το ίδιο το ηχείο και δεν παρατήρησα σκίσημο, ρογμή ή κάτι τέτοιο.

Δεν είναι οτι με ενοχλεί ιδιαίτερα απλά ρωτάω απο απορία αν γνωρίζεται τι μπορεί να είναι ή μήπως δείχνει βλάβη που θα επιδεινωνεται με τον καιρό.

Δημοσ.

Για πρώτη δοκιμή βάλε το ηχείο πάνω σε μια μαλακή επιφάνεια και δες αν συνεχίζει να τριζει ! Αν όχι δεν φταίει το ηχείο!

Σε δεύτερη φάση αν το πίσω καπάκι έχει βίδες δοκίμασε να τις σφιξεις λίγο!

Δημοσ.

Έχω τα ίδια ηχεία 4 χρόνια σίγουρα. Τα 2 πρώτα δεν παρατήρησα κάτι, ειδικά όπως το περιγράφεις.

Πλέον τους έχω επάνω άλλα ηχεία, κάποια της Creative που μου περίσσευαν.

Δημοσ.

Έχω τα ίδια ηχεία 4 χρόνια σίγουρα. Τα 2 πρώτα δεν παρατήρησα κάτι, ειδικά όπως το περιγράφεις.

Πλέον τους έχω επάνω άλλα ηχεία, κάποια της Creative που μου περίσσευαν.

Ειμαι ο μονος που δεν καταλαβε τιποτα απο τα παραπανω?

• Like 2
Δημοσ.

Έχω τα ίδια ηχεία 4 χρόνια σίγουρα. Τα 2 πρώτα (χρόνια) δεν παρατήρησα κάτι, ειδικά όπως το περιγράφεις (το προβλημα)

Πλέον (βέβαια) τους έχω επάνω άλλα ηχεία (του sub - μιας και δεν έχει ξεχωριστό ενισχυτή), κάποια (ηχεια) της Creative που μου περίσσευαν.

Ειμαι ο μονος που δεν καταλαβε τιποτα απο τα παραπανω?

Δημοσ.

Ενταξει, τεχνολογικο φορουμ ειναι εδω, οχι φιλολογικο αλλα νομιζω οτι θα επρεπε τουλαχιστον να βγαζουν καποιο νοημα τα γραφομενα μας για να καταλαβαινομαστε. No offence αλλα η "εξηγηση" ηταν χειροτερη απο το αρχικο ποστ.

Έχω τα ίδια ηχεία 4 χρόνια σίγουρα. Τα 2 πρώτα δεν παρατήρησα κάτι, ειδικά όπως το περιγράφεις. OK Tα εχεις 4 χρονια και τα δυο πρωτα χρονια δεν παρατηρησες τιποτα. τα επομενα δυο? Παρατηρησες κατι? αν παρατηρησες κατι γιατι δεν μας λες τι παρατηρησες? 

Πλέον τους έχω επάνω άλλα ηχεία, κάποια της Creative που μου περίσσευαν. Οταν λες  "τους εχω επανω αλλα ηχεια" τι εννοεις?
Εχεις ενα ζευγαρι ηχεια Edifier και τους εχεις επανω κατι αλλα ηχεια? που επανω? απο πανω τους? Ωστε με το βαρος να μην τριζουν (αν ετριζαν)? "επανω" μεταφορικα? οτι δηλαδη εχεις βγαλει τους δορυφορους (δορυφοροι=τα ηχεια που  εχουν αναλαβει να αναπαραγουν τις μεσες-υψηλες και που συνοδευουν το subwoofer) της Edifier και τους εχεις αντικαταστησει με αλλους απο καποια creative που σου περισσευαν? Τους εχεις αλλαξει μεγαφωνα (drivers) και εχεις βαλει αλλα απο καποια Creative που σου περισευαν? Και γιατι το εκανες (o'τι εκανες τελος παντων)? Ειχαν καποιο προβλημα τα Edifier αλλα δεν θες να μας πεις ποιο ηταν? Ετριζαν οπως αυτα του θεματοθετη αλλα φανταστηκες οτι θα μυρισουμε τα νυχια μας και θα το καταλαβουμε χωρις να το πεις?

• Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα ήταν απλό, το γράφω για όσους μπορεί να βρεθούν στη θέση μου:

Στο ηχείο εσωτερικά είχε 2 μικρά χάλκινα καλωδιάκα. Ένα απο αυτά είχε τέτοια φορά ωστε άγγιζε το περίβλημα του ηχείου με αποτέλεσμα οι δονήσεις του ηχείου να το κάνουν να δονείται και αυτό πάνω στο περίβλημα με αποτέλεσμα να παράγουν έναν ήχο τριξήματος.

Δημοσ.

Ενταξει, τεχνολογικο φορουμ ειναι εδω, οχι φιλολογικο αλλα νομιζω οτι θα επρεπε τουλαχιστον να βγαζουν καποιο νοημα τα γραφομενα μας για να καταλαβαινομαστε. No offence αλλα η "εξηγηση" ηταν χειροτερη απο το αρχικο ποστ.

Φίλε μου είσαι λίγο υπερβολικός. Προσωπικά, από το πρώτο του σχόλιο κατάλαβα τι εννοούσε. Μην κάνουμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...