Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θυμαμαι αυτο το password τι ρολο βαραει, δεν θυμαμαι να εδωσα καπου password χθες που ασχοληθηκα, τελοσπαντων. Λοιπον, αν σου φαινεται ευκολο, καν'το.

Μπες με telnet στο router (νομιζω οτι το ssh ειναι απενεργοποιημενο):

Ανοιγεις ενα DOS παραθυρο και γραφεις

telnet 192.168.1.1

για username δινεις root και οχι το ονομα που διαλεξες οταν μπηκες την πρωτη φορα, και για password κανονικα αυτο που εχεις δωσει.

γραφεις

cd /mnt/sda1/transmission

μετα

vi settings.json

με τα "βελακια" πας στην γραμμη που θελεις.

για να σβησεις χαρακτηρες, πατας το x

για να εισαγεις χαρακτηρες, πατας i και μετα γραφεις αυτα που θες.

για να πας σε αλλη γραμμη και να γραψεις κατι αλλο, πατας πρωτα esc για να βγει απο το "mode γραψιματος" και μετα με τα βελακια πας στην αλλη γραμμη που σε ενδιαφερει

κανεις τα ιδια.

x για να σβησεις χαρακτηρες, i και μετα γραψιμο

esc για να βγεις απο το γραψιμο.

για να μην σωσεις τις αλλαγες, σε περιπτωση που εκανες κατι λαθος και δεν ξερεις πως να το διορθωσεις:

esc

shift + ανω-κατω τελεια

q!

για να σωσεις τις αλλαγες:

esc

shift + ανω-κατω τελεια

wq!

Ο vi ειναι case sensitive, δεν ειναι το ιδιο ενα "i" με ενα "I"!

Σε βλεπω για linux live cd...! :D

PS: Αν μπεις με telnet, για τσεκαρε μηπως υπαρχει η εντολη nano μπας και τα γλυτωσεις ολα αυτα. Δεν θυμηθηκα χθες που ασχοληθηκα να το τσεκαρω...

PS2: Μολις θυμηθηκα οτι ο telnet client δεν ειναι εγκατεστημενος by default στα Windows, οποτε θελει εγκατασταση...

ΧΕΣ'ΤΟ, ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΝΑ LINUX LIVE CD ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

λοιπον ναι το googlara το εγκατεστησα στα windows και τα εκανα ολα....τα αλλαξα btw τωρα θα παω στο ρουτερ να κανω το portforward

y.g στo portforward στο port from βαζω το καινουριο νουμερο αυτο που θα βαλω και στο port to ε?

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το αλλαξες με vi ρε θηριο η με gui editor?

Αν το αλλαξες με vi, respect! :P

Στα "from" και "to" βαζεις το ιδιο port, αυτο που εχεις επιλεξει και το εχεις δωσει στο settings.json, οπως το εκανες και πριν θα το κανεις, δεν αλλαζει τιποτα.

Check στο canyouseeme.org και γραψε αν τα βλεπει ανοιχτα.

Δημοσ.

ναι με το vi το εκανα...δεν μου φανηκε δυσκολο το θεμα ειναι οτι ενω αλλάζει το αρχειο τωρα παλι μου βγαζει κλειστες τις πορτες...

παρατηρησα οτι μετα απο reboot μου το γυριζει στα παλια settings το αρχειο setting.json

ενω το εκανα σιγουρα σωστα μεσω vi γιατι το διπλο ελεγξα

Δημοσ.

Για πηγαινε στο web gui, πατα το κουμπι των ρυθμισεων...

03_dd_wrt_trans2.png

... αλλαξε το peer port, κανε reboot και γραψε αν εχει κρατησει την αλλαγη...

Δημοσ.

το ξαναεκανα με vi 3η φορα ...το αρχειο settings το ανοιξα και ειχε οντως τις αλλαγες μου αλλα μολις κανω το portforward και πατω να τσεκαρω τις πορτες λεει οτι ειναι κλειστες

Για πηγαινε στο web gui, πατα το κουμπι των ρυθμισεων...

03_dd_wrt_trans2.png

... αλλαξε το peer port, κανε reboot και γραψε αν εχει κρατησει την αλλαγη...

μολις πατησα αυτο, εργαφε κατω απο το νουμερο που εγραψα μεσω vi οτι η πορτα ειναι ανοιχτη...αμεσως κοιταξα την πορτα στο can you see me kai την δειχνει και κει ανοιχτη...ομως την πορτα του rpc την εχει ακομα κλειστη

Δημοσ.

Δε νομιζω να εχεις  βαλει port πανω απο το 65535, ετσι?

Εφοσον στο settings εχουν γινει οι αλλαγες και ειναι σιγουρα ΟΚ, σβησε τελειως τις δυο καταχωρησεις στο port forward, κανε ενα reboot και ξανα'φτιαξτες.

Μην με βαλεις στη διαδικασια να ξαναφλασαρω dd-wrt μονο και μονο γι'αυτο... :P

Δημοσ.

στο peer πλεον την δειχνει ανοιχτη αυτη που εβαλα...ομως παρατηρησα οτι μετα το reboot στο αρχειο settings.json αλλαξε η τιμη στην αρχικη στο rpc...την αλλαζει δηλαδη μετα το rebοοτ αλλα μονο στην rpc τωρα. επισης μετα το reboot μου εβγαλε ενα ακομα αρχειο στο φακελο transmission με ονομα dht.dat τι ειναι αυτο? επρεπε να βγει?

Δημοσ.

Δεν καταλαβα καλα.

Η peer δουλευει ΟΚ ενω η rpc γυρναει στη default μετα απο καθε reboot?

Αυτο εννοεις?

Δεν ξερω γιατι δημιουργηθηκε το αρχειο που λες, αν το ανοιξεις με notepad γραφει κατι ή ειναι σε "κινεζικα"?

Δημοσ.

Δεν καταλαβα καλα.

Η peer δουλευει ΟΚ ενω η rpc γυρναει στη default μετα απο καθε reboot?

Αυτο εννοεις?

Δεν ξερω γιατι δημιουργηθηκε το αρχειο που λες, αν το ανοιξεις με notepad γραφει κατι ή ειναι σε "κινεζικα"?

η peer μεχρι να μπω απο το gui και να πατησω τον αριθμο της μου την αλλαζε μετα το reboot. τωρα την κραταει και την βλεπει και στο can you see me. την rpc ναι την αλλαζει μετα απο καθε reboot.

αυτο που δημιουργηθηκε πατησα να ανοιξει με notepad και ειχε κατι κινεζικα

Δημοσ.

Λοιπον, επειδη δεν γινεται να βγαλω συμπερασμα ετσι στα τυφλα, δωσε μου λιγο χρονο να περασω dd-wrt παλι, και θα τα πουμε σε λιγο...

Δημοσ.

Λοιπον, εκανα τις αλλαγες στο settings.json μεσω vi και σε μενα δουλευει κανονικα.

Ειναι σιγουρα enabled τα port-forwards που εχεις?

Ποια ports εχεις βαλει?

Ετσι απο περιεργεια...

Για δες λιγο το δικο μου και συγκρινε το με το δικο σου... μονο το password εχω σβησει.

http://pastebin.com/BxdtCnzm

εχω βαλει το 33333 για rpc και το 55555 για peer

EDITED:

Μετα τον αριθμο του port εχει ενα κομα, το εχεις βαλει?

γραμμες 29 και 47

Δημοσ.

ναι το εχει το κομα κανονικα οπως πρεπει να ειναι δεν τα εχω πειραξει αυτα.....ακου πως παει...πλεον το peer το κραταει κανονικα...και μετα το reboot. ομως εμενα μετα το reboot μου εβγαλε καταρχην αυτο το αρχειο που σου ειπα παραπανω...δεν ξερω αν κανεις και συ ρεβοοτ αν θα στο βγαλει. και επισης μετα το reboot γυριζει το rpc στην αρχικη τιμη του....με το rpc ειναι το θεμα δηλαδη...
το αφηνουμε για λιγο ως εχει αν ειναι μην σε κουραζω και σενα κιαλλο μιας  και πρεπει να φυγω σε 10 λεπτα...θα μπω σε κανα 2 ωρο παλι....ευχαριστω για το χρονο σου και τον κοπο σου παντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα και reboot, μια χαρα, τις εχει κρατησει τις αλλαγες.

Δεν μου εμφανισε καποιο νεο αρχειο.

Τι υποψιαζομαι?

Η μονη μας διαφορα, ξερεις πoια ειναι?

Εμενα ειναι σε NTFS το USB στικακι, εσυ εχεις EXT4 τον δισκο.

Γυρνα τον/φορμαρισε τον σε NTFS, ισως να χρειαστει να απενεργοποιησεις το transmission και να το ενεργοποιησεις παλι ωστε να ξαναφτιαξει τους φακελους και το αρχειο settings.json

Αν μπορεσω θα μπω και αργοτερα, αλλιως τα λεμε αυριο.

Αν δεν βρεις λυση και αν εχεις ορεξη, ξανα στησ'το, 5 λεπτα δουλεια ειναι ουτως η αλλως αν κανεις reset.

Απλα κανε πρωτα τον δισκο NTFS.

EDITED:

Συνεχιζω να πειραματιζομαι με τα ports και ολα δουλευουν ρολοι.

Φυσικα αν γινει αλλαγη του/των ports απο το settings.json, πρεπει να γινει reboot για να ισχυουν τα νεα ports, δεν εχω βρει απο κονσολα αν μπορει να γινει restart του transmission ωστε να μην χρειαζεται reboot.

EDITED 2:

Φτιαχτηκε και σε μενα το αρχειο dht.dat οταν εκανα δοκιμη να δω αν κατεβαινει torrent ή ισως να εκανα καποια αλλη ενεργεια, οποτε ειναι φυσιολογικο...

dht.png

Επεξ/σία από realizer
Δημοσ.

Τι υποψιαζομαι?

Η μονη μας διαφορα, ξερεις πoια ειναι?

Εμενα ειναι σε NTFS το USB στικακι, εσυ εχεις EXT4 τον δισκο.

Γυρνα τον/φορμαρισε τον σε NTFS, ισως να χρειαστει να απενεργοποιησεις το transmission και να το ενεργοποιησεις παλι ωστε να ξαναφτιαξει τους φακελους και το αρχειο settings.json

δηλαδή υποψιάζεσαι ότι λόγω filesystem δεν κρατάει τις αλλαγές στο αρχείο;; δεν είναι λίγο τραβηγμένο αυτό;;

και πέσε ήταν μόνο read only το json στο ext4 , δεν θα έκανε καν την αλλαγή...

από την στιγμή που το κρατάει τι σχέση μπορεί να έχει το filesystem;

μήπως χρειάζεται να είναι απενεργοποιημένος ο transmission service για να πάρει τις αλλαγές στο config? 

If you change transmission settings in the config file with transmission running, the settings will get overridden when transmission shuts down.

To change settings from the config file, first stop transmission, then edit settings file, then restart transmission.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...