Καϊάφας Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Προτεινω να φυγουν τα μυνηματα που αφορουν το στησιμο του router σε ξεχωριστο topic thread γιατι η κατασταση εχει ξεφυγει απο το topic.
realizer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) λεω τελικα μηπως μπω στη φαση να τα κανω με κονσολα. ετσι και αλλιως οτι googlarw τα 2 απο τα 3 που θα βρω λενε λυσεις για κονσολα... επισης τι να ψαχνομαι 3 μερες για να κανω στην κονσολα κατι, τι να ψαχνομαι 3 μερες ασκοπα για κατι ετοιμο. αφου οτι δοκιμαζω παιρνει 3 μερες για να γινει εν τελη. και στο τελευταιο (σε αυτο με το backup στο σκληρο) ακομα ψαχνομαι. αρα αν σας ειναι ευκολο και ειδικα εσυ realizer μιας και που προσφατα ασχοληθηκες με την κονσολα, αν μπορεις πες μου τι να κατεβασω, πως να ξεκινησω αν σου ειναι ευκολο. ευχαριστω προκαταβολικα κιολας Να σου κανω μια προταση για να σταματησεις να ταλαιπωρεισαι? Η V1 του 1200 υποστηριζεται απο το dd-wrt. Ισως να ειναι συμβατο και με την V2, αλλα επειδη δεν το αναφερει, δε νομιζω οτι πρεπει να πειραματιστεις... Μπορεις να ελεγξεις ποια εκδοση εχεις, και αν εχεις την V1 να φλασαρεις dd-wrt ωστε να τελειωνει το θεμα? Επειδη δεν μπορω να το τσεκαρω τωρα, νομιζω οτι απο το sticker δεν ειναι εμφανης η εκδοση, οποτε ο πιο σιγουρος τροπος ειναι να ελεγξεις την εκδοση του firmware που φοραει το 1200. Αν το firmware ειναι 1.x.x αυτο σημανει οτι ειναι η V1, αν το firmware ειναι 2.x.x τοτε ειναι η V2. Το πιο πθανο ειναι να εχεις την V1, αλλα καλο ειναι να ελεγχθει. Υπαρχουν οδηγοι για transmission και rsync που σε ενδιαφερουν, δεν μπορω βεβαια να επιβεβαιωσω αν δουλευουν και γενικα δεν μπορω να σου προσφερω support για το dd-wrt καθως το εχω χρησιμοποιησει πολυ λιγο, αλλα δε νομιζω να σου χρειαστει (το support). Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα φας 5 μερες στο να προσπαθεις να στησεις ενα samba! (Ε-Λ-Ε-Ο-Σ) Το screenshot δεν ειναι δικο μου, απο το google images ειναι... EDITED: Φαινεται οτι υπαρχουν images και για το 1200v2, αλλα ειναι beta daily builds με οποιο ρισκο αυτο εχει στο να φλασαριστει το router... ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/10-06-2016-r30731/linksys-wrt1200acv2/ Βεβαια και το firmware που παραπεμπει η router database στο v1 γραφει "beta", αλλα αυτο εχει δοκιμαστει, οποτε ειναι ασφαλες. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2016 από realizer
GT-MAN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Να σου κανω μια προταση για να σταματησεις να ταλαιπωρεισαι? Η V1 του 1200 υποστηριζεται απο το dd-wrt. Ισως να ειναι συμβατο και με την V2, αλλα επειδη δεν το αναφερει, δε νομιζω οτι πρεπει να πειραματιστεις... Μπορεις να ελεγξεις ποια εκδοση εχεις, και αν εχεις την V1 να φλασαρεις dd-wrt ωστε να τελειωνει το θεμα? Επειδη δεν μπορω να το τσεκαρω τωρα, νομιζω οτι απο το sticker δεν ειναι εμφανης η εκδοση, οποτε ο πιο σιγουρος τροπος ειναι να ελεγξεις την εκδοση του firmware που φοραει το 1200. Αν το firmware ειναι 1.x.x αυτο σημανει οτι ειναι η V1, αν το firmware ειναι 2.x.x τοτε ειναι η V2. Το πιο πθανο ειναι να εχεις την V1, αλλα καλο ειναι να ελεγχθει. Υπαρχουν οδηγοι για transmission και rsync που σε ενδιαφερουν, δεν μπορω βεβαια να επιβεβαιωσω αν δουλευουν και γενικα δεν μπορω να σου προσφερω support για το dd-wrt καθως το εχω χρησιμοποιησει πολυ λιγο, αλλα δε νομιζω να σου χρειαστει (το support). Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα φας 5 μερες στο να προσπαθεις να στησεις ενα samba! (Ε-Λ-Ε-Ο-Σ) Το screenshot δεν ειναι δικο μου, απο το google images ειναι... EDITED: Φαινεται οτι υπαρχουν images και για το 1200v2, αλλα ειναι beta daily builds με οποιο ρισκο αυτο εχει στο να φλασαριστει το router... ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/10-06-2016-r30731/linksys-wrt1200acv2/ Βεβαια και το firmware που παραπεμπει η router database στο v1 γραφει "beta", αλλα αυτο εχει δοκιμαστει, οποτε ειναι ασφαλες. αυτο ειναι άλλο ? διαφορετικο απο το openwrt? γινονται ολα αυτα που θελω με αυτο?? εννοω να κατεβαζει τορρεντς χωρις να ειναι ανοιχτο το pc, να γινεται αυτοματο backup στον εξωτερικο σκληρο. κλτπ που ειχαμε πει. υ.γ για να δω τι version που λες πρεπει να το κανω reset απο πισω το ρουτερ για να γυρισει στο εργοστασιακο firmware?
realizer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Αν δεν θυμασαι πιο firmware εχει, ναι, πρεπει να το γυρισεις πισω στο εργοστασιακο. Ουτως η αλλως θα το γυρισεις σε stock για να περασεις το dd-wrt. Το sticker σε εμενα γραφει Rev. A00 πριν λιγο που το κοιταξα, κατι αντιστοιχο θα γραφει και σε εσενα, αν εγραφε Rev. 1 ή Rev. 2 θα ηταν σαφες, γι'αυτο σου γραφω να το ελεγξεις μεσω της εκδοσης του firmware. Για τα torrents: How to Install the Transmission BiTorrent Client on Your Router (DD-WRT) Για το rsync, σου αφησα link στο προηγουμενο post. Φανταζομαι δεν περιμενεις να το περασω στο δικο μου router, να ελεγξω αν δουλευει, να στησω transmission και rsync και να σου γραψω πως να τα κανεις, πρεπει να ασχοληθεις και συ λιγο, παντως σιγουρα πολυ λιγοτερο απ'οτι χρειαζεται να ασχοληθεις με το openwrt. To dd-wrt ειναι και αυτο linux based σαν το openwrt, με την διαφορα οτι εχει ενα πλουσιοτατο GUI και δεν χρειαζεται να "λερωσεις πολυ τα χερια σου" οπως στο openwrt. Βασικα αν το περασεις, θα σου φανει η μερα με τη νυχτα, ειδικα με αυτα που εχεις περασει αυτες τις μερες απλα και μονο για εναν samba server.
GT-MAN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Αν δεν θυμασαι πιο firmware εχει, ναι, πρεπει να το γυρισεις πισω στο εργοστασιακο. Ουτως η αλλως θα το γυρισεις σε stock για να περασεις το dd-wrt. Το sticker σε εμενα γραφει Rev. A00 πριν λιγο που το κοιταξα, κατι αντιστοιχο θα γραφει και σε εσενα, αν εγραφε Rev. 1 ή Rev. 2 θα ηταν σαφες, γι'αυτο σου γραφω να το ελεγξεις μεσω της εκδοσης του firmware. Για τα torrents: How to Install the Transmission BiTorrent Client on Your Router (DD-WRT) Για το rsync, σου αφησα link στο προηγουμενο post. Φανταζομαι δεν περιμενεις να το περασω στο δικο μου router, να ελεγξω αν δουλευει, να στησω transmission και rsync και να σου γραψω πως να τα κανεις, πρεπει να ασχοληθεις και συ λιγο, παντως σιγουρα πολυ λιγοτερο απ'οτι χρειαζεται να ασχοληθεις με το openwrt. To dd-wrt ειναι και αυτο linux based σαν το openwrt, με την διαφορα οτι εχει ενα πλουσιοτατο GUI και δεν χρειαζεται να "λερωσεις πολυ τα χερια σου" οπως στο openwrt. Βασικα αν το περασεις, θα σου φανει η μερα με τη νυχτα, ειδικα με αυτα που εχεις περασει αυτες τις μερες απλα και μονο για εναν samba server. Συνεπώς πρεπει να το γυρισω με reset. οποτε επειδη θελω να δοκιμασω κατι αποψε, αν δεν βρω κατι παλι, αυριο θα το κανω reset, για να γυρισει στο εργοστασιακο firmware. δεν εχω θεμα να το ψαξω και να ασχοληθω αυτο με το dd-wrt αν πραγματικα βρω ακρη και δουλευει αυτο που θελω να κανω...εδω 5 μερες τωρα ασχολουμαι για κατι που δεν γινεται σε μενα απο οσο βλεπω. και αποτελεσμα δεν εχω... αν ειχα αποτελεσμα και με το openwrt δεν με χαλαει αλλα βλεπω οτι κατι δεν προχωραει τωρα. θα το ψαξω λιγο ακομα μεχρι το βραδυ και αν δεν βγαλω ακρη το δοκιμαζω και το αλλο. 2 ερωτησεις τωρα...πρωτη ερωτηση: χρειαζεται αρχικα και σε αυτο να περασω καπως ολα αυτα τα πακετα? δηλαδη το samba, hd-idle,dlna,transmision κλπ οπως εκανα στο openwrt? δευτερη ερωτηση: ειχα κανει μια διαδικασια μεσω putty αν δεις στις προηγουμενες σελιδες για να μετατρεψω τον εξωτερικο σκληρο σε ext4 απο ntfs. στο dd-wrt τη μορφη θελει? ext4? για να τον αφησω ετσι αν ειναι. αν θελει ομως ntfs να τον αλλαξω απο τωρα...
realizer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δεν θα εχεις θεμα ειτε ειναι σε NTFS ο δισκος ειτε σε EXT4. Γνωμη μου ειναι να τον κανεις NTFS, να διαβαζεται και απο τα Windows. Τωρα αν υπαρχει και εδω θεμα με το automount οπως στο openwrt, τον κανεις EXT4 αν δεν θες να μπλεξεις με scripts. Η παραπανω εικονα παντως, δεν φανερωνει προβλημα με το automount, δεν βλεπω να εχει δωθει καποιο script path. Απο πακετα, δεν μπορω να σου απαντησω στα σιγουρα γιατι δεν μπορω να ξερω τι περιλαμβανει το image. Ο samba server θα παιζει σιγουρα out of the box και χωρις να χρειαστει να κανεις κατι. Για το transmission και το rsync ισως χρειαστει λιγο διαβασμα και κανα πακετο. Σου γραφω και μερικα πραγματα απο τωρα αν προχωρησεις σε φλασαρισμα γιατι δεν ξερω αν θα βρω χρονο αυριο. Θα γυρισεις στο εργοστασιακο firmware με κλασσικο reset. Επειδη το δευτερο partition του router θα εχει ακομα το openwrt εγκατεστημενο, θα κανεις firmware update το εργοστασιακο firmware, μεσα απο το εργοστασιακο firmware. Ετσι, θα παει και θα "κατσει" το linksys firmware και στο δευτερο partition του router. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ FIRMWARE ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ LINKSYS! * Θα πας στο dd-wrt router database, θα γραψεις wrt1200 και θα κατεβασεις το factory-to-ddwrt.img Θα φλασαρεις το router, δωσ'του λιγο χρονο να εισαι σιγουρος οτι εγινε σωστα και μετα σβησε την cache του browser και ανοιξε το http://192.168.1.1 Εφοσον ολα εγιναν σωστα, θα εχεις πλεον dd-wrt. * Το 2 ισως να μην ειναι απαραιτητο, στο γραφω περισσοτερο σαν "προσθετο μετρο ασφαλειας" ωστε αν συμβει κατι, να υπαρχει αθικτο τουλαχιστον ενα εργοστασιακο partition. ------------------------------------------------------------- ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ V1! ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ V2, MHN ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ -------------------------------------------------------------
GT-MAN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 θα δω το βραδυ αν δεν γινεικατι που θελω να δοκιμασω...θα του κανω reset. οσον αφορα το 2 που λες αν κανω reset δεν γυρναει μονο του στο εργοστασιακο firmware? αλλιως αν πατησω auto update δεν γινεται δουλεια χωρις να κατεβασω κατι εγω?
realizer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Τα WRT* εχουν δυο partitions. Καθε φορα που περνας καποιο firmware, ειτε ειναι εργοστασιακο ειτε ειναι openwrt, παει και "καθεται" στο δευτερο partition και οχι στο τρεχον απο το οποιο κανεις το update. Ετσι, οταν κανεις επαναφορα με το κουμπακι, αυτο που γινεται στην ουσια ειναι να ενεργοποιεις το δευτερο partition. Με λιγα λογια δεν "φευγει" το openwrt partition, απλα γινεται ανενεργο. Μετα που ξανακανεις φλασαρισμα σε openwrt, παει και καθετε παλι στο δευτερο partition και γινεται αυτο πλεον ενεργο. Κανε αν θες αυτο που σου ειπα σαν προσθετο μετρο ασφαλειας, 2 λεπτα δουλεια ειναι.
GT-MAN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 οκ εχεις δικιο καλυτερα για σιγουρια υ.γ εσυ τελικα ασχολήθηκες με το δικο σου? τι εκανες?
realizer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Το εχω γραψει ηδη. Το δικο μου WRT θα φλασαριστει σε LEDE και θα γινει μονιμο router μου, οταν βγει η πρωτη επισημη. Θελω να πιστευω οτι θα βγει πριν το τελος της χρονιας, αλλα και να αργησει δεν με πειραζει. Και για ποιον λογο να ασχοληθω, αφου κανω την δουλεια μου με το TP-Link? Εχω περασει και το filesystem σε USB φλασακι (extroot λεγεται η διαδικασια), και εχω απειρο χωρο για να εγκαταστησω πακετα...
realizer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Λοιπον, εβαλα dd-wrt στο 1900αρι μου. Πραγματικα ειναι αστειο απο πλευρα δυσκολιας το setup του... @GT-MAN: Εισαι τυχερουλης! Εχει ενσωματωμενο τον transmission daemon! ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΙ'ΟΛΑ. 1.) Ενεργοποιεις τα USB modules και συνδεεις τον δισκο, ο οποιος γινεται automount ακομα κι'αν ειναι NTFS. 2.) Ενεργοποιεις SAMBA και Transmission. 3.) To transmission εχει GUI στο http://192.168.1.1:9091 για προσβαση. Αν θες να το βλεπεις μεσω Internet οπου και να εισαι και να προσθετεις torrents, θα κανεις το απαραιτητο port forward. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Το share και ο φακελος του transmission, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι στο ιδιο USB μεσο. Το μονο που βαριεμαι να ψαξω ειναι το πως αλλαζει το port του transmission γιατι αν σε σκαναρει καποιος απο το Internet και τρεχει ο transmission στο default port, θα εχεις θεματακι. FIXED! Λοιπον, το port αλλαζει απο το αρχειο settings.json το οποιο βρισκεται μεσα στον φακελο του transmission. Επισης πρεπει να κανεις και τα απαραιτητα port forwards οπως στην εικονα: Φυσικα μπορεις να βλεπεις το/τα share(s) και τον φακελο του transmission, και απο τα Windows. Αυτα! Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2016 από realizer
karaLRS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Όντως το ddwrt είναι πιο user friendly σε σχέση με τον συνδυασμό openwrt luci. Παρόλα αυτά και εκεί χρειάζεται ολίγον ψάξιμο για να κάνεις όλα αυτά που κάποιος χρειάζεται. Σχετικά με το αυτόματο backup στο έχω γράψει δέκα φορές πως γίνεται. Πρέπει πρώτα να κάνεις share τον σκληρό. Για κάποιο χαζό λόγο το samba.conf σου δεν αλλάζει την τιμή Security από user σε share. Οπότε μήπως να πρόσθετες έναν χρήστη και τελικά να έκανες login στο shared σκληρό δίσκο; Και εγώ το ίδιο άσχετος ήμουν και το σεταρα αμέσως. Μέχρι και load balance είχα πετύχει. Ψάξε λιγό μόνος σου για ssh file explorer και συνδέσου στο Router σου. Εκεί θα πας στο etc\samba.conf ή όπου είναι και αφού σταματήσεις την διεργασία του samba ΜΟΝΟ τότε θα αλλάξεις την τιμή στο Security και θα σώσεις το αρχείο . μετά πήγαινε και ξεκινά τι service του samba. Αν δεν πετύχει αυτό άνοιξε ένα τοπικ στο φόρουμ του openwrt. Extroot δεν χρειάζεται πάντως ένα Router με 128mb flash. Κακό θα του κάνει.. Στα tp link με 8mb από την άλλη είναι μονόδρομος.
GT-MAN Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 θα τα δω ολα αυτα αυριο το βραδακι γιατι τωρα ειμαι πτωμα και αυριο μεχρι το απογευμα θα χω δουλεια. οποτε αυριο το βραδακι θα τα τσεκαρω....αν τελικα δεν βρω κατι με το ssh explorer που ειπαμε, τοτε θα κανω αυτο που ειπε ο φιλος realizer με το dd-wrt.για οτι νεο θα ενημερωσω....ευχαριστω παντως παιδια για ολη τη βοηθεια!!!
realizer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 @GT-MAN: Εκανα EDIT στο προηγουμενο post και προσθεσα πληροφοριες για αλλαγη του default port που τρεχει το transmission καθως και πως να κανεις port forward. Νομιζω οτι πλεον ειναι "howto for dummies". Δεν χρειαζεσαι κατι αλλο, το πως να φτιαξεις μια PPPoE συνδεση για να μπεις στο Internet φανταζομαι το εχεις μαθει ηδη. Μονο αυτο χρειαζεται να κανεις. dd-wrt τελος! Παω να κανω revert στο stock firmware... PS: Δεν ξερω αν η θερμοκρασια CPU που αναφερεται ειναι εγγυρη, αλλα αν οι 75 βαθμοι ισχυουν... μαλλον καλα εκανα που αγορασα και δευτερο, δεν το βλεπω να την βγαζει καθαρη μακροπροθεσμα!
GT-MAN Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δοκιμασα τελικα πριν λιγο αυτο που λεγαμε με τον φιλο karaLRS allaπαλι τα ιδια δεν εβγαλα ακρη. Και ειπα να κανω το reset στο ρουτερ...ομως 2 φορες το εκανα και τις 2 με εβγαλε στην αρχη του luci web menu που ζηταει να κανω κωδικο....οχι στο εργοστασιακο...τι παιζει? Πρεπει να κανω κατι αλλο μήπως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα