Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για κοίτα σου εμφανίζει πουθενά στο δίκτυο τον σκληρό;

για την άλλη ερώτηση σου γιατί δεν googlareis?

στο δικτυο εννοεις καπου μεσα στο ρουτερ? ή στο pc στην καρτελα view network computers and devices? στην καρτελα αυτη στο pc υπαρχει με το ονομα που εδωσα kai μεσα εχει ενα φακελο share αλλα οταν κανω διπλο αριστερο κλικ λεει οτι δεν windows cannot access it

αν δεν εννοεις στο pc στην καρτελα αυτη αλλά στο ρουτερ που ακριβωως το βλεπω?

και τωρα δηλαδη κανει αυτοματα backup γιατι δεν νομιζω να κανει...

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν έδωσες μάλλον σωστά privileges στο Share. εννοώ να το βλέπεις από την εξερεύνηση των Windows στις θέσεις δικτύου

για το αυτόματο backup σου εχω γράψει πιο πριν.

όταν φτιάξεις το Share μιλάμε για το αυτο backup.

ψάξε google share usb openwrt για να λύσεις το προβλήματα με το Share.

καλό βράδυ

Δημοσ.

αυτα που λεει ο οδηγος τα εκανα ακριβως....εκανα και κατι αλλο που googlara που λεει να κανω enable netbios over tcp/ip. ομως παλι δεν μπαινει απο τα windows στο φακελο share.
επισης τα googlara καποια ομως οτι γραφω σχετικα με openwrt μου τα βγαζει με τη λογικη να τα γραψω εγω σε κονσολα που δεν είναι σαν τη δικη μου περιπτωση...τελος παντων καληνυχτα και ευχαριστω για το χρονο σου.

υ.γ δεν μου τα δειχνει στις θεσεις του δικτυου. στη στηλη computers μου το δειχνει....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτα που λεει ο οδηγος τα εκανα ακριβως....εκανα και κατι αλλο που googlara που λεει να κανω enable netbios over tcp/ip. ομως παλι δεν μπαινει απο τα windows στο φακελο share.

επισης τα googlara καποια ομως οτι γραφω σχετικα με openwrt μου τα βγαζει με τη λογικη να τα γραψω εγω σε κονσολα που δεν είναι σαν τη δικη μου περιπτωση...τελος παντων καληνυχτα και ευχαριστω για το χρονο σου.

υ.γ δεν μου τα δειχνει στις θεσεις του δικτυου. στη στηλη computers μου το δειχνει....

βγαζοντας την επιλογη allow guests που ελεγε να τικαρω ο οδηγος, οταν ανοιγω το φακελο share μου ζηταει κωδικο kai ονομαχρηστη του pc, τον βαζω και μετα ζηταει κωδικο (enter network passwork to connect to openwrt.) και οτι και να δοκιμασα δεν μπαινει...τι κωδικο θελει?

Επεξ/σία από GT-MAN
Δημοσ.

επισης τα googlara καποια ομως οτι γραφω σχετικα με openwrt μου τα βγαζει με τη λογικη να τα γραψω εγω σε κονσολα που δεν είναι σαν τη δικη μου περιπτωση...

Εχεις λανθασμενη εντυπωση, και προφανως δεν φταις εσυ.

Το openwrt ειναι 95% κονσολα και 5% web gui.

Οτιδηποτε υπαρχει στο web gui, ειναι στην ουσια front-end του συστηματος αρχειων.

οταν ανοιγω το φακελο share μου ζηταει κωδικο kai ονομαχρηστη του pc, τον βαζω και μετα ζηταει κωδικο (enter network passwork to connect to openwrt.) και οτι και να δοκιμασα δεν μπαινει...τι κωδικο θελει?

Ο Samba Server υποστηριζει δυο ειδη ασφαλειας.

share και user

Ο KaraLRS εχει προφανως share και σου εδωσε link με οδηγιες για αυτο.

Εσυ κατεληξες να εχεις user auth.

Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν ξερω τι ακριβως εχεις πειραξει.

Προσωπικα, user auth χρησιμοποιω...

smb_1.png

smb_2.png

Δεν ξερω αν πρεπει να σου γραψω εναν μινι οδηγο καθως ειδα οτι το post 240 που αφησα πηγε ακλαφτο και το τραγικοτερο ειναι πως μου την ειπε κι'ολας ο KaraLRS.

Οποτε και δεν ξερω αν εχει νοημα το να σπαταλισω αλλο χρονο...

Δημοσ.

Εχεις λανθασμενη εντυπωση, και προφανως δεν φταις εσυ.

Το openwrt ειναι 95% κονσολα και 5% web gui.

Οτιδηποτε υπαρχει στο web gui, ειναι στην ουσια front-end του συστηματος αρχειων.

Δεν ξερω αν πρεπει να σου γραψω εναν μινι οδηγο καθως ειδα οτι το post 240 που αφησα πηγε ακλαφτο και το τραγικοτερο ειναι πως μου την ειπε κι'ολας ο KaraLRS.

Οποτε και δεν ξερω αν εχει νοημα το να σπαταλισω αλλο χρονο...

τι ακριβώς έχεις στο post 240 που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση;

το Ntfs mount script; το ξεπεράσαμε και βάλαμε ext4 Που είναι καλύτερο.

τα πακέτα για usb mount; τα έχει ήδη ο david502c

το welcome to the console και το 95%; μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις τα νούμερα σου.

να περιμένουμε να περάσουμε Stable lede;  λες και τώρα δεν είναι Stable και παραπαίει το καημένο το wrt.

δηλαδή ΓΙΑΤΙ να χρειαστεί το console για να σετάρει το samba;;;μάλλον 95% είναι το Luci πια...

post-55704-0-80870600-1476705303_thumb.png

βγαζοντας την επιλογη allow guests που ελεγε να τικαρω ο οδηγος, οταν ανοιγω το φακελο share μου ζηταει κωδικο kai ονομαχρηστη του pc, τον βαζω και μετα ζηταει κωδικο (enter network passwork to connect to openwrt.) και οτι και να δοκιμασα δεν μπαινει...τι κωδικο θελει?

πήγαινε στο service-->network shares και ποσταρε το template που είναι στο edit template tab

έχεις κάτι διαφορετικό;

[global]
netbios name = |NAME| 
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
local master = no
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = yes
enable core files = no
guest ok = yes
invalid users = root
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
security = share
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes
bind interfaces only = yes
Δημοσ.

δηλαδή ΓΙΑΤΙ να χρειαστεί το console για να σετάρει το samba;;;μάλλον 95% είναι το Luci πια...

Αν πας στο https://downloads.openwrt.org/chaos_calmer/15.05.1/mvebu/generic/packages/ και μετρησεις τα πακετα, θα δεις οτι στο συνολο τους ειναι περιπου 4500.

Απο αυτα, μεσα στον φακελο "luci", υπαρχουν 963 πακετα.

Αν αφαιρεσεις τα πακετα αλλων γλωσων, μενουν περιπου 84.

Που ακριβως βλεπεις 95% luci?

Α, ναι... ξεχασα, τα περισσοτερα πακετα ειναι αχρηστα...

Οσο για το τι χρειαζεται η κονσολα για τον Samba, και μονο απο αυτο φαινεται ποσο επιφανειακα το εχεις ψαξει το θεμα. Τεσπα, καλη συνεχεια...

Δημοσ.

Αν αφαιρεσεις τα πακετα αλλων γλωσων εκτος των αγγλικων, μενουν περιπου 120.

Που ακριβως βλεπεις 95% luci?
Α, ναι... ξεχασα, τα περισσοτερα πακετα ειναι αχρηστα...

Οσο για το τι χρειαζεται η κονσολα για τον Samba, και μονο απο αυτο φαινεται ποσο επιφανειακα το εχεις ψαξει το θεμα. Τεσπα, καλη συνεχεια...

καλά εννοείται οτι είναι ΑΧΡΗΣΤΑ.

για το 99% των πακέτων που χρειάζεται το 99% των χρηστών υπάρχει Luci app.

qos?

samba?

transmission?

dyndns?

firewall?

adblock?

upnp?

dlna?

mpeg streamer?

cloudshark?

mwan?

vpn?

περιμένω να ακούσω ΕΝΑ πακέτο που χρειάζεσαι και δεν έχει Luci

Δημοσ.

Μπηκα για να διορθωσω το προηγουμενο post μου, καθως ουτε τα "en" luci πακετα ειναι απαραιτητα, οποτε μενουν 84.

fixed!

Με την ευκαιρια να σου γραψω και μερικα πακετα που για σενα ειναι "αχρηστα".

γενικα πακετα:

tcpdump

ncat-ssl

nmap-ssl

nano

pciutils

usbutils

kmod-rt2800-usb

wireless-tools

wavemon

aircrack-ng

iwinfo

picocom

πακετα για 3G modem:

comgt

kmod-usb2

kmod-usb-serial

kmod-usb-serial-option

usb-modeswitch

Επισης χρειαζονται ενα σωρο πακετα για να εχεις USB storage, καμια 30αρια πακετα για Radius Server, πακετα για VPN που εχει front-end το οποιο δεν χρησιμοποιω, κανα perl και php5 module γιια να τρεχεις scripts στον webserver...

και αλλα που αυτη τη στιγμη ισως μου διαφευγουν...

Δημοσ.

Μπηκα για να διορθωσω το προηγουμενο post μου, καθως ουτε τα "en" luci πακετα ειναι απαραιτητα, οποτε μενουν 84.

fixed!

Με την ευκαιρια να σου γραψω και μερικα πακετα που για σενα ειναι "αχρηστα".

γενικα πακετα:

tcpdump

ncat-ssl

nmap-ssl

nano

pciutils

usbutils

kmod-rt2800-usb

wireless-tools

wavemon

aircrack-ng

iwinfo

picocom

πακετα για 3G modem:

comgt

kmod-usb2

kmod-usb-serial

kmod-usb-serial-option

usb-modeswitch

Επισης χρειαζονται ενα σωρο πακετα για να εχεις USB storage, καμια 30αρια πακετα για Radius Server, πακετα για VPN που εχει front-end το οποιο δεν χρησιμοποιω, κανα perl και php5 module γιια να τρεχεις scripts στον webserver...

και αλλα που αυτη τη στιγμη ισως μου διαφευγουν...

οκ αν θεωρείς εσύ το picocom , το aircrack ng και το rt2800 usb σοβαρά και πακέτα που χρειάζονται στο 99% των χρηστών κατάλαβα που την πας την συζήτηση. ευχαριστώ ΔΕΝ θα πάρω. καλή συνέχεια με τα απαραίτητα πακέτα σου. καλό weekend με την κονσόλα.

Ps. radius server κάνε μου ένα tutorial γιατί ενδιαφέρει πάρα πολλούς....ΝΟΤ

Δημοσ.

To kmod-rt2800-usb, γνωριζεις τι κανει?

Μαλλον οχι, οποτε να σου πω...

Συνδεεις στη USB θυρα ενα USB WiFi στικακι που εχει Ralink chipset, και φτιαχνεις ενα εξτρα Access Point.

Σου ειναι αχρηστο? No prob, εμενα μου ειναι χρησιμο.

Τo picocom, γνωριζεις τι κανει?

Μαλλον οχι. Αν ποτε αγορασεις κανα 3G modem/stick και το συνδεσεις στο router, ισως να μπεις στην διαδικασια να μαθεις.

Λοιπον, επειδη αρχιζει να μου ανεβαινει η πιεση με αυτα που διαβαζω και ειμαι σε κρισιμη ηλικια... :P, σας χαιρετω!

Δημοσ.

Συνδεεις στη USB θυρα ενα USB WiFi στικακι που εχει Ralink chipset, και φτιαχνεις ενα εξτρα Access Point.

Σου ειναι αχρηστο? No prob, εμενα μου ειναι χρησιμο.

Τo picocom, γνωριζεις τι κανει?

Μαλλον οχι. Αν ποτε αγορασεις κανα 3G modem/stick και το συνδεσεις στο router, ισως να μπεις στην διαδικασια να μαθεις.

εξαιρετικά χρήσιμα και τα 2...όντως χρειάζομαι 2 access point ακόμα. καλά εννοείται και με το 3g modem. πότε δεν ξέρεις πότε πέφτει η vdsl Και ας έχω εύκαιρη μια σύνδεση cosmote.

Δημοσ.

τι ακριβώς έχεις στο post 240 που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση;

το Ntfs mount script; το ξεπεράσαμε και βάλαμε ext4 Που είναι καλύτερο.

τα πακέτα για usb mount; τα έχει ήδη ο david502c

το welcome to the console και το 95%; μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις τα νούμερα σου.

να περιμένουμε να περάσουμε Stable lede;  λες και τώρα δεν είναι Stable και παραπαίει το καημένο το wrt.

attachicon.gifScreenshot_1.png

πήγαινε στο service-->network shares και ποσταρε το template που είναι στο edit template tab

έχεις κάτι διαφορετικό;

[global]
netbios name = |NAME| 
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
local master = no
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = yes
enable core files = no
guest ok = yes
invalid users = root
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
security = share
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes
bind interfaces only = yes

στο security εμενα ειναι security=user

ωστοσο και που το εκανα share παλι το ιδιο βγαζει.

post-228235-0-80455400-1476719982_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...