Προς το περιεχόμενο

NAS ή home server και γιατι?

GT-MAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμφωνω μαζι σου και δεν ειπα οτι δεν καλυπτομαστε.

Ειναι καθαρα το τεχνολογικο τρυπακι σε συνδιασμο με την καταναλωτικη μανια, τουλαχιστον αυτο νομιζω οτι ισχυει για μενα.

Θα το αγορασω, το ξερω απο τωρα... :P

Αλλα επειδη η Linksys συνηθιζει να βγαζει και δευτερη version στα wrt, θα περιμενω μαλλον την δευτερη.

Τα λεμε αργοτερα, cheers.

[off mode]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συμφωνω μαζι σου και δεν ειπα οτι δεν καλυπτομαστε.

Ειναι καθαρα το τεχνολογικο τρυπακι σε συνδιασμο με την καταναλωτικη μανια, τουλαχιστον αυτο νομιζω οτι ισχυει για μενα.

Θα το αγορασω, το ξερω απο τωρα... :P

Αλλα επειδη η Linksys συνηθιζει να βγαζει και δευτερη version στα wrt, θα περιμενω μαλλον την δευτερη.

Τα λεμε αργοτερα, cheers.

[off mode]

ποιο router έχεις τώρα; 

Καλό απόγευμα!

νομίζω ότι η επιλόγη τύπου αρχείων γίνεται και από τις ανάγκες του καθενός, πχ εγώ νομίζω θα ήθελα να βγάζω τον σκληρό και να τον συνδέω στο λάπτοπ και να μεταφέρω εκατέρωθεν αρχεία άρα κλίνω προς ntfs. Επίσης σχετικά με το 3200 συμφωνώ με τον realizer ότι ο καταναλωτισμός μου και σαν nerd θα ήθελα να πάρω το 3200 σαν καινούργιο και καλύτερο. Αλλά σαν ταπί θα πάρω το 1200 που καλύπτει τις ανάγκες μου και είναι και value for money.

Στο θέμα μας, βάζοντας το dlna πακέτο στριμάρουμε ασύρματα. Αν όμως η τηλεόραση μας δεν είναι smart (αλλά έχει usb,hdmi θύρες) πως γίνεται να βλέπει τον σκληρό; Με κάποιο στικάκι μήπως; Απότι έχω καταλάβει αυτά τα miracast και chromecast είναι για σύνδεση με netflix κλπ και όχι για dlna δίκτυο. Υπάρχει τίποτα άλλο; Επίσης έχω για ρούτερ ένα netfaster. Κάνει bridge ή να πάρω κάποιο μόντεμ με 10€; Θα μου πείτε μπες και δες αλλά προσπαθώ και δεν μπαίνει κανένας κωδικός. Οι οδηγίες λένε admin, admin αλλά δεν μπαίνει σε μένα. ίσως το άλλαξε κάποιος και δεν μου το είπε σε μένα (το χω αρκετά χρονάκια)

• Like 1

αν κανω τη δουλεια οπως πρεπει με το ext4 format στο σκληρο δεν με νοιαζει τοσο...αρκει να μην εχει κανενα θεμα λογο αυτου. ετσι και αλλιως τον εξωτερικο σκληρο τον πηρα καθαρα για το ρουτερ αλλιως δεν τον ειχα στα πλανα μου...απλα θα ηθελα μια στο τοσο να τον συνδεω και με το pc για οποιοδειποτε ελεγχο της υγειας του ή οτιδειποτε άλλο κατα τα άλλα θα ειναι σχεδον παντα πανω στο ρουτερ.

αρα αν δεν υπαρχει κινδυνος για κατι οσον αφορα το σκληρο (μιας και αναφερθηκε θεμα σταθεροτητας παραπανω σε περιπτωση ext4), τότε να τον κανω ext4 και αν μπορω να τον δουλεψω και σε pc οποτε θελω τοτε κομπλε δεν εχω θεμα. btw πως τον κανω etx4? απο windows? γιατι μου ειχε μονο δυο φορματ exfat και ntfs...απο το disk management

το ext4 είναι native filesystem του linux(openwrt) άρα ειναι γρηγοροτερο και πιο σταθερό.

θέματα υγείας του σκληρού εννοείται τα βλέπεις κατευθείαν από το Router.

οπότε να σου δώσω οδηγίες για format σε ext4 μέσω router εννοείται

το ext4 είναι native filesystem του linux(openwrt) άρα ειναι γρηγοροτερο και πιο σταθερό.

θέματα υγείας του σκληρού εννοείται τα βλέπεις κατευθείαν από το Router.

οπότε να σου δώσω οδηγίες για format σε ext4 μέσω router εννοείται

Οκ τοτε...για πες τι κανω?

νομίζω ότι η επιλόγη τύπου αρχείων γίνεται και από τις ανάγκες του καθενός, πχ εγώ νομίζω θα ήθελα να βγάζω τον σκληρό και να τον συνδέω στο λάπτοπ και να μεταφέρω εκατέρωθεν αρχεία άρα κλίνω προς ntfs. Επίσης σχετικά με το 3200 συμφωνώ με τον realizer ότι ο καταναλωτισμός μου και σαν nerd θα ήθελα να πάρω το 3200 σαν καινούργιο και καλύτερο. Αλλά σαν ταπί θα πάρω το 1200 που καλύπτει τις ανάγκες μου και είναι και value for money.

Στο θέμα μας, βάζοντας το dlna πακέτο στριμάρουμε ασύρματα. Αν όμως η τηλεόραση μας δεν είναι smart (αλλά έχει usb,hdmi θύρες) πως γίνεται να βλέπει τον σκληρό; Με κάποιο στικάκι μήπως; Απότι έχω καταλάβει αυτά τα miracast και chromecast είναι για σύνδεση με netflix κλπ και όχι για dlna δίκτυο. Υπάρχει τίποτα άλλο; Επίσης έχω για ρούτερ ένα netfaster. Κάνει bridge ή να πάρω κάποιο μόντεμ με 10€; Θα μου πείτε μπες και δες αλλά προσπαθώ και δεν μπαίνει κανένας κωδικός. Οι οδηγίες λένε admin, admin αλλά δεν μπαίνει σε μένα. ίσως το άλλαξε κάποιος και δεν μου το είπε σε μένα (το χω αρκετά χρονάκια)

http://www.ebay.com/itm/MiraScreen-HD-WiFi-Display-Receiver-DLNA-Airplay-Miracast-TV-Dongle-HDMI-1080P-/272035477934?hash=item3f5693f9ae:g:IvkAAOSwnNBXZ835

νομίζω με αυτό , άντε με κάτι λίγο καλύτερο θα είσαι οκ.

για το modem σου δοκίμασε να κάνεις ένα factory reset.

Οκ τοτε...για πες τι κανω?

1)πας και βάζεις το πακέτο e2fsprogs

2)κατεβάζεις Putty  http://www.putty.org/

3)το  τρέχεις , βάζεις hostname 192.168.1.1 , επιλέγεις ssh και πατάς open. στο terminal που ανοίγει συνδέεσαι με το username root και τον κωδικό που έχεις βάλει

4) dmesg | grep sd (με αυτό βλέπεις αν έχει δει το σκληρό και αν είναι στο /dev/sda )

5) mke2fs -t ext4 -O ^has_journal,extent /dev/sda1 (μπορεί να θέλει και sda σκέτο)

όταν τελειώσει πήγαινε κάνε ένα generate config πάλι και λογικά θα το κάνει mount μονο του

να ξέρεις πάντως ότι υπάρχουν οδηγοί για ΟΛΑ που ρωτάς και μπορείς να μπαίνεις στο Wiki να μαθαίνεις και τίποτα.

Επίσης σχετικά με το 3200 συμφωνώ με τον realizer ότι ο καταναλωτισμός μου και σαν nerd θα ήθελα να πάρω το 3200 σαν καινούργιο και καλύτερο.

Α γεια σου!

Αυτης της λογικης ειμαι και εγω, δυστυχως για την τσεπη μου... :P

ποιο router έχεις τώρα;

Οσον αφορα τα WRT που ειναι το θεμα μας, αυτη τη στιγμη εχω δυο 1900αρια ACS.

acs.png

Το πρωτο ACS θα το σεταρω -επισημα και μονιμα- μολις βγει η πρωτη σταθερη LEDE.

Το δευτερο αγοραστηκε σαν backup μηπως παθει κατι το πρωτο και δεν το εχω ανοιξει καν, ειναι σφραγισμενο.

Θα το κρατησω σφραγισμενο και αν με το καλο ερθει το 3200 στην Ελληνικη αγορα, ισως να φαει πουλημα.

Η πλακα ειναι οτι μπαλιτσα με το openwrt παιζω με ενα TP-Link του κιλου! :P

Α γεια σου!

Αυτης της λογικης ειμαι και εγω, δυστυχως για την τσεπη μου... :P

Οσον αφορα τα WRT που ειναι το θεμα μας, αυτη τη στιγμη εχω δυο 1900αρια ACS.

Το πρωτο ACS θα το σεταρω -επισημα και μονιμα- μολις βγει η πρωτη σταθερη LEDE.

Το δευτερο αγοραστηκε σαν backup μηπως παθει κατι το πρωτο και δεν το εχω ανοιξει καν, ειναι σφραγισμενο.

Θα το κρατησω σφραγισμενο και αν με το καλο ερθει το 3200 στην Ελληνικη αγορα, ισως να φαει πουλημα.

Η πλακα ειναι οτι μπαλιτσα με το openwrt παιζω με ενα TP-Link του κιλου! :P

νομίζω ότι είναι πάντως αρκετά σταθερό για να βάλεις openwrt. δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω περιμένεις.

http://www.ebay.com/itm/MiraScreen-HD-WiFi-Display-Receiver-DLNA-Airplay-Miracast-TV-Dongle-HDMI-1080P-/272035477934?hash=item3f5693f9ae:g:IvkAAOSwnNBXZ835

νομίζω με αυτό , άντε με κάτι λίγο καλύτερο θα είσαι οκ.

για το modem σου δοκίμασε να κάνεις ένα factory reset.

1)πας και βάζεις το πακέτο e2fsprogs

2)κατεβάζεις Putty  http://www.putty.org/

3)το  τρέχεις , βάζεις hostname 192.168.1.1 , επιλέγεις ssh και πατάς open. στο terminal που ανοίγει συνδέεσαι με το username root και τον κωδικό που έχεις βάλει

4) dmesg | grep sd (με αυτό βλέπεις αν έχει δει το σκληρό και αν είναι στο /dev/sda )

5) mke2fs -t ext4 -O ^has_journal,extent /dev/sda1 (μπορεί να θέλει και sda σκέτο)

όταν τελειώσει πήγαινε κάνε ένα generate config πάλι και λογικά θα το κάνει mount μονο του

να ξέρεις πάντως ότι υπάρχουν οδηγοί για ΟΛΑ που ρωτάς και μπορείς να μπαίνεις στο Wiki να μαθαίνεις και τίποτα.

μολις εκανα το βημα 5) μου εβγαλε :

post-228235-0-33882000-1476648947_thumb.jpg

πατησα yes.

εβγαλε αυτο και επειτα εκλεισα την κονσολα...

post-228235-0-84540400-1476650128_thumb.jpg

ναι το καταλαβα πατησα yes το εκανα. σου εκανα screenshot και απο πανω

εκανα generate και τον εβγαλε μονο του:

attachicon.gifmounttt.jpg

τίκαρε το enable και save and apply.

μόλις ο σκληρός σου έγινε Mount στον router.

τώρα πρέπει να τον μοιράσεις σαν share

ακολούθα τον οδηγό εδώ

https://wiki.openwrt.org/doc/recipes/usb-storage-samba-webinterface

εκεί που λέει path θα βάλεις /dev/sda1

τωρα στα advanced settings μεσα στο mount πρεπει να βαλω αυτα που ειχες βαλει ενα screenshto εχθες? δηλαδη files system: ext4 (εμενα το εχει στο auto) και mount options : rw (που ειχες εσυ?) σε μενα στο mount options ειναι κενο.

τίκαρε το enable και save and apply.

μόλις ο σκληρός σου έγινε Mount στον router.

τώρα πρέπει να τον μοιράσεις σαν share

ακολούθα τον οδηγό εδώ

https://wiki.openwrt.org/doc/recipes/usb-storage-samba-webinterface

εκεί που λέει path θα βάλεις /dev/sda1

το εβαλα και rw αυτο που ρωταω απο πανω. τα εβαλα οπως τα screenshot απο το δικο σου χθες....αν δεν χρειαζονται πες μου να τα βγαλω αν ειναι και να το αφησω auto και το mount options κενο.

εκανα και αυτο που λεει στο wiki για το share.
ονομα εβαλα share, path: /dev/sda1 και τικαρα το allow guests kai μετα save and apply

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...