Προς το περιεχόμενο

NAS ή home server και γιατι?

GT-MAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπον δοκιμασα αλλη μιση ωρα τωρα που γυρισα...δεν βγαζει το σκληρο....επισης να σημειωσω οτι στο ρουτερ στις ενδειξεις usb δεν αναβει καμια....(θα πρεπε??) ενω για παραδειγμα που εβαλα ενα απλο φλασακι αναψε η ενδειξη usb στο ρουτερ. παρολο που ουτε αυτο το βρισκε μεσα στο Luci web menu. απο κει και περα επειδη θελω να το μαθω κιολας και ας μην το καταφερω γρηγορα...γιατι θελω να εξοικιωθω με το ολο πραμα. εχει μια επιλογη μεσα στα mount points (εκει που δεν εμφανιζει το σκληρο εννοω) που λεει custom. πως μπορω να βαλω χειροκινητα να γραψω εγω οτι πρεπει δηλαδη...γινεται?

επισης διαβασα οτι παιζει να λυνεται το θεμα επειδη ειναι ntfs κατεβαζοντας το ntfs-3g απο κει που βαλαμε τα dlna, hd-idle κλπ ...

to οποιο πραγματι δεν το εχει εγκατεστημενο, αλλα οταν παταω install μου βγαζει αυτο: Collected errors:

* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for ntfs-3g:

*     kernel (= 4.4.24-1-a356cb2ac3e1882a3b98c5280b871b90) *

* opkg_install_cmd: Cannot install package ntfs-3g.

Τον σκληρό τον δίσκο τον βλέπει κανονικά και τον αναγνωρίζει στο /dev/sda1( δηλαδή devices) άρα τον βλέπει. 

post-55704-0-21058300-1476604447_thumb.png

οι developers ΔΕΝ προτείνουν την χρήση ntfs γιατί έχει πολλά προβλήματα . από εκεί και πέρα το 3g-ntfs έχει μείνει στο 2015 και γιαυτό δεν μπαίνει στο Kernel που έχει τώρα το Openwrt.

post-55704-0-72843900-1476605253_thumb.png

η γνώμη μου είναι να κάνεις τον σκληρό ext4.αυτό προτείνουν όλοι στο Openwrt για θέματα ταχύτητας και διαφόρων τεχνικών που έχει αυτό το filesystem για data integrity.

από εκεί και πέρα αν θες να μείνεις σε ntfs πιστεύω η λύση είναι να πάμε σε παλιότερο build αλλά εκεί θα έχεις θέματα με την γενική απόδοση του wrt1200ac.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καταρχην να πω πως εχθες το βραδυ στην προσπαθεια που πειραματιζομουν με λειτουργιες μπας και βρω καμια ακρη μετα απο λιγο δεν ειχα ιντερνετ..ή σκαλωσε το ρουτερ ή κατι πειραξα και δεν μπορουσα να μπω μετα. πατησα λοιπον το reset κουμπακι πισω απο το wrt και με γυρισε στο αρχικο web menu to smartlinksys.οπως πριν δηλαδη....εκει ειπα να δοκιμασω να βαλω το σκληρο δισκο απο περιεργια και πραγματι εκει και ενδειξη εβγαλε στο ρουτερ οτι μπηκε κατι στο usb και τον αναγνωρισε και το ρουτερ. αρα κατι με το openwrt και το ntfs πρεπει να ναι. γιατι στο αρχικο firmware τον βρηκε με τη μια. (καταρχην γινεται να κανω αυτη τη λειτουργια που θελω με το σκληρο δισκο στο αρχικο προγραμμα ή ειναι καλυτερα στο openwrt?? (με το αυτοματο backup εννοω)
υ.γ να πω πως μετα απο μιση ωρα ειπα να ξανακανω τη διαδικασια απο την αρχη για να ξαναπερασω openwrt και εκανα αυτα που ειχαμε πει το μεσημερι και ξαναεφτασα στο σημειο με το σκληρο δισκο που δεν τον αναγνωριζε....δηλαδη το εχω ξαναφτασει εκει παλι δεν ειμαι στο αρχικο πλεον, ξαναεβαλα openwrt οπως ειχαμε πει το μεσημερι.

Υπαρχει και μια τελευταια προταση, να ξαναγυρισεις στο εργοστασιακο firmware και να περιμενεις καποιο διαστημα μεχρι να βγει η πρωτη επισημη και final LEDE εκδοση. Αν βαλεις νερο στο κρασι σου και δεν θες την πολυτελεια του να κατεβαζεις torrents μεσω του router και χωρις να χρειαζεται να εχεις ανοιχτο το PC, θα την κανεις την δουλεια σου, το να μοιραζεις τα αρχεια δηλαδη.

Σκεψου το... :)

καλα αυτο για τα τορρεντ μου αρεσει σαν δυνατοτητα αλλα δεν ειναι και ο σκοπος για τον οποιο πηρα αυτο το ρουτερ....κυριως για αυτοματο backup το πηρα και μετα για ολες τις παραπανω δυνατοτητες του...

Τον σκληρό τον δίσκο τον βλέπει κανονικά και τον αναγνωρίζει στο /dev/sda1( δηλαδή devices) άρα τον βλέπει. 

attachicon.gifScreenshot_1.png

οι developers ΔΕΝ προτείνουν την χρήση ntfs γιατί έχει πολλά προβλήματα . από εκεί και πέρα το 3g-ntfs έχει μείνει στο 2015 και γιαυτό δεν μπαίνει στο Kernel που έχει τώρα το Openwrt.

attachicon.gifScreenshot_2.png

η γνώμη μου είναι να κάνεις τον σκληρό ext4.αυτό προτείνουν όλοι στο Openwrt για θέματα ταχύτητας και διαφόρων τεχνικών που έχει αυτό το filesystem για data integrity.

από εκεί και πέρα αν θες να μείνεις σε ntfs πιστεύω η λύση είναι να πάμε σε παλιότερο build αλλά εκεί θα έχεις θέματα με την γενική απόδοση του wrt1200ac.

πως κανω το σκληρο απο ntfs σε ext4. και τι μειονεκτηματα μπορει να εχει κατι τετοιο για το σκληρο?

Εριξα λιγο βραδινο διαβασμα...

Λοιπον, αυτοματο mount NTFS δισκου/stick γινεται μονο με scriptακι, δεν μπορει να γινει μεσω του fstab...

block_mount.png

ΠΗΓΗ

Με λιγο ψαξιμο, βρηκα και το σκριπτ, ειναι αυτο...

#!/bin/sh /etc/rc.common

START=61

start()
{
ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/sda1
}
stop()
{
umount /mnt/sda1
}
restart()
{
stop
start
}

Οι εντολες για να εγκατασταθει το script, ειναι αυτες:

$ nano /etc/init.d/mount_usb     /* δημιουργια του πηγαιου αρχειου - copy-paste τον πιο πανω κωδικα */

$ chmod +x /etc/init.d/mount_usb

$ /etc/init.d/mount_usb enable

$ mkdir /mnt/sda1     /* δημιουργια του directory κατω απο το οποιο θα γινονται mount τα περιεχομενα του NTFS δισκου/flash */

$ reboot     /* για τεσταρισμα του αν δουλευει, συνδεεις δισκο/φλασακι που ειναι NTFS και πας στο /mnt/sda1 */

το θέμα που κοίταξες είναι από το 2010..έχουν αλλάξει πολλά στο block-mount καθώς και στο luci..

λύνεται πολύ πιο απλά αν κανείς copy paste το εξής στο Local startup options (εάν βέβαια δούλευε το 3g-ntfs πακέτο)

sleep 3

ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/usb -o rw,sync

exit 0

post-55704-0-66772800-1476619999_thumb.png

Δεν μπορω να ξερω ποια ειναι ηδη εγκατεστημενα σε εσας, ποσο μαλλον οταν χρησιμοποιειτε custom images, οποτε πραττετε αναλογα.

Α, παραλιγο να το ξεχασω!

----------------------------------------------

WELCOME TO THE CONSOLE!  :P

----------------------------------------------

σίγουρα σε ένα custom image αυτά είναι έτοιμα και δεν χρειάζεται να τα βάλεις. όπως σου είπα τον σκληρό τον βλέπει στο /dev/sda1 και αναγνωρίζει και μέγεθος αλλά ΔΕΝ μπορεί να γίνει Mount writable λόγω απουσίας του 3g-ntfs Που έχει κολλήσει στο 2014... μεταξύ μας είναι τραγικό να χρησιμοποιείς Ntfs σε Linux μηχάνημα.

κονσόλα NOT yet χαχαχαχα. run command Μέσω Luci :P

Εβαλα το περιφημο image του davidc502.

Πραγματικα, δεν βρισκω τον λογο για να το χρησιμοποιει καποιος.

Νομιζα οτι θα εχει τιποτα αυτοματοποιημενες διαδικασιες για τον SAMBA Server, αλλα τζιφος.

Παλι manual πρεπει να τα κανεις ολα, να προσθεσεις χρηστη κλπ κλπ.

Με λιγα λογια, δεν εμαθα τιποτα που να μην ηξερα ηδη.

Νομιζω οτι πρεπει να ξαναγινουν ολα απο την αρχη, να περασεις ενα επισημο LEDE image και να εγκαταστησεις τα πακετα που ειναι απαραιτητα οπως και αυτα που ειναι εξαρτωμενα απο αλλα, ΠΡΙΝ αλλαξουν τα περιεχομενα των repositories.

Και προτεινω LEDE γιατι δοκιμασα και την εκδοση του openwrt που την εχω κρατησει ολοκληρη -μαζι με τα repos- και εχει σοβαρο θεμα με το WiFi οπως επισης βγαζει και μηνυματα λαθους σε εγκαταστασεις καποιων πακετων.

Υπαρχει και μια τελευταια προταση, να ξαναγυρισεις στο εργοστασιακο firmware και να περιμενεις καποιο διαστημα μεχρι να βγει η πρωτη επισημη και final LEDE εκδοση. Αν βαλεις νερο στο κρασι σου και δεν θες την πολυτελεια του να κατεβαζεις torrents μεσω του router και χωρις να χρειαζεται να εχεις ανοιχτο το PC, θα την κανεις την δουλεια σου, το να μοιραζεις τα αρχεια δηλαδη.

Σκεψου το...  :)

Δεν χρειάζεται να ειρωνεύεσαι. δεν μίλησε κανείς για περίφημο Image και ότι δεν υπάρχει άλλο. 
δεν ξέρω γιατί αλλά έχεις ένα πάθος για κονσόλα , να γράφεις με τι ώρες και να βλέπεις μια μαυρίλα απο πίσω... εκτιμώ έχεις προλάβεις και dos και σου άρεσε όλο αυτό το Minimal.

παρόλα αυτά η επιστήμη προχωράει. οι υπολογιστές ήρθαν για να μας γλυτώσουν χρόνο. όταν ένας παληκάρι που είναι άσχετο καταφέρνει σε μισή ώρα και βάζει Openwrt στο router του αυτό είναι ένα επίτευγμα όλων αυτών που δουλεύουν για να φτιάξουν ένα gui για ευκολότερη χρήση. δηλαδή εσύ δεν χρησιμοποιείς luci;;

σχετικά με το samba server τι αυτοματοποιημένες διαδικασίες θες; σου ξαναείπα ότι ο μοναδικός λόγος για να χρησιμοποιήσεις  το συγκεκριμένο Image είναι ότι περιέχει τα βασικά που θες από την αρχή (άρα περισσότερος χώρος στην flash memory) , περιέχει patches που είναι ειδικά για τα wrt routers Και γενικά έχει γίνει Optimize για τα routers μας. αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό τότε δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε.

δηλαδή εγώ χωρίς κονσόλα που έχω φτιάξει το μηχάνημα και δουλεύει όπως πρέπει τι είμαι η εξαίρεση; πρέπει να γράφω σαν μανιακό εντολές στην κονσόλα για να το παίξω χακεράς; gui και άγιος ο θεός.

καταρχην να πω πως εχθες το βραδυ στην προσπαθεια που πειραματιζομουν με λειτουργιες μπας και βρω καμια ακρη μετα απο λιγο δεν ειχα ιντερνετ..ή σκαλωσε το ρουτερ ή κατι πειραξα και δεν μπορουσα να μπω μετα. πατησα λοιπον το reset κουμπακι πισω απο το wrt και με γυρισε στο αρχικο web menu to smartlinksys.οπως πριν δηλαδη....εκει ειπα να δοκιμασω να βαλω το σκληρο δισκο απο περιεργια και πραγματι εκει και ενδειξη εβγαλε στο ρουτερ οτι μπηκε κατι στο usb και τον αναγνωρισε και το ρουτερ. αρα κατι με το openwrt και το ntfs πρεπει να ναι. γιατι στο αρχικο firmware τον βρηκε με τη μια. (καταρχην γινεται να κανω αυτη τη λειτουργια που θελω με το σκληρο δισκο στο αρχικο προγραμμα ή ειναι καλυτερα στο openwrt?? (με το αυτοματο backup εννοω)

υ.γ να πω πως μετα απο μιση ωρα ειπα να ξανακανω τη διαδικασια απο την αρχη για να ξαναπερασω openwrt και εκανα αυτα που ειχαμε πει το μεσημερι και ξαναεφτασα στο σημειο με το σκληρο δισκο που δεν τον αναγνωριζε....δηλαδη το εχω ξαναφτασει εκει παλι δεν ειμαι στο αρχικο πλεον, ξαναεβαλα openwrt οπως ειχαμε πει το μεσημερι.

καλα αυτο για τα τορρεντ μου αρεσει σαν δυνατοτητα αλλα δεν ειναι και ο σκοπος για τον οποιο πηρα αυτο το ρουτερ....κυριως για αυτοματο backup το πηρα και μετα για ολες τις παραπανω δυνατοτητες του...

πως κανω το σκληρο απο ntfs σε ext4. και τι μειονεκτηματα μπορει να εχει κατι τετοιο για το σκληρο?

καταρχήν είναι καλό να κάνεις και λίγο μελέτη μόνος σου.

πχ απόδοση ext4 vs ntfs

https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=27750

γενικά write Performance σε ntfs σκληρούς σε linux είναι χάλια . 

το ext4 έχει καλύτερη απόδοση χωρίς να κάνει deteriorate μέσα στον χρόνο και είναι και Native Που σημαίνει καλύτερη αντιμετώπιση σε corruption Κλπ.

εγώ τον δικό μου σκληρό τον έχω κάνει format σε ext4 και αν θέλω να τον συνδέσω σε υπολογιστή με Windows χρησιμοποιώ αυτό

https://en.wikipedia.org/wiki/Ext2Fsd

εννοείται ότι με το stock firmware το ntfs θα παίζει αλλά πάλι θα έχει μικρότερες ταχύτητες. πχ 35mb write  (ενώ εγώ σε ext4 έχω 80+).

το να κάνεις το αυτόματο backup δεν είναι θέμα του router . είναι θέμα του υπολογιστή σου που θα βάλεις το πρόγραμμα syncback Που του λες ότι θελεις ανα μισή ώρα να ελέγχει πχ το φάκελο c:\photos και ότι αλλαγές βλέπει να τις συχρονίζει στον δικτυακό σκληρό που μοιράζεις στο δίκτυο. το ίδιο βάζεις και στο κινητό και του λες κάθε βράδυ θέλω να βάζεις το φάκελο φωτογραφίες στον δικτυακό σκληρό. άρα το αυτόματο Sync γίνεται και σε stock firmware και σε Openwrt. 

το θέμα που κοίταξες είναι από το 2010..έχουν αλλάξει πολλά στο block-mount καθώς και στο luci..

λύνεται πολύ πιο απλά αν κανείς copy paste το εξής στο Local startup options (εάν βέβαια δούλευε το 3g-ntfs πακέτο)

Το σκριπτ το δοκιμασα ο ιδιος και δουλευει μια χαρα.

Εχει σημασια ποτε γραφτηκε, εφοσον κανει τη δουλεια?

Αυτο που προτεινεις ειναι ενας εναλλακτικος τροπος, εμενα μου φαινεται πιο sophisticated να τρεχει ενα service.

Παραδοσιακα linuxαδικα πραγματα.

όπως σου είπα τον σκληρό τον βλέπει στο /dev/sda1 και αναγνωρίζει και μέγεθος αλλά ΔΕΝ μπορεί να γίνει Mount writable λόγω απουσίας του 3g-ntfs Που έχει κολλήσει στο 2014... μεταξύ μας είναι τραγικό να χρησιμοποιείς Ntfs σε Linux μηχάνημα.

Ποια απουσια ακριβως?

Το ntfs-3g υπαρχει κανονικα στα τρεχοντα repos.

ntfs_3g.png

Επισης...

Το ntfs-3g ηταν ασταθες πριν πολλα χρονια.

Πλεον ειναι και σταθερο και αξιοπιστο.

Μπορεις να ξερεις πριν ποσο καιρο εχει γραφτει το "We do NOT recommend using NTFS."?

Ανοιξε και ενα θεμα αν θες στο Linux υπο-forum και ρωτα εκει για το αν ειναι σταθερο ή οχι.

Επισης εμεσσως "μου την λες" γραφοντας οτι εχουν αλλαξει πολλα στο block-mount και αφηνεις να εννοηθει οτι δεν εχω γνωση για αυτα, αλλα δεν σε ειδα να γραφεις εκ των προτερων και πριν αφησω το δικο μου post στον GT-MAN οτι δεν παιζει το automount στο NTFS.

Οποτε το να ερχεσαι εκ των υστερων και να την λες σε καποιον που αφιερωσε χρονο και για να μαθει αλλα και να βοηθησει τον αλλον, δεν ειναι ευγενικο.

Το σκριπτ το δοκιμασα ο ιδιος και δουλευει μια χαρα.

Εχει σημασια ποτε γραφτηκε, εφοσον κανει τη δουλεια?

Αυτο που προτεινεις ειναι ενας εναλλακτικος τροπος, εμενα μου φαινεται πιο sophisticated να τρεχει ενα service.

Παραδοσιακα linuxαδικα πραγματα.

Ποια απουσια ακριβως?

Το ntfs-3g υπαρχει κανονικα στα τρεχοντα repos.

ntfs_3g.png

Επισης...

Το ntfs-3g ηταν ασταθες πριν πολλα χρονια.

Πλεον ειναι και σταθερο και αξιοπιστο.

Μπορεις να ξερεις πριν ποσο καιρο εχει γραφτει το "We do NOT recommend using NTFS."?

Ανοιξε και ενα θεμα αν θες στο Linux υπο-forum και ρωτα εκει για το αν ειναι σταθερο ή οχι.

Επισης εμεσσως "μου την λες" γραφοντας οτι εχουν αλλαξει πολλα στο block-mount και αφηνεις να εννοηθει οτι δεν εχω γνωση για αυτα, αλλα δεν σε ειδα να γραφεις εκ των προτερων και πριν αφησω το δικο μου post στον GT-MAN οτι δεν παιζει το automount στο NTFS.

Οποτε το να ερχεσαι εκ των υστερων και να την λες σε καποιον που αφιερωσε χρονο και για να μαθει αλλα και να βοηθησει τον αλλον, δεν ειναι ευγενικο.

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε τις όποιες παρεξηγήσεις. Δεν έχω σκοπό ούτε να στην πω , ούτε να σε μειώσω , ούτε να κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων. νομίζω στην ηλικία που είμαι έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω από το να μπαίνω σε ένα φορουμ και να βλέπω ποιος την έχει....μεγαλύτερη με το συμπάθειο :)

αν φαίνεται ότι προσπαθώ να σε μειώσω ζητάω συγνώμη αλλά νομίζω δεν χρειάζεται να παρεξηγείς έτσι απλά τον γραπτό λόγο :)

Κανείς δεν είπε ότι το ntfs δεν είναι σταθερό. αν διαβάσεις καλά γράφω ότι σαν performance , ειδικά σε write, είναι πολύ αργό σε σχέση με shares που είναι σε ext4. είτε με stock driver είτε με openwrt driver. μπες στο Smallnetbuilder και τσέκαρε στο review τα 35 mb/sec που πιάνει ο ποιητής απέναντι στα 85 που πιάνω εγώ. 

http://noamik.jimdo.com/2016/08/11/ntfs-vs-ntfs-3g-vs-ext4/

σχετικά με την λύση το έχουμε καταλάβει οτι προτιμάς τις Sophisticated λύσεις με τις τριπλάσιες γραμμές κώδικα αντί για ένα copy paste στο gui του Luci.

τελικά gui χρησιμοποιείς;

αφού το ntfs-3g είναι στο ρεπο του snapshot του lede γιατί δεν γίνεται Installed? γιατί έχει μείνει σε 3.14 κερνελ αντι να πάει στο 4;

Το συγκεκριμένο thread νομίζω πρέπει να γίνει pinned. Μαθαίνεις τόσα πολλά. Έχω ψηθεί και εγώ να πάρω το ρουτερ αυτό γιατί με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Έψαχνα για nas αλλα βλέπω ότι δεν χρειάζεται να ρίξεις τόσα λεφτά τελικά. Είμαι σε διαδικασία παραγγελίας και ήθελα να ρωτήσω. Επειδή δεν ειναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή του 1200 με του 1900 αξίζει να πάρεις το 1900;

καταρχήν είναι καλό να κάνεις και λίγο μελέτη μόνος σου.

πχ απόδοση ext4 vs ntfs

https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=27750

Θεμα που ανοιξε το 2010, εχει γινει edited τελευταια φορα το 2015 και αφορα συγκεκριμενο hardware

αφού το ntfs-3g είναι στο ρεπο του snapshot του lede γιατί δεν γίνεται Installed? γιατί έχει μείνει σε 3.14 κερνελ αντι να πάει στο 4;

Δεν εχεις καταλαβει κατι.

Ορισμενα πακετα ειναι "δεμενα" με τον kernel που εγινε build και δεν μπορουν να εγκατασταθουν σε αλλο build.

Μπορεις να δοκιμασεις να τα "χωσεις" με το ζορι, αλλα θα καταντησεις να εχεις ενα ασταθες συστημα.

EDITED:

Απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι ειναι σε 3.14 kernel το ntfs-3g?

Δειξε μου κατι για να καταλαβω και να το συζητησουμε...

Το συγκεκριμένο thread νομίζω πρέπει να γίνει pinned. Μαθαίνεις τόσα πολλά. Έχω ψηθεί και εγώ να πάρω το ρουτερ αυτό γιατί με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Έψαχνα για nas αλλα βλέπω ότι δεν χρειάζεται να ρίξεις τόσα λεφτά τελικά. Είμαι σε διαδικασία παραγγελίας και ήθελα να ρωτήσω. Επειδή δεν ειναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή του 1200 με του 1900 αξίζει να πάρεις το 1900;

νομίζω το 1900 είναι Overkill...πραγματικά η δύναμη που έχει το 1200acs / 128mb flash/512mb ram / usb 3.0 / esata είναι ανίκητος συνδιασμός για 125€

Θεμα που ανοιξε το 2010, εχει γινει edited τελευταια φορα το 2015 και αφορα συγκεκριμενο hardware

Δεν εχεις καταλαβει κατι.

Ορισμενα πακετα ειναι "δεμενα" με τον kernel που εγινε build και δεν μπορουν να εγκατασταθουν σε αλλο build.

Μπορεις να δοκιμασεις να τα "χωσεις" με το ζορι, αλλα θα καταντησεις να εχεις ενα ασταθες συστημα.

EDITED:

Απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι ειναι σε 3.14 kernel το ntfs-3g?

Δειξε μου κατι για να καταλαβω και να το συζητησουμε...

http://noamik.jimdo.com/2016/08/11/ntfs-vs-ntfs-3g-vs-ext4/

αυτό σου κάνει;

το Screenshot που έχεις πιο πάνω από το Lede snapshot δεν είναι;

https://downloads.lede-project.org/snapshots/targets/mvebu/generic/packages/

γιατί δεν το έχει το επίσημο; 

Να σας ενημερωσω οτι βγηκε νεο μοντελακι... :P

WRT3200ACM

Διπλασια flash μνημη, 1.8GHZ επεξεργαστης, και φυσικα πολυ ταχυτερο WiFi...

ναι και στα 250€ θα είναι value for money :P

Ποιο ακριβως?

Ενα τυχαιο site που αφορα τεστ σε PC και ειναι και στα Γερμανικα?

https://downloads.lede-project.org/snapshots/targets/mvebu/generic/packages/

γιατί δεν το έχει το επίσημο;

official mirrors σου κανουν?

https://www.lede-project.org/downloads.html

Και εγω αυτό σκέφτηκα ότι θα ειναι overkill αλλά για 40€ παραπάνω στο αμαζον με έβαλε σε πειρασμό. Πάντως θέλω να ευχαριστήσω και τους δυο σας γιατί μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Εγω θα έπαιρνα ένα καλό ρουτερ των 89€ και ένα νας μαζί με σκληρους 400€ ενώ τωρα με 200€ θα κάνω την δουλεια μου μια χαρά. Με openwrt μπορούμε να κανουμε και δικό μας cloud και φακέλους ανά χρήστη όπως στα Synology;

Ποιο ακριβως?

Ενα τυχαιο site που αφορα τεστ σε PC και ειναι και στα Γερμανικα?

οκ αν καταφέρουμε και βάλουμε το 3g-ntfs σε wrt1200ac στον gt man θα κάνουμε ένα benchmark και θα το δούμε οκ;

εγώ παντού διαβάζω ότι το ext4 είναι πολύ πιο γρήγορο από ntfs. έχεις κάποιο Link να το υποστηρίξεις;

Και εγω αυτό σκέφτηκα ότι θα ειναι overkill αλλά για 40€ παραπάνω στο αμαζον με έβαλε σε πειρασμό. Πάντως θέλω να ευχαριστήσω και τους δυο σας γιατί μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Εγω θα έπαιρνα ένα καλό ρουτερ των 89€ και ένα νας μαζί με σκληρους 400€ ενώ τωρα με 200€ θα κάνω την δουλεια μου μια χαρά. Με openwrt μπορούμε να κανουμε και δικό μας cloud και φακέλους ανά χρήστη όπως στα Synology;

μπορείς να βλέπεις τον σκληρό σου από παντού μέσω ιντερνετ

ναι και στα 250€ θα είναι value for money :P

Οποιος θελει, τα σκαει.

Οπως εγω δεν θα επαιρνα ποτε iPhone των 1000 ευρω, ετσι και καποιος μπορει να τα θεωρει πολλα τα δυομιση - τρια κατοσταρικα για router.

οκ αν καταφέρουμε και βάλουμε το 3g-ntfs σε wrt1200ac στον gt man θα κάνουμε ένα benchmark και θα το δούμε οκ;

εγώ παντού διαβάζω ότι το ext4 είναι πολύ πιο γρήγορο από ntfs. έχεις κάποιο Link να το υποστηρίξεις;

Δεν μιλησα για ταχυτητες καθολου!

Αναφερθηκα στη σταθεροτητα του NTFS.

Και προσωπικα δεν με ενδιαφερει και πολυ η ταχυτητα, αλλα η σταθεροτητα.

Οποιος θελει, τα σκαει.

Οπως εγω δεν θα επαιρνα ποτε iPhone των 1000 ευρω, ετσι και καποιος μπορει να τα θεωρει πολλα τα δυομιση - τρια κατοσταρικα για router.

θες να διαβάσεις τι γράφω και να απαντάς σύμφωνα με αυτά;

γράφω ότι ΔΕΝ ειναι value for money.

το wrt1200ac έχει 125€ 

το wrt3200 δεν πουλιέται ακόμα Ευρώπη και μάλλον για 250€ το βλέπω.

τα διπλάσια λεφτά θεωρείς ότι δικαιολογούν το tri stream wifi και τα 256mb αχρειάστης προς το παρών flash; εδώ δεν τερματίζει το 128mb.

ναι θα είναι το καλύτερο που θα κυκλοφορεί παρόλα αυτά είναι για ειδικούς χρήστες. εσύ , εγώ , ο παραδίπλα νομίζω καλύπτόμαστε από το wrt1200/1900ac... αν δεν καλύπτεσαι ειλικρινά πες μου γιατί. 

Αναφερθηκα στη σταθεροτητα του NTFS.

Και προσωπικα δεν με ενδιαφερει και πολυ η ταχυτητα, αλλα η σταθεροτητα.

και εγώ ΔΕΝ αναφέρθηκα στην σταθερότητα. εμένα με νοιάζει να έχω το ταχύτερο δίκτυο και την καλύτερη σταθερότητα. αυτό έλειπε ο driver του ntfs να είναι καλύτερος απο το NATIVE ext4.

βλέπεις τι γράφω ποιο πάνω;

δηλαδή έχω περίπτωση Α σταθερό και αργό και περίπτωση Β σταθερό και γρήγορο.. πολύ δύσκολο να επιλέξω το Β....

post-55704-0-94472400-1476628593_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...