logistoulis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Το calculator δε το επικρινω για το χρόνο αντίδρασης που δίνει, τον ανθρώπινο δηλαδή παράγοντα. Αυτό είναι κάτι πολύ σχετικό Αλλά για την απόσταση που θέλει ενα αυτοκίνητο να σταματήσει και αυτό ουσιαστικά συγκρίνει και ο κλαρκον, αφού σε κάθε περίπτωση έχει συγκεκριμένο σημείο που ξεκιναει να φρενάρει Αν είσαι γέρος με τριπλό μπαιπας και εγκεφαλικά ημινεκρος και με 40 να πηγαίνεις δε θα σταματήσεις εγκαίρως, είχε πάει πρόσφατα να πέσει ένας έτσι επάνω μου και κορναρα και ούρλιαζα για να σταματήσει (ευτυχώς σταμάτησε) 40 πόντους από το καπώ μου και φυσικά με έβριζε επειδή του φώναζα Οπότε η ταχύτητα από μόνη της δε μου λέει κάτι αν εγώ φρενάρω σε 33 μέτρα με 100 γιατί έχω επενδύσει ενεργητική ασφάλεια και μου λέει κάποιος όχι φρενάρεις σε 60 γιατί έτσι φρεναρε το ντεσεβο του παππού του άρα θα πρέπει να πηγαίνεις με αυτά τα όρια Φυσικά δε λέω ότι μέσα στην αθηνα είναι καλό να πηγαίνεις με 200 ακόμα και αν γίνεται, αλλά γενικά τα όρια πολλές φορές είναι αδικαιολόγητα χαμηλά
gogopoweranger Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Με 200 αν πηγαινει σε κατοικημενη περιοχη το μονο που θα δεις ειναι τον χαρο. Μια χαρα ειναι το calculator. Ξεχνας να προσμετρησεις τον χρονο αντιδρασης του οδηγου απο τη στιγμη που παιρνει το οπτικο ερεθισμα, να σταλει στον εγκεφαλο εντολη να πατησει το ποδι και τελικως να πατησει το ποδι το φρενο. Οι διαφοροι calculators αυτο ολο το responce time στα 100χμλ/ω το υπολογιζουν σε αποσταση περιπου 20-24 μετρα. Το βιντεο του κλαρξον εχει μια "τρυπα ομως". Ειναι διαφορετικο να περιμενεις και να ξερεις οτι θα χρειαστει να πατησεις φρενο αποτομο για να ακινητοποιηθεις και ειναι τελειως διαφορετικο να πηγαινεις καπου και να σου βγει αποτομα ο αλλος μπροστα σου. Think about it Οπως γραφω και πιο πανω ξεχνας να υπολογισεις το response time, το οποιο ειναι αλλα 20-24 μετρα (με βαση τον μεσο ορο αντανακλαστικων ενος μέσου οδηγου) Συμφωνω με την 1η προταση σου. Οντως για αυτο ειναι τοσο χαμηλα τα ορια συν του οτι ειδικα σε επαρχιακους δρομους μπορει να σου πεταχτει και να βγει στο δρομο απο αλεπου μεχρι τραχτερ. Διαφωνω με το υπολοιπο ομως. Η ανυπαρξια του κρατους δεν δικαιολογει την απερισκεψια και την καταπατηση ολου του ΚΟΚ απο τους οδηγους. Ισα ισα λογω της ανυπαρξιας κρατους - υποδομων θα επρεπε να οδηγαμε ακομα πιο προσεκτικα. Έχουν γινει αναπροσαρμογες, πιο χαρακτηριστηκο παραδειγμα ειναι στο κομματι Αθηνα - Κορινθος οπου αρκετα μεγαλα σημεια ειναι 130 εδω και ποσο καιρο. Ασχετως αν στην αριστερη ολοι πανε με 160. Που να σου κανουν αναπροσαρμογη; Μεσα στην πολη; Απο 50 να στο πανε ποσο ξερω γω; 80; Σε κατοικημενη περιοχη; Σε ποια χωρα στο κοσμο εγινε κατι τετοιο για να γινει και εδω; Σχολιαζω μονο την πρωτη προταση σου γιατι προφανως πιαστικες απο προηγουμενο μου σχολιο. Δεν εννοουσα αυτο που γραφεις. Με ενοχλει η συμπεριφορα καγκουρα για ενα θεμα το οποιο μιλαει για ενα app και ενα καινουριο feature που ακουγεται οτι θα παρει. Απο σχολιασμο της ειδησης καταλληγουμε κανουμε κουβεντα πεζοδρομιου. Ενω ξερω γω αν τα περιπολικα τηρουσαν του κανονες θα τους τηρουσαμε και εμεις οι υπολοιποι. Αυτο φταει, εχεις δικιο... Πες τα χρυσοστομε. Γενικα, για χρονους και αποστασεις φρεναρισματος εδω http://www.random-science-tools.com/physics/stopping-distance.htm Και να μην ξεχναμε και τον χρονο αντιδρασης και σε ποσα μετρα μεταφραζεται αυτο. Τα ιδια λεμε φιλε. Εγω εβαλα το calculator. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα