Hal9000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Ο George Hotz έγινε γνωστός παγκοσμίως ως ο πρώτος που κατάφερε να χακάρει το iPhone, επιτρέποντας στην πρώτη έκδοση του τότε νέου smartphone, να λειτουργεί σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ξεπερνώντας τους περιορισμούς της Apple. Δέκα χρόνια μετά, και αφού μεσολάβησε το hacking του PlayStation 3, ο geohot όπως των γνωρίζουν οι περισσότεροι επιθυμεί να μπει στην αγορά των αυτόνομων οχημάτων, έχοντας ιδρύσει τη δική του εταιρεία, και ετοιμάζοντας την κυκλοφορία του πρώτου σχετικού συστήματος. Μάλιστα αυτή δε θα αργήσει καθόλου αφού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο Hotz με το δικό του «επαναστατικό» τρόπο, η εταιρεία του με την ονομασία Comma.ai, θα κυκλοφορήσει το πρώτο σύστημα που θα μετατρέπει ένα αυτοκίνητο σε αυτόνομο όχημα, προς το τέλος του έτους και με τιμή $999. Όσοι το αγοράσουν, θα πρέπει να καταβάλλουν και μηνιαία συνδρομή 24 δολαρίων. Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου TechCrunch Disrupt SF και ο Hotz σπεύδει από την αρχή να ξεκαθαρίσει ότι το Comma One όπως είναι η ονομασία του συστήματος, θα προσθέτει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης χωρίς όμως να μετατρέπει το αυτοκίνητο σε ένα πλήρως αυτόνομο όχημα. Όπως δηλώνει ο δημιουργός του, το Comma One θα φέρει σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα τα χαρακτηριστικά του Autopilot που διαθέτουν τα αυτοκίνητα της Tesla χωρίς να χρειαστεί η αγορά ενός νέου. Αρχικά το σύστημα θα υποστηρίζει λίγα μοντέλα όμως η εταιρεία πιστεύει ότι η υποστήριξη θα μεγαλώσει όσο πλησιάζουμε στην κυκλοφορία. Σε άλλες δηλώσεις του ο Hotz ανέφερε ότι αυτό που ξεχωρίζει τη δική του εταιρεία είναι το γεγονός ότι το σύστημα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει κάτι που δεν ισχύει για αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και πολλές startup που βρίσκονται στο ίδιο πεδίο. Το Comma One βασίζεται κυρίως στα ενσωματωμένα εμπρόσθια ραντάρ και στην κάμερα που διαθέτει ενώ η εταιρεία λαμβάνει δεδομένα για την οδηγική συμπεριφορά του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και βίντεο. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις δυνατότητες του Comma One σε σχέση με το Autopilot της Tesla, ο Hotz αναφέρει ότι «αν αυτοί είναι το iOS της αυτόνομης οδήγησης, εμείς θέλουμε να γίνουμε το Android» Site: TechCrunch (video)
Aggelos_Pap Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Όλα καλά όλα χρυσά παιδιά, μακάρι τέτοια να μην έχουμε μόνο και θα πάρω 1000 από την πράσινη αυτή αηδία
Drop_Dead Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν έκανε καλά που το είπε 2
calculator Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν έκανε καλά που το είπε Γιατί? Το Android έχει το 80% της αγοράς, εσένα αν στο έδιναν μην το έπαιρνες... 1
neten Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Για να σκεφτώ, αφήνω στην ουσία τη ζωή μου στα χέρια της Tesla, της Volvo, της Mercedes ή στον χάκερ Hotz... Θέλει σκέψη. 2
Lomar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Όλα καλά όλα χρυσά παιδιά, μακάρι τέτοια να μην έχουμε μόνο και θα πάρω 1000 από την πράσινη αυτή αηδία Μην αγχώνεσαι, αυτά γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν για αρκετό καιρό να γίνονται και συχνότερα και χειρότερα και χωρίς ΑΙ 1
Retromaniac Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Όλα καλά όλα χρυσά παιδιά, μακάρι τέτοια να μην έχουμε μόνο και θα πάρω 1000 από την πράσινη αυτή αηδία Αυτά τα έχεις ήδη.... 2
oldnew Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Όλα καλά όλα χρυσά παιδιά, μακάρι τέτοια να μην έχουμε μόνο και θα πάρω 1000 από την πράσινη αυτή αηδία Μόνο που η φωτο ειναι απο ανθρώπους οδηγους.. Αν ολα αυτα τα οχήματα τα κινουσαν υπολογιστές 99% δε θα εβλεπες αυτο το ατύχημα.. Στο θεμα: Τα 1000ε για να μετατρέψεις ενα απλο αυτοκίνητο σε αυτοκινουμενο, ειναι τσαμπα.. Τα δινω χτες. Μονο απο τα παρκαρισματα που πληρωνεις και τις κλησεις για παρανομο παρκαρισμα, αλλα και τα καύσιμα που καταναλωνεις οσες χαμενες ωρες ψαχνεις να παρκαρεις, θα κανεις αποσβεση πολυ γρήγορα δεδομενου οτι θα κατεβαινεις απο το αμαξι ακριβως οπου θες και αυτο θα παει να παρκαρει καπου μακρια, ανετα, και θα έρχεται να σε παρει οταν θες.. Τουλάχιστον οταν καποτε εξελιχθεί πληρως. Αυτο με τη συνδρομή καπως με χαλασε.. Καλύτερα να στοιχιζε τα 2πλασια χωρις συνδρομή. 7
supernino Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Από το 1986 το έχουμε καταφέρει στην ελλαδα να έχουμε αυτόνομη οδήγηση μέ τόν ιππότη της λακούβας. 3
basilis_k6 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 πολύ σωστη σκεψη να το εχεις στο δικο σου αμαξι αλλα πραγματικα νομιζω οτι προσπαθουν να μας δημιουργησουν μια αναγκη που δεν εχουμε. Γιατι να θελω αυτονομο οχημα σαν ιδιωτης?! Καθε φορα που δεν οδηγαω βαριεμαι τραγικα και θα ηθελα πολυ να παρω το τιμονι. Ενα συστημα υποβοηθησης για αποφυγη ατυχηματος εχει καποια χρησιμότητα. αυτονομο γιατι?
mants118 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Και φανταστικό όνομα για μια συσκευή που πρέπει να σου εμπνέει ασφάλεια: κώμα ένα ή ένα κώμα. 2
torm23 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 @basilis_k6 Νυστάζεις, έχεις πιει, νιώθεις ξαφνική αδιαθεσία ενώ είσαι στο δρόμο. Μπορώ να σκεφτώ αρκετούς λόγους που θα ήταν χρήσιμη η επιλογή autopilot. Προσωπικά θα το ήθελα πολύ να μπορώ να οδηγήσω το αυτοκίνητο οπότε θέλω και να έχω τη δυνατότητα να το αναλάβει ο υπολογιστής όταν δε θέλω ή δε μπορώ να οδηγήσω. 2
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Παντα ειμαι υπερ της τεχνολογικής καινοτομίας αλλα φοβάμαι οτι η αυτοκινητοβιομηχανια απαιτεί αλλα επίπεδα αξιοπιστίας και ασφαλείας απο αυτα που εχουν συνηθίσει οι code nerds της silicon valley στις ηλεκτρονικές συσκευές. Ελπίζω να μην φανε τα μούτρα τους.
Lomar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Παντα ειμαι υπερ της τεχνολογικής καινοτομίας αλλα φοβάμαι οτι η αυτοκινητοβιομηχανια απαιτεί αλλα επίπεδα αξιοπιστίας και ασφαλείας απο αυτα που εχουν συνηθίσει οι code nerds της silicon valley στις ηλεκτρονικές συσκευές. Ελπίζω να μην φανε τα μούτρα τους. Η συχνότητα & τα αίτια των τροχαίων των οχήματα της Tesla, δείχνει πως τα αυτοκαθοδηγούμενα οχήματα είναι ήδη μακράν ασφαλέστερα από τον μέσο οδηγό. Άρα το σχόλιο σου είναι άτοπο και ατυχές. Εννοείτε πως αν στο μέλλον όλα γίνουν αυτοκαθοδηγούμενα τα ατυχήματα θα είναι σχεδόν μηδαμινά. Το να ψάχνει η κοινή γνώμη μικρο-ευκαιρίες να κατηγορήσει ένα σύστημα, και ακόμα χειρότερα τους ίδιους του τους δημιουργούς, τη στιγμή που οδηγοί-δολοφόνοι είναι ακόμα ελεύθεροι, είναι πραγματικά κατάντια (κατά τη γνώμη μου κάτι πολύ χειρότερο: κοινωνική παθογένεια). offtpic p.s.: Aυτή η συστηματική υποτίμηση προς κάθε εργαζόμενο οποιουδήποτε τεχνολογικού κλάδου, πραγματικά είναι θλιβερή (εκτός από άδικη και εκνευριστική). 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα