terry26 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 καλησπέρα εχω το εξης πρόβλημα,στη δουλεια μου εχω ένα πανάρχαιο pc γιατι ενα πρόγραμμα που χρειαζομαι(με την εξωτερικη συσκευη) τρεχουν σε windows 2000 μονο.Οι εκτυπωτες δεν ειναι συμβατοι με windows 2000.θελω να σεταρω ενα καινουργιο pc και σκεφτηκα να βαλω dual boot windows 7 ή 10 με windows 2000,αλλά καποιοι μου πρότειναν να κανω virtual pc(δεν εχω ιδεα πως βέβαια) και να τρεχω ετσι τα windows 2000.Τι λετε?
Grim Ripper Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Καλύτερα βάλε virtual pc. Ψάξε virtualbox windows 2000 και θα βρεις πώς να τα κάνεις εγκατάσταση. Virtualbox είναι το πρόγραμμα όπου θα έχεις μέσα το εικονικό λειτουργικό. https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Κατέβασε και το Extension pack για να συνδέεις usb. Υποθέτω είναι με usb οι εκτυπωτές; Για παράλληλη θύρα δεν ξέρω αν λειτουργούν καλά στα virtual μιας και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Υπάρχει και το VMware player το οποίο είναι επίσης δωρεάν. 1
Dracus Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Ο Grim Ripper σωστά σου απάντησε. Dual boot συνήθως συμφέρει για άλλα λειτουργικά (κυρίως Linux) τα οποία θα χρησιμοποιείς συστηματικά, αλλά οι virtual machines είναι πάντα πιο πρακτικές και πανεύκολα διαχειρίσιμες (π.χ. system snapshots με ένα click), πόσο μάλλον όταν είναι για ειδική χρήση (π.χ. εκτυπωτές/προγράμματα όπως ανέφερες). Επίσης, την virtual machine την τρέχεις ταυτόχρονα με το κύριο λειτουργικό σου, οπότε η μία δουλεία δεν διακόπτει την άλλη. Να σιγουρέψεις μόνο ότι το μηχάνημά σου μπορεί να τη σηκώσει virtual machine (πριν μερικά χρόνια οι εικονικές μηχανές θεωρούνταν βαριά δουλειά για το μέσο PC). 1
terry26 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 για εγκατασταση των win2000 στο virtual box θα χρησιμοποιησω κανονικο iso των windows 2000?οχι καποια ειδικη εκδοση?
TheELF Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 win 2000 να τρέξει (κανονικά) σε σύγχρονο μηχάνημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι αδύνατον. Το να δουλέψει το πρόγραμμα/συσκευή μέσα από virtual είναι πιθανών αλλά και αυτό δύσκολο. Συμφωνώ ότι καλύτερα να ξεκινήσεις δοκιμάζοντας με virtual.
Dracus Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 win 2000 να τρέξει (κανονικά) σε σύγχρονο μηχάνημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι αδύνατον. Το να δουλέψει το πρόγραμμα/συσκευή μέσα από virtual είναι πιθανών αλλά και αυτό δύσκολο. Συμφωνώ ότι καλύτερα να ξεκινήσεις δοκιμάζοντας με virtual. Όντως, είναι και αυτό. για εγκατασταση των win2000 στο virtual box θα χρησιμοποιησω κανονικο iso των windows 2000?οχι καποια ειδικη εκδοση? Το κανονικό iso είναι μια χαρά. Άμα χρειαστεί, googlαρε και καμία tutorial.
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 γιατι ενα πρόγραμμα που χρειαζομαι(με την εξωτερικη συσκευη) τρεχουν σε windows 2000 μονο Εξήγησε λίγο καλύτερα αυτό με την εξωτερική συσκευή. Αν είναι κάποιο πρόγραμμα που θέλει εξωτερικό hasp για να τρέξει τότε μάλλον δεν θα δουλέψει σε virtual. Πρέπει να μιλήσεις με την εταιρία που σας προμήθευσε το πρόγραμμα. Όσο για dual boot... win 2000 να τρέξει (κανονικά) σε σύγχρονο μηχάνημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι αδύνατον. Εκτός αν είσαι τόσο τυχερός και πετύχεις μητρική που να υποστηρίζει 2000 (χλωμό). Εδώ για xp και πάλι δύσκολο είναι να πετύχεις μητρική που να τα υποστηρίζει.
c_access Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Οπως ειπαν και οι φιλοι πιο πανω. Ξεκινα να δοκιμασεις με virtual PC αν και φοβαμαι μην εχεις ασυμβατοτητες αν οι εκτυπωτες σου ειναι με παραλληλη συνδεση και οχι usb 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα