Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα στο forum!

Γνωρίζει κανεις καποιο κατάστημα επισκευής Mac στην Αθηνα; Τα εχω εντοπίσει με Google search, περισσότερο θα ενδιαφερομουν αν κάποιος εχει προσωπική εμπειρία ώστε να ειμαι πιο σίγουρος.

Ευχαριστω προκαταβολικά :)

Δημοσ.

Σοβαρά; Και να σου πω σκεφτόμουν καποιο απο αυτα τα δυο, αλλα σκοπίμως δεν τ ανέφερα. Επισκευή σε MacBook Pro late 2008 θελω. Έχετε να προτείνετε καποιο άλλο ;;

Ρώτησα μεχρι και σε isquare (απο περιέργεια περισσότερο) αλλα μου είπαν πως δεν αναλαμβάνουν καθώς το θεωρούν vintage. Γέλια! :)

• Like 1
Δημοσ.

τι προβλημα εχει ?

εγω η εμπειρια που ειχα απο το 2ο 

σε εναν  imac late 13 27inch

δεν ηξεραν αν παιρνει ssd

μετα μου προτειναν λαθος ssd 

και στο τελος αφου τους εστειλα με mail 

την διαδικασια τοποθετησης blade ssd 

και το ανταλλακτικο απο ebay (σε περιπτωση που δεν μπορουσαν να προμηθευτουν μονοι τους)

μου ζητησαν και 250 ευρω για την εγκατασταση του (με δικο μου ssd) και χωρις εγκατασταση λειτουργικου

επειδη λεει ηταν περιπλοκη διαδικασια

Αλλα εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι δεν ειχαν ΙΔΕΑ 

Δημοσ.

Μάλιστα. Ναι απο αυτα που μου λες αυτο καταλαβαίνω κι εγω. Δεν είχαν ιδέα.

Για το δικο μου πρόβλημα εχω ανοίξει thread λιγο παρακάτω. Δεν ανάβει (no chime sound no nothing). Το πήγα σε φίλο τεχνικό, το άνοιξε, το καθάρισε αλλα τπτ. Αυτος μου πρότεινε νέο logic board απο eBay αλλα σκέφτηκα μήπως καποιο μαγαζι που ειδικεύεται σε Mac μπορέσει να το επισκευάσει.

Με Google search αυτα τα δυο βγαίνουν πρώτα. Βλεπω τόσα καταστήματα, λεω ποσο άσχετοι να ειναι. Μίλησα μαζι τους, αν λέει ειναι μητρική, θα χρειαστεί μεχρι δυο εβδομάδες η επισκευή (αν επισκευάζεται) με κόστος μεχρι και 150ε. Δεν ξερω τι να κανω τώρα...

Η λύση του Καινούργιου εκτος απο ακριβή, απορρίπτεται γι αρχη γιατι φοβαμαι πως Οκτώβρη θα βγουν τα νέα, οποτε πρεπει να περιμένω λιγο. Απο την άλλη δεν εχω άλλο Mac ουτε iPad οποτε τρέλα. Τέλος, το ριμαδακι με ssd πήγαινε σφαίρα και δεν μ παει η καρδιά να το αφήσω χωρίς προσπάθεια επισκευής. Αλλα που ρε παιδια;; :(

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά είναι αυτό με την τετράγωνη αφαιρούμενη μπαταρία;

Αν ναι σωστά σου είπαν ότι είναι vintage.

Τα συγκεκριμένα έβγαζαν πρόβλημα σε κάρτα γραφικών.

ΜΗΝ πας στα δύο πρώτα της google - δεν ξέρω πως τα πάνε σε tablet και κινητά αλλά στα φορητά δεν τα πάνε καθόλου καλά.

Σαν τιμή δεν φαίνεται παράλογη αυτή που σου είπαν.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά είναι αυτό με την τετράγωνη αφαιρούμενη μπαταρία;

Αν ναι σωστά σου είπαν ότι είναι vintage.

Τα συγκεκριμένα έβγαζαν πρόβλημα σε κάρτα γραφικών.

ΜΗΝ πας στα δύο πρώτα της google - δεν ξέρω πως τα πάνε σε tablet και κινητά αλλά στα φορητά δεν τα πάνε καθόλου καλά.

Σαν τιμή δεν φαίνεται παράλογη αυτή που σου είπαν.

Ναι σωστά κατάλαβες. Προφανώς και είναι παλιό. Προφανώς κι έχει βγάλει τα λεφτά του. Αλλά ας μην μπούμε στο θέμα περί vintage. Είναι ένας υπολογιστής που με SSD και 8Gb RAM πάει σφαίρα. Απεναντίας όμως, η ίδια η apple το ακυρώνει (επίσημα έστω) από το sierra. Τώρα, αν με την δικαιολογία vintage δικαιολογείται το μη service, προσωπικά γελάω. Δεν μου φταίνε τα παιδιά της isquare. Η apple μου φταίει και η πολιτική της. Anyway...

Στο θέμα μας όμως, δεν το πήγα σε κανέναν από δαύτους. Το πήγα σ'ένα καλό φίλο. Έβγαλε μητρική, την φύσηξε, τπτ απολύτως. Δοκιμάσαμε τα πάντα, τίποτα. Προφανώς είναι logic board. Δεν ρισκάρω όμως να πάρω άλλο από ebay. Απεναντίας, κοιτάω για καινούριο πλέον. Όσο για την κάρτα γραφικών, πρόβλημα είχαν βγάλει τα 2011 μοντέλα κι όχι το 2008. Όπως και να έχει όμως, στο δικό μου δεν είναι κάρτα γραφικών καθώς δεν ανοίγει καθόλου (no chime sound). Ρεύμα όμως στο magsafe έχω. 

Αυτά τα ολίγα :)

Δημοσ.

Μετά από 8 περίπου χρόνια καμία εταιρία δεν θα υποστήριζε μηχάνημα, μάλιστα δεν είναι vintage αλλά obsolete κατά την apple.

Αν έχει θέμα η κάρτα, το συγκεκριμένο δεν κάνει chime - η μόνη ένδειξη συνήθως είναι το ενδεικτικό μπροστά το οποίο πατώντας το power μένει αναμμένο ή αναβοσβήνει.

Αν κοιτάς για καινούριο καλά το κάνεις για να έχεις κάτι αξιόπιστο και με αυτονομία μπαταρίας.

Αν πάλι το θες σαν δεύτερο/ backup οκ, έστω ας μην έχει το τελευταίο λειτουργικό.

Δημοσ.

Βρε συ δεν εχω απαίτηση η κάθε εταιρεία να αναλαμβάνει και να επισκευάζει μηχάνημα 8ετιας. Θα περίμενα ομως να το κοιτάξει το service και να μου πει τι εχει. 2000ε είχε τότε όπως και τώρα.

Οσο για το λειτουργικό, παλι το ίδιο. Απο που κι ως λέει η εταιρεία πως το μηχάνημα δεν σηκώνει Sierra όταν τρέχω απροβλημάτιστα με ssd και 8 gb ram?? επειδη επίσημα δεν θες να δεχτείς πως όσοι χρήστες ενδιαφέρονται θα εχουν κατι το βασικό upgrade??

Οσο για το laptop, εχει ένδειξη μόνο η μπαταρία και ρεύμα. Τπτ άλλο. Ουτε chime, ουτε ένδειξη μπροστα. Βρήκα στο eBay logic board με 250ε αλλα δεν ρισκάρω. Υπάρχει ενα 10% να ειναι και άλλο κι όπως είπαμε πριν, δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος, να τον εμπιστευτώ και να μου πει τι εχει ακριβώς.

Συνεπώς κοιτάω καινούριο. Παλι Mac. Το μηχάνημα τα έβγαλε τα λεφτα του. Με το παραπάνω :)

Δημοσ.

Μια τελευταία ερώτηση.

Όταν πατάς το κουμπί παίρνει μπρός κάνας ανεμιστήρας ή τίποτα;

Παίζει να έχει θέμα μόνο το κουμπί του power on?

Αν δεν είναι κουμπί δεν αξίζει να ασχοληθείς.

Μπορείς να βάλεις αγγελία μνήμες και ssd μιας και δεν θα σου χρησιμεύσουν σε κάτι στο καινούριο σου μηχάνημα.

Πάντως για μια τελευταία ματιά μπορώ να σου προτείνω κατάστημα με apple που δεν θα σου πει όχι λόγω παλαιότητας.

Δημοσ.

Φίλε sil_unique σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου καταρχήν :)

Όχι δεν παίρνουν μπροστά οι ανεμιστήρες. Όπως έγραψα και πριν, δεν κάνει τίποτα. Ρεύμα δείχνει πως έχει το magsafe, battery indicator δουλεύει κανονικά, η μπαταρία φορτίζει αλλά όταν πατάς το power on δεν κάνει τίποτα. Το κουμπί του power on απ'ότι μου είπε ο φίλος (και τεχνικός) που το κοίταξε δίνει ρεύμα κανονικά. Οπότε, υποπτευόμαστε μητρική. Μου πρότεινε κι αυτός να πάρω μία μητρική από ebay, αλλά όπως είπα και παραπάνω δεν το ρισκάρω. Υπάρχει μία πιθανότητα (έστω μικρή) να είναι κάτι άλλο. Δεν αξίζει 300Ε για ένα παλιό μηχάνημα.

Οπότε ναι, θα πάρω ένα καινούριο. Δυστυχώς δεν μπορώ να περιμένω τα νέα (αν βγουν) γιατί έχω μείνει χωρίς pc και δεν μπορώ να κάνω δουλειά μου. Οπότε τον παλιό SSD θα τον κάνω εξωτερικό (πρέπει να ψαχτώ για μία καλή θήκη κλπ) και τον παλιό μάλλον θα τον βάλω για ανταλλακτικά αν τον θέλει κάποιος (keyboard, οθόνη, ram, optical drive κι ό,τι άλλο θελήσει κάποιος). 

Πάντως, αν και δεν είναι της παρούσης, κοίταξα και μεταχειρισμένα εδώ στο insomnia. Αν εξαιρέσουμε 2-3 πωλητές που ήταν σοβαροί, η πλειοψηφία πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει πως επειδή έδωσε 2000Ε πριν κάποια χρόνια, δεν μπορεί να ζητάει υπέρογκα ποσά για μία μεταχειρισμένη ηλεκτρονική συσκευή εκτός εγγύησης. Είναι για γέλια πραγματικά. Ναι, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, δεν διαφωνώ. Αλλά υπάρχει κι ένα όριο. Τα έχουμε μηδενίσει όλα πλέον...

Οπότε βουρ για καινούριο. Τουλάχιστον εκτός από τον παλιό σκληρό (ssd) με τα δεδομένα μου, έτυχε να κάνω μία μέρα πριν παραδώσει πνεύμα update στο time machine, οπότε στο καινούριο δεν θ'ασχοληθώ παραπάνω με τις βασικές ρυθμίσεις :)

Καλημέρα!

P.S Κάναμε και κάτι άλλο. Χειροκίνητη εκκίνηση από τα pads της μητρικής. Υπάρχουν videos στο youtube. Κανονικά, αν είχε πρόβλημα το power button θα έπρεπε να δουλέψει. Αλλά δεν... 

Δημοσ.

Αφού δοκιμάσατε και εκκίνηση από τα pads τα έχεις δοκιμάσει όλα.

Αυτό με τις αγγελίες το έχω παρατηρήσει και εγώ, έχει τύχει να πουλάει κάποιος μη λειτουργικό μηχάνημα που λείπουν ήδη πράγματα ακριβότερα απ΄ ότι δίνει άλλος μηχάνημα που δουλεύει κομπλέ....

Δημοσ.

Καλημερα στο forum!

Γνωρίζει κανεις καποιο κατάστημα επισκευής Mac στην Αθηνα; Τα εχω εντοπίσει με Google search, περισσότερο θα ενδιαφερομουν αν κάποιος εχει προσωπική εμπειρία ώστε να ειμαι πιο σίγουρος.

Ευχαριστω προκαταβολικά :)

document στη γλυφαδα ασυζητητί 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...