Προς το περιεχόμενο

τι να παρω


ikaria_jim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά.

Ψαχνω μια μηχανη για δουλεια προ παντος.αλλα και για να βγαζω καμια φωτο.

Εχω ενα ξενοδοχειο και καθε λιγο σκαω 50 για φωτογραφηση.οποτε λεω να παρω κατι.αυτο που χρειαζομαι ειναι πολυ μεγαλη αναλυση σε δωματιο και να μπορω να βγαλω και την θεα.

Εχει καποιος καμια ιδεα τι πρεπει να παρω.?

Ευχαριστω παρα πολυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο πλευρας μηχανης, εχεις ενα μεγαλο ευρος να επιλεξεις, εγω θα προτειμουσα σειρά Nikon  5xxx με AEB για να καλυπτεις το δυναμικο ευρος στα δωματια (συνηθες προβλημα οταν βγαζω φωτογραφιες σε ξενοδοχεια).

 

Αυτο που πρεπει να εστιασεις ειναι ο φακος, χρειαζεσαι εναν υπερ ευρυγωνιο φακο όπως πχ Tokina 11-16, 11-20, η καποιον αντιστοιχο

Επεξ/σία από blu3_orion
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nikon D5200

http://www.skroutz.gr/s/6737064/Nikon-D5200-Kit-18-55-VR-II.html

 

Φακος

http://www.skroutz.gr/s/2226917/Tokina-AT-X-11-16-F2-8-Pro-DX-II-Nikon.html

 

Θα παρατηρήσεις ότι ο φακος είναι αρκετα ακριβός, όμως αποτελεί την καλύτερη επιλογη σε αυτο που θέλεις να κάνεις

Μπορεις να τον βρεις και μεταχειρισμενο με τιμη περιπου στα 350-400, η να τον προμηθευτεις απο το εξωτερικο

Υπαρχουν και πιο οικονομικες εναλλακτικές αλλα πάντα να κοιτάς σε αυτα τα mm (11-12 mm)


Επισης λαβε υπόψη σου ότι για να εχεις καλα αποτελεσματα εφαμιλλα με τα χρηματα που πληρωνεις, θα πρεπει να ασχοληθεις και να αφιερωσεις αρκετο απο το χρονο σου.

 

Οποτε σκεψου αν εχεις το χρονο και πανω απο ολα τη διαθεση γιατι η αποσβεση θα αργησει αρκετα, εκτος αν το κανεις και hobby :)

Επεξ/σία από blu3_orion
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον δεν ηταν τοσο απλο οσο το φανταζομουν.δεν υπαρχει χρονος για αλλο hobby

Ασχολούμαι με τα ενυδρεια.

Απλα σκευτομουν οτι αντι να φωναζω την φωτογραφο.και να περιμενω να ερθει ειμαι κ ικαρια και τα πραγματα αργουν λιγο....

Θα μπορουσα να βγαζω εγω τις φωτο.και να τις ποσταρω.αλλα βλεπω οτι και το κοστος παει πολυ πανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και το θεμα δεν ειναι μονο το κοστος, ειναι ο προσωπικος σου χρονος που χρειαζεται. σκοπος σου θα ειναι να αναδειξεις τους χωρους του ξενοδοχειου σου, οποτε αν θελεις να γινει σωστα (που θελεις) πρεπει να λαβεις υποψη σου το σωστο φωτισμο, τη σωστη γωνια, τη σωστη ωρα για καθε δωματιο (ολα αυτα σε επιπεδο ληψης), και μετα να ασχοληθεις με την επεξεργασια ωστε αυτος που τις βλεπει να θελει να επισκεφτει το ξενοδοχειο σου για στιγμες χαλαρωσης ξεγνοιασιας κτλπ.

 

Δλδ περα απο το κοστος που ειναι μεγαλο, δεν ειναι οτι δωσαμε 500-1000 ευρω και το ζητημα εληξε εκει.... Το θεμα θα αλλαζε αν ηθελες να το δεις ως hobby αλλα αφου οπως λες δεν εχεις διαθεσιμο χρονο, καλυτερα να παραμεινεις στην τωρινη κατασταση και ας εχει και τα μειονεκτηματα της.

 

Θα εχεις περισσοτερα χρηματα στην τσεπη σου εν τελη, θα εχεις τον χρονο σου να απασχοληθεις με οτι σε ευχαριστει, και εν τελη το κεφαλι σου ησυχο αφου θα τρεχει ο επαγγελματιας

Επεξ/σία από blu3_orion
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ χονδρικα, μιλωντας (αν θελεις μπορω να επεκταθω περισσοτερο), μιλαμε για ενα κοστος περι τα 450-500 ευρω για μια καλη επιλογη σε φωτογραφικη με ενα απλο φακο, επιλογες ειναι πολλες αλλα τα συζηταμε αργοτερα βαση του κοστους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει καμια απολυτως περιπτωση να βγαλεις επαγγελματικες φωτογραφιες ακομη κι αν σου δωσουν επαγγελματικη μηχανή, εαν δεν ξοδεψεις πολυ κοπο και χρονο στο να μαθεις την τεχνη της φωτογραφιας. Επισης καποια στιγμη θα πρεπει αναγκαστικα να επενδυσεις και χρηματα σε μηχανη και φακο/φακους. Εαν αυτο ειναι κατι που μπορεις ή εισαι διατεθημενος να το κανεις ή αν αξίζει τον κόπο το ξερεις μονο εσυ. Αλλα στο ενδιαμεσο θα συνεχισεις να χρησιμοποιεις καποιον εξωτερικο φωτογραφο.

 

Για μια μηχανη που να μπορεις να βγαλεις αξιολογες φωτογραφιες πας σε mirrorless με κοστη 400-500 ευρω το κιτακι με το φακο αλλα και παλι θα πρεπει να ασχοληθεις (φυσικα υπαρχει και η επιλογη της μεταχειρισμενης για αρχη). Στο αυτοματο ολες βγαζουν καλες πια αλλα οχι παντα με τα αποτελεσματα που θα ηθελες να εχεις. Η φωτογραφια ειναι προτιστως τεχνη και λιγοτερο εξοπλισμος.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...