bachtis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Παίδες καλησπερούδια! Έχω χρόνιο πρόβλημα κρασαρισμάτων σε After Effects, κατά την διαδικασία εξαγωγής βίντεο (rendering). Έβαλα περισσότερη μνήμη και τελικά μιας και κάηκε η motherboard σε κάποια φάση άλλαξα laptop. (Θα παραθέσω τα πλήρη χαρακτηριστικά παρακάτω). Μετά από αυτή την αλλαγή βρήκα την υγειά μου!! Μέχρι σήμερα... Μετά από συνεχή κρασαρίσματα κατά την διαδικασία rendering άρχισα να πειραματίζομαι: 1) Λογω πολλών comps, έσπασα ένα αρχείο after effects, σε άλλα μικρότερα, με πιο λίγα αρχεία κλπ. 2) καθάρισα cache files (αυτό για τα προσωρινά αρχεία δεν είναι?) και αύξησα τον όγκο που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα γι αυτά 3) Χρησιμοποίησα την μέγιστη δυνατή μνήμη για After Effects. 4) Έκλεισα ότι άλλη εφαρμογή μπορούσα. 5) Restart πρόγραμμα, reboot pc.... Κάθε φορά πού έκανα κάτι από τα παραπάνω, μπορεί να έκανα ένα αρχείο export και να νόμιζα οτι θα έλυνα το θέμα μου αλλά τζίφος. Μία λύση που είχα βρει στο προηγούμενο λαπτοπ είναι να σπάω ένα comp σε μικρότερης διάρκειας κομμάτια. Αλλά πέραν του ότι δεν είναι και πολύ λειτουργικό, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό το θέμα γιατί το ίδιο αρχείο μέχρι πριν μερικές μέρες μου το έκανε export... Χρησιμοποιώ After Effects CC2015. Πληροφορίες Συστήματος: OS Name Microsoft Windows 10 Home Version 10.0.10586 System Manufacturer Dell Inc. System Model Inspiron 5558 System Type x64-based PC System SKU Inspiron 5558 Processor Intel® Core i5-5200U CPU @ 2.20GHz, 2201 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s) BIOS Version/Date Dell Inc. A06, 25/9/2015 Installed Physical Memory (RAM) 8,00 GB Total Physical Memory 7,91 GB Available Physical Memory 5,52 GB Total Virtual Memory 9,16 GB Available Virtual Memory 6,53 GB Page File Space 1,25 GB
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Σε τι μορφή εξάγεις και με τι codecs για βίντεο και ήχο; Μήπως να δοκίμαζες διαφορετικό export module ή codec;
bachtis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Εξάγω avi. Δοκίμασα χωρίς codec, xvid mp4, h.264....
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δες το και σε mp4 μορφή με x264 codec και aac ήχο μήπως κρασάρει το module εξόδου λόγω ασυμβατότητας codec/container. Επίσης προσπάθησε να αποθηκεύσεις σε άλλον δίσκο και αν αποθηκεύεις σε μεγάλο path μίκρυνε το σε κάτι απλό π.χ. C:\export\video.mp4
bachtis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπόν, δοκίμασα δύο πράγματα που είδα στο Ιντερνετ: 1) Να μικρύνω την μνήμη που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα! Πήγε καλύτερα παραδόξως αλλά πάλι κράσαρε, παρότι άργησε!! Επίσης, τσέκαρα την μνήμη. Κράσαρε στο 55% αλλά σε αυτές τις τιμές έπαιζε ούτως ή άλλως, δλδ δεν πήγε 55% και πάπαλα. 2) Είδα κάτι ρυθμίσεις για multiprocessing και το prefernces μου δεν το εχει!! Και είναι ίδια έκδοση... @micos2000 δεν μου βγάζει mp4 για κάποιο λόγο... ήχο δεν χρειάζομαι σε αυτό το project... το άλλο το δοκιμάζω τώρα micos είσαι μάλλον ήρωας! Δούλεψε αλλά θέλω να το ξαναδοκιμάσω και θα επανέλθω!
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπόν, δοκίμασα δύο πράγματα που είδα στο Ιντερνετ: 1) Να μικρύνω την μνήμη που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα! Πήγε καλύτερα παραδόξως αλλά πάλι κράσαρε, παρότι άργησε!! Επίσης, τσέκαρα την μνήμη. Κράσαρε στο 55% αλλά σε αυτές τις τιμές έπαιζε ούτως ή άλλως, δλδ δεν πήγε 55% και πάπαλα. 2) Είδα κάτι ρυθμίσεις για multiprocessing και το prefernces μου δεν το εχει!! Και είναι ίδια έκδοση... @micos2000 δεν μου βγάζει mp4 για κάποιο λόγο... ήχο δεν χρειάζομαι σε αυτό το project... το άλλο το δοκιμάζω τώρα micos είσαι μάλλον ήρωας! Δούλεψε αλλά θέλω να το ξαναδοκιμάσω και θα επανέλθω! Αυτό που έγραψες στο 1 δεν το κατάλαβα. Πως τσέκαρες τη μνήμη; Αν το έκανες με το memtest (μπουτάροντας με το hirens boot cd) και σου έβγαλε σφάλμα στο 55% τότε έχεις πρόβλημα σε κάποιο dimm. Αν έχεις παραπάνω από ένα ντιμάκι δοκίμασε να τα αφαιρέσεις και να ξανατσεκάρεις με ένα dimm κάθε φορά μέχρι να βρεις τον ένοχο. Αν έχεις μόνο ένα στα 8gb τότε πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο dimm να δεις αν συνεχίσει τα κρασαρίσματα.
evdometap Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μήτσο έβγαλες άκρη; Είχα ακριβώς ίδιο πρόγραμμα σε Matlab, το οποίο λύθηκε μικραίνοντας το path αποθήκευσης, και κυρίως όταν στο path ΔΕΝ περιέχονταν ελληνικοί χαρακτήρες. Δηλαδή σε linux στα ελληνικά είχα πρόβλημα, σε linux στα αγγλικά δεν είχα πρόβλημα.
bachtis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 @micos γράφει τί ποσοστό μνήμης χρησιμοποιείται την ώρα που κάνει export. @micos+evdometap τώρα κάνω δεύτερο τεστ με μικρό Path και σε εξωτερικό σκληρό και μέχρι στιγμής καλά πάει! yeap! δύο στα δύο! γιατί όμως σε εξωτερικό σκληρό είναι οκ ενώ στον ενσωματωμένο όχι?
micos000 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Για τον δίσκο κατέβασε το hdsentinel (το trial μια χαρά είναι). κάνε εγκατάσταση σε δοκιμαστική έκδοση και δες την υγεία και τις επιδόσεις του βασικού σου δίσκου. Θα πρέπει να είναι 100% και τα δύο/ Για τη μνήμη, δεν έχει σημασία τι λέει το πρόγραμμα ότι χρησιμοποιεί γιατί δεν τραβάει μνήμη σειριακά αλλά σε τυχαία σημεία από το συνολικό εύρος της ram. Κατέβασε το hirens boot cd, κάψτο σε δισκάκι με το πρόγραμμα εγγραφής σου σαν αρχείο εικόνας (burn image file) ή το δωρεάν image burn και μπούταρε από αυτό. Κάνε το memtest που βγαίνει στην 1η οθόνη και άστο να κάνει κανά 2-3 κύκλους. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει σωστός έλεγχος όλης την μνήμης ενώ τρέχει λειτουργικό γιατί δεσμεύεται και θα πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσει οτιδήποτε.
bachtis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδιά, δεν υπάρχει αυτό...!!! Το πρόβλημα επανήλθε!! Τόσες μέρες έκανα export σε εξωτερικό σκληρό και όλα καλά... Από χθες τα ίδια... Δοκίμασα update σε πρόγραμμα και κάρτα χωρίς αποτέλεσμα... Τί συμβαίνει ρε παιδιά? Καμιά πρόταση?
micos000 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Κάνε memtest. Δύο φορές στο είπα να ελέγξεις τις μνήμες σου.
bachtis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Χμμμ!! Το ένα το έχασα γιατί νόμιζα πως το είχα λύσει οπότε το προσπέρασα!! και το άλλο πάνω στα νεύρα μου!! Ωστόσο κάνοντας export με Media Encoder φαίνεται ότι είναι όλα οκ!! Μέχρι το επόμενο κρασάρισμα... Χιχιχι!! Πάντως αν ξαναγίνει στραβή υπόσχομαι ότι θα κάνω αυτόν τον έλεγχο πριν ποστάρω....
unforgiven Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε το ίδιο project να το κάνεις render σε άλλο μηχάνημα. Έψαξες μήπως φταίει κάποιο συγκεκριμένο plugin;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα