Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

haHa : Το δοκίμασες;

Πως σου φάνηκε;

Έχει θέμα ασάφειας;

Δηλαδή δεν είσαι σίγουρος αν πατήθηκε κάποιο πλήκτρο;

Δημοσ.

haHa : Το δοκίμασες;

Πως σου φάνηκε;

Έχει θέμα ασάφειας;

Δηλαδή δεν είσαι σίγουρος αν πατήθηκε κάποιο πλήκτρο;

Ναι, το εχω δοκιμασει.

Ελαχιστη,μηδαμινη διαφορα εχει με το προηγουμενο apple keyboard.

Δεν εχει σχεση με το keyboard του macbook 12 που ειναι κακιστο.

Δημοσ.

Μα τω θεώ, θα με κάνετε να ψάξω MacBook 12άρι να δω για ποιο λόγο βρίζει ο μισός πλανήτης το πληκτρολόγιό του! Πόσο χάλια παίζει να κατάφεραν να το έκαναν στην προσπάθειά τους να το βελτιώσουν;

Δε το αμφισβητώ (για να το λένε ΟΛΟΙ κάποιο δίκιο θα 'χουν) αλλά δε το 'χω δοκιμάσει κι έχω την περιέργεια.

:mellow:

Δημοσ.

haHa : Το δοκίμασα σήμερα σε ένα public αλλά με την ασφάλεια πάνω οπότε δεν κάθονταν καλά.

Δεν μου έδωσε 100% σαφήνεια όμως στην πληκτρολόγηση.

Μερικές φορές το έχανε δηλαδή.

Μα τω θεώ, θα με κάνετε να ψάξω MacBook 12άρι να δω για ποιο λόγο βρίζει ο μισός πλανήτης το πληκτρολόγιό του! Πόσο χάλια παίζει να κατάφεραν να το έκαναν στην προσπάθειά τους να το βελτιώσουν;

Δε το αμφισβητώ (για να το λένε ΟΛΟΙ κάποιο δίκιο θα 'χουν) αλλά δε το 'χω δοκιμάσει κι έχω την περιέργεια.

Είναι απλά απαράδεκτο.

Δημοσ.

Μου αρέσει πολύ ένα πληκτρολόγιο της Logitech που έχει σχέση με τον ήλιο νομίζω(φορτίζει νομίζω έχει φωτοβολταϊκό) δεν ξέρω μοντέλο αλλά πάντα το ήθελα..

(Ίσως να το ανέφερε κανείς πιο πριν αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω 3 σελ)

Δημοσ.

Για να δούμε.

Μετά το τρελό κράξιμο είδα ότι βγάλανε butterfly mechanism v2 που λέει ότι δίνει την αίσθηση του traveling.

Βέβαια στην εικόνα φαίνονται πάλι πολύ μικρές οι διαδρομές.

Για να δούμε.

Δημοσ.

Μου αρέσει πολύ ένα πληκτρολόγιο της Logitech που έχει σχέση με τον ήλιο νομίζω(φορτίζει νομίζω έχει φωτοβολταϊκό) δεν ξέρω μοντέλο αλλά πάντα το ήθελα..

(Ίσως να το ανέφερε κανείς πιο πριν αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω 3 σελ)

Εδω εισαι:

WIRELESS SOLAR KEYBOARD K750

k750-for-mac-gallery.png

H7332_AV1?wid=572&hei=572&fmt=jpeg&qlt=9

Τα παραπανω ερχονται και με εξαιρετικη εγγυηση 3 ετων απο την logitech, πχ ακομα και αν σου ξεφτισει(αισθητικο προβλημα, οχι λειτουργικο) λιγο το πληκτρολογιο στα 3 χρονια, στελνεις email και φωτο στη logitech και σου στελνουν καινουριο με κουριερ σπιτι σου.

Γενικοτερα, οποιοδηποτε πληκτρολογιο δουλευει, δεν χρειαζεται να ειναι συγκεκριμενα για mac.

Δημοσ.

Εγώ που το εχω δοκιμάσει (και εχω Pro 13") ανήκω στον υπόλοιπο μισό πλανήτη που το βρίσκει μια χαρά (και δεν κάνω χρήση browsing αλλα βαριά χρήση!). Δεν το λένε ΟΛΟΙ, ο HaHa το λέει, οπότε καλυτερα πήγαινε σε μαγαζί και δοκίμασε το.

Δημοσ.

Εγώ που το εχω δοκιμάσει (και εχω Pro 13") ανήκω στον υπόλοιπο μισό πλανήτη που το βρίσκει μια χαρά (και δεν κάνω χρήση browsing αλλα βαριά χρήση!). Δεν το λένε ΟΛΟΙ, ο HaHa το λέει, οπότε καλυτερα πήγαινε σε μαγαζί και δοκίμασε το.

Οπως λες, ο μισος πλανητης δεν το θεωρει καλο και εκει ειναι η αποτυχια: εκαναν ενα πληκτρολογιο που σχεδον ολοι προτιμουσαν(του παλιου macbook pro) να μην βολευει τον μισο κοσμο.

Είναι απλά απαράδεκτο.

Ενδεικτικα, ακομα και τα περισσοτερα review(αρκετα απο site προσκειμενα στην apple) αναφερουν τα θεματα του πληκτρολογιου:

http://www.theverge.com/2016/5/5/11592886/apple-macbook-review-2016-rose-gold

To be sure, there are hardware sacrifices made here, one being the keyboard. It does have a full-sized keyboard, with slightly larger keys than the ones on other MacBooks. But there’s less depth and peripheral space. The keys are shallow

...

BAD STUFF

Shallow, edge-to-edge keyboard

http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/laptops-portable-pcs/laptops-and-netbooks/macbook-1287806/review

And if you didn't get on with its super-shallow keyboard, your fingers will remain as unconvinced as they were before - especially during long typing sessions.

AGAINST
Controversial keyboard

http://www.macworld.com/article/3060249/macs/macbook-2016-review-ultraportable-laptop-satisfies-with-speed-gains.html

Cons

Reduced key travel on keyboard makes the keys uncomfortable to press

http://www.macworld.com/article/2908115/review-the-new-12-inch-macbook-is-a-laptop-without-an-ecosystem.html

One of the biggest compromises Apple made in designing the MacBook to be as thin and light as possible was to create a new, thinner keyboard. In order to make the keyboard thinner, Apple reduced the amount of key travel—the amount of distance that the keys move when you press them.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2480491,00.asp

Also unchanged are the butterfly-switch keyboard and Force Touch trackpad. Both are less comfortable than traditional laptop keyboard

The shallow, but clicky keyboard is tolerable for extended typing sessions, but traditional keyboards are more forgiving on your fingertips.

https://www.cnet.com/products/apple-macbook-review/

THE BAD

The shallow keyboard isn't ideal for long-form typing.

http://arstechnica.com/apple/2016/04/review-the-2016-retina-macbook-is-a-faster-version-of-the-same-machine/

While I definitely prefer the feel of Apple’s MacBook Air and Pro keyboards, the firmness of the keys makes the MacBook’s keyboard tolerable.

http://www.macworld.co.uk/review/mac-laptops/apple-macbook-12-inch-2016-review-3639536/

We generally mishit or entirely missed keys more often than on larger or deeper-travelled keyboards, but the most common error concerned the lefthand Shift key. We continuously missed this key and hit the key to its right instead. Indeed, all the keys down the lefthand edge are a little hit and miss.

The issue appears related to the low-slung key profile. The keys sit very flat in their bay; whereas the keys on the MacBook Pro are about a millimetre proud of the baseline, these are half that. 

Nevertheless, typing never reached quite the same level of speed, accuracy and all-round confidence we have with other Apple laptop keyboards. It's a bit of a 'looking down' keyboard, unfortunately.
  • Like 1
Δημοσ.

Άλλα τόσα μπορώ να βρω να βρω παραθέσω και εγώ που να λένε το αντίθετο. Δε θα το κάνω γιατι απλά δεν αποδεικνύουν κάτι. Είναι θέμα προτίμησης, τι αρέσει στον καθένα, δέξου το ή απλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Γενικά, επειδή σε παρακολουθώ, κολλάς κατα καιρούς. Παλιότερα με την εμμονή σου για το MacBook Pro και την κάκιστη χαμηλής ανάλυσης οθόνη του (δανείζομαι τις εκφράσεις σου) ή με την επιμονή σου οτι στα Apple προϊόντα δεν καλύπτεται το 2ο έτος εγγύησης στην Ευρώπη (οταν και εγώ ο ίδιος και άλλοι σου αναφέραμε πραγματικά παραδείγματα που ίσχυσε το 2ο έτος).

Δημοσ.

Και στην τελική βρε φίλτατοι, τί σημασία έχει αν όλος ο πλανήτης συμφωνεί πως το πληκτρολόγιο στο macbook 12 είναι κάκιστο? Αν εμένα μου αρέσει (που μου άρεσε δηλαδή όσο το δούλεψα), τί με νοιάζει τί λέει ο κόσμος ή αν το μεγαλύτερο ποσοστό συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μου???? Έχουμε φτάσει σε σημείο μέχρι και τα υποκειμενικά θέματα να τα μετατρέπουμε σε αντικειμενικά.   

Δημοσ.

Άλλα τόσα μπορώ να βρω να βρω παραθέσω και εγώ που να λένε το αντίθετο. Δε θα το κάνω γιατι απλά δεν αποδεικνύουν κάτι. Είναι θέμα προτίμησης, τι αρέσει στον καθένα, δέξου το ή απλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Μα παραθετοντας το αντιθετο επιβεβαιωνεις αυτο που λεω:

οτι το καινουριο πληκτρολογιο δεν ειναι οπως το παλιο και πολλους δεν τους βολευει.

Και πρεπει να μην κολλας και να δεχθεις οτι πολλους δεν τους βολευει.

Γενικά, επειδή σε παρακολουθώ, κολλάς κατα καιρούς. Παλιότερα με την εμμονή σου για το MacBook Pro και την κάκιστη χαμηλής ανάλυσης οθόνη του (δανείζομαι τις εκφράσεις σου) ή με την επιμονή σου οτι στα Apple προϊόντα δεν καλύπτεται το 2ο έτος εγγύησης στην Ευρώπη (οταν και εγώ ο ίδιος και άλλοι σου αναφέραμε πραγματικά παραδείγματα που ίσχυσε το 2ο έτος).

Βλεπω εχεις εμμονες διαφορες(κ βλεπω μαλιστα οτι συχνα αναφερεσαι σε εμενα), να το κοιταξεις.

------------------------------------------

Και στην τελική βρε φίλτατοι, τί σημασία έχει αν όλος ο πλανήτης συμφωνεί πως το πληκτρολόγιο στο macbook 12 είναι κάκιστο? Αν εμένα μου αρέσει (που μου άρεσε δηλαδή όσο το δούλεψα), τί με νοιάζει τί λέει ο κόσμος ή αν το μεγαλύτερο ποσοστό συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μου???? Έχουμε φτάσει σε σημείο μέχρι και τα υποκειμενικά θέματα να τα μετατρέπουμε σε αντικειμενικά.   

Ακριβως!

Το μονο σιγουρο ειναι οτι το νεο πληκτρολογιο για αρκετους δεν ειναι σαν το παλιο, ασχετα αν το αρνουνται μερικοι.

Σε καποιον μπορει να μην του αρεσε, σε αλλον μπορει να του αρεσει, αλλα το σημαντικο ειναι να το δοκιμασει καποιος απο κοντα:

Βασικο μειονεκτημα του macbook 12" ειναι το πληκτρολογιο του. 

...

δεν εχει καμμια σχεση με το πληκτρολογιο του air ή του macbook pro retina.

Πηγαινε απο κοντα να το δεις και να το δουλεψεις για να δεις αν σε βολευει το πληκτρολογιο.

Απο την στιγμη που σε βολευει το πληκτρολογιο, πηγαινε σε macbook. (και φυσικα δεν σε απασχολουν οι περιορισμοι με τις θυρες)

Το εχεις δουλεψει το πληκτρολογιο; Αν ναι και δεν σε ενοχλει, τοτε περιμενε την ανανεωση του macbook 12" και αγορασε το.

Αν δεν το εχεις δουλεψει, πηγαινε σε ενα μαγαζι και δουλεψε το για λιγο.

---------------

Το θετικο ειναι οτι και η ιδια η apple αναγνωρισε ουσιαστικα οτι δεν βολευε αρκετους χρηστες και εβγαλε βελτιωμενη εκδοση v2 οπως λεει και ο skiabox:

Για να δούμε.

Μετά το τρελό κράξιμο είδα ότι βγάλανε butterfly mechanism v2 που λέει ότι δίνει την αίσθηση του traveling.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε Fuzzy έχω και τα 2.

Και το macbook pro 13" (2015) και το macbook 12"(2015). Tα πληκτρολόγια τους δεν είναι ίδια. Την καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά. Τα πλήκτρα του Pro έχουν μεγαλύτερη διαδρομή από του macbook 12".  Δεν απευθύνονται άλλωστε στον ίδιο κόσμο. Το macbook 12" είναι το λεπτότερο και μικρότερο λάπτοπ που τρέχει MAC Os. Δεν είναι για πολύ πληκτρολόγηση, δηλαδή ιδανικό για συγγραφέα ή συντάκτη. Όχι φυσικά πως δεν μπορεί κάποιος συγγραφέας να κάνει μια χαρά την δουλιά του με αυτό απλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο να το συνηθίσει (εμένα μου πήρε γύρω στις 4 μέρες χωρίς να έχω πολύ χρόνο για να ασχοληθώ μαζί του). Η φορητότητά του είναι κορυφαία, είναι παντελώς αθόρυβο μιας και δεν έχει ανεμιστήρες, καταπληκτική retina οθόνη σαν του pro αλλά όχι τόσο καλή κάμερα.

Αν από PC πας σε macbook pro δεν βρίσκεις διαφορά στο πληκτρολόγιο. Αν πας όμως σε macbook 12" την καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που θα χρειαστεί να πληκτρολογήσεις κάτι (το Apple ID σου).  

Το πληκτρολόγιο που έχεις στο macbook pro σου είναι από τα πιο βολικά του κόσμου και δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανένας αυτό.  

• Like 1
Δημοσ.

Δε διαφωνώ σε τιποτα απο αυτα που λες. Δεν είπα οτι ειναι τα ίδια, είπα οτι το πληκτρολόγιο του MacBook εμένα προσωπικά μου αρέσει και φανταζομαι και σε πολύ ακόμα κόσμο. Η κουβέντα ξεκίνησε με την καινούρια εμμονή του HaHa να αναφέρει το πληκτρολόγιο ως "κάκιστο" παραθέτοντας σεντόνια απο copy-paste ως συνηθίζει να κανει (μέχρι πρόσφατα ήταν η οθόνη του MB Pro, η εγγύηση της Apple και τα drivers του MacOS, ψάξε λιγο τα post του και θα καταλάβεις) και επάνω σε αυτό εξέφρασα τη διαφωνία μου .

Δημοσ.

Έχω ένα Logitech Illuminated, σχεδόν 4 χρόνια τώρα. Έμαθα coding πάνω σε συτό, έχω γράψει όλα μου τα μηνύματα στο φόρουμ με αυτό, άρθρα, emails, κάθε μήνυμα στο facebook, τα πάντα. Έχω επίσης ένα Lenovo Yoga 700, το οποίο έχει 1.2 mm travel, το οποίο είναι σαφώς λιγότερο από το Logitech, και το νιώθω. Δεν με ενοχλεί, αλλά είμαι πολύ πιο happy με το Logitech μου στο pc. Όταν πήγα να γράψω στο MacBook, νόμιζα ότι απλά ήταν σταθερά τα πλήκτρα και είχαν και αυτά haptic engine, και δεν κάνω πλάκα. Το πληκρολόγιο είναι απλά απαράδεκτο, είναι πολύ κακό που για να μειώσουν το πάχος στα καινούρια macbooks, έβαλαν την ίδια βλακεία σε αυτά, έστω και λίγο βελτιωμένη. Ναι, κινούνται, αλλά κινούνται περίπου .5 mm, δηλαδή σε  σημείο που δεν ξέρεις αν πατήθηκαν. Δεν θα έγραφα ούτε 100 γραμμές κώδικα σε τέτοιο πληκρολόγιο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...