haHa Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 To k800 εχει χαμηλη αυτονομια λογω φωτιζομενων πληκτρων. Αν δεν είναι συχνα ανοιχτος ο φωτισμος τους, εχει πολυ μεγαλύτερη αυτονομια. Τελος, βγαινει κ σε ενσυρματη έκδοση. Αν δεν σε νοιαζει το backlight, νομίζω προτιμοτερο είναι το k780 για να το συνδεσεις μελλοντικα κ με καποιο tablet. (tablet Ubuntu ουτε για ανέκδοτο, κοιτα σε windows που υπάρχει κ ποικιλία μοντελων)
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μπορείς να πάρεις το k800 και να το έχεις μόνιμα συνδεδεμένο. Ένα καλώδιο είναι, Κλάιν.
Haldol Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Αν δεν σε νοιαζει το backlight, νομίζω προτιμοτερο είναι το k780 για να το συνδεσεις μελλοντικα κ με καποιο tablet. (tablet Ubuntu ουτε για ανέκδοτο, κοιτα σε windows που υπάρχει κ ποικιλία μοντελων) Σε αυτό θα καταλήξω μάλλον, δείχνει πιο εξυπηρετικό απ' όλα για μένα. Thanks (Τα Windows σε tablet κοστίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι, το Ubuntu σκεφτόμουν μην το δοκίμαζα γιατί έχει ~270€. Αλλά το κόβω να μην παίρνω τίποτα στο τέλος.) Μπορείς να πάρεις το k800 και να το έχεις μόνιμα συνδεδεμένο. Ένα καλώδιο είναι, Κλάιν. Γιατί παιδί μου να πάρω ένα ακριβό ασύρματο πληκτρολόγιο για να το μετρατρέψω σε ενσύρματο; Με τα μισά λεφτά παίρνω κατευθείαν ενσύρματο. Ή με λίγα παραπάνω, ασύρματο με καλή αυτονομία.
haHa Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2016 (Τα Windows σε tablet κοστίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι, το Ubuntu σκεφτόμουν μην το δοκίμαζα γιατί έχει ~270€. Αλλά το κόβω να μην παίρνω τίποτα στο τέλος.) To αντιθετο, μπορεις να βρεις windows tablet 10" απο Κινα στα 120€ και επωνυμα(οχι μαρκα οτι να ναι οπως αυτο το Ubuntu) απο ~200€ . Πχ εδω ενα επωνυμο asus (με full hp ips οθονη, πληκτρολογιο bt στην τιμη , 64gb μνημη και office 365 πιθανως για ενα χρονο): http://www.insomnia.gr/topic/618927-tablet-2in1-asus-%CF%84100chi-101-fhdz37752gb-ram64gb-198%CE%B5-amazon-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83/ https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00UAT7GIU
Haldol Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Ουπς. Εγώ είχα στο μυαλό τα Surface μόνο όταν έγραφα, που κοστίζουν νεφρό.
haHa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Ουπς. Εγώ είχα στο μυαλό τα Surface μόνο όταν έγραφα, που κοστίζουν νεφρό. Μην συγκρινουμε surface με το σαπακι που τρεχει ubuntu. Αν απλως θελεις ενα tablet με ελαφρυ OS(αλλα οχι mobile OS ωστε να κανεις και μερικα πραγματα παραπανω) και οχι ενα ικανοτατο laptop replacement, τοτε δεν χρειαζεται να κοιτας αποκλειστικα σε surface. Κοιτα σε φθηνα windows tablet, ειναι εξαιρετικα για τα χρηματα τους.
Haldol Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Logitech K780 λοιπόν. Το παρήγγειλα την Παρασκευή από Amazon μιας και από την ίδια τη Logitech που προσπάθησα δεν έστελναν Ελλάδα. Έφτασε πριν λίγο. Δε μπορώ να κάνω review (μόνο μισή ώρα το δουλεύω, ακόμα δεν έχω συνηθίσει την θέση των πλήκτρων) -- απλά αναφέρω κάποια πράγματα. Δεν μου άρεσε το ότι οι χαρακτήρες είναι με "αυτοκόλλητο" πάνω στα πλήκτρα, όπως στα πληκτρολόγια των 5-10 ευρώ. Δεν είναι χαραγμένοι ή -έστω- βαμμένοι όπως θα περίμενα από πληκτρολόγιο των 70+ λιρών. Επίσης δεν μου άρεσε ότι το πάτημα αφήνει μία αρκετά "ψεύτικη" αίσθηση, αν και αυτό είναι αρκετά υποκειμενικό, οπότε κακώς το αναφέρω, anyway. Παρ' όλα αυτά έχουν μαλακό πάτημα (ελάχιστα πιο σκληρό από το προηγούμενό μου - δεν ενοχλούμαι), μικρή διαδρομή και είναι αθόρυβο, όπως ακριβώς το ήθελα. Δυσκολεύτηκα λίγο στο pairing με BT, ο iMac δεν έλεγε να βρει το πληκτρολόγιο με τίποτα. Τελικά τα παράτησα και το συνέδεσα με τον Unifying δέκτη (2,4GHz) πάνω στον οποίο έριξα και το ποντίκι (Anywhere MX). Σύνολο 2 συσκευές σε 1 δέκτη και 1 USB. Επεκτάσιμο μέχρι 6 (!) συσκευές. Κάθε εμπόδιο για καλό δε λένε; Με το iPhone πάντως που το συνέδεσα "for fun" (με ΒΤ) συνδέθηκε άμεσα και χωρίς παιχνίδια. Εάν είχα και tablet σίγουρα θα αγαπούσα αυτό το φίτσουρ, μαζί με τη βάση στήριξης που ενσωματώνει. Μου αρέσει η στιβαρότητά του (λόγω βάρους). Όχι ότι το αλουμινένιο ενσύρματο της Apple έκανε βόλτες στο γραφείο, αλλά αυτά τα ~300 γραμμάρια παραπάνω βάρους σε κάνουν να νιώθεις πιο σίγουρος. Εάν το χτυπήσεις καταλάθως με το χέρι ή το ποντίκι δε κουνιέται ούτε χιλιοστό. Επίσης -τελικά- είναι πιο όμορφο από τις φωτογραφίες. Τα πλαστικά του έχουν ωραία υφή, στις φωτογραφίες ψαίνεται πιο "ψευτούρα". Αντοχή στο χρόνο ή διάρκεια μπαταρίας προφανώς δε μπορώ να ξέρω με λίγα λεπτά χρήσης. Εάν υπάρξει απρόοπτο θα επανέλθω πάντως.
haHa Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Logitech K780 λοιπόν. Το παρήγγειλα την Παρασκευή από Amazon μιας και από την ίδια τη Logitech που προσπάθησα δεν έστελναν Ελλάδα. Έφτασε πριν λίγο. Δε μπορώ να κάνω review (μόνο μισή ώρα το δουλεύω, ακόμα δεν έχω συνηθίσει την θέση των πλήκτρων) -- απλά αναφέρω κάποια πράγματα. Δεν μου άρεσε το ότι οι χαρακτήρες είναι με "αυτοκόλλητο" πάνω στα πλήκτρα, όπως στα πληκτρολόγια των 5-10 ευρώ. Δεν είναι χαραγμένοι ή -έστω- βαμμένοι όπως θα περίμενα από πληκτρολόγιο των 70+ λιρών. Ποιο layout πηρες; UK? Ανεβασε αν μπορεις μια φωτο.
Haldol Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Ναι, με UK layout το πήρα. Στο alt-gr / command φαίνεται καθαρά ότι είναι αυτοκολλητάκι. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι ανθεκτικό και να μην ψάχνω τι είναι τι μετά από λίγους μήνες.
haHa Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Στο alt-gr / command φαίνεται καθαρά ότι είναι αυτοκολλητάκι. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι ανθεκτικό και να μην ψάχνω τι είναι τι μετά από λίγους μήνες. Aν ξεφτυσουν μεσα στην εγγυηση, ανοιγεις case στην logitech και σου στελνει καινουριο με κουριερ στο σπιτι σου. Ακομα και για αισθητικης φυσεως θεματα , η logitech αλλαζει τα προιοντα.
Haldol Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Οκέι, θα το 'χω υπόψιν, thanks. Ελπίζω να μη χρειαστεί. Πάντως δε περίμενα τέτοια φτηνάτζα από Logitech των 77,49£. Δεν επηρεάζει στη χρήση πουθενά, αλλά σκέφτομαι τόσα το χρεώνετε, γιατί κάνετε γυφτιές;
Atsumbalos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Τίποτα καλύτερο από το παλιό, καλό Apple MB110. Θα με θυμηθείς...6 χρόνια τώρα δουλεύει τέλεια. Δες εδώ ενδεικτικά: http://www.skroutz.gr/s/66114/Apple-Wired-Keyboard-MB110.html?keyphrase=apple+wired+keyboard Ναι, με UK layout το πήρα. Στο alt-gr / command φαίνεται καθαρά ότι είναι αυτοκολλητάκι. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι ανθεκτικό και να μην ψάχνω τι είναι τι μετά από λίγους μήνες. thumb_IMG_1751_1024.jpg Δες με προσοχή και τα υπόλοιπα πλήκτρα... πάλι αυτοκολλητάκια είναι. Εδώ σε Lenovo laptop των 1500+ το συναντάς...(το βλέπω στο Τ450). Μην ανησυχείς... 1
Haldol Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Αυτό που linkαρες χρησιμοποιούσα από το 2007 (!) πριν καν αγοράσω Mac μέχρι... σήμερα το πρωί. Εξαιρετικό πληκτρολόγιο, θα το λέω σε κάθε ευκαιρία! Δυστυχώς σε εμένα δεν έβγαζε εύκολα πάνω από 1,5 χρόνο γι' αυτό και είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Έχω αλλάξει πολλά (πάνω από 5) τέτοια. Τα κακομεταχειρίζομαι μάλλον. Εάν δεν αντέξει και το Logitech λογικά θα ξαναγυρίσω στο αλουμινένιο. Και έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου την ελπίδα ότι κάποτε η Apple θα βγάλει αλουμινένιο ασύρματο πληκτρολόγιο με numpad. Αυτοκολλητάκια είναι σε όλα τα πλήκτρα - δυστυχώς. Απλά έγραψα για το alt-gr επειδή σε εκείνο "βγάζει μάτι" στη φωτό. Δε ξέρω γιατί στο Logitech βάζουν αυτοκόλλητα όταν στο αρκετά φτηνότερο πληκτρολόγιο της Apple (που δεν φημίζεται και ως value εταιρεία) τα γράμματα είναι τυπωμένα πάνω στο πλαστικό. Μου κακοφαίνεται. Αλλά πιθανώς να αντέχει μια χαρά, θα δείξει. 1
skiabox Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά μια ερώτηση σχετική με το thread. Το καινούριο magic keyboard έχει μικρότερες διαδρομές από το προηγούμενο μοντέλο που το θεωρώ κορυφαίο; Δηλαδή είναι τόσο χάλια όσο το macbook 12 με τις απαράδεκτα μικρές διαδρομές; Ευχαριστώ.
haHa Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά μια ερώτηση σχετική με το thread. Το καινούριο magic keyboard έχει μικρότερες διαδρομές από το προηγούμενο μοντέλο που το θεωρώ κορυφαίο; Δηλαδή είναι τόσο χάλια όσο το macbook 12 με τις απαράδεκτα μικρές διαδρομές; Ευχαριστώ. Εχει λιγο μικροτερη διαδρομη, αλλα δεν ειναι σαν το macbook 12. Eπισης δεν εχει το butterfly mechanism του macbook 12, αλλα εχει κανονικο scissor mechanism στα πληκτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα