Haldol Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εν συντομία ψάχνω πληκτρολόγιο με numpad, μαλακό πάτημα στα πλήκτρα, μικρή διαδρομή, αθόρυβο, με χαμηλό προφίλ και όμορφο. Κατά προτίμηση ασύρματο (καλύτερα με απλές ΑΑ μπαταρίες και όχι επαναφορτιζόμενο). Αλλά και ενσύρματο δε μας χαλάει. Εδώ και πολλά χρόνια (πριν καν σκεφτώ να πάρω Mac) αγοράζω το αλουμινένιο ενσύρματο πληκτρολόγιο της Apple, το οποίο αν και ακριβούτσικο (~55€) θεωρώ εξαιρετικό vfm για όσα δίνει. Σε αντίθεση με κάποια άλλα απαράδεκτα προϊόντα της (π.χ. το παλιό Mighty Mouse), το πληκτρολόγιο "τα σπάει". Βασικά δεν έχω βρει καν κάποια άλλη πρόταση που να συνδυάζει τα παραπάνω, πόσο μάλλον και σε χαμηλότερη τιμή... Τα υπόλοιπα της Apple, δηλαδή το παλιό ασύρματο (με τις μπαταρίες) αλλά και το νέο "Magic Keyboard" δεν έχουν numpad, που το χρησιμοποιώ συχνά. Το καινούριο δε, είναι γελοιωδώς ακριβό για όσα προσφέρει. Όχι ότι δε θα το έπαιρνα αν έβγαινε έκδοση με numpad... κι ας έχανα το USB hub του ενσύρματου, που είναι άπειρα βολικό. Χαλάλι ελέω BT. Τι θα παίρνατε λοιπόν; Το budget δεν είναι πρόβλημα, ας ανεβούμε και παραπάνω από αυτά του ενσύρματου αν βρεθεί κάτι καλό (που να μην το αλλάζω κάθε ~1,5 χρόνο) αλλά σε λογικά πλαίσια (μη δω π.χ. κάνα στα 200+ ευρώ). Και μία ερώτηση της τελευταίας στιγμής: ψάχνω αναγκαστικά "πληκτρολόγιο για Mac"; Ή δουλεύει οποιοδήποτε, έστω και με ρυθμίσεις για το command, τα media keys, κλπ; Μετά από 300+ προϊόντα που χάζεψα στο Skroutz, δε μ' έχει κερδίσει κάτι, είμαι στο τσακ να καταχωρήσω παραγγελία για το κλασικό που παίρνω. Ή να περιμένω μήπως στο επόμενο event (που ακούγεται για Οκτώβρη) αποφασίσουν να ξαναβγάλουν πληκτρολόγιο με numpad μετά από 10+ χρόνια, μιας και θα είναι αφιερωμένο στους Mac; Ζητάω πολλά ε;
haHa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Κοιτα για καποιο απο αυτα: K780 Multi-Device Wireless Keyboard Wireless Illuminated Keyboard K800 WIRELESS SOLAR KEYBOARD K750 Τα παραπανω ερχονται και με εξαιρετικη εγγυηση 3 ετων απο την logitech, πχ ακομα και αν σου ξεφτισει(αισθητικο προβλημα, οχι λειτουργικο) λιγο το πληκτρολογιο στα 3 χρονια, στελνεις email και φωτο στη logitech και σου στελνουν καινουριο με κουριερ σπιτι σου. Γενικοτερα, οποιοδηποτε πληκτρολογιο δουλευει, δεν χρειαζεται να ειναι συγκεκριμενα για mac. 2
Dinos_12345 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 ^Αυτό μπορώ να το κάνω για το Logitech illuminated που έχω; Έχει φύγει το λογότυπο και μου κάνει και κάποια τριξίματα σε σημεία.
Runner25 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Συμφωνώ με τον από πάνω έχω πάρει για το μακ μίνι μου το κ380 και είναι εξαιρετικό
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Συμφωνώ με τον από πάνω έχω πάρει για το μακ μίνι μου το κ380 και είναι εξαιρετικό Αυτά τα πληκτρολόγια είναι απίστευτα, αλλά μου τη δίνει που δεν είναι με backlight. Μία έκδοση να βγάλουν για αυτούς που το θέλουν.
haHa Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 ^Αυτό μπορώ να το κάνω για το Logitech illuminated που έχω; Έχει φύγει το λογότυπο και μου κάνει και κάποια τριξίματα σε σημεία. Λογικα ναι, επικοινωνησε με το support της logitech, θα προτεινα καλυτερα με το αγγλικο support και οχι το ελληνικο.
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Άκυρο τελικά έχει περάσει 3ετία. Το είχα αγοράσει τον Ιούνιο του 13.
Runner25 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτά τα πληκτρολόγια είναι απίστευτα, αλλά μου τη δίνει που δεν είναι με backlight. Μία έκδοση να βγάλουν για αυτούς που το θέλουν. ναι ξερω αλλα εμενα με διευκολυνει που συνδεεται με 3 συσκευες οποτε στο γραφειο μου το εχω συνδεσει με το μινι και με τον υπολογιστη και εναλασομαι με το πατημα ενος κουμπιου επισης το χω συνδεσει και στο ταμπλετ και εχει και φανταστικη διαχειρηση μπαταριας
Haldol Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Το Κ800 δε μ' αρέσει καθόλου. Στο Κ750 με χαλάει το πανελάκι, αλλιώς θα ήταν σοβαρός υποψήφιος, μιας και είναι στο ίδιο σχέδιο με το "αυθεντικό " του υπολογιστή. Στο Κ780 με χαλάει... η "σχισμή" που έχει πίσω για να στηρίζεις τις συσκευές. Εάν ήταν μόνο το μαύρο κομμάτι θα ήταν υπέροχο. Παρ' όλα αυτά δε το αποκλείω καθόλου, μάλλον μόνο αυτό θα κοίταζα από τα τρία. Θα ψάξω μήπως το βρω σε κάποιο κατάστημα να δω τι αίσθηση αφήνει στο γράψιμο, αλλά φοβάμαι ότι θα μείνω στο ψάξιμο. Στο Skroutz δε το βλέπω καν :/
smask Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Στην ελληνικη αγορα δεν βλεπω να υπαρχει τιποτα , απο που κανουμε παραγγελια ?
haHa Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Το Κ800 δε μ' αρέσει καθόλου. Στο Κ750 με χαλάει το πανελάκι, αλλιώς θα ήταν σοβαρός υποψήφιος, μιας και είναι στο ίδιο σχέδιο με το "αυθεντικό " του υπολογιστή. Στο Κ780 με χαλάει... η "σχισμή" που έχει πίσω για να στηρίζεις τις συσκευές. Εάν ήταν μόνο το μαύρο κομμάτι θα ήταν υπέροχο. Παρ' όλα αυτά δε το αποκλείω καθόλου, μάλλον μόνο αυτό θα κοίταζα από τα τρία. Θα ψάξω μήπως το βρω σε κάποιο κατάστημα να δω τι αίσθηση αφήνει στο γράψιμο, αλλά φοβάμαι ότι θα μείνω στο ψάξιμο. Στο Skroutz δε το βλέπω καν :/ To K800 απο κοντα ειναι αρκετα ωραιο, λογω και του φωτισμου του. Στην ελληνικη αγορα δεν βλεπω να υπαρχει τιποτα , απο που κανουμε παραγγελια ? Mπορειτε απο το site της logitech νομιζω: http://www.logitech.com/en-gb/product/k780-multi-device-wireless-keyboard?crid=27 Τα μεταφορικα ειναι δωρεαν σε παραγγελιες πανω απο £39 . 1
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Πολύ δύσκολος είσαι αδερφέ μου. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που χρησιμοποιούν numpad, δεν το έχω χρειαστεί ποτέ 1
Haldol Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Το Κ800 αναφέρει αυτονομία "έως 10 ημέρες" στο site της Logitech, ενώ θέλει 3-6 ώρες για να φορτίσει. Είναι το πιο ακριβό από τα τρία και ταυτόχρονα αυτό με τη χειρότερη αυτονομία με πολύ μεγάλη διαφορά, χωρίς να έχει κάποιο "ειδικό" χαρακτηριστικό για να δικαιολογήσει την τιμή του. Οπότε από εμένα "τρώει Χ" το συγκεκριμένο, καθώς δε με απασχολεί και το backlight. Το Κ780 δείχνει πιο ενδιαφέρον, με τεράστια αυτονομία 2 ... ετών, απλές ΑΑΑ μπαταρίες (που τις αλλάζεις σε 1 λεπτό) και τη δυνατότητα να συνδεθεί σε έως 3 συσκευές. Το τελευταίο αν και δε το χρειάζομαι άμεσα ίσως να φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή στο μέλλον αν αποφασίσω να πάρω κάνα tablet με Ubuntu (ή πιο δύσκολα, iPad). Το μόνο μειονέκτημα (έναντι των άλλων) είναι η εγγύηση 2 ετών (τα υπόλοιπα έχουν 3). Τέλος, το Κ750 έχει πολύ καλή αυτονομία (3+ μήνες) αλλά όπως είπα με ενοχλεί εμφανισιακά το πάνελ. Αν δε το είχε αυτό δε θα το συζητούσα, θα το έπαιρνα αμέσως, καθώς έχει και το κλασικό layout ενός Mac πληκτρολογίου. (Το Κ780 έχει "διπλό" layout, για Mac + Win). Στα λεφτά τα δύο αυτά (Κ750, Κ780) είναι ίδια, με 70£ και 75£. Καμία διαφορά. Μόνο το Κ800 είναι στις 90£, ενώ όπως είπαμε τρώχει και Χ λόγω της μικρής αυτονομίας. Να ρίξω κέρμα; Πολύ δύσκολος είσαι αδερφέ μου. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που χρησιμοποιούν numpad, δεν το έχω χρειαστεί ποτέ Μία φορά data entry να κάνεις χωρίς numpad, θα βλαστημίσεις. Κατά τ' άλλα, προφανώς δεν είναι απαραίτητο για το καθετί, αλλά είναι πιο βολικό από την οριζόντια διάταξη σχεδόν πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα