Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

αγόρασα πριν λίγο καιρο τη GeForce GTX 1070 FTW της EVGA. Την αγόρασα από το κατάστημά της γιατί έβγαινε πιο οικονομικό ακόμα και με μεταφορικά. Η κάρτα είχε πρόβλημα και τώρα πρέπει να την ξαναστείλω στη Γερμανία για αντικατάσταση.

Η UPS που προτείνουν και χρησιμοποιούν από την EVGA δεν εξυπηρετεί στην περιοχή μου και είναι και πανάκριβη. Αυτό που λένε από την EVGA είναι ότι καλό είναι να έχω tracking, επιβεβαίωση παράδοσης και ασφάλιση σε περίπτωση που γίνει ζημιά ή χαθεί το δέμα.

Πήγα λοιπόν σήμερα να ρωτήσω για την αποστολή.

Η ACS μου είπε για 100+€ οπότε δεν υπάρχει περίπτωση.

Στα ΕΛΤΑ μου είπαν ότι μπορεί να σταλεί σαν επιστολή επειδή το βάρος είναι κάτω από δύο κιλά. Μπορώ να το στείλω και σαν δέμα αλλα είναι πιο ακριβό. Ρώτησα και για ασφάλιση μου λέει δεν υπάρχει. Είπα στην υπάλληλο ότι στους Link.png Site: τιμοκαταλόγους των ΕΛΤΑ λέει και για δηλωμένη αξία και ασφάλιση τόσο στα δέματα όσο και στις επιστολές. Όσον αφορά τα δέματα καλύπτει αυτόματα λέει έως 450 DTS το οποίο δεν ξέρω τι είναι και ούτε η υπάλληλος ήξερε τίποτα, ρώτησε κι έναν άλλο υπάλληλο και μου είπαν με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ασφάλιση.

Πήγα μετά στη γενική ταχυδρομική http://www.taxydromiki.com/zone-1.

Η τιμή για αυτό το μέγεθος μου είπαν είναι 27€. Πιο ακριβό από επιστολή με ΕΛΤΑ αλλα πιο φθηνό από δέμα. Κι εδώ μου είπαν ότι δε δέχεται ασφάλιση ενώ λέει ξεκάθαρα αυτόματα έως 400€. Με τα πολλά την έπεισα και πήρε τηλέφωνο μία υπεύθυνη που το επιβεβαίωσε ότι όντως είναι για μέχρι 400€ ασφαλισμένο, όμως αν είναι αναγραφόμενη η αξία πάνω στο κουτί μπορεί ο παραλήπτης να χρεωθεί. Δεν το ήξερε με βεβαιότητα. Επίσης μου είπε ότι ούτως ή άλλως το τμήμα εξωτερικού θα ανοίξει το κουτί για να ελέγξει το περιεχόμενο πριν το στείλει Γερμανία. Εν τω μεταξύ η EVGA μου έστειλε ένα pdf μια σελίδα με οδηγίες πως να πακετάρω την κάρτα επειδή το αρχικό κουτί δεν το χρειάζονται και καθόμουνα πόση ώρα να την πακετάρω. Και μου λέει η κοπελιά ότι ούτως ή άλλως θα το ανοίξουν για έλεγχο και θα το ξαναπακετάρουν όπως νομίζουν.

Συνολικά. περισσότερο με μπέρδεψαν σήμερα παρά με βοήθησαν.

Έδωσα σχεδόν 500€ για την κάρτα και δε θέλω να  πάει χαμένη έτσι. Ειδικά όσον αφορά την ασφάλιση μου έδωσαν την εντύπωση ότι επίτηδες δεν τους το λένε οι υπεύθυνοι για να γλιτώσουν την ενδεχόμενη φασαρία.

Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει στείλει κάποιος με ελληνική μεταφορική κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό. Μπορείτε να μου πείτε με ποια εταιρία το στείλατε, κόστος, ασφάλεια κλπ;

Σορρυ για το σεντόνι. Έχω χαωθεί και δεν έχω και καμία εμπειρία με μεταφορικές. Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ σκληρούς δίσκους έχω στείλει μπόλικους εξωτερικό, πάντα με συστημένο ΕΛΤΑ. 

Σαν επιστολή ή σαν δέμα; Για ασφάλιση είχες ψαχτεί καθόλου; Όσο να ΄ναι οι δίσκοι είναι πολυ πιο φθηνοί από μία κάρτα γραφικών και γι' αυτό εγώ καίγομαι.

Βασικά μπορεί κάποιος να μου πει τη διαφορά των ΕΛΤΑ μεταξύ δεμάτων και επιστολών με βάρος <2 kg; Πέρα από τη διαφορά στην τιμή τι άλλο είναι διαφορετικό;

Δημοσ.

Εγώ την έστειλα με Γενική Ταχυδρομική, πλήρωσα 27,90 και απλά περιμένω να την παραλάβουν στην EVGA στην Γερμανία.

Μάλιστα παρόμοια περίπτωση με εμένα δηλαδή. Για ασφάλιση το έψαξες καθόλου?

Σου είπαν εσένα αυτό το πράμα ότι θα ανοίξουν ούτως ή άλλως το κουτί; Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε γιατί το κάνουν ούτε γιατί μου το είπαν. Λες και ήθελε να με αγχώσει ξέρω γω.

Δημοσ.

Όχι, δεν μου είπαν εμένα ότι θα ανοίξουν το κουτί. Μπορεί όντως να το ανοίγουν για έλεγχο για να τσεκάρουν μην έχεις κάνα μηχανισμό βόμβας μέσα. Δεν έχουν γίνει και λίγα στην Ευρώπη τώρα τελευταία..

Δημοσ.

Σαν επιστολή ή σαν δέμα; Για ασφάλιση είχες ψαχτεί καθόλου; Όσο να ΄ναι οι δίσκοι είναι πολυ πιο φθηνοί από μία κάρτα γραφικών και γι' αυτό εγώ καίγομαι.

Βασικά μπορεί κάποιος να μου πει τη διαφορά των ΕΛΤΑ μεταξύ δεμάτων και επιστολών με βάρος <2 kg; Πέρα από τη διαφορά στην τιμή τι άλλο είναι διαφορετικό;

Περίπου 14 ευρώ, κάτω από 2 κιλά.

Κοίτα κάποιοι δίσκοι μου κόστιζαν ποσά αντίστοιχα με ακριβές κάρτες γραφικών, αν δεις ποσο έχουν οι μεγάλοι enterprise θα εκπλαγείς...

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να θεωρείς την όποια ACS πιο ασφαλή επιλογή.

Εγώ την έστειλα με Γενική Ταχυδρομική, πλήρωσα 27,90 και απλά περιμένω να την παραλάβουν στην EVGA στην Γερμανία.

Μήπως το έστειλες και express ? 

Πως δικαιολογούν αυτή την τιμή σε σχέση με ΕΛΤΑ συστημένο ?

Δημοσ.

Περίπου 14 ευρώ, κάτω από 2 κιλά.

Κοίτα κάποιοι δίσκοι μου κόστιζαν ποσά αντίστοιχα με ακριβές κάρτες γραφικών, αν δεις ποσο έχουν οι μεγάλοι enterprise θα εκπλαγείς...

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να θεωρείς την όποια ACS πιο ασφαλή επιλογή.

Σχετικά ασφαλείς είναι όλες απ' όσο ξέρω. Δεν έχω ακούσει για κάποιον που είχε πρόβλημα, όχι ότι έχω ακούσει και πολλές περιπτώσεις βέβαια. Αυτο δε σημαίνει ότι αποκλείεται να γίνει καμια στραβή και να χαθεί ή καταστραφεί το δέμα. Ειδικά όταν μου λέει ότι θα ανοίξουν το δέμα να δουν τι έχει μέσα εγώ όσο να ΄ναι θέλω να είμαι καλυμμένος.

Δημοσ.

Έχω ακούσει περιστατικά που χάνουν δέματα από την ACS(Εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει), αλλά νομίζω πως πάνω-κάτω την ίδια ασφάλεια έχουν αυτές οι εταιρείες. Η μόνη διαφορά είναι ότι η ACS σου κόβει τον πισινό.

Δημοσ.

Εμένα είναι σ' αυτό το στάδιο από την Παρασκευή.

Κατάσταση Αναχώρηση από κέντρο διαμετακόμισης
Τοποθεσία ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία Παρασκευή, 09/09/2016
Ώρα 03:39
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τραγικο να μην εχει φροντησει η ιδια η evga για τετοιες περιπτωσεις και εννοω το ελαχιστο να το εχουμ ψαξει κ να σε ενημερωνουν.

Κανονικά επειδή είμαι εντός 30 ημερών από την αγορά θα το αναλάμβανε η EVGA. Ο τρόπος της EVGA στην Ευρώπη είναι με UPS Pick-Up. Τους έδωσα δηλαδή τη διεύθυνση μου και συνεννοήθηκαν με τη UPS να έρθει να το παραλάβει. Όμως η UPS στην Ελλάδα δεν προσφέρει τέτοια υπηρεσία. Ίσως μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οπότε μου είπαν από την EVGA να το στείλω με όποια ταχυδρομική βρω και θα βάλουν αυτοί τα έξοδα αποστολής, μέχρι 40€. Έχω αγχωθεί να πω την αλήθεια ειδικά για το κομμάτι της ασφάλισης. Αν γινόταν με UPS όλα τα έξοδα και οποιοδήποτε ατύχημα τυχόν συνέβαινε θα ήμουν καλυμμένος λόγω EVGA.

Τελικά το έστειλα κι εγώ με γενική ταχυδρομική. Κόστος 21€ επειδή για κάποιο λόγο μέτρησε μικρότερες διαστάσεις από ότι το πρωί.

Εμένα είναι σ' αυτό το στάδιο από την Παρασκευή.

Κατάσταση Αναχώρηση από κέντρο διαμετακόμισης
Τοποθεσία ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία Παρασκευή, 09/09/2016
Ώρα 03:39

Όταν το έστειλα μου είπαν ότι ο κωδικός που μου έδωσαν ισχύει μέχρι που θα φύγει το δέμα από Αθήνα. Μετά στη Γερμανία θα βγει άλλος κωδικός και να πάρω τηλέφωνο στη γενική ταχυδρομική να μου τον δώσουν. Λογικά το ίδιο ισχύει και για σένα. Πάρ' τους ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις τι παίζει. Παίζει δηλαδή και να έχει παραδωθεί.

Τσέκαρε κι εδώ http://eu.evga.com/Support/openrma.asp αν έχει αλλάξει τίποτα με το RMA σου.

Επεξ/σία από wolf_
Δημοσ.

Τραγικο να μην εχει φροντησει η ιδια η evga για τετοιες περιπτωσεις και εννοω το ελαχιστο να το εχουμ ψαξει κ να σε ενημερωνουν.

Το τραγικο ειναι που υπαρχουν τοσες προβληματικες παρτιδες στην ακριβοτερη υλοποιηση της εταιριας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...