Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση PC (Gaming)

redarmada

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση στο συστημα μου.
Συγκεκριμενα : Αγορα gtx 1080 η 1070 και windows 10 λειτουργικο.

Το συστημα μου ειναι:

-CPU: Intel i7 4700k
-MOBO: Asrock z87 extreme 4
-RAM: Corsair Vengeance 16gb ddr3
-PSU:Corsair hxi 750w
-Gpu: δεν εχω  (είχα sli 770)
-ΨΥΞΗ: Noctua Nh-d14
-Λειτουργικο : windows 7 ultimate 64bit

Οπως γραφω παραπανω oi αλλαγες που θελω να κανω ειναι η προσθηκη gpu (μαλλον 1080)
και η αλλαγη απο windows 7 σε 10.
H χρήση ειναι καθαρα και μονο gaming.

Ερωτησεις:

1.Υπαρχει το ενδεχομενο να εχω bottleneck 4770k με gtx 1080;
2.Προτείνετε να αγορασω 1080 η 1070; (να σημειωσω οτι στο παρελθον ειχα sli 770 οποτε θελω κατι πιο δυνατο σε performance απο τις 770 που ειχα)
3.Αξιζει να αλλαξω το λειτουργικο απο windows 7 σε 10; θα υπαρξει καποια αισθητη διαφορα στο gaming;
4.Tελος η αξιζει να κανω αναβαθμιση; η να αλλαξω γενικα το συστημα μου και να μεταβω σε νεο socket;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερωτησεις:

2.Προτείνετε να αγορασω 1080 η 1070; (να σημειωσω οτι στο παρελθον ειχα sli 770 οποτε θελω κατι πιο δυνατο σε performance απο τις 770 που ειχα)

3.Αξιζει να αλλαξω το λειτουργικο απο windows 7 σε 10; θα υπαρξει καποια αισθητη διαφορα στο gaming;

4.Tελος η αξιζει να κανω αναβαθμιση; η να αλλαξω γενικα το συστημα μου και να μεταβω σε νεο socket;

1) κανενα....

2) τι να σου πω εσυ ξερεις καλυτερα τι λεφτα θες να δωσεις και τι επιδοσεις ειχες με το σλι κλπ...

σιγουρα ομως μια μονη καρτα ειναι καλυτερη σε διαφορα θεματα..και σιγουρα θα παρεις καλυτερες επιδοσεις και μνημη που ειναι βασικο πλεον...

3)εννοειτε οτι θα πας σε 10αρια...καιρος ηταν....τωρα κατα ποσο ειναι αισθητη η διαφορα ειναι μια αλλη ιστορια..αλλα τεσπα..

ειναι σιγουρα καλυτερα...και αξιοποιουν καλυτερα τους πορους γενικοτερα..

4)κανενας λογος να αλλαξεις συστημα ..μια χαρα ειναι δε θα κερδισεις και τπτ ιδιαιτερο...

Το συστημα μου ειναι:

-Gpu: δεν εχω (είχα sli 770)

Οπως γραφω παραπανω oi αλλαγες που θελω να κανω ειναι η προσθηκη gpu (μαλλον 1080)

Ερωτησεις:

Αμα εχεις τα χρηματα για gtx 1080 τοτε go for it ;)

Bottleneck με τον επεξεργαστή αυτό και την GTX 1070/1080 δεν θα υπάρξει.

Τώρα, για GTX 1070 vs GTX 1080...

Η 1080 κοστίζει κάνα 300άρι παραπάνω. Σου δίνει βεβαίως επιπλέον απόδοση σε σχέση με την 1070, αλλά η διαφορά δεν είναι και τρομακτική. Σίγουρα κάπου αλλού μπορεί να πάνε 300 ευρώ, εκτός και αν είσαι σίγουρος ότι θες να τα διαθέσεις για την κάρτα.

Η 1070 σου παρέχει άριστο 1080p και ικανοποιητικό 1440p maxed-out gaming, και σου δίνει αέρα για SLI upgrade στο μέλλον, ή upgrade σε 1080Ti (η οποία μάλλον θα βγει σε κανένα 9μηνο) και θα ποδοπατήσει την 1080.

Δηλαδή είναι θέμα πρακτικότητας και υπομονής.

Η Microsoft θα σακατέψει τα Windows 7 (DirectX 12, Intel 7th gen CPUs, κλπ), και μόνο οι μη απαιτητικοί (ή πιο θαρραλέοι) χρήστες θα παραμείνουν σ' αυτά. Προσωπικά τα είχα από τις πρώτες μέρες της "δωρεάν" αναβάθμισης, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Η βάση του συστήματος σου είναι στιβαρή. Δεν χρειάζεται να κάνεις αντικατάσταση - η αναβάθμιση αρκεί. (άντε και λίγο ξεσκόνισμα αν δεν έχεις κάνει πρόσφατα και θα είσαι άρχοντας)

Η Microsoft θα σακατέψει τα Windows 7 (DirectX 12, Intel 7th gen CPUs, κλπ), και μόνο οι μη απαιτητικοί (ή πιο θαρραλέοι) χρήστες θα παραμείνουν σ' αυτά. Προσωπικά τα είχα από τις πρώτες μέρες της "δωρεάν" αναβάθμισης, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Για το directx 12 μαλλον εχεις δικιο. Απο καθε αλλη αποψη η μονη διαφορα που εχουν τα windows 10 ειναι "ποιο γρηγορο boot, οχι στ'αληθεια αλλα w/e. Χρησιμοποιησα για κανα χρονο και τα πεταξα. Τωρα για διαφορα performance σε παλιους επεξεργαστες δεν ισχυει για ολους. Σε amd και ivy bridge παντως σιγουρα δεν εχει καμια διαφορα το performance.

Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και για την βοηθεια σας!

Οσο για gpu τελικα 1070 θα επιλεξω.

Ερωτηση για τα Windows:
Αγοραζω με το καλο τα windows 10 για το PC που ηδη εχω,εαν αργοτερα φτιαξω νεο PC θα μπορω να εγκαταστησω αυτα τα Windows; η θα πρεπει να αγορασω ξανα Windows για το νεο μου PC;

Αν δεν μας πεις τι οθονη εχεις και να θελαμε δεν μπορουσαμε να σου προτεινουμε ποια απο τις δυο αξιζει. 

Η 1070 σου παρέχει άριστο 1080p και ικανοποιητικό 1440p maxed-out gaming, και σου δίνει αέρα για  upgrade σε 1080Ti 

Ε?

Ο ανθρωπος σου λεει οτι τοσο καιρο ηταν με sli 770(καρτες του 2013),λες να θελει να δωσει τοσα χρηματα για αναβαθμιση σε λιγοτερο απο 1 χρονο?Αν ηταν ετσι ας εμενε με τις καρτες που ειχε και να αγοραζε μια και καλη την 1080ti(της οποιας φυσικα αγνωστη η τιμη αρα δεν καταλαβαινω τι θες να πεις με τα περι αερα).

Το συστημα μου ειναι:

-Gpu: δεν εχω  (είχα sli 770)

Ερωτησεις:

Τι οθόνη έχεις και ξανασκεψου τι προταιρεοτητες σου, πιστεύεις οτι μια GTX 1080 για 1080p gaming είναι η καλύτερη επιλογή; Εγώ δεν το πιστεύω, μήπως ειναι καλύτερα να επενδύσεις σε ενα 1440p/4k μόνιτορ με μια 1070; 1ον γιατι το μονιτορ θα σου μεινει, 2ον. οι ακριβες gpu χανουν πολυ γρηγορα την αξια τους.

Τι οθόνη έχεις και ξανασκεψου τι προταιρεοτητες σου, πιστεύεις οτι μια GTX 1080 για 1080p gaming είναι η καλύτερη επιλογή; Εγώ δεν το πιστεύω, μήπως ειναι καλύτερα να επενδύσεις σε ενα 1440p/4k μόνιτορ με μια 1070; 1ον γιατι το μονιτορ θα σου μεινει, 2ον. οι ακριβες gpu χανουν πολυ γρηγορα την αξια τους.

4κ Monitor ομως θελει και αναλογα πορτοφολια ποσες φορες πρεπει να το γραψουμε δηλαδη

4κ Monitor ομως θελει και αναλογα πορτοφολια ποσες φορες πρεπει να το γραψουμε δηλαδη

Δεν με απασχολει ποσες θα το γραψεις. Εγραψα 1440p τα οποια υπαρχουν σε λογικες τιμες στην Ελλαδα. Απο εξωτερικο μπορει να φερει 4κ σε ελκυστικες τιμες επισης, το 1080p ειναι βουρκολακος για καρτες σαν την 1070 και την 1080, αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Δεν με απασχολει ποσες θα το γραψεις. Εγραψα 1440p τα οποια υπαρχουν σε λογικες τιμες στην Ελλαδα. Απο εξωτερικο μπορει να φερει 4κ σε ελκυστικες τιμες επισης, το 1080p ειναι βουρκολακος για καρτες σαν την 1070 και την 1080, αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Καταρχας περιμενουμε απαντηση για το τι οθονη εχει ο ενδιαφερομενος πρωτα.Επισης απο 4κ που γραφεις ειναι γενικο και αοριστο. Οι αξιολογες 4κ οθονες(για gaming pc προοριζεται αλλωστε)ειναι αρκετα τσουχτερες οι τιμες τους απο οπου και αν γινει η αγορα.

Οσο για το εξωτερικο που λες αν αγορασει Ips monitor και ειναι τιγκα στο bleeding ή αν του εμφανισει καμμενα/κολλημενα pixel και τρεχει με το rma να δω μετα τι θα του λες του ενδιαφερομενου. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Επισης το ''δεν με απασχολει''απο προσφατο μελος καλο ηταν να μην ειχε γραφτει καθολου,φιλικα παντα.

Dell P2416D

23.8", Μέγ.Ανάλυση: 2560x1440, Χρόνος απόκρισης: 8 ms, Αντίθεση: 1000:1, Συνδέσεις: Display Port / HDMI / USB / VGA , Κατασκευαστής: Dell

https://www.skroutz.gr/s/6962017/Dell-P2416D.html

Palit GeForce GTX1070 Dual 8GB (NE51070015P2)

Nvidia GeForce GTX1070 Dual, Ταχύτητα Επεξεργαστή: 1506 MHz Μνήμη: 8 GB GDDR5, Ταχύτητα Μνήμης: 4000 MHzMemory Bus: 256 bit, Ειδικά Χαρακτηριστικά: Αερόψυκτη, Interface: PCI Express x16 3.0, Μέγιστη Ανάλυση: 7680x4320 pixels, Συνδέσεις: DisplayPort / HDMI , Κατασκευαστής: Palit (Κάρτες Γραφικών)

https://www.skroutz.gr/s/9492546/Palit-GeForce-GTX1070-Dual-8GB-NE51070015P2.html

Σύνολο 741 ευρώ. Τέλειο πακέτο 1440p gaming.

Η ποιο φθηνή 1080 κοστίζει 723 ευρώ, με τιμές skroutz. Ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του.

https://www.skroutz.gr/s/9667728/Palit-GeForce-GTX1080-8GB-NEB1080015P2J.html

Κακιστη αναλογια ιντσων/αναλυσης αγαπητε.Δεν προτεινουμε τετοια πραγματα στον κοσμο αν θελουμε να τον βοηθησουμε....

Κακιστη για σενα και για τα ελληνικα δεδομενα, συμφωνω, βρισκω πολυ καλυτερα μονιτορ στο εξωτερικο, ειναι θεμα της ντοπιας αγορας που επιτηδες δεν τα φερνουν, η καλυτερη που υπαρχει αυτην την στιγμη στο Skroutz ομως για ενα πληρες πακετο 1440p gaming στα λεφτα μιας GTX 1080. Εαν θελεις καποιος να πεταξει τα λεφτα του σε μια 1080 για να παιζει στο 1080p μονιτορακι των 150 ευρώ ειναι δικαιωμα του, δεν παει να πει ομως οτι ειναι και η καλυτερη δυνατη επιλογη. 1070/1080 ειναι καρτες για 1440p/4k gaming, οτιδηποτε κατω απο αυτες τις αναλυσεις ριχνει Bottleneck στις καρτες, οσοι το παλευουνε στην ψωροαναλυση αυτη ας χρησιμοποιησουν τουλαχιστον ενα Upscale μεσω DSR/VSR στα 1440/4k για να ξεμπλοκαρουν την καρτα τους.

Κακιστη για σενα και για τα ελληνικα δεδομενα, συμφωνω, βρισκω πολυ καλυτερα μονιτορ στο εξωτερικο, ειναι θεμα της ντοπιας αγορας που επιτηδες δεν τα φερνουν, η καλυτερη που υπαρχει αυτην την στιγμη στο Skroutz ομως για ενα πληρες πακετο 1440p gaming στα λεφτα μιας GTX 1080. Εαν θελεις καποιος να πεταξει τα λεφτα του σε μια 1080 για να παιζει στο 1080p μονιτορακι των 150 ευρώ ειναι δικαιωμα του, δεν παει να πει ομως οτι ειναι και η καλυτερη δυνατη επιλογη. 1070/1080 ειναι καρτες για 1440p/4k gaming, οτιδηποτε κατω απο αυτες τις αναλυσεις ριχνει Bottleneck στις καρτες, οσοι το παλευουνε στην ψωροαναλυση αυτη ας χρησιμοποιησουν τουλαχιστον ενα Upscale μεσω DSR/VSR στα 1440/4k για να ξεμπλοκαρουν την καρτα τους.

Γιατι γραφεις οτι να ναι πραγματα που δεν εχουν σχεση με το παρον θεμα μου εξηγεις σε παρακαλω πολυ?

Πες μου που παραπανω γραφτηκε/ειπωθηκε gtx 1080 σε 1080p monitor των 150ευρω.

Επισης τη παει να πει κακιστη για μενα και τα Ελληνικα δεδομενα η παραπανω Dell. Αντικειμενικα σε 1440p θες απο 25ιντσες και πανω αναλογια.Το ιδιο και στα 4κ Monitors.Χαμηλες τιμες εχουν αυτα που ειναι κατω απο 30ιντσες ολως τυχαιως.

Επισης gtx 1070/gtx 1080 δεν ειναι για 4κ gaming(μονο σε Sli και οταν αυτο λειτουργει) μην γραφουμε οτι να ναι.

Επισης μαλλον δεν εχεις ακουστα τα 1080p 144hz monitors και τα γραφεις αυτα γιατι ολως τυχαιως η 1070 για να βγαλει αυτα τα fps πρεπει με το καλημερα να αρχισεις να ριχνεις ρυθμισεις αναλογα το παιχνιδι.

Τελος παντων ας απαντησει πρωτα ο ενδιαφερομενος γιατι δουλεια δεν γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...