Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οέο;

Εξαιρώντας προφανώς τα laptop που λένε στα specs τους ότι έρχονται προεγκατεστημενο διπλό σκληρό, το μονο που έχω βρει να έρχεται με κενή δεύτερη υποδοχή είναι το Dell 7559 που έχει μια m2 και μία sata.

Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά των 15 ιντσών που να μην ειναι τόσο ακριβό όσο το dell 7559;

Ακόμη και το dell 7559 από τα reviews to είδα ότι έχει δεύτερη υποδοχή, κι όχι από τα specs που υπάρχουν αναρτημένα στα sites...

Δημοσ.

Οέο;

Εξαιρώντας προφανώς τα laptop που λένε στα specs τους ότι έρχονται προεγκατεστημενο διπλό σκληρό, το μονο που έχω βρει να έρχεται με κενή δεύτερη υποδοχή είναι το Dell 7559 που έχει μια m2 και μία sata.

Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά των 15 ιντσών που να μην ειναι τόσο ακριβό όσο το dell 7559;

Ακόμη και το dell 7559 από τα reviews to είδα ότι έχει δεύτερη υποδοχή, κι όχι από τα specs που υπάρχουν αναρτημένα στα sites...

Από φίλο που έβαλε ενα ssd σαν δευτερο δίσκο σε ένα lenovo, έβγαλε την θήκη που μπαινουν τα cd και έβαλε τον 2ο δισκο.

Δημοσ.

Δύσκολο σε 15άρι (και πολύ σπάνιο).

Πολύ πιο εύκολο θα ήταν να πάρεις ένα HDD/SSD caddy που κουμπώνει στο 12.7mm optical drive slot του λάπτοπ...

... κάτι σαν αυτό.

Και για να πω την αλήθεια, συμφέρει σήμερα περισσότερο ένα εξωτερικό USB optical drive από ένα εσωτερικό. (π.χ. στο σταθερό μου ούτε καν έχω ODD, μόνο ένα external με USB 3.0 έτσι για κανένα installation disc)

Δημοσ.

Μην ξεχναμε οτι κατα 99.999999% η υποδοχη του dvd παιζει σε sata1 ταχυτητες (πολυ απλα γιατι δεν χρειαζεται παραπανω ταχυτητα μια τετοια συσκευη)..οποτε μονο εναν δισκο-αποθηκη αξιζει να βαλεις σε μια τετοια υποδοχη και παλι θα εχεις μια σοβαρη μειωση ταχυτητας.

Aρκετα lenovo εχουν 2η υποδοχη για δισκο (συνηθως msata) οπως π.χ. το lenovo y580 (400-500ευρω σε ebay)

Οπως και αρκετα thinkpads (π.χ. Ε530).

Ολα αυτα στην σφαιρα των μεταχειρισμενων..για καινουργια δεν ξερω..λιγο δυσκολο.

Δημοσ.

Τη γνωρίζω την επιλογή του dvd... Μόνο ως λύση ανάγκης το βλέπω για την ώρα έχοντας υπόψιν και τους περιορισμούσε σε ταχύτητα...

Αλλά έλεγα μήπως βγαίνουν κι άλλα τέτοια λαπτοπ σαν το dell 7559 που έχει αυτό το καταπληκτικό χαρακτηριστικό. Και επειδή δεν το λένε στα site που το πουλάν, είναι πολύ κρίμα.

Γι'αυτό το λόγο αναρωτιέμαι αν υπάρχει τίποτα άλλο στην αγορά.

Έχω εντοπίσει μόνο 17άρια, αλλά δεν είναι βιώσιμο μέγεθος το 17άρι για κάποιον που πρέπει να το παιρνει κάθε μέρα σπίτι του και πάλι στη δουλειά...

Δημοσ.

Οποιοδηποτε φορητο διαφημιζει οτι εχει +χχ ssd cache μαζι με τον κανονικο δισκο , εχει 99.999999% 2η υποδοχη για δισκο.

Συνηθως msata/m2.Καποια δεν αφηνουν να boot-αρεις απο αυτον τον δισκο αλλα την εχουν την υποδοχη μονο για cache δισκους.

Αλλα η πλειονοτητα των φορητων αυτων σε αφηνουν να παιξεις με αλλους δισκους και με λειτουργικο σε αυτους.

Αρχικα κοιτα τι specs θες απο το φορητο σου και μετα βλεπουμε αν μπορει να παιξει 2η υποδοχη :)

(Tυχαια επιλογη καταστηματος)

http://www.e-shop.gr/ypologistes-laptops-ssd-8gb-list?table=PER&category=%D6%CF%D1%C7%D4%CF%C9+%D5%D0%CF%CB%CF%C3%C9%D3%D4%C5%D3&filter-8138=1

Υποθετω δηλ οτι ολα αυτα κατα πασα πιθανοτητα εχουν 2η υποδοχη δισκου...τσεκαρεις ενα ενα στο σαιτ του κατασκευαστη γιατι δεν πιστευω τιποτα αλλο προσωπικα και βλεπεις τι παιζει...

Δημοσ.

Αυτό πάλι δεν το ήξερα... Όντως;

Θα μπω όντως στη Lenovo να δούμε αν μας δίνει καμία πληροφορία τέτοια...

Specs:

- i7 προτιμότερο

- 8GB RAM τουλάχιστον

- εξωτερική κάρτα γραφικών (3d προγράμματα, illustration προγράμματα κλπ)

- μέχρι 900 ευρώ

Δημοσ.

Lenovo y700 που προτείνει  WalkerSW το έχω το λαπτοπ και έχει m.2 υποδοχή και δεχεται και nvme ssd και δεύτερη υποδοχή για τον κλασικό σκληρό. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Εξαιρετικό μοντελο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και πολύ ωραία κατασκευή!

Είναι πολύ ωραίο λαπτοπάκι αλλά επειδή έχουμε και κάποια ζητηματα αισθητικής στη μέση, γνωρίζετε μήπως και κανένα άλλο μοντέλο;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Εξαιρετικό μοντελο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και πολύ ωραία κατασκευή!

Είναι πολύ ωραίο λαπτοπάκι αλλά επειδή έχουμε και κάποια ζητηματα αισθητικής στη μέση, γνωρίζετε μήπως και κανένα άλλο μοντέλο;

Δεν υπάρχει κατι αλλο αξιολογο με 6700hq και m.2 slot σε αυτά τα λεφτα...

Δημοσ.

Αν πεις ότι πέφτεις σε επεξεργαστική ισχύ, δεν υπάρχει πάλι τίποτα άλλο, ε;

Η αλήθεια είναι πως το φαντάστηκα να ισχύει κάτι τέτοιο... Πόσοι κατασκευαστές να άφηναν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό χωρίς να το υπερτιμολογήσουν; Εντύπωση θα μου έκανε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...