Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Μετακομίζω με την κοπέλα μου 2 στενά πιο κάτω σε ευθεία(220 μέτρα περίπου) απ το σπίτι της πεθεράς μου, οκ πέρα απο τα μειονεκτήματα που έχει αυτή μου η απόφαση :P :P :P

σκέφτομαι μήπως μπορώ να κάνω κάτι ώστε να παίρνω ίντερνετ απο εκεί για να μην βάλω καινούρια γραμμή.

Είναι εφικτό σε αυτή την απόσταση?
Και τι ακριβώς θα χρειαστώ απο κεραίες,ρουτερ κλπ?

Δημοσ.

Ξέρεις εε μετά άμα δεν πας επίσκεψη στην πεθερά τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα και πασχα χριστούγεννα αμα δεν εισαι εκεί πάντα ακόμα και στη γιορτη της θα σου κόβει το ιντερνετ και θα λέει.Εγω δίνω σε αυτό το γαιδαρο ιντερνετ και το πληρώνω όλο εγω και αυτός ο αχρηστος τίπτοα δεν έρχετε και την κορουλα τιποτα ουτε ενα δωρο δεν της περνει αλλά να θα τον τημορισω θα του κοψω το ιντερνετ και κανω την κινεζα μετα οτι ουτε εγω εχω

Αααα κι μετα θα λεει δες δες πως καταντησε την κορουλα μου ολο την ταλαιπωρει ουτε ενα πιατο δεν πλενει ολα ολα η κορουλα μου κοιτα πως εχει γερασει

• Like 4
Δημοσ.

Ξέρεις εε μετά άμα δεν πας επίσκεψη στην πεθερά τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα και πασχα χριστούγεννα αμα δεν εισαι εκεί πάντα ακόμα και στη γιορτη της θα σου κόβει το ιντερνετ και θα λέει.Εγω δίνω σε αυτό το γαιδαρο ιντερνετ και το πληρώνω όλο εγω και αυτός ο αχρηστος τίπτοα δεν έρχετε και την κορουλα τιποτα ουτε ενα δωρο δεν της περνει αλλά να θα τον τημορισω θα του κοψω το ιντερνετ και κανω την κινεζα μετα οτι ουτε εγω εχω

Αααα κι μετα θα λεει δες δες πως καταντησε την κορουλα μου ολο την ταλαιπωρει ουτε ενα πιατο δεν πλενει ολα ολα η κορουλα μου κοιτα πως εχει γερασει

Γέλασα δυνατά 

Δημοσ.

Καλά αυτά θα τα λέει έτσι κι αλλιώς πεθερά είναι....

Υπαρχει άμμεση οπτική επαφή ή παρεμβάλονται αλλα κτίρια, εμποδια κτλτ?

Από την μια ταράτσα στην άλλη υπάρχει οπτική επαφή.

Δημοσ.

Καλά αυτά θα τα λέει έτσι κι αλλιώς πεθερά είναι....

Από την μια ταράτσα στην άλλη υπάρχει οπτική επαφή.

Εεε άμα τα λέει ίδη φαντάσου άμα της πέρνεις ιντερνετ.Άμα τα λέει ίδη τότε θα μπορεί να λέει μα πότε θα μου κάνετε ένα εγγονάκι γιαγιά είμαι και εγώ τι ζητάω ένα εγγονάκι αλλά βέβαια μόνο στον υπολογοσιτή είναι κολημένος με το χαζόιντερνετ του και τίποτα άλλο και εγώ που του ζητάω ένα εγγονάκι τίποτα δεν με ακούνε καθόλου.

Λοιπόν τώρα σοβαρά λιγάκι καθώς μπορώ να προσφέρω πολύ γέλιο.Τα δυο κτήρια αυτά έστω από ταράτσα έχουν οπτική επάφη καλή έχουν μεταξύ τους τίποτα δέντρα ή κάποιο άλλο εμπόδιο όπου πιστεύεις ότι θα αποτελούσε θέμα.

Επίσης αμα βάλεις στην ταραστα κεραιουλες και απο τις δυο μεριες λογικα.Θα μπορείς να περάσεις ένα καλώδιο ή θα σου κάνουν τίποτα παράπονα?

Δημοσ.

Στα 200 μετρα με κατευθυντικη κεραια ανετα. Αν την ανεβασεις ταρατσα θελεις και AP σε στεγανο κουτι + Power over ethernet για να στειλεις στην ταρατσα. Αν παιζεις στο μπαλκονι κοντα στον Router δεν χρειαζεται.

Το κυριοτερο προβλημα ειναι οι γειτονες που αμα δουν κεραια μπορει να σε καρφωσουν. Εγω ειχα στην ταρατσα πριν πολλα χρονια AWMN κομβο και πηγα καρφωτος.

• Like 1
Δημοσ.

Στα 200 μετρα με κατευθυντικη κεραια ανετα. Αν την ανεβασεις ταρατσα θελεις και AP σε στεγανο κουτι + Power over ethernet για να στειλεις στην ταρατσα. Αν παιζεις στο μπαλκονι κοντα στον Router δεν χρειαζεται.

Το κυριοτερο προβλημα ειναι οι γειτονες που αμα δουν κεραια μπορει να σε καρφωσουν. Εγω ειχα στην ταρατσα πριν πολλα χρονια AWMN κομβο και πηγα καρφωτος.

Νομίζω πως αν την έχεις στα νόμιμα όρια να εκπέμπει δεν έχεις θέμα άμα είναι πάνω από τα όρια έχεις θέμα αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%.Επίσης λες τηλεόρασης είναι αν και δεν νομίζω να ασχολείτε ο γείτονας κάθε μέρα αν στην ταράτσα έβαλα και άλλη κεραία

Δημοσ.

Μπες μια στο www.awmn.net για να δεις τι εξοπλισμο θα χρειαστεις για ταρατσα. Θα ηθελα να σε βοηθησω παραπανω αλλα εχω πολλα χρονια να ασχοληθω. Τοτε ειχα μια Στελα Ντοραντο 24db και ενα D-Link Access Point μαζι με το POE Module. 15 μετρα καλωδιο δικτυου ως την ταρατσα.

Ολα στερεωμενα σε χοντρο αλουμινενιο σωληνα με αντιρειδες ωστε να μην κουναει πολυ με τον αερα και το AP βαλμενο σε στεγανο ηλεκτρολογικο κουτι. Τοτε ολα μαζι μου ειχαν παει γυρω στα 250-300, γυρω στο 2004-5 ηταν.

EDIT: Πιστευω παντως οτι ειναι λιγο μανουρα. Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα καλυτερα να το δεις για δικια σου γραμμη.

Δημοσ.

Με καλή οπτική επαφή και δυνατότητα περάσματος και στα 2 διαμερίσματα καλωδίου UTP έως 100 μέτρα στην ταράτσα, θα έχεις αξιόπιστο αποτέλεσμα για πάντα.

Ανάλογα το bandwidth που θέλεις να περάσεις, υπάρχουν λύσεις που ξεκινούν από τα 100€ για 2 εξωτερικά ΑΡ. Επιπλέον κόστος το καλώδιο και τυχόν υλικά στήριξης.

Άδεια δεν χρειάζεται εφόσον κάνεις χρήση ιστού ύψους έως 4 μέτρα και η ισχύς είναι στα νόμιμα όρια, ανάλογα την μπάντα λειτουργίας. Πανεύκολο στην εγκατάσταση και ρύθμιση.

@vste, έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία 10 χρόνια, όσον αφορά άδειες, εξοπλισμό και εγκατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Με καλή οπτική επαφή και δυνατότητα περάσματος και στα 2 διαμερίσματα καλωδίου UTP έως 100 μέτρα στην ταράτσα, θα έχεις αξιόπιστο αποτέλεσμα για πάντα.

Ανάλογα το bandwidth που θέλεις να περάσεις, υπάρχουν λύσεις που ξεκινούν από τα 100€ για 2 εξωτερικά ΑΡ. Επιπλέον κόστος το καλώδιο και τυχόν υλικά στήριξης.

Άδεια δεν χρειάζεται εφόσον κάνεις χρήση ιστού ύψους έως 4 μέτρα και η ισχύς είναι στα νόμιμα όρια, ανάλογα την μπάντα λειτουργίας. Πανεύκολο στην εγκατάσταση και ρύθμιση.

@vste, έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία 10 χρόνια, όσον αφορά άδειες, εξοπλισμό και εγκατάσταση.

Σιγουρα θα εχουν αλλαξει πολλα στον τομεα φιλτατε. 10 χρονια ειναι αιωνιοτητα για την τεχνολογια. Για τους νομους τωρα οχι, αλλα φανταζομαι η κοινοτητα του AWMN επισπευσε τα πραγματα. Ηδη απο τοτε που ασχολουμουνα το εψαχναν με δικηγορους, κλπ.
Δημοσ.

Δεν ήταν ποτέ θέμα AWMN, αν και σωστά λες ότι "πίεζαν" καταστάσεις. Ανήκουμε στην ΕΕ και σε μερικά πράγματα ακολουθούμε τους κανόνες της. Απλά δεν υπήρχε τότε ΕΕΤΤ να θέσει τους σχετικούς κανονισμούς και το ΥΜΕ δεν ασχολιόταν με τη νέα τότε τεχνολογία του WiFi, παρά μόνο με τους ραδιοερασιτέχνες που είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση.

Όμως εξ αρχής η χρήση των συχνοτήτων του WiFi ήταν ελεύθερη προς χρήση χωρίς αδειοδότηση, αλλά ο πολύς κόσμος δεν το ήξερε και ανησυχούσε με το άγνωστο.

Οι περισσότερες δυσκολίες που υπήρχαν ήταν σε εγκαταστάσεις κόμβων και αν επιτρεπόταν ή όχι η χρήση του κοινόχρηστου χώρου της ταράτσας και το ύψος των ιστών. Ο κανονισμός πλέον είναι ξεκάθαρος και αρκετά χρόνια τώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Δημοσ.

σημασια εχει το ποσα θελει να χαλασει για αυτη τη δουλεια

εγω σαν χρηστης ubiquiti θα ελεγα ενα στη πεθερα και ενα στο δικο σου και τελος

το κυριωτερο δεν τραβανε τη προσσοχη αν το βαλεις σε κεραια τηλεορασης θα νομισουν οτι ειναι κουτι ενισχυτης

ομως σημασια εχει το ποσο που θα διαθεσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...