Προς το περιεχόμενο

Overclocking ATI Mobility 5650

therion13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα έχω το Sony Vaio VPCEB1S1E και θέλω να κάνω overclock το GPU γιατί αντί να τρέχει όπως το έχει ορίσει η AMD στα Clock speed=650 Memory speed=800 Voltage=1 η Sony τα έχει κατεβάσει στα 450/790 0.95 αντίστοιχα.

Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα και δεν θέλω κάτι τρελό αλλα να μπορεί να τρέξει στα κανονικά 650/800.

Εγώ μπορώ να το ανεβάσω χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι 550/800 η και 600/800 αλλα μπορει καμια φορα να κρασαρει (οχι το pc απλος το gpu σταματάει να ανταποκρίνεται για 2 sec).

Έχω δει άλλους να πάνω χαλαρά στο 650/800 και εγώ με το ζόρι είμαι όριο στο 600. Διάβασα οτι είναι τα voltage Που άμα ήταν στο 1 voltage θα ήταν καλά. Έτσι μετά άρχισα να προσπαθώ να κάνω mod το bios.

Με το MMtool και RBE έκνα δουλειά ανέβαζα να τρέχει το gpu στα 550/800 χωρίς να το κάνω εγώ OC κάθε φορά αλλα τα voltage για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να τα αλλάξω, η τα άλλαζα αλλα μετα στο pc δε έμπαιναν και είδα οτι θέλει κατι με flash και hex να αλλάξω δεδομένα που δεν ήξερα πως ΑΛΛΑ σε αυτό εδώ το σιτε http://blog.jacksoftlabs.com/vaiogeddon/ αυτος έχει κάνει τα πάντα μαζί με αυτό που θέλω το gpu στο 1voltage. και το πήρα το bios το έβαλα, κανονικά το gpu άλλαζε και σε 1 voltage αλλά πάλι δεν μπορούσα να πάω πιο ψηλά απο ότι πριν!!

Και εκεί είναι που έμεινα απο ιδέες και δεν ξέρω τη να κάνω.

Ο φορτιστής του laptop είναι 76w και εγώ αγόρασα άλλον 90w ώστε να μην έχω πρόβλημα απο ρεύμα αλλα πάλλι όριο 600/800 και αυτό όχι τόσο σταθερό!

Τη παραλείπω; Τη κάνω λάθος όταν οι άλλοι χαλαρά πάνω στο 650/800 (υπάρχουν video στο youtube) ενώ εγώ ουτε 600 δε μπορώ να χτυπήσω! Και έχω δει το μέγιστο να φτάνουν και 800/1000!

Ξέχασα να πω οτι για να κάνω το overclock απο το pc και όχι το bios χρησιμοποιώ το AMD GPU Clock Tool v0.9.26.0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1ον ποιος ο λογος να κανεις κατι τετοιο σε μια κάρτα 6ετιας που έτσι και αλλιως πλεον για κατι παραπανω απο το να σου δινει εικονα δεν κανει.

2ον δεν πιστεύεις οτι ο κατασκευαστής θε είχε καποιο σοβαρό λογο να έχει underclocked την καρτα και με χαμηλότερα ρεύματα?

Μπας και η Sony το είχε χαμηλότερα γιατί δεν σηκώνει αυτά τα clocks?

Μα είναι το ίδιο gpu που έχουν και άλλα λαπτοπ στο οποίο τρέχει στην ίδια μητρική Intel HM55 και άλλοι το ανεβάζουν χωρίς κανένα πρόβλημα και απο τη μαμα η 5650 είναι στα 650/800.

Βέβαια αυτος που το είχε 800/1000 έχει αγοράση και 120w φορτιστή αλλα εγώ δεν ζητάω κάτι τέτοιο αλλα ένα 650/800

1ον ποιος ο λογος να κανεις κατι τετοιο σε μια κάρτα 6ετιας που έτσι και αλλιως πλεον για κατι παραπανω απο το να σου δινει εικονα δεν κανει.

2ον δεν πιστεύεις οτι ο κατασκευαστής θε είχε καποιο σοβαρό λογο να έχει underclocked την καρτα και με χαμηλότερα ρεύματα?

1ον και εικόνα δίνει και παιχνιδια παιζς. τα πάντα μπορει να κάνει, δεν καταλαβένω γιατι αυτη η υποτίμηση. Πηγαίνοντας στα 550/800 είδη έχω κερδίσει 5-10 fps σε παιχνίδια. δηλαδή τη μόνο τα καινούρια πράγματα πρέπει να ανεβάζουμε; δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για κάτι καλύτερο αυτη τη στιγμή και με αυτο θα παίξω ότι μπορώ.

2ον Ναι το έκανε για να πετύχει χαμηλότερες θερμοκρασίες, χαμηλότερη κατανάλωση, και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας!

Η θερμοκρασία μου σε μέγιστο load gpu το μέγιστο να πάει 65c η κατανάλωση δεν με ενδιαφέρει ούτε και η ζωή της μπαταρίας που ποτέ δεν παίζω σε μπαταρία!

HM55 είναι το τσιπάκι, όχι η μητρική σαν σχεδίαση. Μάλλον δεν είναι binned για μεγαλύτερα clocks.

Να πω την αλήθεια και εγω σε αυτό είχα καταλήξει οτι θα έχει βάλει το χεράκι της η sony και κάπου αλλου. Ήλπιζα μήπως υπήρχε κάτι άλλο που δεν ήξερα η κανένα μαγικό κολπάκι αλλα δεν... απο τότε που ανέβασα και το voltage στο 1 και πάλη το clock δεν ανέβαινε σήκωσα τα χέρια ψηλά. Τότε θα παίξω με όσον τον δυνατόν μεγαλύτερο clock γίνετε, το 590/900 φαίνεται σταθερό αλλα θα τρέξω και άλλα stress για να είμαι σίγουρος.

Μια ερώτηση να κάνω μόνο. Αν δεν του φτάνουν τα voltage πια θα είναι η συμπεριφορά του; Όπως τώρα απλός για λίγο παγώνει το pc η κάτι άλλο; Γιατι αν είναι για σιγουριά να κρατήσω το bios με το 1voltage οστε και 590/900 που παιζει καλά και σε 0.95 απλός για να είμαι σίγουρος μη πάθει τίποτα άλλο. η να κρατήσω το 0.95 voltage γιατι το 1voltage μπορει να κάνει σε κάτι άλλο κακό;

Άστο στοκ καλύτερα.

Για το voltage λες ε; ΓΙατι αν λες γενικότερα για το gpu δυστηχώς αυτό δεν μπορώ να το κάνω! ίσως απλος αντικαταστήσω το 450/790 να είναι 550/800 όπως το κάνω πάντα όποτε χρειάζομαι λίγα παραπάνω fps σε κάποιο παιχνίδι απλός τώρα να πάει μόνο του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...