Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα έχω 10 ίδια hp laptop και τα αναβαθμίσω από windows7 σε windows10 μέσω ενός link που μας έχει έρθει σε mail. Λειτουργεί μια χαρά αλλά είναι μια ολόκληρη διαδικασία γιατι κάνω και επαναφορά συστήματος στα windows7 πρώτα για καθαρό install.

Στα laptop αλλάζουν μόνο τα κλειδιά των windows7. Θέλω να φτιάξω ένα laptop, και να τα περάσω σε όλα με κανα cd ή usb ή σκληρό για να κερδίσω χρόνο. Πως το κάνω;

Θέλω επίσης να διατηρήσει και ο καθένας το δικό του κλειδί απο την OEM windows licence που έχει κολλημένη απο κάτω. 

Μπορώ να το κάνω με system image μέσα απο windows10; και να τα μεταφέρω στους άλλους Η/Υ που έχουν ακόμα τα 7, και να περαστούν αυτόματα τα 10.

Δημοσ.

Kαλησπέρα έχω 10 ίδια hp laptop και τα αναβαθμίσω από windows7 σε windows10 μέσω ενός link που μας έχει έρθει σε mail. Λειτουργεί μια χαρά αλλά είναι μια ολόκληρη διαδικασία γιατι κάνω και επαναφορά συστήματος στα windows7 πρώτα για καθαρό install.

Στα laptop αλλάζουν μόνο τα κλειδιά των windows7. Θέλω να φτιάξω ένα laptop, και να τα περάσω σε όλα με κανα cd ή usb ή σκληρό για να κερδίσω χρόνο. Πως το κάνω;

Θέλω επίσης να διατηρήσει και ο καθένας το δικό του κλειδί απο την OEM windows licence που έχει κολλημένη απο κάτω. 

Μπορώ να το κάνω με system image μέσα απο windows10; και να τα μεταφέρω στους άλλους Η/Υ που έχουν ακόμα τα 7, και να περαστούν αυτόματα τα 10.

Θα σου πρότεινα να κάνεις clone την τελική εγκατάσταση από laptop σε laptop αλλά αυτό με τα OEM κλειδιά τα χάλασε λίγο...

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι την πρώτη φορά, θα χρειαστεί αναβάθμιση από τα windows 7.

Αλλά για να επιταχύνεις την διαδικασία αν έχεις 10 φλασάκια, τουλάχιστον 8gb each (δε χωράνε σε 4gb), μπορείς να κατεβάσεις μία φορά το iso των windows 10 x64 anniversary edition 1607, και να κάνεις την αναβάθμιση μέσα από τα windows, παράλληλα από τα φλασάκια. Αν δεν έχεις 10 φλασάκια, τότε με dvd.

Αφού τελειώσει η αναβάθμιση (και έχει αποθηκευτεί στους server της microsoft η άδεια και το hardware id του κάθε μηχανήματος) μπορείς να κάνεις καθαρή εγκατάσταση σ'ένα από τα μηχανήματα, ν' αλλάξεις όλα τα settings που θέλεις, να προσθέσεις drivers και software κι ύστερα να κάνεις clone τον δίσκο στους υπόλοιπους

Στην ουσία την αρχική εγκατάσταση είσαι αναγκασμένος να την κάνεις μόνο και μόνο για να πάρεις την άδεια των windows 10. Δυστυχώς δε γίνεται να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να βάλεις το serial των 7

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ενα νομιμο λινκ που μας έστειλε η ms και αναβαθμίζει απο τα 7 στα 10. Γιατι να φτιάξω 10 DVD? αντε και τα έφτιαξα πως θα μου αναγνωρίζει το κλειδί; είναι windows7 oem

Kαι πως θα κάνω clone το δίσκο και δεν θα χάσω τα κλειδιά; Μηπως με καμια εφαρμογή να τα αλλάξω μετά;

Δημοσ.

Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:

Είτε μέσω internet, είτε κατεβάζοντας το iso και φτιάχνοντας ένα φλασάκι/dvd.

To θέμα είναι ότι αν επιλέξεις την αναβάθμιση μέσω internet, θα πρέπει να κατεβάσεις τα windows, δέκα φορές.

Χάνεις χρόνο, Καλύτερα κατέβασε τα μία φορά και φτιάξε ένα φλασάκι. (Η εγκατάσταση θα γίνετε πιο γρήγορα σε σχέση με το dvd)

Ύστερα μέσα από τα windows θα επιλέξεις setup.

Τα νέα κλειδιά όπως και την ενεργοποίηση την αναλαμβάνει αυτόματα η microsoft.

Δεν μπορεί να κρατήσεις τα παλιά κλειδιά των 7. Παίρνεις καινούργια κλειδιά για windows 10

Δημοσ.

Αν θέλεις να κάνεις πρώτα από όλα σωστή δουλεία και να μη έχεις προβλήματα μετά, πρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση των windows 10 στο κάθε Η/Υ ξεχωριστά. Μπορείς να κατεβάσεις τα win 10 μέσον του εργαλείου που σου προτείνει. Είναι η τελευταία έκδοση.  (Anniversary)  Δίνει επιλογή να κατέβασε και τις δυο εκδόσεις  (Home - Pro) στα 32 και 64 bit.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Θα σου ετοιμάσει USB stick έτοιμο για boot και εγκατάσταση των win 10, σε όλους τους Η/Υ αλλά για κάθε H/Y θα χρειαστείς ένα κλειδί. Η δωρεάν αναβάθμιση από τα Win 7 έχει τελειώσει. Τα κλειδιά των win 7 στα win 10 δεν ταιριάζουν. Αν "στήσεις" έναν Η/Υ κανονικά με win 10, το κλειδί του και ότι άλλα πρόγραμμα χρειάζεται, τον κάνεις κλώνο και τον περάσεις σε άλλο Η/Υ (ακόμα και αν είναι τελείως όμοιος ο δεύτερος) τα win 10 δεν θα ενεργοποιηθούν. H microsoft τσεκάρει και κρατά την μοναδική ταυτότητα κάθε H/Y.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...