Προς το περιεχόμενο

Home cinema lg

noobogadgetakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους...εχω το εξης home cinema..αν το λεω καλα δλδ..lg model ht805ph.το dvd player ειναι αυτο..εχω το εξης θεμα...μετα απο διακοπη ρευματος δεν μ ανοιγει.ειναι φυσιολογικο με μονο μια διακοπη να καει;; δοκιμασα την ασφαλεια που εχει μεσα μια μικρη που ειναι σαν υποθετο και δουλευει κανονικα..αν ηταν δεν θα εκαιγε και την ασφαλεια;;;η ουσια ειναι οτι βαζω στο ρευμα και δεν ανοιγει οταν παταω το κουμπι..να φταιει το καλωδιο;και πως μπορω να βρω αλλο αν ειναι αυτο;;οταν το ανοιξα ειδα μεσα οτι το καλωδιο συνδεεται πανω στην μεγαλη πλακετα με ενα βυσμα ασπρο που κουμπωνει επανω οπως ειναι αυτα σε μια μητρικη υπολογιστη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη δεη πολλοι εχουν καει (στιχος ρεμπετικου)

Η ασφαλεια μου εχει τυχει να φαινεται ενταξει και στο πολυμετρο οχι

Εισαι σιγουρος οτι ειναι ενταξει;

Μηπως επεσε καμια ασφαλεια απο τις πριζες;

• Like 1

Αν η ζημιά προκλήθηκε απο διακοπή ρεύματος (πιό σωστά απο την επάνοδο της τάσης), ότι ζημιά έχεις περιορίζεται κατά ενα μεγάλο ποσοστό στη πλακέττα τροφοδοσίας. Το ότι η γυάλινη ασφάλεια "δείχνει" ή "είναι" εντάξει δεν λέει κάτι.

Αυτή πιστεύω ότι θα την βρείς με κάποιο τρόπο (καλύτερα εξωτερικό για φθηνότερα). Κοστολόγησε καλά την επισκευή παρ' όλα αυτά γιατί το σύστημα δεν έχει πλέον την "τρελλή" αξία (discontinued product). Το να απευθυνθείς σε επίσημο service point είναι μια λύση αν και το κόστος δεν θα σου αρέσει φαντάζομαι.

Το ότι σταμάτησε να λειτουργεί μετά απο διακοπή ρεύματος, δεν αποκλείει το φαινόμενο να είναι εντελώς συμπτωματικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναφέρεις ότι άνοιξες το καπάκι για να "ελέγξεις" με τα κυκλώματα. Το να έχεις αφαιρέσει τη τροφοδοσία (ρεύμα) εξακολουθεί να μην είναι ασφαλές, δεδομένων των πυκνωτών εντός.

Αφού το έκανες όμως, ρίξε και μια, εξ' αποστάσεως, ΜΑΤΙΑ στη κατάσταση των ίδιων των πυκνωτών (π.χ. φουσκωμένοι) μήπως εκεί έχεις θέμα.

Απο τη δεη πολλοι εχουν καει (στιχος ρεμπετικου)

Η ασφαλεια μου εχει τυχει να φαινεται ενταξει και στο πολυμετρο οχι

Εισαι σιγουρος οτι ειναι ενταξει;

Μηπως επεσε καμια ασφαλεια απο τις πριζες;

τι εννοεις φιλε μου να εχει πεσει;η πριζα που το συνδεω εγω οποια και αν ειναι αυτη δουλευει κ ονικα.τον θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν φταιει το καλωδιο..αν φερνει ρςυμα γενικα..

Αν η ζημιά προκλήθηκε απο διακοπή ρεύματος (πιό σωστά απο την επάνοδο της τάσης), ότι ζημιά έχεις περιορίζεται κατά ενα μεγάλο ποσοστό στη πλακέττα τροφοδοσίας. Το ότι η γυάλινη ασφάλεια "δείχνει" ή "είναι" εντάξει δεν λέει κάτι.

Αυτή πιστεύω ότι θα την βρείς με κάποιο τρόπο (καλύτερα εξωτερικό για φθηνότερα). Κοστολόγησε καλά την επισκευή παρ' όλα αυτά γιατί το σύστημα δεν έχει πλέον την "τρελλή" αξία (discontinued product). Το να απευθυνθείς σε επίσημο service point είναι μια λύση αν και το κόστος δεν θα σου αρέσει φαντάζομαι.

Το ότι σταμάτησε να λειτουργεί μετά απο διακοπή ρεύματος, δεν αποκλείει το φαινόμενο να είναι εντελώς συμπτωματικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναφέρεις ότι άνοιξες το καπάκι για να "ελέγξεις" με τα κυκλώματα. Το να έχεις αφαιρέσει τη τροφοδοσία (ρεύμα) εξακολουθεί να μην είναι ασφαλές, δεδομένων των πυκνωτών εντός.

Αφού το έκανες όμως, ρίξε και μια, εξ' αποστάσεως, ΜΑΤΙΑ στη κατάσταση των ίδιων των πυκνωτών (π.χ. φουσκωμένοι) μήπως εκεί έχεις θέμα.

οι πυκνωτες δειχνουν ολοι μια χαρα.ουτε φουσκωμενοι ουτε τπτ.το μηχανημα εσωτερικα ειναι αψογο...η ασφαλεια εψαξα εδω που μενω σε ενα μαγαζι με ηλεκτρικα και δεν την βρισκω ιδια ακριβως...δεν ξερω που μπορω να βρω ιδια..

τι εννοεις φιλε μου να εχει πεσει;η πριζα που το συνδεω εγω οποια και αν ειναι αυτη δουλευει κ ονικα.τον θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν φταιει το καλωδιο..αν φερνει ρςυμα γενικα..

οι πυκνωτες δειχνουν ολοι μια χαρα.ουτε φουσκωμενοι ουτε τπτ.το μηχανημα εσωτερικα ειναι αψογο...η ασφαλεια εψαξα εδω που μενω σε ενα μαγαζι με ηλεκτρικα και δεν την βρισκω ιδια ακριβως...δεν ξερω που μπορω να βρω ιδια..

Με μπέρδεψες κάπως.

Ανέφερες ότι η ασφάλεια "δείχνει" εντάξει, τώρα λές ψάχνω και δεν βρίσκω ίδια.

Αφού "άνοιξες" το μηχάνημα η απλούστερη λύση ελέγχου της ίδιας της ασφάλειας είναι να διαπιστώσεις με ΠΡΟΣΟΧΗ ιδιαίτερη, έστω με δοκιμαστικό κατσαβίδι αν δεν έχεις πολύμετρο, αν περνάει το ρεύμα τσεκάροντας και τις δύο πλευρές της.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις με την "είσοδο" του ρεύματος (βύσμα πλακέττας).

Αν καταφέρεις να βρείς ή έχεις πολύμετρο, μπορείς να ελέγξεις τα ρεύματα ολόκληρης της πλακέτας τροφοδοσίας, αφού την αφαιρέσεις και την τροφοδοτήσεις.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ όμως δεν χωράνε σε αυτή τη περίπτωση, ή "το 'χεις" ή απευθύνεσαι σε ειδικό.

Προσωπικά με την ευκαιρία θα άλλαζα και τους πυκνωτές με κάτι καλύτερο.

Δεν αξίζει το recap σε τέτοια μηχανήματα. Άσε που εικάζω οτι δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Θέλει αποκολληση με αντλία και καθαρισμό των trace, και κόλλημα μετά σωστό, προσοχή στις πολικοτητες των πυκνωτων και σωστή επιλογή αυτών κτλ. Αν πάει σε τεχνικό θα πληρωθεί σαφώς έξτρα συν την επισκευή. Δεν συμφέρει...

Κατ εμέ καλό να πας σε κάποιο τεχνικό γιατί το εσωτερικό αυτών των συσκευών είναι επικίνδυνο... Οι περισσότερες δοκιμές πρέπει να γίνουν υπό τάση και αν δεν ξέρεις τι ακουμπάς είναι πολύ εύκολο να γίνει το κακό.

• Like 1

Εχετε απολυτο δικιο.δεν γνωριζω απο αυτα.θα κοιταξω με ενα πολυμετρο πρωτα τι ρολο βαρανε τα ρευματα στην τροφοδοσια και στην ασφαλεια και αν δεν μπορω να κανω κατι θα παω σε τεχνικο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...